Potetsalat hører sommeren med. Til middag i dag laget jeg en grønn og lun variant av den klassiske potetsalaten som jeg serverte med perfekt stekt kylling. Det ble virkelig en kjempe god middag. Real tirsdagsluksus!
Når det kommer til kylling, uavhengig om det er snakk om hel kylling, kyllingfilet eller kyllinglår, steker jeg den alltid med steketermometer. Da kan love deg et super saftig og kjempe godt resultat. Aldri mer tørr og kjedelig kylling!
Grønn og lun potetsalat med kylling med perfekt stekt kylling
Til 2 personer
Grønn og lun potetsalat
Ca 400 g småpoteter
1 brokkoli
1/2 pose frosne erter, ca 150 g
Ca 150 g rømme, eventuelt kesam eller gresk yoghurt for en magrere versjon
1 ss sennep
2 ss edikk, eplesider edikk eller hvitvinsedikk
Litt salt og pepper
Vask potetene og ha de i en kjele med rikelig vann. Kok til de begynner å bli møre. Del brokkolien i buketter og ha over i kjelen med potetene og kok i 4 minutter. Tilsett ertene og kok i ytterligere 1 minutt. Hell så av vannet og la det hele dampe fra seg i 4 -5 minutter.
Bland sammen rømme, sennep, edikk, salt og pepper og vend blandingen sammen med potet og grønnsakene. Server med en gang.
Denne potetsalaten kan du naturligvis også servere kald om du ønsker det. Den holder seg godt 2 -3 dager i kjøleskapet.
Perfekt stekt kylling
2 kyllingbryst, jeg anbefaler Stange
1 ss smør
Litt salt og pepper
Tørk av kyllingbrystene med tørkepapir. Krydre dem så med salt og pepper på begge sider.
Smelt smøret i en panne på sterk varme. Stek kyllingbrystene i cirka 1 minutt på hver side. Legg dem så på en bakplate og stikk inn et steketermometer i den ene brystfileten. Etterstek i ovnen på 150 grader til kjernetemperaturen er 68 grader.
Server.
Grønn og lun potetsalat kan serveres som tilbehør til mye mer enn kylling. Den er virkelig en must til grillmaten! Håper det faller i smak.
Ha en fin fin tirsdagskveld videre
Kristine ♥
Nora:
Det vil være veldig avhengig av størrelsen på fileten din. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å få deg et termometer. Det gjør all stekning til en lek. Maten blir alltid perfekt med et termometer 🙂
Nam! Hvor lenge ca steker du dem på 150 grader. Siden har ikke steketermometer 😉
Victoria:
Det var det også 🙂
Thea Mariel:
Veldig godt ja 🙂
Eirin:
Den blir så saftig og god når du steker den slik 🙂
Ida Maria:
God middag 🙂
Anonym:
Kort fortalt behandler Stange kyllingene sine langt bedre enn hva Prior og andre levrandører gjør.
Hvorfor Stange?
Den potetsalaten skal jeg lage til middag i dag 🙂
Den kyllingen ser super saftig ut!
åå! Det så utrolig godt ut
Ser veldig godt ut! 🙂