www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

ROSA OSTEKAKE

  • 30.04.2017, 11:22


Jeg har hatt den produktive morgenen! Jeg våknet grytidlig, og ettersom det er søndag, måtte jeg starte dagen med en bakerunde. Som alltid! Denne rosa og deilig ostekaken stod og stivnet i kjøleskapet mens jeg jobbet en drøy time med online pt -kundene mine og så dro jeg avgårde på hytten, hvor jeg allerede er kommet frem. Nå er det bare å nyte resten av søndagen og fridagen imorgen. Herlig!

Over til bakerunden i morges. Siden solen skinner og gradestokken stiger, ville jeg ha noe lett og friskt. Da falt valget på ostekake. En rosa ostekake med deilige og syrlige kirsebær. Du kan naturligvis bytte ut kirsebærene med andre bær som bringebær, jordbær eller blåbær, men jeg vil virkelig anbefale deg å prøve kirsebær i ostekaken. Jeg har kjøpt mine frosne på Meny. Kirsebær gir en ganske kraftig, søt og syrlige smak, og resultatet blir virkelig super godt. Håper du lar deg friste :grin: 



Rosa ostekake
6 -8 muffinsformer eller 1 kakeform 

Bunn
4 ss mandelmel
1 ss sukringold
1/2 ts kanel
1/3 ts salt
2 -3 ss melk eller vann

Ostemasse
200 g frosne kirsebær, eller andre bær
200 g kesam
200 g philadephia
5 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
2 ss sukrinmelis
2 ss sukringold
3 plater gelatin
2 ss varmt vann  

Gelelokk
200 g kirsebær, eller andre bær
3 plater gelatin
0,5 dl varmt vann

Start med bunnen. Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett nok veske til at det blir en tykk konsistens alla marsipan. Trykk massen utover i muffinsformene, eventuelt en stor kakeform.

Lag så ostemassen.
Tin bærene i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Bland de tinte bærene og væsken bærene avgir, med kesam, philadephia, sukrinmelis, sukringold og stevia. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt den så i 2 ss varmt vann. Tilsett den smeltede gelatinen i ost- og bærblandingen. Hell over bunnene / bunnen. Sett kaldt i minimum 40 minutter. 

Når ostemassen har stivnet, lager du gelelokket. Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter og smelt de så i 0,5 dl varmt vann. Ha i bærene og mos alt med en stavmikser. Hell forsiktig over ostemassen. Sett kaldt i minimum 30 minutter. 

Nå skal jeg ta med ostekaken og sette meg i solveggen. Nyt denne nydelige søndagen!


Kristine   

Sharone

30.04.2017 kl. 11:37
Det så kjempegodt ut! :D

Kristine

30.04.2017 kl. 22:16
Sharone:
Frisk, sunt og veldig godt :)

30.04.2017 kl. 12:07
Har du laget et lag med gele over oste- og bærblanding laget? Altså slik at det er tre lag? :)

Kristine

30.04.2017 kl. 22:16
Anonym:
Tre lag ja. Geleen er lagt til :)

elisebr

30.04.2017 kl. 16:26
Så nydelig og god den så ut! :)

Kristine

30.04.2017 kl. 22:15
elisebr:
Super godt :)

Jeanette

30.04.2017 kl. 19:05
Kirsebær og ostekake må være en kjempe kombinasjon :-)

Kristine

30.04.2017 kl. 22:15
Jeanette:
Det er knall godt. Kirsebær er jo så gode :)

Statera Marit Ebeltoft

01.05.2017 kl. 12:09
ser helt nydelig ut, må se etter kirsebær <3

Kristine

01.05.2017 kl. 18:20
Statera Marit Ebeltoft:
Kirsebær er en favoritt!

Lisbet

01.05.2017 kl. 14:22
Kirsebær er favoritt frukt / bæret mitt så denne må jeg prøve :-)

Kristine

01.05.2017 kl. 18:20
Lisbet:
Ja, kirsebær er så syrlig og godt :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits