ENKEL OG SAFTIG CHOCOLATE CHIP KAKE MED GLASUR

Hvem liker vel ikke en god og saftig sjokoladekake? Denne chocolate chip kaken med glasur smelter nesten på tungen! Også er den så enkel å lage. Du røren sammen ingrediensene til kaken i en bolle, så er det bare å vente mens kaken står i ovnen. Da kan du lage glasuren i mellomtiden. Når kaken er ferdig i ovnen og glasuren er fordelt over, er det bare å spise og kose seg. Håper du lar deg friste!

Enkel og saftig chocolate chip cake med glasur

Chocolate chip kake
2egg
1 eggehvitte
80 g sukringold
200 g kesam
0,5 dl melk, eventuelt vann
20 g sjokoladeprotein*
80 g mel, jeg brtuke 40 g havremel og 40 g speltmel
2 store ss kakaopulver
1 ts bakepulver
1/2 vaniljepulver 
Ca 50 g hakket sjokolade

Bland alt bortsett fra hakket sjokolade, godt sammen i en bolle. Rør så inn sjokoladebitene. 
Fordel røren i en form. 
Stek på 160 grader i 40 minutter.
Avkjøl i formen. 

Glasur
150 g kremost
50 g kesam
1 ss sjokoladeprotein
1 ts kaffepulver, kan sløyefs
2 ss kakaopulver
2 ss sukrinmleis
1 ss sukringold

Bland alle ingrediensene sammen og fordel over den avkjølte kaken.
Smak deg gjerne til slik at du får riktig kakao- og søtsmak etter dine smaksløker. 
Topp med litt ekstra hakket sjokolade. 

*du kan bytte ut sjokoladeproteinpulver med 20 gram ekstra mel og litt ekstra kakaopulver.

Se som sjokoladebitene smelter inni kaken. Jeg kjenner at jeg blir sulten igjen! Og du, det er lov å ta et par smakebiter av glasuren mens du lager den. Glasuren er nemlig super god! 

Server med en kopp kaffe eller et glass melk og det blir nesten ikke bedre! 
Håper du har en nydelig helg. Hos meg skinner solen og himmelen er knall blå. Nå skal jeg komme meg ut en tur og nyte vårværet.
God søndag dere  :razz: 

 

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg