www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

RABARBRAKOMPOTT OG RABARBRADESSERT MED VANILJEKREM

  • 11.06.2017, 11:11


Det bugner over i hagen med rabarbra for tiden. Jeg har riktignok ikke den store hagen skryte av, men jeg har heldigvis en familie som lar meg lne hagen deres. Der er det mye rabarbra for tiden. Sist jeg var p besk plukket jeg med meg en haug rabarbrastilker som jeg tok med meg hjem. Jeg laget nrmere tre kilo rabarbrakompott!

Rabarbrakompott er utrolig godt. Jeg elsker den syrlige og ste kombinasjonen! Kompotten kan spises for seg selv, eller brukes som topping til Barbells proteinpudding creamy vanilla - denne kombinasjonen er bare super god, over kesam og cottage cheese, eller bruk den som syltety p for eksempel havrevafler eller lomper. 

SONY DSC

Rabarbrakompott

600 g rabarbra
1 dl sukringold
0,5 dl vann

Vask rabarbrastilkene. Skjr dem i skiver p 1 -2 cm.
Ha bitene en kjele sammen med sukringold og vann. Kok opp og la koke i omtrent 10 minutter uten lokk. 
Avkjl. 


Jeg femdoblet oppskriften og frs mesteparten av rabarbrakompotten ned frysebokser. Kompotten holder seg lenge i fryseren og  4- 5 dager i kjleskapet. 

SONY DSC
Med en stor boks rabarbrakompott i kjleskapet laget jeg meg en deilig rabarbradessert med vaniljekrem til frokostdessert. Det er jo sndag. Da kan en spise dessert etter frokosten. Jeg synes i hvert fall det!  

SONY DSC

Rabarbradessert med vaniljekrem
Til 2 porsjoner 

1 egg
1 eggehvite 
1 boks Barbells vaniljeproteinpudding*
ca 10 ss rabarbrakompott 

Skill eggeplommene fra eggehvitene. Du kan velge om du vil bruke eggeplommene eller ikke. Jeg brukte 1 eggeplomme og 2 eggehviter. Den ekstra eggeplommen som er til overs, bruker jeg i en omelett senere i dag. 
Stivpisk de to eggehvitene.  
Velger du bruke eggeplomme / eggeplommene blander du denne / de sammen med vaniljeproteinpuddingen. Bruk s en slikkepott og vend vaniljeproteinpuddingen sammen med de stivpiskede eggehvitene.
Legg s lagvis rabarbrakompott og vaniljekrem i to skler. 
Server! 


*har du ikke vaniljeproteinpudding kan du bytte det ut med 200 g kesam, gresk yoghurt eller lignende som du blander med litt vaniljepulver eller vaniljesukker og 1 -2 ss sukrinmelis

SONY DSC
S luftig, kremet, syrlig, stt og godt p en gang. Rabarbra og vanilje er en perfekt kombinasjon! Server rabarbradessert med vaniljekrem som en ekstra prikk over i'en etter frokosten, slik som meg, eller nyt den som et stt mellommltid, dessert etter middagen eller kveldskos. Hper du lar deg friste :razz: og ha en deilig sndag i grvret! 


Kristine ♥ 

Victoria Larsen

11.06.2017 kl. 12:08
Ser nydelig ut! Det SKAL jeg lage :-)

Kristine

12.06.2017 kl. 16:57
Victoria Larsen:
Nyt Victoria :)

Ingrid

11.06.2017 kl. 12:21
Fantastisk, Kristine :D Takk for tips, det ser knallgodt ut! Ogs s fint kunne utnytte rabarbraen nr man har den i hagen! Skal garantert prve ut dette her, rabarbraen m bare vokse seg litt strre n s :)

nsker deg en strlende sndag! :)

Kristine

12.06.2017 kl. 16:56
Ingrid:
Alt fra hagen smaker jo ekstra godt, eller hva? Det er noe eget nr det er hjemmedyrket!
Ha en strlende mandag Ingrid :)

Pernille

12.06.2017 kl. 14:36
Genialt bruke proteinpuddingen p den mten :-)

Kristine

12.06.2017 kl. 16:54
Pernille:
Ja, den kan jo brukes til s mye annet enn bare spises som en pudding :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits