www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

SØTPOTETBOLLER

  • 19.09.2017, 18:17


SAMSUNG CSC
At søtpotet i bakst har blitt populært, er ikke uten grunn. Å tilsette raspet søtpotet eller søtpotetmos gir et saftigere resultatet, samtidig som baksten får en søtlig smak. I dag laget jeg nydelige søtpotetboller til dessert. Disse ble saftige og gode. Jeg sitter å knasker på min fjerde søtpotetbolle i skrivende stund! 

SAMSUNG CSC

Søtpotetboller
14 stykker

900 g  søtpotet, ca 3 store søtpoteter
1 egg
6 ss kesam
3 ss sukringold
1 ts kanel
1 ts kardemomme
3 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1 ts salt
400 g havremel
50 g fiberfin, eventuelt speltmel eller annen meltype
Rosiner, valgfritt

Stikk et par hull i søtpoteten med en gaffel og bak den i mikroen til den er myk, cirka 8 minutter. Eventuelt kan du pakke den inn i aliminuiumsfolie og bake den i ovnen i cirka 45 minutter. 
Skrap ut innmaten av poteten slik at du kun har søtpotetkjøtt og ikke skall.
Ha søtpotetkjøttet, egg og kesam i en bolle. Mos med stavmikser. Bland inn resten av ingrediensene. Rør inn rosiner om du ønsker dette. La røren svelle i 5 minutter. 
Ta litt mel på hendene dine form boller. 
Stek på 175 grader i 30 -40 minutter. Jeg anbefaler varmluft om du har det. 
Avkjøl litt før du spiser. 

SAMSUNG CSC
Oppbevarer søtpotetbollene i en brødpose i kjøleskapet, slik at de vil holde seg saftige i flere dager. Da kan du gjerne varme dem noen minutter i stekeovnen eller et halvt minutts tid i mikrobølgeovnen når de skal spises. Søtpotetboller er aller best når de er lune. 

SAMSUNG CSCSpis søtpotetbollene alene eller del de i to og ha på godt pålegg som cottage cheese og bær, eller brunost og syltetøy. 
Håper de faller i smak  :razz: 


Kristine ♥

Nina Bakke

20.09.2017 kl. 06:40
Spennende oppskrift :D Søtpotet er supert i bakst

Kristine

20.09.2017 kl. 16:34
Nina Bakke:
Ja, søtpotet er en favoritt til mye :)

Janne

20.09.2017 kl. 08:37
Elsker søtpotetpizza så denne skal jeg prøve :-D

Kristine

20.09.2017 kl. 16:34
Janne:
Håper det smaker :)

Lisbeth

20.09.2017 kl. 13:13
Er ikke så glad i rosiner. Tror du jeg kan bruke sjokolade isteden?

Kristine

20.09.2017 kl. 16:34
Lisbeth:
Hakket sjokolade er supert, ja :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits