hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

EN NY VRI P TACOFESTEN - CHIMICHANGA

  • 16.06.2017, 10:09


SONY DSC
At jeg ofte spiser taco, er ikke noe nytt for dere. Jeg kan spise taco p en tirsdag, s vel som en fredag eller sndag. Hver dag med andre ord! Det blir ofte den samme klassiske varianten hvor jeg steker kjtt eller kylling i tacokrydder og serverer med salat, salsa og annet tilbehr. I gr prvde jeg en ny vri p tacofesten. Jeg laget chimichanga. Det ble utrolig godt!

SONY DSC
Chimichanga gr ogs under navnene chimmy chonga, chivichanga. Om du klarer si det riktig, er jeg imponert! Enkelt forklart er det en fritert burrito. Tortillalefsen er oftes fylt med kjtt eller kylling som er stekt i krydder, samt ost, fr den blir pakket sammen og fritert. Nr jeg prver noe nytt, m jeg alltid lage min vri p oppskriften. Jeg valgte fylle tortillalefsene med en spicy kjttsaus og steke chimichangaene i ovnen. Ved pensle tortillalefsene med sammenpisket egg, fr du noe av den samme effekten som fritering og lefsene spr p utsiden. Resultatet blir en spr burrito med et deilig tacofyll. 

SONY DSC

Ny vri p tacofesten - chimichanga
Til 2 personer 

1 pakke karbonadedeig
1 lk
Tacokrydder. Denne gangen brukte jeg 1 pose ferdigkjpt Tastelab Kryddermiks Juarez meat spice fra Rema1000. Denne synes jeg er veldig god.  
         Her finner du oppskriften p hjemmelaget om du nsker det. 
2 ss tomatpure
1 boks maiskorn
Litt finhakket chili etter eget nske
0,5 dl vann
8 skiver ost
4 tortillalefser
1 egg

Skjr lken i terninger og stek den sammen med karbonadedeigen. Ha i tacokrydder, tomatpure, maiskorn, finhakket chili og vann. La det putre i  4 -5 minutter. 
Varm opp tortillaene i 20 -30 sekunder i mikroen eller i stekeovnen. Da blir de lettere brette. Legg tortillalefsene utover kjkkenbenken. Fordel tacoblandingen midt p lefsene. Legg over 2 skiver ost og brett lefsene sammen som en burrito. Dette gjr du ved brette inn hver side av tortillaen. Legg den s over, slik at brettekanten hviler mot kjkkenbenken. Pisk egget lett med en gaffel og pensle chimichangaene p alle sider. 
Stek p 225 grader nederst i ovnen i 10 -15 minutter, til lefsene har ftt en gyllen farge. 

SONY DSC
Server chimichanga med rmme eller kesam, salsa, salat og en liten skvis lime. Er du like glad i taco som meg, er du bare ndt til prve denne oppskriften. Hper du lar deg friste og at det blir tacofest p deg i helgen :grin: Ha en herlig fredag!


Kristine ♥

Ingeborg

16.06.2017 kl. 10:40
Fir en spennende vri. Den skal jeg prve :-)

Kristine

17.06.2017 kl. 12:35
Ingeborg:
Gjr det Ingeborg :)

Victoria Larsen

16.06.2017 kl. 11:53
Dette ser helt nydelig ut! :)

Kristine

17.06.2017 kl. 12:35
Victoria Larsen:
Ja, det smaker super godt :)

Thomas Frydenberg

16.06.2017 kl. 13:13
Skal ikke se bort fra at det blir en liten tacofest p meg i helgen etter ha lest dette innlegget.

Kristine

17.06.2017 kl. 12:35
Thomas Frydenberg:
Taco er aldri feil da! :D

Hilde

16.06.2017 kl. 17:10
Fredagsmiddagen er insperert av deg!! :-=) Hahah...

Kristine

17.06.2017 kl. 12:34
Hilde:
S herlig. Hper det falt i smak :)

Inger Lise

16.06.2017 kl. 19:12
Aldri hrt om chimicangas men det ser ihvertfall skikkelig digg ut!!

Kristine

17.06.2017 kl. 12:34
Inger Lise:
Det smaker super godt :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no