HAVREGRØT – MIN FAVORITTOPPSKRIFT

God morgen skjønninger. Er dere klare for en ny dag? Jeg sitter som vanlig her med frokosten min, svarer mail og lader opp til nok en dag i praksis. 
Dere har etterspurt hvordan jeg lager havregrøten min for flere dager. Jeg pleier nemlig å lage en stor porsjon søndag kveld. Da oppbevarer jeg grøten i kjøleskapet og fordeler den utover uken slik at jeg bare kan varme den opp i mikrobølgeovnen på morgenen og vips ha en deilig havregrøt klar. Det å bruke lang tid på frokost forberedelsene er helt uaktuelt for meg. Jeg står tross alt opp klokken fem, et sekund før det, er uaktuelt! 


Dette er min favorittoppskrift på havregrøt. Det er stort sett slik jeg lager den hver eneste gang, uavhengig om jeg lager en porsjon eller for flere dager. De to tingene jeg liker å gjøre for å få havregrøten perfekt, er å la den koke ekstra lenge, og å tilsette egg. Disse to stegene gjør ikke havregrøten bare ekstra næringsrik; egget tilfører proteiner og en rekke mineraler og vitaminer, grøten blir i tillegg enda mer kremet, fløyelsmyk og god. Jeg elsker denne havregrøten! 

Havregrøt – min favorittoppskrift
Til 5 dager / porsjoner

1 liter havregryn, ca 400 g 
2 liter melk, jeg pleier ofte å bruke en blanding av kokosmelk og lettmelk
1 liter vann
1 ts salt
5 egg

Ha alle ingrediensene utenom egg i en kjele. Kok opp og la koke i 20 -30 minutter. Rør inn egg. 
Oppbevar havregrøten i en stor plastboks eller en bolle med plastfolie i kjøleskapet. Den holder seg en ukes tid. Når du skal spise den, tar du ut 1/5 av porsjonen og varmer den opp 4 -5 minutter i mikroen. 


Når det gjelder topping av havregrøten, har jeg stort sett det samme på hver dag: sukkerfritt jordbærsyltetøy, banan, mandler og kesam. Også blir det en real dose sukringold og kanel. Det må jeg ha på grøten! 
Ha en super torsdag dere :razz: 

Kristine ♥

18 kommentarer

Siste innlegg