EPLESYLTETØY OG ANNET GODT





Det er høytid for norske, smakfulle epler. Jeg hyller tiden med å spise flere epler om dagen, de er jo så gode!
Med de gode eplene er det masse deilig man kan lage. Hva med eplesyltetøy? Server sammen med disse saftige og mettende proteinpannekakene og du har en nydelig og næringsrik frokost, lunsj eller kveldsmat. 


Ellers kan jeg friste med små eplepai muffins med vaniljekrem.
Her er oppskriften.


En kjempe god opp ned eplekake.
Oppskriften ligger her.


Og denne som er min favoritt; en supersaftig eplekake blondi. 
Her er oppskriften.

Pannekaker

2 egg
20 g vaniljeprotein, eventuelt mer mel
30 g havremel eller bokhvetemel, eventuelt en annen meltype
3 ss gresk yoghurt, eller kesam
1 ss kokosmel, eller mer mel 
1 dl væske, vann eller melk
1 ss sukrin
1 ts kanel

Bland sammen alle ingrediensene.
La røren svelle et par minutter før du steker pannekaker i en panne på middels varme i cirka 90 sekunder på hver side.

Eplesyltetøy

1 kg epler
2 ss vann
2 ss sukrin
1 ts vaniljepulver, kan sløyfes

Del eplene i to. Ta ut kjernen og del dem i biter.
Ha bitene i en kjele sammen med vann, sukrin og vaniljepulver.
Kok i 15 -20 minutter til eplene har falt godt sammen.
Avkjøl før du serverer.
Lag gjerne en stor porsjon eplesyltetøy. Syltetøyet holder seg en ukes tid i kjøleskapet og kan også fryses ned til en senere anledning.



Utrolig godt!
Kanskje pannekaker med eplesyltetøy kan bli en god frokost hjemme hos deg denne helgen? Eller noe annet godt med epler :grin:

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg