hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

KANELSNURRER MED RABARBRA AKA RABARBRASNURRER

  • 18.06.2017, 10:36


SONY DSC
Det gr mye i rabarbra om dagen. For tiden har jeg helt dilla p hjemmelaget rabarbrakompott og Barebells vaniljeproteinpudding. Denne kombinasjonen er bare fantastisk og super enkel. En hverdagsdessert jeg spiser nesten hver dag! Jeg har fortsatt to kilo rabarbrakompott igjen, og fant jeg ut at jeg m gjre noe mer spenstig med noe av den. Da slo det meg at det m vre utrolig godt kombinere gjrdeig og rabarbra. 

SONY DSC
Der tok jeg ikke feil. Kombinasjonen st og luftig gjrbakst, sammen med syrlig og frisk rabarbra, er helt magisk. Disse m du prve!

SONY DSC

Snurrer med rabarbra aka rabarbrasnurrer
12 stykker

Bolledeig
40 g smr
2 dl melk
100 g kesam, eventuelt gresk yoghurt eller lignende
1/2 pakke trrgjr
4 ss sukrin+
3 ss sukringold
1 dl fiberfin, eventuelt mer mel
Ca 4 dl speltmel
1 ts kardemomme

Fyll
300 g rabarbra
4 dl sukringold
0,2 dl vann
1 ss kanel

Start med bolledeigen.
Varm opp melk og smr til omtrent 40 grader. Bland resten av ingrediensene, i en bolle. Ha s i den varme melken. 
Bland ingrediensene godt. Om deigen blir veldig klissete, tilsett mer speltmel. 
La deigen heve i 60 minutter. 

Mens bolledeigen hever, lager du fyllet. Vask rabarbrastilkene og skjr dem i skiver p 1 -2 cm. Ha bitene en kjele sammen med sukringold og vann. Kok opp og la koke i omtrent 10 minutter uten lokk til det har blitt en tykk kompott. Avkjl.
 
Nr deigen har hevet ferdig, deler du deigen i to og kjevle hver bit ut til en rektangel. Smr p et tynt lag med rabarbrafyllet og str p kanel. Rull rektanglene sammen og skjr i biter.
Etterhev i 20 minutter.
Stek p 225 grader i 10 -12 minutter. 
Nyt.

SONY DSCJeg toppet mine rabarbrasnurrer med en melisglasur laget av sukrinmelis og litt melk. Da er det bare hive innp og kose seg.
Hper du lar deg friste og at sndagen din blir fin  :razz:


Kristine ♥ 

Eirin

18.06.2017 kl. 11:17
Dam!! De m lages med en gang :-D

Kristine

18.06.2017 kl. 16:13
Eirin:
Lp inn p kjkkenet og bak :)

Thomas Frydenberg

18.06.2017 kl. 11:24
En spennende vri. nsker deg en flott dag!

Kristine

18.06.2017 kl. 16:13
Thomas Frydenberg:
En virkelig knall god vri, skal jeg si deg ;)

Statera Marit Ebeltoft

18.06.2017 kl. 13:32
h NAM! :D

Kristine

18.06.2017 kl. 16:13
Statera Marit Ebeltoft:
Ja, gjett om! :)

Ingrida

18.06.2017 kl. 13:34
Du gjr magi p kjkkenet :-)

Kristine

18.06.2017 kl. 16:13
Ingrida:
Hihi... Takk :)

elisebr

18.06.2017 kl. 13:48
S nydelige og gode de s ut! :)

Kristine

18.06.2017 kl. 16:13
elisebr:
Det smakte minst like godt :)

Pernille

18.06.2017 kl. 16:48
De ser helt utrolig gode ut!!

Kristine

19.06.2017 kl. 15:46
Pernille:
De smaker virkelig super godt :D

Kine

18.06.2017 kl. 19:39
Nam!!

Kristine

19.06.2017 kl. 15:46
Kine:
Ja, disse ble knall gode :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no