PEPPERKAKEKAKE

I dag tok jeg meg en liten bakerunde som eksamenspause. Det er jo lillelørdag, og det må feires med noe godt!


Jeg er i pepperkakeverden for tiden. Sikkert fordi pepperkake for meg er den ultimate julekaken. Pepperkaker er det ene slaget vi har bakt hver jul så lenge jeg kan huske!
Med pepperkakene godt i minnet ble jeg inspirert til å lage en myk pepperkakekake. Altså en pepperkake bare i kakeform – pepperkakeKake :grin: Virkelig knall godt!

Pepperkakekake

4 egg
300 g cottage cheese
30 g smeltet smør eller kokosolje, kan sløyfes
1 ss bakepulver
4 ss sukringold
2 ss fibersirup gold*
1 ss kanel
1 ss kardemomme
1 ss nellik
1/2 ss ingefær
100 g mandelmel
150 g bokhvetemel**

Bland egg og cottage cheese og mos godt. Her kan du bruke en gaffel, stavmikser, foodprosessor eller blender. Jeg brukte en stavmikser.
Tilsetet så smør, sukrin, fibersirup og krydder i blandingen. Rør godt.
Ha i melet. 
Fordel røren i en brødform med bakepapir. 
Stek midt i ovnen på 175 grader i 45 -50 minutter.
Avkjøl på rist. 

*fibersiurp gold kan byttes ut med yaconsirup, agave sirup eller honning
**istedenfor bokhvetemel kan du bruke havremel, speltmel, hvetemel eller andre meltyper


Om du ønsker kan du for eksempel tilsette rosiner eller andre tørkede frukter i røren. Hakkede nøtter eller hakket sjokolade vil også gjøre seg utmerket!


Nyt kaken alene, gjerne lunken. Eller med en skive brunstost. Kanskje en klatt vaniljeis. Eller hva med en syrlig kremostglasur av philadephia og sukrinmelis?
Personlig synes jeg denne var så saftig og god at jeg spiser den som den er.
Håper det smaker!

Kristine ♥

16 kommentarer
    1. Karamellene ble bra til slutt! Måtte kutte ned på sukrinen og tilsette en ss vanlig sukker, så ble de fantastisk gode! 😀
      Kaken ble også veldig god, men jeg omdøpte den til pepperkakebrød og spiste den med brunost på 😉

    2. Det ble ikke kake den kvelden, hadde ikke cottage cheese i huset oppdaget jeg i det jeg skulle begynne 😮 Nå har jeg akkurat vært i butikken og handlet det inn, så NÅ blir det kake! 😀
      Takk for tips, jeg skal prøve meg på karameller også i kveld (om jeg rekke)r, denne gangen med din oppskrift, så håper jeg det blir mer suksess! Heldigvis likte typen de andre, så de blir spist opp de også 😉

    3. Yngvild:
      Ble det kake på deg i går kveld?
      Et tips angående karameller, smak deg til underveis. Da får du den riktige smaken etter dine smaksløker 🙂

      Håper det gikk bra på eksamen i dag. Sikker på at du naila det 🙂

    4. Denne er laget og falt veldig i smak hos meg og sønnen. Han har cøliaki så er så fint med noen gode juleoppskrifter uten gluten 🙂

    5. Hei😄 du er så kreativ!!! Digger deg, leser bloggen din hver dag😘 hvor mye kcal er det i denne kaken?
      Stor juleklem til deg😀

    6. Ser veldig veldig godt ut =) Har laget pepperkakene dine og de er så gode =)

    7. Det blir mange bakerunder i eksamenslesepausene her også 🙂 I går lagde jeg fløtekarameller som dessverre ikke ble noen stor suksess (smakte altfor mye sukrin), men tror jammen jeg skal prøve meg på kaken din i kveld istedenfor et nytt karamellforsøk!
      Første eksamen er i morgen, og det er jo hyggelig å ha med noe ekstra godt å spise på mens jeg sitter og vrir hjernen rundt statistikk, hypotesetester og annen elendighet! 😉
      Lykke til med eksamenlesingen!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg