hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

FRUKT- OG NØTTEBRØD

  • 21.12.2017, 16:18




Julekake hører julen med. Den tradisjonelle julekaken lages med en deilig gjærdeig og rosiner. Her har jeg en oppskrift på det. I dag valgte jeg å gjøre et par endringer på den klassiske julekaken. Resultatet ble en saftig frukt- og nøttebrød. Dette ble kjempe godt! Et saftig og søtt brød, som kan spises til et måltid eller som dessert. La deg friste og ta deg en bakerunde! 



Frukt- og nøttebrød
1 brød

100 g havremel
100 g speltmel
40 g fiberfin, eller mer speltmel
1 ss kanel
1 ts kardemomme
1/2 pakke tørrgjær
1/2 ts salt
1 dl melk, eventuelt vann
1 egg
50 g kesam
60 g sukrin
1 ss fibersirup, eller mer sukrin
30 g smør
50 g nøtter, jeg brukte mandler og valnøtter
50 g tørket frukt, jeg brukte dadler og fiken

Hakk nøtter og tørket frukt grovt.
Bland sammen tørrvarene. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til blandingen når fingervarme, ca 40 grader. Bland så alle ingrediensene utenom nøtter og tørket frukt. Elt godt. Bland så inn hakkede nøtter og tørket frukt. La deigen heve 1 times tid.
Ha deigen over i en brødform. 
Sett ovnen på 200 grader og la brødet heve mens ovnen blir varm. Stek i 30 minutter, til frukt- og nøtte brødet har blitt gyllent på toppen.
Avkjøl før du skjærerer i brødet.


Til min store skuffelse hadde jeg ikke brunost i kjøleskapet. Aller best tror jeg nemlig frukt- og nøttebrødet ville vært med en brunostskive, men det var absolutt godt i seg selv også. Bestekompissen har allerede prøvesmakt og godkjent resultatet. Vi har akkurat kost oss med kaffe og kake.
Håper du lar deg friste og tester oppskriften :razz:


Kristine ♥ 

Karianne

21.12.2017 kl. 17:34
Det så godt ut da!!

Kristine

22.12.2017 kl. 15:31
Karianne:
Super godt, ja :)

21.12.2017 kl. 18:52
Kan jeg bruke havremel?

Kristine

22.12.2017 kl. 15:31
Anonym:
Istedetfor spelt tenker du? Jeg ville brukt 50 / 50 isåfall :)

Tone

21.12.2017 kl. 19:53
Dette så kjempegodt ut!:-) Jeg har et spørsmål angående kunstig søtning da du bruker dette mye til baking. Jeg vet ikke hvor mye du spiser og tilsetter dette i måltidene utenom det du baker, men opplever du aldri å bli oppblåst i magen av det? Evt. om noen typer søtning er verre enn andre eller om du gjør noe for å unngå det? Selv blir jeg veldig fort oppblåst men har ikke helt funnet ut hvilke stoffer jeg reagerer mest på 😜

Kristine

22.12.2017 kl. 15:31
Tone:
Jeg spiser ikke kunstig søtning enn annet enn i baks. Spiser jeg lacerol og lignende blir jeg oppblåst, men kun min egen bakst, gjør meg ingenting :) Så sukrin og stevia har jeg ikke noe problemer med ihvert fall.

Unni

22.12.2017 kl. 12:36
Tror du jeg kan putte pepperkakekrydder i oppskrifta?

Kristine

22.12.2017 kl. 15:30
Unni:
Det tror jeg absolutt du kan. Da blir det god pepperkakesmak :)

Lisbeth

22.12.2017 kl. 14:10
Du er så flink :-D

Kristine

22.12.2017 kl. 15:28
Lisbeth:
Å takk for det du :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no