www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

FANTASTISK SUNN BROWNIE

  • 20.11.2016, 10:23


N skal jeg rlig innrmme at jeg sliter veldig med holde meg unna julebaksten! Du finner all slags julemat og julegodis i butikkene, julelysene er tent ute, julereklamene spilles av p TV'en og flere steder har de ogs begynt spille julemusikk. Julen er overalt! Jeg er fast bestemt p la juleforberedelsene vente til frste adventshelg, alts neste helg. Jeg vet fra tidligere at jo lenger jeg klarer vente med alt som heter jul, jo mer julestemning fr jeg nr julen virkelig setter inn. Dermed m jeg bare holde meg i skinnet en liten uke til. Det skal jeg klare!

SONY DSC
Da jeg var i ekstremt bakehumr i morges, mtte jeg komme opp med noe som holdt meg unna julebaksten. Det var bare en ting som fristet mer enn julekaker; brownie. Hva er vel bedre enn en skikkelig seig brownie med masse sjokoladesmak? 
 
SONY DSC
Jeg sitter 'mmm'er' for meg selv her jeg tygger p et stykke. Denne fantastiske og sunne brownien blir spr i kantene samtidig som den holder seg seig og klissete i midten. Akkurat slik jeg vil ha brownien min! I tillegg er den enkel lage. Du bruker bare fem minutter p smelle sammen rren. Lp inn p kjkkenet og lag den! Men du, husk slikk bakebollen skikkelig. Denne rren er s utrolig god!!

SONY DSC

Fantastiske sunn brownie 

2 dl mandelmel*
1/3 ts salt
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
3 ss surkingold
100 g mrk sjokolade
2 ss kakaopulver
6 dadler
3 egg
5 ss smr eller kokosolje
Valgfritt; 2 store hndfulle med valntter

Ha dadler i en foodprosessor eller blender og kjr til en pure. Ha i egg. Smelt smret / kokosoljen med sjokoladen. Ha det i fodprosessoren sammen med egg. Kjr til det har blitt en jevn blanding. Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen til en tykk rre.
Ha rren i en form, jeg brukte en form p 15 x 20 cm.
Stek p 175 grader i 20 min.
Avkjl fr du skjrer i kaken i biter.


Tips:
 Det er viktig at kaken ikke stekes for lenge. Brownien skal nesten virkelig uferdig med en litt flytende kjerne nr du tar den ut av ovnen. Nr brownien fr avkjlt seg, stivner den og fr perfekt konsistens. Ta derfor heller ut kaken litt for tidlig enn for sent. 

*har du ikke mandelmel kan du erstatte det med 2,5 -3 dl speltmel eller andre meltyper

SONY DSC
Nyt et stykke fantastisk brownie med et glass melk eller en god kopp kaffe. Det er ren lykke i munnen!
Hper det smaker og ha en god sndag :grin: 


Kristine ♥

Anita

20.11.2016 kl. 10:55
Hurra at jeg har alle ingrediensene. Skal lages med en gang!!

Kristine

20.11.2016 kl. 13:47
Anita:
Kos deg med baksten :)

fjellgeitbundingen

20.11.2016 kl. 12:07
Nam, men har ikke mandelmel og sukrin gold. Blir denne kunstig p smak? Liker unger denne?

Kristine

20.11.2016 kl. 13:47
fjellgeitbundingen:
Sukringold smaker ikke kunstig. Mandelmel smaker ikke likt som hvetemel, men jeg tror barn vil like denne. Du kan eventuelt bruke speltmel istedenfor mandelmel :)

Aina

20.11.2016 kl. 13:05
Er det noko eg kan erstatte dadlene med? Har det ikkje i hus denne sndagen...

Kristine

20.11.2016 kl. 13:47
Aina:
Du kan kanskje bare droppe dem og tilsette litt mer stning. Eventuelt putte oppi 1 ss sirup, most banan eller lignende. Jeg tror det vil g bra :)

Anonym

20.11.2016 kl. 13:34
Hvor kjper man s sm former? 15x20cm er svrt lite?

Kristine

20.11.2016 kl. 13:46
Anonym:
Jeg har kjpt de p Jernia, men tror de selger dem mange steder :)

Victoria Larsen

20.11.2016 kl. 13:36
Denne s nydelig ut!

Kristine

20.11.2016 kl. 13:45
Victoria Larsen:
Du, den var knall god! :)

Maren

20.11.2016 kl. 14:30
Hva slags vaniljepulver?☺️❤️

Kristine

20.11.2016 kl. 20:33
Maren:
Bare vanlig vaniljepulver. Enten fra stang eller fra boks
https://www.google.no/search?q=vaniljepulver&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjKlvDjibjQAhVLkSwKHV6CAVYQ_AUICCgB&biw=1440&bih=826#imgrc=IKKqtZ4zpCixDM%3A

Lise Lotte

21.11.2016 kl. 09:39
Blei sykt gode. Tusen takk for at du deler :-)

Kristine

21.11.2016 kl. 17:13
Lise Lotte:
S utrolig koselig at du prvde likte oppskriften. Det blir jeg glad for hre :)

Nina

21.11.2016 kl. 13:00
Den s super digg ut :D

Kristine

21.11.2016 kl. 17:12
Nina:
Det kan jeg love deg at den var ogs. Vil bake mer, for n er den borte!

Pia C

24.11.2016 kl. 07:55
Hei! Bruker du fettredusert mandelmel, eller mandelmel av finmalte mandler uten skall?

Solveig

11.04.2017 kl. 17:31
Hei

Hva kan jeg bruke istedenfor mandelmel og speltmel? Har ingen av delene tilgjengelig 😬

Kristine

12.04.2017 kl. 15:34
Solveig:
Isteden for mandelmel kan du bruke sesammel eller lignende, eller hvetemel men da m du ta litt ekstra mel, da mandelmel trekker til seg mye vske. Speltmel kan du bytte ut med firbramel, hvetemel, bokhvetemel og lignende :)

Solveig

11.04.2017 kl. 17:34
Hei igjen

Hvor store er dalene du har brukt her?

Kristine

12.04.2017 kl. 15:33
Solveig:
Jeg brukte vanlige ferske dadler som man fr kjpt i lsvekt p Meny :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits