FROSSEN YOGHURT KNEKK

SONY DSC

I går kveld laget jeg frossen yoghurt knekk. Det er på en måte som en frossen yoghurt bar og kan minne litt om iskrem. Det er super enkelt og kjempe godt! Du søter yoghurt med ønsket søtning, tilsetter smakstilsetninger som sjokolade, nøtter, bær eller lignende, og smører yoghurtmassen utover ett brett, før du fryser den. Etter en halv times tid har du frossen yoghurt knekk!

SONY DSC

Frossen yoghurt knekk

150 g gresk yoghurt, eventuelt kesam eller lignende
1 ss sukrinmelis
2 ss vaniljeprotein, kan sløyfes
1/2 ts vaniljepulver
30 g hakket sjokolade, proteinbar i biter
1 ts kakao

Bland sammen yoghurt, surkimelis og vaniljeprotein. Smak deg gjerne til, slik at du får riktig søtsmak til dine preferanser.
Rør så i hakket sjokolade.
Legg plastfolie i en form. Smør over yoghurtblandingen til den er omtrent 1 cm tykk.
Strø over kakao.
Sett i fryseren til den er frossen, i minimum 30 minutter.

SONY DSC

Når yoghurten er frossen, bruker du en hammer eller en kjele til å “knuse” biter av den yoghurten.

SONY DSC

Oppbevar bitene i en matboks i fryseren eller server med en gang.

SONY DSC

Bitene av frossen yoghurt knekk er best når de har tint noen minutter. La de stå på kjøkkenbenken fire -fem minutter før du spiser dem. Da smelter de på tungen.
Håper det smaker :razz:

Kristine ♥

12 kommentarer

Siste innlegg