VIDESETERKAKER

SONY DSCJeg hadde aldri hørt om videseterkaker før en venninne hadde de med da hun kom på kaffebesøk til meg forrige uke. Vips var jeg solgt! Dette er en versjon av havreflarn. Videseterkaker er litt tykkere en vanlig havreflarn og inneholder rosiner og pepperkakekrydder. Jeg har aldri vært fan av vanlige havreflarn, jeg synes de er litt kjedelige, men denne varianten var knall god!

SONY DSC
Skal du teste en ny julekakevariant i år, må det bli disse! Jeg får min del har ihvertfall fått en ny julefavoritt! Dette er en julekakevariant jeg kommer til å ta med meg videre og gjøre til en fast juletradisjons. Håper videseterkakene faller i smak hos deg også :razz: 

SONY DSC

Videseterkaker

100 g smør
100 g fibersirup
80 g sukringold
1 ts kanel
1 ts nellik
​1/2 ts ingefær
1 ts natron
2 ss melk
100 g havregryn
3 ss mel, jeg brukte bokhvetemel
Ca 50 g rosiner

Smelt smør og fibersirup i en kjele. Rør så inn sukringold, krydder og natron. Tilsett melk. Rør inn havregryn og melk. Ha til slutt i rosinene.
Bruk en teskje til å lage klatter på en bakplate.
Stek på 175 grader i 10 minutter.
Avkjøl på rist.

SONY DSCSONY DSC
Mmmm…. Så knasende, sprøe, søte og gode!

Kristine ♥ 

10 kommentarer
    1. dete er i utgangspunktet en familieoppskrift som ble laget av en kokk på Videseter Høyfjellshotell for nesten 100 år siden.
      jeg ser også at det ikke er de riktige ingredienser i oppskriften.

      De skal de være flortynne og sprø ikke tykke.
      Men gode er de spesielt hvis de blir laget som de skal.

    2. Ny favoritt her også. Selv lillemann synes de var gode. Takk for oppskytingen 🙂

    3. De skal jeg prøve. Er helt enig med at havreflarn er kjedelig. Kult at du spizer de opp 😀

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg