www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

TACO PIZZA

  • 05.11.2015, 19:56



Dette spiste jeg til middag i går. 
Jeg slo til med en deilig og sunn taco pizza på vår lillelørdag!


Her har du en sprø og god speltbunn som ikke trenger lang hevetid. Pizzaen er fylt med deilig taockrydret karbonadedeig og sprø proteinchips.
Gjett om det var godt! Mmmmm...
Jeg er veldig glad for at jeg har igjen et par biter i dag. De skal jeg nyte etter jobben. 



Taco pizza
Til en stor rundt pizza

Bunn
3 dl speltmel
1 dl fiberfin*
1/2 ts salt
1/2 pakke gjær
2 dl vann

Bland sammen alle tørrvarene. Ha så i vann. Tilsett eventuelt litt mer væske om deigen blir tørr. Den skal bli smidig og lett å jobbe med.
Kjevl ut deigen på et bakepapir. 
Skru på ovnen på 225 grader og la bunnen heve i 10 -15 minutter mens ovnen blir varm.
Stek så på nederste rille i 10 minutter. 

*fiberfin kan byttes ut med mer mel.


Fyll
600 g karbonadedeig
2 ss tacokrydder
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
1/2 rødløk
1 paprika
1 - 2 poser proteinchips
Ca 100 -150 g ost, jeg brukte Jarlsberg og parmesan

Mens bunnen forsteker, lager du fyllet.
Stek karbonadedeig. Ha i tacokrydder, tomatpure og hakkede tomater. 
Skjær løk og paprika i skiver.
Når bunnen er ferdig har du over sausen. Strø så over løk og paprika. Topp med ost og proteinchips. Jeg synes det er godt med mye ost og proteinchips og brukte derfor godt med dette. Ta på den mengden du ønsker. Strø gjerne også over litt frisk basilikum.
Etterstek nederst i ovnen i 10 -12 minutter til osten har smeltet.
Server.


Kanskje dette er noe du skal prøve i helgen?  :grin:
Jeg er sikker på at det faller i smak!


Kristine ♥

lisarorvik

05.11.2015 kl. 20:29
Dette så utrolig godt ut, ønsker deg en god dag :)

Linda

05.11.2015 kl. 22:42
Herlighet den så god ut :-)

Janne

06.11.2015 kl. 10:04
Lager den i kveld :-D

06.11.2015 kl. 18:35
Ser veldig god ut med tynn bunn og masse fyll!! Men er dette speltmelet fint eller grovt? Hvilken utmalingsgrad har det?

Kristine

06.11.2015 kl. 18:57
Anonym:
Godt spørsmål.
Jeg brukte Holli Steinmalt økologisk speltmel. Jeg tror den er finmalt :)

Kristine

06.11.2015 kl. 18:57
Janne:
Er sikker på at den vil smake :)

Kristine

06.11.2015 kl. 18:57
Linda:
Ja, gjett om. Knall god :)

Kristine

06.11.2015 kl. 18:58
lisarorvik:
Takk og god helg til deg :)

Ruth

22.10.2016 kl. 08:00
mmm...Veldig god og enkel pizzabunn, anbefales.

Kristine

22.10.2016 kl. 09:05
Ruth:
Så hyggelig at den falt i smak Ruth :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits