hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

MIN ABSOLUTTE FAVORITT HVERDAGSMIDDAG

  • 31.08.2017, 17:21


Jeg har en absolutt favoritt hverdagsmiddag som jeg spiser stort sett hver uke; hel kylling med grnnsaker og poteter. Jeg kjenner jeg blir sulten igjen bare av se p bildet. Det er s godt. Og ikke minst enkelt og sunt! 


rsaken til at dette er min absolutte favoritt middag er fordi det er enkelt og skuddsikkert. Jeg skjrer alle grnnsakene i biter, legger over kyllingen og putter det hele inn i ovnen til steketermometeret piper. I mellomtiden kan jeg gjre noe helt annet! 


Nr jeg lager hel kylling med grnnsaker og poteter, har jeg middag i flere dager. Etter jeg har spist, pakker jeg inn restene i en stor luftett boks. Da holder restene seg godt i flere dager. For meg holder en slik porsjon som du ser under, til middag i 2 -3 dager avhengig av strrelsen p kyllingen.


Min absolutte favoritt hverdagsmiddag - hel kylling med grnnsaker og poteter

1 hel kylling
Krydder
    Jeg foretrekker det enkelt med salt og pepper
nsket grnnsaker
    Jeg bruker stort sett brokkoli, gulrot, rdlk, paprika og tomat
Poteter

Sett stekeovnen p 175 grader.
Del grnnsakene i biter og legg dem p en bakplate. 
Del poteter i to og legg dem sammen med grnnsakene. 
Skyll kyllingen under kaldt vann og trk den godt. Ha p salt og pepper p alle sider. Legg kyllingen med brystet ned. Skjr s p begge sider av ryggbenet slik at du kan brette ut kyllingen. Legg kyllingen over grnnsakene. 
Sett et steketermometer i kyllingen. Stek p temperaturen er 73 grader. P 175 grader tar dette cirka 1 time for 1 kylling p 1,5 kilo. 
Ta ut kyllingen og legg den p en fjl. La kyllingen hvile i 10 minutter fr du skjrer den i biter. Mens kyllingen hviler setter du grnnsakene inn i ovnen og lar dem st til kyllingen har hvilt ferdig.
Server. 


Nr det gjelder valg av kylling, vil jeg sterkt anbefale g for Stange, Smaalenene grd, Holte eller lignende kologiske produsenter. Disse kyllingene fr bedre plass og tid til vokse, i tillegg til bedre levekr og bedre fr. Ikke bare gir det en bedre smak og konsistens p kyllingkjttet, det er ogs bedre for kyllingene vokse opp p denne mten. Jeg vet ogs at Holte har eget grdsslakteri, slik at kyllingene opplever en mindre stressende slakteprosess og fr en mer sknsom avsluttning p livet. Dyreveldferd er viktig. 

S godt skal jeg si deg! Har du en favoritt hverdagsmiddag?


Kristine ♥

elisebr

31.08.2017 kl. 17:30
S godt det s ut! :) Jeg elsker spaghetti og kjttdeig med permasanost :)

Kristine

02.09.2017 kl. 09:55
elisebr:
Det er en klassiker, ja. Spesielt med parmesanost :)

Ida Maria

31.08.2017 kl. 22:19
Stor pluss for at du tar med dyrevelferd <3

Kristine

02.09.2017 kl. 09:54
Ida Maria:
Det er viktig tenke p dyrene ogs <3

01.09.2017 kl. 15:26
Krydrer du grnnsakene noe?

Kristine

02.09.2017 kl. 09:54
Anonym:
Nei. Kyllingen fragir mye kraft, s de fr veldig god smak uten krydder :)

Hanne

01.09.2017 kl. 16:54
Du strler snn :-D

Kristine

02.09.2017 kl. 09:54
Hanne:
, det er hyggelig hre <3

02.09.2017 kl. 21:23
Liker ikke snn militrgrnn brokkoli, s jeg damper den bare lett :)

Kristine

04.09.2017 kl. 09:21
Anonym:
Det kan du ogs gjre :) Jeg liker min brokkoli best nr den tar opp masse av den gode saften fra kyllingen :)

T

05.09.2017 kl. 17:08
Fantastisk bra at du oppfordrer leserne til velge produsenter som har fokus p dyrevelferd!:)

Kristine

06.09.2017 kl. 14:12
T:
Da kan man ogs ha bedre samvittighet for spise kjttet :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no