DAGENS MIDDAG OG DESSERT

I hverdagen liker jeg stort sett at det jeg lager av mat går fort. Det skal helst ikke ta mer enn 15 minutter. Aller helst mindre! Med mindre jeg har middagsgjester, føler jeg at jeg har andre mer spennende ting å bruke tiden min på, enn matlaging. Dagens middag og dessert bestod av karbonader med potetskiver og kremet soppsaus, og vafler med is. Begge delene er sunt, raskt og super godt! Middagen tok 10 minutter å stelle i stand, mens desserten tok nærmere 15 minutter da det tar litt tid å steke vaflene. Vi fortjener alle en god middag og dessert på en tirsdag! Hva har du hatt til middag?

SONY DSC
SONY DSC

Dagens middag: Karbonader med potetskiver og kremet soppsaus
Til 1 porsjon

200 -300 g karbonadedeig, 1 stor potet, ca 200 g sopp, 1/2 rødløk, 1 hvitløksfedd, 1 ss soya saus, 2 -3 ss crème fraîche, ønsket krydder; jeg brukte salt, pepper, oregano og hvitløkskrydder

Jeg stekte potetskivene i mikroen, men du kan også bruke ovnen. Da tar det litt lenger tid. Skjær potetene i tynne skiver og legg dem utover en tallerken. Ha over salt, pepper, oregano og hvitløkskrydder. Putt tallerkenen i mikroen og kjør på full guffe i 3 -5 minutter. Følg med underveis. Eventuelt legger du potetskivene utover en bakplate og steker dem på 225 grader i 10 -15 minutter. 
Form karbonader av karbonadedeig. Ha på salt og pepper på hver side og stek på middels varme i 3 -4 minutter på hver side. I mellomtiden lager du kremet sopp. Del soppen i skiver og skjær løk i biter. Finhakk hvitløksfeddet. Ha sopp, løk og hvitløk i en panne og stek på middels varme til soppen har mistet en del væske og løken har blitt blank. Tilsett soya saus og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. 
Server gjerne med litt frisk ruccola og cherrytomater. 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Dagens dessert: Vafler med is
1 porsjon

Jeg brukte denne oppskriften men halverte vaffeloppskriften. Jeg brukte altså 1 egg, ca 2/3 dl melk, 10 g vaniljeprotein, 1 ts sukringold, 20 g havremel, ca 10 g mandelmel og litt kanel og kardemomme. På toppen har jeg en kule vaniljeis, jordbær sirup og smeltet sukrin sjokolade

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg