TYNNE MIDDAGSPANNEKAKER MED EGG, BACON OG AVOKADO

SAMSUNG CSC
Dere vet allerede at jeg er glad i pannekaker. Jeg spiser pannekaker i hvert fall tre -fire ganger i uken. Som regel er det med søtt pålegg som brunost eller syltetøy, men det er jo minst like godt med salte varianter. I dag laget jeg nettopp en variant av salte pannekaker, tynne middagspannekaker med egg, bacon og avokado. En sunn og kjempe god middag på under 15 minutter! 

SAMSUNG CSC

Tynne middagspannekaker med egg, bacon og avokado
Til 2 store pannekaker med fyll til hver

Pannekaker

2 egg
100 g kesam 
60 g mel, jeg brukte 30 g havremel, 10 g mandelmel og 20 g fiberfin
1 dl melk
1/4 ts salt

Miks sammen ingrediensene.
La røren svelle i 5 minutter.
Stek så tynne pannekaker i en panne på middels varme i cirka 1 minutt på hver siden. Jeg steker i litt kokosolje

Fyll
1/2 avokado
2 skiver bacon
2 egg
Cherrytomater
Paprika
Rødløk
Salt og pepper

Posjer, kok eller steg eggene. Jeg posjerte de. Det gjør du ved å koke opp vann med 1 ts salt og 1 ts eddik. Når vannet koker trekker du kjelen til siden, slik at den ikke står på varmen lenger. Knekke et og ett egg i en øse eller en liten kok. Hell egget forsiktig ned i det varme vannet og saml hviten rundt plommen med en skje. La det trekke i 3 -4 minutter. 
Stek bacon. 
Skjær avokadoen i skiver og fordel den på de to pannekakene. Mos avokadoen lett ned i pannekaken. Legg over grønnsaker i skiver, bacon og egg. Avslutt med et lite dryss salt og pepper. 

SAMSUNG CSC
Middagspannekaker kan naturligvis varieres i det uendelige. Du kan fyll dem med akkurat det du ønsker! Tacorester, ost og skinke, røklaks, cottage cheese,  syltetøy, ja, you name it. Mulighetene er mange! Du også også velge å lage en søt pannekakevariant om du heller har lyst på det. Tilsett da 1 ts sukringold, 1/2 ts kanel og litt kardemomme i røren.

Håper tirsdagen din har vært fin :razz: Ha en fortsatt god kveld!

Kristine ♥

14 kommentarer

Siste innlegg