www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

KANELBOLLE-KAKE

  • 09.07.2017, 09:27


SONY DSC
Kanelboller er noe de aller fleste synes er fryktelig godt. Jeg synes i hvert fall at kanelboller er noe av det beste som finnes! Er du som meg, er jeg sikker p at du vil like denne kaken. En kake med smak av kanelbolle, med andre ord; en kanelbolle-kake. 

SONY DSC
Jeg skal ikke skryte p meg ha bakt denne kaken i dag. Det blir nemlig ikke mye baking av sunnere alternativer nr jeg er p hytten slik som da, da blir det the real deal. Kanelbolle-kaken laget jeg tirsdag formiddag da jeg hadde en venninne over p besk. Bde hun og jeg synes kaken ble super god og saftig. Det endte med at vi spiste hele kaken! 

SONY DSC

Kanelbolle -kake

Kakedeigen
2 egg
100 g kesam
2 ss smeltet smr
50 g kokosmel
20 g vaniljeprotein
2 ts bakepulver
3 ss sukrin
1 ss fibersirup gold
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1/4 ts salt
Litt vske, cirka 0,5 dl, jeg brukte melk

Topplaget
1 ss melk
3 ss fibersirup gold
1ss kanel

Lag frst kakedeigen.
Bland sammen egg, kesam og smeltet smr. Rr ned resten av ingrediensene. Tilsett nok vske til at du fr en tykk kakedeig. 
Ha kakedeigen i en form. 
Lag s topplaget. Bland sammen alle ingrediensene og hell det over i formen. Bruk baksiden av en skje til "smre" topplaget p toppen av kakedeigen. 
Stek p 175 grader i 20 - 25 minutter. 
Avkjl for du skjrer kaken i biter. 


Det som er viktig med denne kaken er at den fr avkjlt seg helt i formen fr du skjrer den i biter. Da vil kaken vre saftig uten at den er klissete.  Hper du lar deg friste til en liten bakerunde og at kanelbolle-kaken faller i smak :razz: God sndag dere!


Kristine ♥ 

Britt

09.07.2017 kl. 11:37
Den sg god. Har lyst bake no, men mangler kesam. Trur du yoghurt naturell eller lett rmme kan brukes?

Britt

Kristine

10.07.2017 kl. 15:51
Britt:
Ja, du kan bruke yoghurt eller rmme isteden :)

Andrea

09.07.2017 kl. 16:22
Den ser skikkelig god ut!! :-)

Kristine

10.07.2017 kl. 15:50
Andrea:
Den er super god :)

Sandra Marie

09.07.2017 kl. 17:31
s god ut:)

Kristine

10.07.2017 kl. 15:50
Sandra Marie:
Super godt :)

Ida Maria

10.07.2017 kl. 11:12
Bakinga di <3

Kristine

10.07.2017 kl. 15:45
Ida Maria:
<3 <3

Frida

10.07.2017 kl. 14:08
Jeg sikler n :-P

Kristine

10.07.2017 kl. 15:45
Frida:
Hihi... S bra :)

Hanne

10.07.2017 kl. 15:36
Hei! Lurte p hvor stor form du bruker? 😊 denne s fantastisk ut, og kanel er noe av det beste jeg vet 😻

Kristine

10.07.2017 kl. 15:45
Hanne:
Hei. Jeg brukte en 15 x 20 cm form :)

Irem

11.07.2017 kl. 21:10
Hei! kan jeg putte noe annet i enn kokosmel? :) har ikke det hjemme? Har fiberhusk f.eks..

Kristine

12.07.2017 kl. 16:13
Irem:
Kokosmel trekker til seg veldig mye vske. Du kan erstatte det med en annen meltype, men da m du bruke strre mengder mel. Om du feks bruker speltmel, bruk omtrent dobbelt s mye :)

Irem

13.07.2017 kl. 18:01
Takk :) Lagde denne kaken igr. Hadde ikke kokosmel, s puttet kokosmasse i blenderen og vipps ble det kokosmel :P Kaken ble utrolig god forresten! Andre oppskriften jeg flger fra deg som har blitt bra :D Takk for inspirasjon <3

Kristine

14.07.2017 kl. 09:04
Irem:
Ah, s genialt. Det har jeg aldri testet eller gjort, men det var fint vite :)
Veldig hyggelig at du like oppskriften og ikke minst la igjen noen ord. Tusen takk og ha en fin helg <3
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits