www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

DE BESTE FASTELAVENSBOLLENE

  • 05.02.2016, 09:43



P sndag er detfastelaven og da m man ha fastelavensboller!
Jeg har prvd komponere en enkel og sunn oppskrift p boller en mneds tid n og endelig har jeg truffet spikeren p hodet! Jeg trr pst at dette er de beste sunne fastelavensbollene!
Disse smaker fantastisk godt og ble ogs tatt godt imot av resten av husstanden. I tillegg er fastelavensbollene glutenfrie, proteinrike og har et hyt fiberinnhold. Og kanskje det beste av alt - du fr tak i alle ingrediensene p matbutikken!
Sett i gang og bak:grin:

SAMSUNG CSC
Du kan lage de med eller uten rosiner.
Jeg valgte med fordi jeg synes det er best.

SAMSUNG CSC
Se s luftige og fine de ble innvendig!



Proteinrike og grove favstelavensboller
20 stykker

3 dl havregryn / havremel
150 g cottage cheese
1 egg
2,5 dl varm melk
50 g smeltet smr
1 pakke gjr
1 ts bakepulver
2 ss honning*
1 ss kardemomme
1 ts kanel
5 ss sukringold**
4 dl bokhvetemel eller speltmel


Mal havregryn til havremel i en blender eller foodprosessor. Har du havremel kan du selvflgelig bruke det. Ha i cottage cheese, egg og melk. Kjr til en jevn blanding i blenderen / foodprosessoren slik at klumpene fra cottage cheesen blir borte. Ha smeltet smr, gjr, bakepulver, honning, kardemomme, kanel og sukringold. Miks videre.
Rr til slutt inn mel. Tilsett eventuelt mer mel eller melk og rren blir for tunn eller tykk. Deigen skal vre litt mer klissete enn en vanlig bolledeig, da havremelet vil trekek til seg noe vske mens deigen hever.
La deigen heve i minimum 1 time, gjerne to.
Rull s boller.
Etterhev gjerne i 30 minutter. Men dette er ikke ndvendig.
Stek p 180 grader i 15 minutter.


*Honning m til for at gjren skal aktiveres og deigen skal heve. Du kan eventuelt bytte ut honning med 1 ss vanlig sukker.
**SukrinGold kan byttes ut med andre stningstoffer, men det er dette jeg synes smaker best i baksten.

SAMSUNG CSC
Etter at fastelavensbollene var avkjlt fylte jeg de med sukkkerfritt jordbrsyltety og en vaniljekrem.
Vaniljekremen laget jeg av 2 dl kremflte som jeg pisket stiv med 2 ss sukrin. Deretter blandet jeg i 100 g gresk yoghurt og litt vaniljepulver.

SAMSUNG CSC
Mmmmm... Disse er bare s gode!
Synd at bolleneer spist opp allerede. Jeg laget dem nemlig i gr kveld og alle er spist opp allerede, men n som jeg ser p bildene fr jeg lyst p disse igjen!


Hper fastelavensbollene faller i smak.
Uansett om du nyter denne oppskriften eller en helt annen, kos deg med bollene:grin:

Kristine♥

Katarina

05.02.2016 kl. 11:45
Disse ser helt helt fantastisk gode ut. Gjett om jeg skal lage de imorgen :-)

Kristine

05.02.2016 kl. 19:02
Katarina:
Det skal jeg love deg de var ogs. Lag og kos deg :)

Ellen

05.02.2016 kl. 16:11
Ser sykt gode ut! M nok prves :-) men s ikke hvor mye fiberfin det skulle vre?

Kristine

05.02.2016 kl. 19:02
Ellen:
Det skal ikke vre fiberfin, en skrivefeil. Beklager! :)

Kaisa

05.02.2016 kl. 17:02
Disse str i ovnen n :-) deigen var.ihvertfall veldig god :-)

Kristine

05.02.2016 kl. 19:01
Kaisa:
Ble det bra? Hper det :)

Silje

05.02.2016 kl. 18:25
Nam. De skal jeg lage =]

Kristine

05.02.2016 kl. 19:01
Silje:
Er sikker p at de vil falle i smak Silje :)

Charlotte

05.02.2016 kl. 20:33
Er 3dl havregryn like mye som 3dl havremel? For det blir vel egentlig litt forskjellig s hva gjr jeg da? Eller hva er det du har mlt opp?:)

Kristine

06.02.2016 kl. 12:47
Charlotte:
Jeg brukte 3 dl havregryn som jeg mlte fr jeg malte de. Som en sier over, vil 3 dl havremel vre mer enn 3 dl havregryn. Om du bruker havremel m du alts ta litt mindre :)

05.02.2016 kl. 21:07
3dl havremel er mye mer enn 3dl gryn. Bare prv mos 3dl gryn til mel s ser du hvor mye mindre det er

Kristine

06.02.2016 kl. 12:46
Anonym:
Fint at du sier ifra. Det har jeg faktisk ikke tenkt p!

Kaisa

06.02.2016 kl. 10:12
De ble skikkelig gode. Skal lage de flere ganger. Jeg brukte havregryn :-)

Kristine

06.02.2016 kl. 12:44
Kaisa:
S utrolig hyggelig hre. De blir en favoritt her ogs :)

Lina

06.02.2016 kl. 10:50
h ska definitivt prva dessa :-) men vad fr typ r gjr he du bruket? r det den torra eller frska? :)

Kristine

06.02.2016 kl. 12:44
Lina:
Gjr det Lina. Knall gode :)
Jeg brukte trr gjr.

Andrea

06.02.2016 kl. 19:40
Kan man erstatte sukrin gold med vanlig sukrin eller sukker? Og hvis mye skal man isfall bruke?:):)

Kristine

08.02.2016 kl. 08:30
Andrea:
Ja, det kan du. Da vil jeg anbefale deg smake deg til :)

Kristine

06.02.2016 kl. 23:45
Hvor mange boller blir det?

Kristine

08.02.2016 kl. 08:29
Kristine:
Ca 20 mener jeg huske :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits