www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

GRNN OG LUN POTETSALAT MED PERFEKT STEKT KYLLING

  • 30.05.2017, 18:04


Potetsalat hrer sommeren med. Til middag i dag laget jeg en grnn og lun variant av den klassiske potetsalaten som jeg serverte med perfekt stekt kylling. Det ble virkelig en kjempe god middag. Real tirsdagsluksus!

SONY DSCNr det kommer til kylling, uavhengig om det er snakk om hel kylling, kyllingfilet eller kyllinglr, steker jeg den alltid med steketermometer. Da kan love deg et super saftig og kjempe godt resultat. Aldri mer trr og kjedelig kylling! 

SONY DSC

Grnn og lun potetsalat med kylling med perfekt stekt kylling
Til 2 personer

Grnn og lun potetsalat
Ca 400 g smpoteter
1 brokkoli
1/2 pose frosne erter, ca 150 g 
Ca 150 g rmme, eventuelt kesam eller gresk yoghurt for en magrere versjon
1 ss sennep
2 ss edikk, eplesider edikk eller hvitvinsedikk
Litt salt og pepper

Vask potetene og ha de i en kjele med rikelig vann. Kok til de begynner bli mre. Del brokkolien i buketter og ha over i kjelen med potetene og kok i 4 minutter. Tilsett ertene og kok i ytterligere 1 minutt. Hell s av vannet og la det hele dampe fra seg i 4 -5 minutter. 
Bland sammen rmme, sennep, edikk, salt og pepper og vend blandingen sammen med potet og grnnsakene. Server med en gang. 
Denne potetsalaten kan du naturligvis ogs servere kald om du nsker det. Den holder seg godt 2 -3 dager i kjleskapet.

SONY DSC

Perfekt stekt kylling
2 kyllingbryst, jeg anbefaler Stange 
1 ss smr
Litt salt og pepper

Trk av kyllingbrystene med trkepapir. Krydre dem s med salt og pepper p begge sider. 
Smelt smret i en panne p sterk varme. Stek kyllingbrystene i cirka 1 minutt p hver side. Legg dem s p en bakplate og stikk inn et steketermometer i den ene brystfileten. Etterstek i ovnen p 150 grader til kjernetemperaturen er 68 grader. 
Server. 

SONY DSC
Grnn og lun potetsalat kan serveres som tilbehr til mye mer enn kylling. Den er virkelig en must til grillmaten! Hper det faller i smak.
Ha en fin fin tirsdagskveld videre :grin: 


Kristine ♥

Victoria

30.05.2017 kl. 18:51
Ser veldig godt ut! :)

Kristine

31.05.2017 kl. 16:23
Victoria:
Det var det ogs :)

Thea Mariel 👑

30.05.2017 kl. 19:48
! Det s utrolig godt ut

Kristine

31.05.2017 kl. 16:23
Thea Mariel:
Veldig godt ja :)

Eirin

31.05.2017 kl. 10:25
Den kyllingen ser super saftig ut!

Kristine

31.05.2017 kl. 16:22
Eirin:
Den blir s saftig og god nr du steker den slik :)

Ida Maria

31.05.2017 kl. 11:41
Den potetsalaten skal jeg lage til middag i dag :-)

Kristine

31.05.2017 kl. 16:22
Ida Maria:
God middag :)

31.05.2017 kl. 12:17
Hvorfor Stange?

Kristine

31.05.2017 kl. 16:22
Anonym:
Kort fortalt behandler Stange kyllingene sine langt bedre enn hva Prior og andre levrandrer gjr.

Nora

31.05.2017 kl. 16:37
Nam! Hvor lenge ca steker du dem p 150 grader. Siden har ikke steketermometer ;)

Kristine

01.06.2017 kl. 18:13
Nora:
Det vil vre veldig avhengig av strrelsen p fileten din. Jeg vil p det sterkeste anbefale deg f deg et termometer. Det gjr all stekning til en lek. Maten blir alltid perfekt med et termometer :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits