hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

GRØNN WRAP OG LITT OM EGG

  • 06.02.2018, 16:29


 Jeg gjør vanligvis ikke så stor stas ut av frokosten min. I hvert fall ikke de dagene jeg må opp før seks om morgenen. Da vil jeg helst bare hive i meg mat og komme meg av gårde. I dag bestemte jeg meg for å gjøre litt ekstra stas ut av frokosten og laget en deilig grønn wrap. Det tar faktisk ikke mer enn fem -seks minutter å slenge sammen en slik wrap!
 


Omelettwrap har jeg skrevet om på bloggen før. Denne gangen hadde jeg i ruccola, slik at wrappen ble grønn og ekstra næringsrik. Deretter fylte jeg den med smørost, sukkererter, kikerter, reddiker og cherrytomater. Super godt!Grønn wrap
Til 1 wrap

2 -3 egg
1 ss kesam, kan sløyfes
Litt salt og pepper
1 håndfull grønt som spinat eller andre grønne bladgrønnsaker, jeg brukte ruccola

Ha egg, kesam, salt, pepper og bladgrønnsaker i en kopp. Kjør til en glatt masse med stavmikser. Eventuelt kan du bare piske sammen ingrediensene med en gaffel. 
Hell eggeblandingen over i en varm stekepanne. Stek i 2 -3 minutter på hver side. 
Server. Egg er en av mine absolutte favoritt matvarer. Jeg spiser egg hver eneste dag!  Ett egg inneholder omtrent 6 gram med høykvalitets protein og alle de 9 essensielle aminosyrene er i egg. I tillegg inneholder egg en rekke vitaminer og mineraler, inkludert vitamin A, en rekke B-vitaminer og D-vitamin. Egg, og da spesielt økologiske egg, er også en av de få matkildene vi har som inneholder naturlig D-vitamin. Ikke minst skårer egg høyt på den såkalte metthetsskalaen, noe som betyr at egg holder deg mett lenge sett opp mot en del andre matvarer. Egg smaker altså ikke bare godt. Egg gjør også godt for kroppen vår!Grønn wrap kan fylles med hva enn du måtte ønske og passer like bra til frokost, som til lunsj, middag eller kveldsmat. Håper det smaker :razz:


Kristine ♥

Elise

06.02.2018 kl. 16:45
Smart måte å få i seg mer grønt!!!

Kristine

07.02.2018 kl. 06:59
Elise:
Også er det veldig godt :)

Oda

07.02.2018 kl. 11:39
Den skal jeg lage nå til lunsj :-)

Kristine

07.02.2018 kl. 18:14
Oda:
God lunsj Oda :)

Inger-Lise Olset

08.02.2018 kl. 03:29
Hvorfor mener du økologiske egg er sunnere og bedre enn "vanlige" egg?

Forskning viser jo t økologisk mat verken er sunnere for deg som individ, for dyret eller miljøet. Svært mange som sverger til økologisk mat er mer opptatt av den symbolske effekten av å gjøre det (og fortelle om det..) enn hva valget faktisk resulterer i... Hva er dine tanker om dette?

https://www.nrk.no/livsstil/_-okologisk-mat-er-ikke-sunnere-1.11692692

https://forskning.no/mat-og-helse-landbruk/2016/01/forskningen-kan-ikke-bevise-okologi-er-sunt

https://www.nrk.no/livsstil/--burhons-har-det-best-1.7822527

Kristine

08.02.2018 kl. 09:22
Inger:
Nå tar du ordene i munnen min. Jeg har ikke påstått at økologisk er best. Jeg sier kun at egg som er økologiske eller frittgående inneholder mer D-vitamin. Jeg sier ikke noe om at det er sunnere med økologi generelt. Det er kun egg jeg uttaler meg om :)

Du kan blant annet lese denne studien her :)
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814616319094

Frida

08.02.2018 kl. 23:42
Digger at du kommer med enkle og sunne forslag til lunsj, middag og mellommåltid! Det er gull verdt ♥️ ha en fin helg (for den er straks her). Klem😊

Kristine

09.02.2018 kl. 14:41
Frida:
Så utrolig hyggelig å høre :)
God helg og god klem til deg også <3
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no