Hvorvidt jeg spiser havregrøt til frokost eller ikke, går i perioder. Det har vært en periode hvor jeg har spist mye surdeigsbrød med egg, men nå er jeg tilbake på havregrøten!
Jeg har lagt min elsk på kremete havregrøt. Det er havregrøten som du koker av en kombinasjon av havregryn, havremel, kokosmelk og egg. Det gir en ekstra kremet og god grøt, som metter godt og inneholder masse gode næringsstoffer.
Kremet havregrøt
Til 1 porsjon
40 g store havregryn
30 g havremel
1 dl fullfett kokosmelk
2 dl vann
1 egg
13 ts salt
Ha havregryn, havremel, kokosmelk, vann og salt i en kjele. Kok opp og la det koke til grøten blir tykk, omtrent i 10 minutter. Rør så inn egget og la det koke ytterligere 2-3 minutter.
Server.
Når du først lager denne grøten anbefaler jeg deg å lage en stor porsjon. Selv pleier jeg å koke for 4 -5 dager av gangen. Bare husk at grøten må koke ekstra lenge når du lager en stor porsjon. Da blir koketiden nærmere 20 -25 minutter. Grøten holder seg godt i en lufttett boks i kjøleskapet.
Topp din skål med kremet havregrøt med hva enn du måtte ønske. I dag ble det sukringold, kanel og brunost i biter på min grøt. Det var virkelig super godt!
Håper det smaker
Kristine ♥
Anonym:
Er ikke så glad i cc i grøten, men kesam synes jeg er super godt 🙂 Men takk for tips 🙂
M:
Jeg er ikke så glad i cottage cheese i grøten. Kesam derimot, synes jeg er super godt! Hihi… Eple og kanel også. Mmmm 🙂
Sharon kjøpte jeg på en sånn grønnsaks- / innvandrer butikk. Gleder meg over at de er kommet til salgs nå. Er jo så godt 🙂
Janne:
Hihi… Grøt ser ikke alltid fristende ut da 🙂
Synne:
Supergodt når brunosten smelter 🙂
Angelina:
Håper den falt i smak 🙂
Anonym:
Å, det må testes 🙂
Anbefaler sukkerfri hvit sjokoladesaus eller karamellsaus på grøten 😀
Den oppskriften skal jeg prøve etterpå 🙂
Med brunost? Omg. Det har jeg ikke testet!
Ser mye bedre ut enn den jeg lager 😛
NAM! Havregrøt er helt genialt. Så mange variasjonsmuligheter, så godt, så sunt og billig! 🙂 Om du ikke allerede har testet det, så kan en liten skje med prim i grøten også anbefales. Blir litt som brunost, men med enda litt mer karamellsmak. Det i kombinasjon med eplebiter og kanel varmet i en liten kjele, + et par skjeer cottage cheese, er en av mine favoritter for tiden 🙂
Men lurte på en liten ting. Er bildet tatt nylig? Har du funnet Sharonfrukten/Persimon i butikkene? Gleder meg til sesongen for den starter!
Elsker kremet havregrøt! Har du prøvd å røre inn cottage cheese i grøten, etter koking? Selv bruker jeg ca. 2 ss i én porsjon. Anbefales, da det smaker utrolig godt! 🙂
Marita:
Hihi… Ja, de er så koselige. Jeg må spise av de fortsatt 🙂
Blir så glad når jeg ser de asjetten der med Karius og Baktus motiv, minner fra barndommen. Hadde slikt jeg også 🙂 koselig altså.