hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

SKAL JEG TA DYPE, SMALE ELLER BREDE KNEBØY?

  • 12.02.2018, 18:16


Knebøy er en øvelse jeg anbefaler absolutt alle. Dette er en genial baseøvelse som aktiverer store deler av kroppen. Det finnes mange varianter av knebøy og spørsmålet om hva som er best, dype, smale eller brede knebøy, dukker stadig opp.Den klassiske knebøyen, utføres med føttene plassert i omtrent hoftebreddes avstand og nitti graders vinkel i hofteleddet. 

Studier som har sett på aktiveringen av muskelaturen i lår og rumpe under knebøy, bruker stort sett EMG målinger, altså registrering av elektrisk aktivitet i skjelettmuskulatur under aktivitet. Det ser ut til at bred benstilling gir økt aktivering av gluteus maximus, altså den store rumpemuskelaturen. Dette er trolig fordi at et bredere benstilling, gir en større arbeidsvinkel for rumpen. Ofte er det også slik at en bredere benstilling gjør at du kan gå dypere ned, enn når du trener knebøy med en smal benstilling. Når det gjelder hvor dypt du skal gå i en knebøy, vil dette være individuelt. Ikke alle har bevegeligheten, styrken eller anatomien til å gjøre dype knebøy.
Selv foretrekker jeg dype knebøy i skulderbreddes avstand. Dette er rett og slett fordi det føles mest naturlig for min kropp med tanke på mitt hofteledd og lengden på mine lårben.Uansett om du trener dype, brede eller smale knebøy, husk at teknikken alltid er det viktigste momentet. Om du er usikker på din egen teknikk, få gjerne hjelp av en dyktig personlig trener som jobber der du trener.
Hvilken knebøyvariant liker du best?


Kristine ♥

Maiken

12.02.2018 kl. 18:28
Jeg liker best brede :D fint med litt fakta for jeg har mange ganger lurt på forskjellen hehe

Kristine

13.02.2018 kl. 16:53
Maiken:
Så bra du lærte noe :)

May Britt

13.02.2018 kl. 06:53
Dype absolutt!!! 😎😁

Kristine

13.02.2018 kl. 16:52
May Britt:
Yes :)

Sofia

13.02.2018 kl. 10:34
Takk for et fint og oppklarende innlegg :-D

Kristine

13.02.2018 kl. 16:52
Sofia:
Hyggelig du :)

13.02.2018 kl. 15:06
Bruker du ikke løftesko?

Kristine

13.02.2018 kl. 16:52
Anonym:
Jo, stort sett under knebøy :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no