STUEDE ROTGRØNNSAKER


Til min store glede, er det høysesong for norske rotgrønnsaker. Er det flere som er glad i disse? Kålrot, sellerirot, jordbskokk, rødbeter, neper, gulrøtter, persillerot og annet godt. De både ser super lekre med masse farger, samtidig som de er kjempe sunne og smaker deilig! Rotgrønnsaker er rike på fiber, C- vitamin og betakaroten, i tillegg til flere andre helsefremmende næringsstoffer. Med andre ord; noe vi burde spise mer av! 

 Nå for tiden bruker jeg mye rotgrønnsaker i matlagingen. De passer perfekt i gryter, wok, til koking eller ovnsbaking. Til middag i går testet jeg stuede rotgrønnsaker. Det ble virkelig knall godt! Å servere rotgrønnsakene i en kremet hvit saus,passer utmerket til smaksrike og sprø grønnsaker.

Stuede rotgrønnsaker
Til 2 porsjoner

Ca 800 g rotgrønnsaker, jeg brukte gulrot, sellerirot, kålrot
1 ss smør
1,5 ss speltmel
3 dl valgfri melk, jeg brukte kokosmelk 
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/3 ts muskattnøtt, kan sløyfes

Skjær rotgrønnsaker på mellom 1- 2 cm. Kok dem i vann til de er møre, cirka 5 -8 minutter.
Smelt smøret i en panne eller kjele. Rør inn melet. Ha så litt melk, ca 0,5 dl, i pannen og pisk med en håndvisp til det det ikke er noen klumper. Tilsett resten av melken, samt salt og pepper. Rør godt og la sausen koke opp. Når det koker tilsetter du grønnsaker og lar det hele koke i ytterligere 2 minutter.
Server. 


Jeg serverte de stuede rotgrønnsakene til ovnsbakt Stange kylling, men tilbehørsretten vil passe like godt til kjøtt og vilt, som til fjærkre.
God middag :razz: 

Kristine ♥ 

12 kommentarer
    1. Jeanett:
      Stek først i pannen på høy varme i 1 minutt, og ha den så i ovnen til kyllinkjøttet har 65 grader 🙂

    2. Deilig! Den kylling så helt nydelig ut! Forteller du hvordan du tilberedte denne? Ser ut som den ble crispy 😀

    3. Marianne:
      Jeg bestiller ikke lenger Questbarer fra iHerb, da det er vel så bra og rimelig å bestille i Norge.
      Tusen takk og god helg 🙂

    4. Laget til lammebiff i dag sammen med potetmos. Skikkelig godt. Takk for oppskriften 🙂

    5. Hei!
      Hvordan gjør du det når du handler 12pk med questbars på iHerb? bestiller du bare den da? Tenker i forhold til frakt, toll osv!
      Elsker bloggen din <3 og ha en fiiiin helg!

    6. Stua grønnsaker er det lenge siden jeg har spist. Det skal jeg prøve :-):-)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg