hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

EN SUNNERE VERSJON AV DEN KLASSISKE KJTTBOLLEMIDDAGEN

  • 18.05.2018, 13:50


Hadde dere en fin 17 mai feiring i gr? Jeg hadde en veldig rolig og koselig dag med mine nrmeste, akkurat slik jeg nsket. For vre helt rlig, fler jeg at jeg har vokst fra partyfaktoren som er p nasjonaldagen vr, og jeg foretrekker heller feire det med god mat, prating og avslapping, fremfor fylla fra morgen til kveld. Men det er meg!

Over til noe helt annet, nemlig kjttboller. Tildligere i uken laget jeg hjemmelaget kjttboller med potetmos, saus og kokte grnnsaker. Det er jo s utrolig godt. Jeg hadde helt glemt hvor godt den klassiske kjttbollemiddagen smaker! 

Jeg har alltid tenkt at det er veldig mye arbeid lage kjttboller, men det er ikke s tidkrevende som jeg forventet. Middagen var klar p omtrent 25 minutter. Det som tar lengst tid, er lage potetmosen. Denne varianten er en litt sunnere versjon av den klassiske kjttbollemiddagen, hvor jeg blant annet har brukt karbonadedeig. Smaken er minst like god og middagen fikk en stor tommel opp fra bde meg og middagsgjesten min.


En sunnere versjon av den klassiske kjttbollemiddagen
Til ca 2 -3 personer

Kjttboller
400 g karbonadedeig 
1 ss potetmel
0,5 dl melk, eventuelt vann
1 ts salt
1/2 ts pepper
Valgfritt: 1/4 ts allehnde og 1/2 ts revet muskatt, 1/4 ts ingefr

Potetmos
Ca 600 g poteter
1 dl melk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Brun saus
1 ss smr
1 ss maizena 
1 buljongterning
2 dl vann
Valgfritt: 1 ss soyasaus og 0,5 dl melk

Start med potetmosen. Skrell potetene og kok de mre.
Nr de er ferdig kokte heller du av vannet og lar de dampe fra seg et par minutter. Ha s i melk og krydder i kjelen og mos alt godt sammen. 

Mens potetene koker, lager du kjttbollene. Ha karbonadedeig i en bolle. Hell over potetmel, krydder og melk og bland godt med hendene. Her kan du ogs bruke en foodprosessor. Form massen til sm runde kuler. Bruk hnden din og en skje som du har kaldt vann p. Stek p middels varme i 2 -3 minutter p hver side. 

Nr kjttbollene er ferdigstekte, tar du dem ut av pannen og har i smret til sausen i samme panne. Ikke vask pannen. Smaken og kraften fra kjttbollene skal vre igjen i pannen og setter god smak p sausen. Smelt smret og rr inn melet. Visp til en jevn jevning. Spe p med vannet og ha i buljongterningen. Tilsett soyasaus og melk om du nsker ha dette i. Gi det hele et oppkok og la det koke i 3 -5 minutter.

Server gjerne med kokte grnnsaker, jeg brukte gulrtter og erter, og tyttebrsyltety. En klassisk og super god middag som det er verdt trke stv av. Hper du lar deg friste til teste denne kjttbollemiddagen. Og riktig god helg!


Kristine ♥

Kristine Larsen

18.05.2018 kl. 15:44
NAMNAM

Kristine

19.05.2018 kl. 10:02
Kristine Larsen:
Ja :)

Silje

18.05.2018 kl. 16:04
Kjttbolle4 er undervurdert. Jeg skal prve den her oppskrifta :-)

Kristine

19.05.2018 kl. 10:01
Silje:
Det er det!!

Cathrine Ruth

18.05.2018 kl. 23:17
jeg liker ogs lage kjttboller fra bunnen av, men jeg lager med finhakket chili og lk. :) det er s mye god mat man kan lage. :) dette s jo utrolig godt ut! :)

Kristine

19.05.2018 kl. 10:01
Cathrine Ruth:
Chili er sikkert super godt i, ja. Da blir det en mer spicy variant :)

Mette

19.05.2018 kl. 08:32
Det er en av favorittmiddagene mine men jeg har ikke spist det p sikkert flere r. Gjett om jeg skal prve denne oppskrifen :-)

Kristine

19.05.2018 kl. 10:01
Mette:
Hper oppskriften faller i smak :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no