www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

HAVREGRØT - MIN FAVORITTOPPSKRIFT

  • 16.02.2017, 06:44


God morgen skjønninger. Er dere klare for en ny dag? Jeg sitter som vanlig her med frokosten min, svarer mail og lader opp til nok en dag i praksis. 
Dere har etterspurt hvordan jeg lager havregrøten min for flere dager. Jeg pleier nemlig å lage en stor porsjon søndag kveld. Da oppbevarer jeg grøten i kjøleskapet og fordeler den utover uken slik at jeg bare kan varme den opp i mikrobølgeovnen på morgenen og vips ha en deilig havregrøt klar. Det å bruke lang tid på frokost forberedelsene er helt uaktuelt for meg. Jeg står tross alt opp klokken fem, et sekund før det, er uaktuelt! 


Dette er min favorittoppskrift på havregrøt. Det er stort sett slik jeg lager den hver eneste gang, uavhengig om jeg lager en porsjon eller for flere dager. De to tingene jeg liker å gjøre for å få havregrøten perfekt, er å la den koke ekstra lenge, og å tilsette egg. Disse to stegene gjør ikke havregrøten bare ekstra næringsrik; egget tilfører proteiner og en rekke mineraler og vitaminer, grøten blir i tillegg enda mer kremet, fløyelsmyk og god. Jeg elsker denne havregrøten! 



Havregrøt - min favorittoppskrift
Til 5 dager / porsjoner

1 liter havregryn, ca 400 g 
2 liter melk, jeg pleier ofte å bruke en blanding av kokosmelk og lettmelk
1 liter vann
1 ts salt
5 egg

Ha alle ingrediensene utenom egg i en kjele. Kok opp og la koke i 20 -30 minutter. Rør inn egg. 
Oppbevar havregrøten i en stor plastboks eller en bolle med plastfolie i kjøleskapet. Den holder seg en ukes tid. Når du skal spise den, tar du ut 1/5 av porsjonen og varmer den opp 4 -5 minutter i mikroen. 


Når det gjelder topping av havregrøten, har jeg stort sett det samme på hver dag: sukkerfritt jordbærsyltetøy, banan, mandler og kesam. Også blir det en real dose sukringold og kanel. Det må jeg ha på grøten! 
Ha en super torsdag dere :razz: 


Kristine ♥

Anastasia

16.02.2017 kl. 07:31
Det å lage for flere dager var smart. Det skal jeg begynne med. Da sparer jeg litt tid :-P

Kristine

17.02.2017 kl. 09:35
Anastasia:
Ja, da går det raskt på morgenkvisten :)

Sandra Marie

16.02.2017 kl. 07:36
nam :D

Kristine

17.02.2017 kl. 09:35
Sandra Marie:
M´hm :)

Victoria Larsen

16.02.2017 kl. 07:43
Ser jo kjempe godt ut! :D

Kristine

17.02.2017 kl. 09:35
Victoria Larsen:
Havregrøt er super godt! :)

Astrid

16.02.2017 kl. 15:23
Takk for oppskrift!

Kristine

17.02.2017 kl. 09:34
Astrid:
Håper det smaker :)

Mildred

16.02.2017 kl. 15:59
Takk for at du deler oppskriften. Lurte på hvordan du gjorde det for flere dager :-)

Kristine

17.02.2017 kl. 09:34
Mildred:
Bare hyggelig du :)

Josefine

16.02.2017 kl. 16:19
Jeg er egentlig ikke så glad i havregrøt, men du får den til å se god ut :-P

Kristine

17.02.2017 kl. 09:34
Josefine:
Hihi... Jeg elsker havregrøt og synes det er super godt :)

Marthe

16.02.2017 kl. 20:18
Aldri prøvd egg i havregrøt. Det skal jeg gi et forsøk imorgen!! :-)

Kristine

17.02.2017 kl. 09:33
Marthe:
Det er knall godt. Den blir så kremet og fin :)

Laila Marina

16.02.2017 kl. 22:37
For første gang ever tror jeg fikk jeg oppriktig lyst på havregrøt, takk :D

Kristine

17.02.2017 kl. 09:33
Laila Marina:
Hihi... Det tar jeg som et kompliment. Takk :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits