hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

KARAMELLER MED SJOKOLADE

  • 22.11.2015, 11:07



Disse karamellene er bare s fantastisk gode! Jeg elsker karameller og de ble hakket bedre med hvit og mrk sjokolade.
Jeg har laget de mange mange ganger. Jeg blir aldri lei! I dag morges laget jeg denne varianten med flte. Tidligere har jeg laget med vikingmelk. De blir knall gode begge to:grin:
Dette er noe man m lage i juletiden. Karameller vil bli en favoritt hos liten og stor. Og du, lag en dobbel eller trippel porsjon, for de forsvinner forferdelig fort!


Disse karamellene kan lages p to mter, enten med flte eller med vikingmelk. Begge versjonene blir knall gode!
Du kan ogs lage de uten sjokolade som rene karameller, eller du kan tilsette andre ting som hakkede ntter eller trket frukt. Mulighetene er mange!


Karameller med mrk og hvit sjokolade laget med vikingmelk
1 boks vikingmelk, eventuelt flte
0,5 dl sukringold*
2 ss fibersirup gold**
1 liten klype salt, valgfritt
1/2 ts kologisk vaniljepulver, valgfritt
40 g hvit sjokolade
40 g sukkerfri sjokolade, jeg brukte denne

Karamellermed mrk og hvit sjokolade laget med flte
2 dl flte
1 dl sukringold*
1 ss smr
2 ssfibersirup gold**
1 liten klype salt, valgfritt
1/2 ts kologisk vaniljepulver, valgfritt
40 g hvit sjokolade
40 g sukkerfri sjokolade, jeg brukte denne


Fremgangsmte for begge variantene:
Bland alle ingrediensene i en bolle utenom sjokoladen og kok i 7 - 8 p sterk varme i mikroen. Ta ut bollen og rr om et par ganger underveis.
Du kan ogs koke karamellene i en tykkbunnetkjele. Da m de koke i cirka 40 minutter.
Karamellenskal koke til den er brun og tykk. Ta opp litt masse med en skje for se om den er ferdig. Stivner karamellene raskt i kantene er de klare.
Hakk sjokoladen i biter og legg i bunnen av sm former eller du kan bruke en stor bakepapirkledd form. Str da den hakkede sjokoladen utover formen. Hell karamellen over og sett den i kjleskapet til karamellene har stivnet. Bruker du en form, skjrer du karamellen i biter fr servering.


**vanlig sukrin kan brukes istedenfor sukringold
*istedenfor fibersirup gold kan dueventuelt bruke yacon sirup eller annen sirup


Hper du blir inspirert til lage disse. Du vil ikke angre!
Ha en herlig sndag.


Kristine♥

Yngvild

22.11.2015 kl. 11:50
h, fltekarameller er s utrolig godt!! Mye bedre enn butikkarameller. Jeg har dessverre ikke mikro og synes det tar s altfor lang tid lage i kjele, men det blir definitivt en runde med karamellaging fr jul. Obligatorisk julesnacks ;)

Camilla

22.11.2015 kl. 13:10
Nammm! Det s kjempegodt ut! Skal nok lage et par runder med disse :)

Ragnhild Adventskalender

22.11.2015 kl. 15:14
Neimen nam!

Her har det gtt ned litt for mange biter raw Delfiakake bde i gr og i dag :O det er bare s ustoppelig godt.

Karine

22.11.2015 kl. 15:23
Fltekarameller med mrk sjokolade i action n :-)

fjellgeitbundingen

22.11.2015 kl. 18:44
Mmm, dette s godt ut. De smakte ikke kunstig heller?

Kristin Antiveros

22.11.2015 kl. 19:56
De der skal helt klart lages, jeg eeelsker karamell, og sjokkis, s de smakene ilag m jo bare bli magisk! ;-)

Emily

22.11.2015 kl. 20:47
Du har alltid fristende oppskrifter og bilder.

Kunne du hatt oppsummering av uken (ukens cravings, hydepunkt, opptur/nedtur osv...) eller sprsmlsrunde eller 10 ting du ikke visste ?

Karine

23.11.2015 kl. 00:16
De ble s gode. Tusen takk for oppskrift :-)

Kristine

23.11.2015 kl. 10:11
Karine:
, n ble jeg glad Karine. Tusen takk. S hyggelig hre :)

Kristine

23.11.2015 kl. 10:19
Emily:
Takk for det :)
Tenker du hver uke? Jeg ser for meg at det blir litt mye. Men annen hver uke eller mneds oppsummering kunne vrt en god ide.
Sprsmlsrunde kommer i juleferien. Det tar veldig mange timer svare, s da m jeg ta det etter eksamen :) Takk for skrivetips.

Kristine

23.11.2015 kl. 10:20
Kristin Antiveros:
Ja, det er en fantastisk kombinasjon :)

Kristine

23.11.2015 kl. 10:20
fjellgeitbundingen:
Nei, det smaker skikkelig karamell :)

Kristine

23.11.2015 kl. 10:20
Karine:
Yeay :)

Kristine

23.11.2015 kl. 10:20
Ragnhild Adventskalender:
, det hrtes ogs veldig godt ut Ragnhild :)

Kristine

23.11.2015 kl. 10:20
Camilla:
Ja, gjr det Camilla :)

Kristine

23.11.2015 kl. 10:21
Yngvild:
Jeg er enig. Hjemmelagde er best!
Da fr du lage en ekstra stor porsjon. En times koking av karameller er jo ok om du har karameller for hele desember ;)

fjellgeitbundingen

24.11.2015 kl. 12:08
Hrtes i sfall mer enn spennende ut

Oda

25.11.2015 kl. 11:58
Det s utrolig godt ut! Nam. M de oppbevares i kjleskap etter de er stivnet?

Det hadde jo vrt en super julegave, men da kan de ikke smelte under juletreet ;-)

Kristine

25.11.2015 kl. 17:13
Oda:
Om du koker dem lenge trenger de ikke det. Men jeg vil anbefale ha det i kjleskapet. Jeg har pakket de bort gitt de i gave, og det har gtt bra :)

Kristine

25.11.2015 kl. 17:14
fjellgeitbundingen:
:)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no