www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

NYSTEKT CIABATTA - PERFEKT TIL HELGEFROKOSTEN

  • 01.10.2016, 09:08


Riktig god lørdagsmorgen dere!
Det er jo helg og da er det utmerket med nystekte ciabatta til frokost, lunsj eller brunsj. Deilige, lune og gode rundstykker som toppes med akkurat det du selv ønsker. Det er så godt!

SONY DSC
Disse gode ciabatta rundstykkene er super enkle å lage jeg. Du kan heve deigen på to måter. Jeg foretrekker kaldheving hvor jeg lager deigen kvelden før og så steker rundstykkene neste morgen. Det er helt genialt! På morgenen former du bare rundstykker av deigen og steker dem, så er de klare til å nytes. Men du kan også la ciabattaene heve vanlig, hvor du lar deigen heve en god time før du steker rundstykkene. 
Uansett hvordan du velger å heve ciabattaene blir resultatet like luftig og deilig.

SONY DSC

Nystekte ciabatta - perfekt til helgefrokosten
8 stykker

1/2 pose tørrgjær
5 dl vann
1 ts salt
1 ss fibersiurp, eventuelt honning
2 dl havremel
2 dl rismel, eventuelt speltmel eller annet mel
1 dl mandelmel
1 ss pofiber, kan sløyfes


Kaldheving, her bruker du kaldt vann
Bland sammen gjær, vann, fibersirup og salt. 
Rør sammen tørrvarene og ha de over i det våte. Bland godt. La deigen stå å heve i kjøleskapet natten over. 
Neste morgen deler du deigen i 8 emner, former rundstykker og steker de på 225 grader i 25 -30 minutter. 
Avkjøl i minimum 5 minutter før du skjærer i dem. 

Vanlig heving, her bruker du lunkent vann ved cirka 40 grader
Bland sammen gjær, vann, fibersirup og salt. 
Rør sammen tørrvarene og ha de over i det våte. Bland godt. La deigen heve i 1 -2 timer.
Del så  deigen i 8 emner, former rundstykker og steker de på 225 grader i 25 -30 minutter. 
Avkjøl i minimum 5 minutter før du skjærer i dem. 

SONY DSC
Håper du får en god helgefrokost med noe nystekt og godt.
Ha en super god helg :grin: 

Kristine ♥

Marie Vigebo

01.10.2016 kl. 10:11
Åååh nam, perfekt til helgefrokosten! Disse tror jeg nesten jeg må prøve ut imorgen <3 Ha en nydelig lørdag Kristine, og ta gjerne en titt innom bloggen min for litt lørdagsinspirasjon : D

Kristine

02.10.2016 kl. 10:43
Marie Vigebo:
Håper du har hatt en god søndagsmorgen med nystekte rundstykker :)

Andrea

01.10.2016 kl. 10:18
De så luftige og gode ut :-)

Kristine

02.10.2016 kl. 10:43
Andrea:
Abolsutt :)

fjellgeitbundingen

01.10.2016 kl. 11:45
Så deilig ut :) Ble nok ikke nystekt her. Men minsten har kokt egg og laget skive til meg :D

Kristine

02.10.2016 kl. 10:43
fjellgeitbundingen:
Å få servert kokt egg på skive er jo godt det også :)

Josefine

01.10.2016 kl. 15:39
Den står og hever! :-)

Kristine

02.10.2016 kl. 10:42
Josefine:
Kos deg med nystekte rundstykker :)

SpillDama

02.10.2016 kl. 06:06
De så gode ut!

Kristine

02.10.2016 kl. 10:42
SpillDama:
Veldig gode :)

Maria

02.10.2016 kl. 10:05
Nam! Går det an å lage dei uten mandelmel?

Ha ein fin søndag :) <3

Kristine

02.10.2016 kl. 10:42
Maria:
Jeg vil tro at du fint kan lage de uten mandelmel. Bruk da speltmel eller bogvetemel isteden og ta 1,5 dl :)

Emilie

02.10.2016 kl. 13:40
Jeg brukte bokhvete istedenfor rismel for hadde ikke det, men det ble skikkelig godt. Falt i smak hos ungene også :-)

Kristine

03.10.2016 kl. 16:59
Emilie:
Det var hyggelig å høre Emilie. Glad det falt i smak :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits