hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

NYSTEKTE SPELT- OG HAVRERUNDSTYKKER

  • 22.10.2017, 09:44


N har jeg akkurat kost meg med nystekte spelt- og havrerundstykker til frokost. Nystekte rundstykker til frokost er bare s fantastisk godt!

 Jeg lot spelt- og havrerundstykkene heve natten over. Det vil si at jeg laget deigen kvelden i forveien med kaldt vann, og deretter lot deigen heve i kjleskapet frem til frokost. Da er det bare rulle rundstykker, la dem heve i 20 minutter og s steke. Vips s har du helt ferske rundstykker!



Spelt- og havrerundstykker
Til 10 -11 rundstykker

100 g havregryn
600 g speltmel
1 pakke gjr
1 ts salt
2 dl vann
3 dl melk
1 ts honning*

Bland sammen havregryn, speltmel, salt og gjr. Varm opp melk og vann. Rr inn honning. Hel vsken over trrvarene og elt godt. Tilsett eventuelt mer vske om deigen blir trr eller mer mel om deigen blir ls. 
La deigen heve 1 time. Eventuelt kan du gjre som jeg gjorde slik jeg har forklart over, la deigen heve natten over.
Nr deigen er ferdig hevet ruller du rundstykker og lar rundstykkene heve i 20 minutter. Skjr et snitt i hvert rundstykke og dryss over litt havregryn.
Stek p 225 grader i 15 minutter.


*Uten honning vil ikke deigen heve like bra. Du kan ogs bruke sukker. Om du velger droppe det helt, vr obs p at deigen ikke blir like luftig.

 Nystekte spelt- og havrerundstykker med smrost, Jarlsbergost og cherrytomater, sammen med en Barebells milkeshake gjorde min sndagsmorgen helt perfekt. S godt alts!
Om du lager rundstykkene, lag gjerne dobbel porsjon, s har du til matpakker utover i uken :razz: Hper det smaker og ha en herlig sndag!


Kristine ♥

Kine

22.10.2017 kl. 11:05
For en digg frokost da :-)

Kristine

23.10.2017 kl. 08:32
Kine:
Nystekte rundstykker er alltid godt til frokost :)

Linda

22.10.2017 kl. 15:27
Hei,

Trenger man kjkkenmaskin for f deigen godt nok eltet?:)

Kristine

23.10.2017 kl. 08:32
Linda:
Nei. Jeg har ingen kjkkenmaskin selv, s du kan bare elte for hnd :)

Nina

22.10.2017 kl. 16:23
Laget mange for ha til uka. Takk for at en god oppskrift :-)

Kristine

23.10.2017 kl. 08:32
Nina:
S smart :) Kos deg.

Madelen

25.10.2017 kl. 22:10
Hva kan erstatte honningen?

Jeg ser du har nevnt sukker, men jeg synes liksom det gir en litt rar konsistens p deigen. Kan sirup funke? :)

Kristine

26.10.2017 kl. 08:31
Madelen:
At sukker gir rar konsistens p deigen? Du kan slyfe honning ogs. Siden det er gluten i speltmel, tror jeg hevingsprosessen vil fungere bra uansett :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no