hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

PERFEKT STEKT KYLLINGFILET

  • 07.11.2017, 15:55



Et sprsml jeg har ftt mye p snapchat, kristineokern, er hvordan jeg steker kyllingfileten min? Flere har lagt merke til at at den ser utrolig saftig og god ut. Og det er den ogs. Jeg trr pst at jeg er blitt nok s dyktig p akkurat dette og at jeg i dag lager perfekt stekt kyllingfilet! 


I gr tok jeg bilder underveis av middagsforberedelsene slik at dere kunne f se hvordan jeg steker kyllingfiletene mine. Som du ser under, steker jeg ofte opp flere kyllingbryst eller kyllingfileter samtidig. Nr kyllingen er perfekt stekt slik som her, holder den seg saftig og god i kjleskapet et par dager. Grsdagens kyllingfilet ble servert sammen med helt klassisk tilbehr; stpotetmos, kokt brokkoli og en god klatt Rros rmme. Denne kombinasjonen, er kjempe god! 



Perfekt stekt kyllingfilet

Kyllingbryst / kyllingfilet
Salt og pepper

Trk av kyllingen. Ha p salt og pepper p hver side. Om du bruker kyllingbryst, legger du fileten med skinnsiden ned i en varm stekepanne. Bruker du kyllingfilet, spiller det ingen rolle hvilken side av kyllingen du legger frst ned. Her skal temperaturen vre ganske hy. Jeg bruker 7 av 9. Stek skinnsiden ned omtrent 1 minutt, fr du snur fileten og lar den steke cirka 30 sekunder p den andre siden. Legg s kyllingen over i en ildfastform, eller aluminiumsfolie som jeg har brukt her. Stek s kyllingen ferdig i ovnen p 160 grader. Steketiden vil avhenge av strrelsen p kyllingen. Det tar stort sett 15 -20 minutter. La kyllingen hvile et par minutter fr du serverer. 

 Jeg bruker s og si alltid kylling fra Stange, Smaalenene grd, Holte eller lignende kologiske produsenter. Disse kyllingene fr bedre plass og tid til vokse, i tillegg til bedre levekr og bedre fr. Ikke bare gir det en bedre smak og konsistens p kyllingkjttet, det er ogs bedre for kyllingene vokse opp p denne mten. Jeg synes dyreveldferd ogs er en viktig del av mltidet.


Da har du perfekt stekt kyllingfilet som alltid blir super saftig og god :razz: Aldri mer trr og kjedelig kylling! 


Kristine ♥

Silje

07.11.2017 kl. 16:51
Det skal jeg prve :-)

Kristine

08.11.2017 kl. 07:57
Silje:
Ja, gjr det :)

07.11.2017 kl. 21:45
M jeg steke den i panna frst?

Kristine

08.11.2017 kl. 07:57
Anonym:
Jeg synes den blir best da, men du m ikke :)

Nanna

09.11.2017 kl. 09:52
Hvorfor har jeg ikke stekt kyllingen I o0vnen fr?!?! Den ble skikkelig god. Takk for tipset =)

Kristine

09.11.2017 kl. 16:34
Nanna:
S herlig hre Nanna :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no