JULEGODT EVENT OG JULEGODTERI

I går var jeg på et julegodt event i regi av SuperNature og Midsona. Vi var femten stykker som skulle lage raw og sunt julegodteri med instruksjon fra rawfood- og supermat-guru Trine Berge. Vi fikk gløgg og god snacks før vi ble delt i grupper og satte i gang å lage julegodt. 

Her sere dere Hanna, Karoline, Marthe, Trine og meg i full sving! 
Min gruppe fikk i oppgave å lage kokosmakroner. Den ble utrolig gode! Som du kanskje fikk meg deg på snap, kristineokern, så ble hendene nok så grisete når vi holdt på. Men hva gjorde vel det når deigen smakte så godt at vi bare slikket opp restene fra hendene våre?! Vi var som små barn der vi griste, smakte og koste oss. Dette var moro for de (store) kidza! 


Jeg var så heldig at jeg fikk meg meg en stor boks med masse raw julegodteri! Her har jeg kokosmakroner, rocky road, trøfler, hasselnøttkjeks og marsipan. Under finder du oppskriftene på mine favoritter som vi laget i går. Bak, kos, spis og nyt!

Sjokoladetrøfler

2 dl cashewnøttsmør
1 dl kokossirup, eventuelt honning
1 ss kokossukker
1 dl kakaosmør
70 ml vann 
1 dl kakaopulver
1 klype himalayasalt

Smelt kakaosmør. Bland så alle ingrediensene utenom kakaopulveret i en blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn masse. Tilsett kakaopulveret og bland til en jevn blanding. La massen avkjøles litt i fryseren eller kjøleskapet. Lag så kuler. Kulene kan rulles i det du selv ønsker. Vi brukte matcha og kanel

Rocky Road

Rå sjokolade
3 dl kakaomasse
2,5 dl kakaosmør
0,6 dl kokossirup eller honning
2 ss lecitin
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts himalayasalt

Smelt kakaosmør og kakaomasse i vannbad. Når alt er smeltet blander du i resten av ingrediensene. Rør godt.

Ønsket fyll
Vi brukte himalayasalt, gojibær, bipollen, kakaonibs, tørket aprikos, kanelsuper miks, paranøtter, pistasjnøtter og kokosflak

Ha 1 ss rå sjokolade i små muffinsformer. Topp med ønsket fyll. Ha så over 1 -3 ss rå sjokolade. La sjokoladen stivne i kjøleskapet før den nytes. 

Rå marsipan med sjokoladetrekk

Sjokoladetrekk
3 dl kakaomasse
2,5 dl kakaosmør
0,6 dl kokossirup eller honning
2 ss lecitin
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts himalayasalt

Lag først sjokoladen slik at den kan avkjøles litt mens du lager marsipanen.
Smelt kakaosmør og kakaomasse i vannbad. Når alt er smeltet blander du i resten av ingrediensene. Rør godt.

Rå marsipan
3 dl mandler
1/2 ts vaniljepulver
2 ss kokossirup eller honning
2 -4 ts kokosblomstsukker
2 ss kakaosmør
2 ss kokosolje

Smelt kakaosmør og kokosolje.
Finmal mandelene i en blender eller foodprossessor. Ha i de resterende ingrediensene og bland til en smidig marsipan. Lag kuler og dypp så i sjokoladen. Avkjøl i kjøleskapet. 

Kokosmakroner

4 dl kokosmasse
2 dl kakaopulver
3 ss kokosolje
1,5 dl kokossirup 
2 ts kokossukker
1/4 ts himalayasalt
1 ts kanel
1,5 ts vaniljepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle. Lag kuler ved hjelp av en stor skje. Sett til avkjøling. 

Julegodteri er supert å gi bort som vertinnegave eller julegave. Pakk godsakene i en eske, fest på en navnelapp og en liten grankvist og vips har du en personlig gave som vil få smaksløkene til å synge! ….eller spis dem selv :razz: De er så gode at det er vanskelig å holde fingrene av fatet!

Kristine ♥ 

12 kommentarer

Siste innlegg