HELGEPIZZA MED KJØTTBOLLER

I dag har jeg omtrent ikke gjort noen verdens ting! Jeg har stort sett ligget på sofaen med NetFlix og en godtepose.
En skikkelig forkjølelse har grepet tak i meg, så jeg har forsøkt å bruke dagen på og hente meg inn. Imorgen er nemlig timeplanen full igjen. Det passer dårlig å bli syk nå! Men det gjør det vel i grunn alltid….
Det er sjeldent jeg blir skikkelig syk *bank i bordet* Jeg pleier som regel å klare å ta knekken på basiluskene før det bryter ordentlig ut. Jeg håper at det er det jeg fått til i dag.

SAMSUNG CSC
Ellers har jeg også hatt en liten bakerunde og til middag laget jeg denne deilige helgepizzaen med kjøttboller og speltbunn. Så godt altså! 
Fredagskvelden med pizza og kos, da er det ikke så ille å føle seg pjusk.

SAMSUNG CSC

Helgepizza med kjøttboller

Bunn
1/2 pose tørrgjær
3,5 dl speltmel
0,5 dl fiberfin (eller mer speltmel)
1 ts salt
1,5 dl varmt vann, cirka 40 grader

Bland sammen gjær, mel, fiberfin og salt. Ha i vann. Tilsett eventuelt litt mer mel om deigen blir løs. 
Elt deigen og la den heve i 30 minutter.
Kjevl den så til en rektangel og ha over på en bakplate. Et godt tips her er å kjevle deigen direkte på et bakepapir slik at du bare kan dra bakepapiret med deigen over på bakeplaten etterpå.
Forstek bunnen på 225 grader nederst i ovnen i 12 minutter.
Ha så over fyllet.

Fyll
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
1 ts sukrin
Krydder etter smak: salt, pepper, oregano, paprika, chili og hvitløk – smak deg til med mengde
1/2 paprika i skiver
1/2 rødløk i skiver
600 g karbonadedeig
Ost, jeg brukte 200 g jarlsberg og parmesan

Rør sammen hakkede tomater, tomatpure, sukrin og krydder. Smak deg til. 
Legg tomatsausen på bunnen. Ha over paprika og rødløk. Bruk en skje til å forme kjøttboller av karbonadedeigen og legg den over tomatsausen. Topp med ost.
Etterstek på nest nederste rille i ovnen på 225 grader i 15 minutter. 
Server. 

SAMSUNG CSC
Kanskje det blir pizza på deg i helgen?
Håper du får en nydelig fredagskveld :grin:

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Pizza og kjøttboller er begge noe av det beste jeg vet så det her må jeg prøve =)=)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg