hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

LUSSEBOLLER, LUSSEKATTER & LUSSESNURRER

  • 12.12.2017, 16:09



Forrige uke hadde jeg juleverksted med noen venninner. Vi laget blant annet deilige lusseboller, da bde klassiske lussekatter og lussesnurrer. Lussekatter er alltid en vinner n i disse Luciatider. Siden vi hadde laget dobbel porsjon med grunndeig, endte vi opp med veldig mange lussekatter og bestemte oss for prve noe nytt. Da ble det lussesnurrer. Det blir desidert en fast tradisjon fremover. S utrolig godt! Lussesnurrer er rett og slett en kombinasjon av lussekatter og kanelboller. Disse m du prve! 



Lusseboller
Ca 16 stykker

Lussekatter
800 g speltmel
100 g fiberfin, eller mer speltmel
50 g vaniljeprotein, eller mer speltmel
1 barbells vaniljeproteinpudding
1 pakke trrgjr
100 g sukringold
1 ts kardemomme 
1 gram safran
50 g smr
4 dl melk

Bland sammen speltmel, fiberfin, vaniljeprotein, trrgjr, kanel, kardemomme og sukringold. Smelt smret og varm opp melken til cirka 37 grader. Rr ned safran i den varme melken. Ha s smeltet smr, vaniljeproteinpudding og varm melk over i bollen med det trre. Elt godt. Tilsett eventuelt litt mer speltmel om deigen blir ls.
La deigen heve i 1 time. 
Nr deigen har hevet ferdig, har du litt mel p bordet. Del deigen i biter og trill s lussekatter. Har kan du eventuelt tilsette rosiner. Legg lussekattene p en bakeplate.
Stek p 225 grader i 8 -10 minutter. 



Lussesnurrer

1 porsjon lusseboller som over
Smr
Sukringold
Kanel

Lag lussebollene som beskrevet over. Nr deigen har hevet ferdig 1 time, kjevler du deigen til en flat rektangel. Smr p smr og str over sukringold og kanel. Rull deigen sommen til en tykk fast rull. Skr den s i sover som du legger p en bakeplate.
Stek p 225 grader i 10 -12 minutter. 

 Uansett om du velger lussekatter eller lussesnurrer, hper jeg det faller i smak. God bakst! 


Kristine ♥

Linn

12.12.2017 kl. 16:41
M prves :))) Ble de saftige? :)

Kristine

13.12.2017 kl. 12:47
Linn:
Ja, de blir saftige. Kollegene mine p jobb synes ogs de var veldig gode :)

Janne

12.12.2017 kl. 16:57
S digg det ser ut:-)

Kristine

13.12.2017 kl. 12:47
Janne:
Super godt skal jeg si deg :)

Kine

12.12.2017 kl. 20:40
M lage de snurrene. Nam :-)

Kristine

13.12.2017 kl. 12:47
Kine:
Ja, gjr det :)

fjellgeitbundingen

12.12.2017 kl. 20:44
S kjekt :)

Kristine

13.12.2017 kl. 12:47
fjellgeitbundingen:
Super gode :)

Guro

13.12.2017 kl. 11:35
Er det ndvendig med safran? Har ikke det!

Kristine

13.12.2017 kl. 12:47
Guro:
Nei, du kan lage boller uten safran :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no