www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

ÅTTE BILLIGE OG SUNNE MATVARER

  • 20.09.2017, 16:34


Som personlig trener og kostholdsveileder hører jeg ofte folk si 'jammen sunn mat er så dyrt', men det trenger det ikke å være! Det gjelder å velge de riktige matvarene. Under har jeg listet opp åtte billige og sunne matvarer som du så og si alltid finner på mitt kjøkken. Kanskje du også kan ta i bruk flere av dem om du ikke allerede gjør det. Åtte billige og sunne matvarer:

Bananer
Bananer er den frukten vi spiser mest av i Norge. Bananer inneholder godt med C vitamin, magnesium, vitamin B6 og kalium. Også er frukten så enkel å ha med seg på farten!

Gulrot
Gulrot er godt både kokt og rå, og er en av de kildene vi får i oss mest betakaroten fra. En porsjon gulrøtter daglig gir deg godt med vitamin A, som blandt annet er bra for immunforsvaret ditt og øyesynet. 

Yoghurt naturell
Yoghurt naturell er langt rimeligere enn andre konkurrenter som cottage cheese og kesam. I en skål yoghurt får du godt med protein, masse kalsium, fosfor og sink. Yoghurt er også en kjempe bra kilde til probotika som har mange positive effekter på magehelsen din. 

Hermetiske bønner
For bare fire kroner får du en boks kidneybønner! Bønner gir deg godt med fiber, magnesium, kalium og jern. Bønner er også en super proteinkilde. Havregryn
Havre er en fantastisk kornsort full av B-vitamin, jern, magnesium, zink og fiber. Et jevnlig inntak av havregryn er sett i sammenheng med redusert risiko for overvekt, hjertesykdommer og diabetes type 2. 

Poteter
Poteter, da spesilet med skallet på, inneholder godt med fiber, vitamin C og B. Skinnet på poteten inneholder også spesielt mye kalium. Det har lite å si om du går for den klassiske hvite poteten eller søtpoteten. Ta den du liker best! 

Egg
Egg er blant de sunneste matvarene du kan spise. I egg finner du omtrent alle vitaminer og mineraler kroppen din trenger, i tillegg til masse proteiner og sunt fett. 

Frosne bær
Frosne bær er utrolig billige. Du får en pose frosne bringebær til rundt en tier! Bær er en helsebombe i seg selv og inneholder masse antioksidanter. Et høyt inntak av antioksidanter er blant annet sett i sammenheng med å redusert risiko for hjerte- og karsykdommer, visse krefttyper og Alzheimer. 

Sunn mat trenger altså ikke være dyrt.  Det gjelder bare å velge de riktige matvarene :grin:


Kristine ♥

20.09.2017 kl. 18:07
Aldri skjønt meg på de som mener det er dyrere å spise sunt! Ferdigprodukter som burger, pølse osv og godteri er jo mye dyrere, i hvert fall der jeg handler 😊

Kristine

21.09.2017 kl. 18:43
Anonym:
Så sant. Ferdigmat er vel så dyrt!

Marita

20.09.2017 kl. 18:24
Hvor finner du frossene bringebær til en tier, har bare sett 20,- spiser det myyye, så godt med litt rimeligere tips :)

Kristine

21.09.2017 kl. 18:43
Marita:
Både REMA og kiwi har gode priser på frosne bær hos meg :)

Oda

20.09.2017 kl. 18:48
Så bra med tips :-)

Kristine

21.09.2017 kl. 18:42
Oda:
Så bra :)

21.09.2017 kl. 00:03
Takk for tips <3 Jeg er helt ekstremt kresen og fulltidsstudent så det blir mye havregryn, cottage cheese, frosne bær, kjøttpålegg, kremost, frukt, fiskekaker, kylling og den slags :) Baker litt rundstykker selv, for da trenger jeg bare bare grovt mel og gjær. Men kan også kjøpe de til 2,- uten stress. Bruker ikke er enn rundt 300 i uka på mat, så det funker! Selvfølgelig litt mer hvis det er tilbud og datovarer til fryseren!

Ha en fortsatt fin uke :)

Kristine

21.09.2017 kl. 18:42
Anonym:
300 kroner uken ja. Det er bra gjort :) Da handler du smart og effektivt. Mange gode tips du har her :)

Pernille

21.09.2017 kl. 13:06
Norske rotgrønnsaker er også billige nå :-)

Kristine

21.09.2017 kl. 18:42
Pernille:
Det er sant :)

Astrid

21.09.2017 kl. 20:08
Men hva gjør man med den billige naturellyoghurten?`:-D

Kristine

22.09.2017 kl. 12:31
Astrid:
Spiser den med bær eller syltetøy, eller bruker den i matlaging :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits