hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

HØSTMAT OG LAMMELÅR

  • 09.10.2015, 17:21
Dere har sikkert fått med dere at det er høysesong for lam nå. Lam er høstmat for meg, noe jeg spiser mye av på denne tiden av året. 
Lam er både rimelig, godt og bra kjøtt. Enkelt å lage er det også! 
Til middag i dag ble det nettopp en klassisk lammestek med rotgrønnsaker og rødvinssaus. 
Lager du denne har du mat til mange dager. Det er genialt! Høstmat, ala lammelår med rotgrønnsaker

Gni lammelåret med salt, pepper, rosmarin og timian, og legg på en bakplate. Skjær grønnsaker i biter. Jeg brukte gulrot, pastinakk, sellerirot, nepe, rødbete og rødløk i biter, og legg det ved siden av lammet. Sett et steketermometer i lammelåret der kjøttet er tykkest og stek på 125 grader til kjøttet har nådd 68 -72 grader, avhengig av hvor rosa du vil ha steken. Jeg tok lammelåret ut på 68 grader, det tok cirka to timer. Du kan også steke lammet på høyere temperatur, for eksempel 180 grader. Da går steketiden raskere. Men kjøttet blir mørest ved lav steketempratur.
Pakk låret inn i aluminiumsfolie. Sett grønnsakene tilbake i ovnen og skru opp temperaturen til 225 grader. La de steke i ytterligere 10 -15 minutter mens låret hviler. 
I mellomtiden lager du sausen. Fres 1/2 finhakket rødløk i en kjele. Tilsett 1 ts tomatpure, 2 dl buljong, 1,5 dl rødvin, 1 ss balsamico, 1 ts sukrin og 1/2 ts timian. Kok i 5 -10 minutter. Om du ønsker kan du sile av sausen slik at løkbitene blir borte, men det er ikke nødvendig. Rør ut 1 ss maizena i litt vann og tilsett i sausen. Kok i et par minutter til. 
Så er det bare å spise og kose seg! 


I kveld skal jeg bake noe godt. Har dere noen forslag til hva? Jeg er nemlig i skikkelig bakehumør i dag, men vet ikke helt hva jeg skal lage!
Håper du har en super fin fredag. God helg :grin:  

Kristine ♥

Janne

09.10.2015 kl. 20:08
Det blir søndagsmiddagen :)

Silje

09.10.2015 kl. 22:34
Bak sjokoladekake. Det er alltid digg :-)

Kristine

12.10.2015 kl. 18:55
Janne:
Håper det smakte :)

Kristine

12.10.2015 kl. 18:55
Silje:
Det gjorde jeg :D
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no