EPLELENGDE


Her kommer oppskriften som jeg laget på onsdag.
Denne deilige eplelengden er en blanding av boller og eplekake. Rett og slett fantastisk godt!
Jeg har brukt norske epler, men du kan bruke akkurat de eplene du ønsker. 

Eplelengde

30 g smør
2 dl skummet melk
4 ss sukrin+
1/4 ts salt
½ ts vaniljepulver*
25 g tørr gjær
0,5 dl kokosmel**
0,5 dl vaniljeprotein***
3 dl mel, jeg brukte 2 dl speltmel og 1 dl havremel****
1 ss fiberhusk

3 ss smør
2 ss sukringold
2 ss kanel
1 eple i biter

Smelt smøret og tilsett melk.
Varm opp til rundt 37 grader. Ha i gjær og rør godt.
Tilsett renten av tørrvarene og elt godt.
Hev deigen i ca 60 minutter.
Kjevl ut blandingen til en rektangel.
Smør smør på deigen.  Ha over eplebiter. Strø over sukringold og kanel i midten av rekatangelen.
La eplelengden etterheve i 30 minutter.
Brett inn langsidene mot midten slik at det er cirka 4 cm åpent i midten.
Stek på 200 grader i 10 -12 minutter minutter.

*Økologisk vaniljepulver kan byttes ut med vaniljeessens.
**Kokosmel kan byttes ut med en annen tørrvare som mandelmel, speltmel eller lignende.
***Vaniljeprotein kan du bytte ut med annet proteinpulver eller eventuelt en annen tørrvare som mer mel.
****Har du ikke speltmel eller havremel kan du bruke hvilke som helst annet mel.


Den myke og saftige bolledeigen med de karamelliserte eplene. 
Mmmm…
En god klatt vanilje kesam, pisket fløte eller vaniljeis gjør kaken ekstra god.
Håper det smaker!


Nå skal vi ut å spise på La Finestra. Jeg gleder meg! Det er en restaurant jeg har hørt mye bra om.
Nyt resten av søndagen :grin:  

Kristine ♥

12 kommentarer

Siste innlegg