GRØNNSAKSPASTA OG CARBONARA


I dag testet jeg den nye grønnsakspastaen. Har du prøvd den?
Siden pastaen kom i september, har jeg tenkt at jeg må teste dem. Da jeg stod i butikken i dag og lurte på hva jeg skulle ha til middag, dukket de plutselig opp og dermed ble det naturligvis grønnsakspasta til middag. Jeg brukte de til å lage en sunnere versjon av carbonara. 
Dette var knall godt. Og middagen tar ikke mer enn ti minutter å lage. Supert på hektiske dager!

Carbonara med grønnsakspasta
Til 2

1 pakke grønnsakspasta, eller annen pasta
1 egg
0,5 dl melk
150 g creme fraiche, lett eller vanlig
1 -2 ss revet parmesan
100 g bacon, jeg brukte 50 / 50 magert bacon og vanlig bacon
1/2 løk
Salt og pepper

Start med å stette på en stor kjele med vann.
Skjære så bacon i biter. Hakk løken i små terninger.
Stek bacon et par minutter. Ha så i løken og stek til baconet har blitt sprøtt og løken gyllen.
Bland sammen melk, creme fraiche og parmesan. 
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, i 1 minutt. Hell så av vannet. Ha pastaen tilbake i kjelen. Tilsett creme fraiche-blandingen og ca 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper. Smak deg frem med ønsket mengde krydder. Vend til slutt inn egget, bacon og løk. 
Server.


Grønnsakspastaen kommer jeg til å kjøpe igjen. Det er veldig liten grønnsakssmak på den, den eneste forskjellen er at disse er mer klissete og kremete enn vanlig pasta. Et sunnere alternativ til vanlig pasta er jo supert!

God kveld da dere :grin: 

Kristine ♥

16 kommentarer
    1. Chassi:
      Tror det var litt færre kalorier, men jeg jisler ikke helt for å være ærlig. Men pastaen var veldig god 🙂

    2. Kuli! Kult at du testet. Jeg har ikke sett på næringsinnholdet engang. Det blir vel færre kalorier når mel er byttet ut med grønnsaker, du merket ikke noe til det?
      Ha en fin dag i solen. 🙂

    3. Maria:
      Jeg får også vondt i magen av mye hvit pasta. Men det gikk bra med denne 🙂
      Husker ikke næringsinnhold, men det finner du sikkert om du googler 🙂

    4. Anonym:
      Ekte carbonara har vel fløte i seg? Ikke bare wgg og parmesan. Denne versjonen er virkelig god. Prøv den 🙂

    5. Neineinei, ekte carbonara har jo bare egg og parmesan som “saus” 😀 Du burde prøve!
      Kutt opp og stek bacon (jeg gjør det med litt hvitløk samtidig i panna), kok pasta al dente. Når pastaen er kokt tar du vare på litt av pastavannet, hiver pastaen opp i panna med baconet, rører inn eggeplomme/egget og litt parmesan og sper på med pastavann. Salt, masse pepper og voila! Ekte italiensk carbonara, nyyydelig 🙂 Jeg har også med litt erter, men det er meg.

    6. Har litt lyst til å teste. Blir så rar i magen av vanlig, hvit pasta :/
      Hvordan er næringsinnholdet (karb/protein/kcal) sammenlignet med vanlig pasta?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg