KANELBOLLEBRØD

SONY DSC
God søndagsmorgen godt’folk ♥ Nå dufter det kanelsnurrer i hele leiligheten! Kanelsnurrer er noe av det beste jeg vet. I dag laget jeg en brødversjon av den kjære kanelsnurren. Ingen elting, ingen heving og ingen utkjevling. Her er det bare å blande sammen ingrediensene og vente mens brødet steker! Resultatet blir et saftig og super godt brød med smak av kanelbolle. Så utrolig godt! Håper du lar deg friste.

SONY DSC

Kanelbollebrød
1 brød

3 egg
4 ss sukringold
2 ss smeltet smør, valgfritt
1 ss kanel
1 ts kardemomme
2 ts bakepulver
50 g mandelmel
50 g speltmel, eventuelt bokhvetemel for en glutenfri versjon
100 g  havremel, eventuelt mer speltmel
100 g kesam, eventuelt gresk yoghurt
1,5 dl melk
1 god håndfull rosiner, valgfritt

Pisk egg og sukringold til eggedosis. Ha så i smeltet smør.
Bland sammen tørrvarene. Tilsett eggedosisen, kesam og melken. Bland deigen godt sammen med en sleiv.
Rør tilslutt inn rosinene.
Stek på 180 grader 45 -50 minutter.
La brødet avkjøles noe før du skjærer i det.

SONY DSC
Som glasur har jeg brukt 2 ss vaniljeprotein, 2 ss sukrinmelis , 1/3 ts kanel og vann til passe konsistens. Mmmm…

SONY DSC
Håper du vil teste kanelbollebrødet og at det faller i smak. Ha en toppen søndag videre! Her skinner solen og jeg skal hvert øyeblikk komme meg ut for en gå en tur med en venninne. Herlig! Nyt dagen videre :mrgreen:

Kristine  ♥

18 kommentarer
    1. Utrolig godt brød! For ikke å snakke om den deilige kanel-lukten 😀 Du er flink altså

    2. Trine Halvorsen:
      Det vil nok ikke bli like saftig da. Speltmel og mandelmel gir en litt saftigere konsistens. Men du kan bruke andre meltyper istedenfor mandel og speltmel, feks bare havre- og hvetemel eller havre- og bokhvetemel 🙂

    3. Det brødet blei så saftig og søtt og godt. Jeg skal lage det igjen 😀 Takk for oppskrifta.

    4. Marina:
      Sukrin kan brukes av de med diabetes. Det er minimal blodsukkerstigning her. Ellers kan du bruke andre søtstoff som stevia 🙂
      Håper søndagen din har vært bra 🙂

    5. Nå står d i ovnen. Brukte gojibær istedenfor rosiner. Liker ikke rosiner 😛 Lukter veldig godt ihvertfall 🙂

    6. Det så skikkelig godt ut 🙂 ser du har brukt sukrin, vet du om denne oppskriften egner seg for de med Diabetes? (Tenkte å bake litt til bestemor da vettu 🙂 )
      Ha en fin søndag 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg