hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

TRELAGS ISKAKE

  • 27.05.2018, 10:24


Alts, dere, hvor magisk er ikke vret vi har akkurat n? Jeg er helt i ekstase og vet faktisk ikke hvor jeg skal gjre av meg. Jeg m prioritere bachelor, men jeg har mest lyst til lpe rundt ute, hoppe i vannet, smile og danse! Hper du har muligheten til nyte det nydelige sommervret.

Uansett, over til matkos. P fredag laget jeg denne super gode trelags iskaken. Iskake er en av mine favoritter p denne tiden av ret. Det er noe med deilig og avkjlende is, som aldri blir feil i varmen. Denne varianten med sjokoladebunn, vaniljeis og sjokoladeis, falt i smak hos alle rundt boret og det tok ikke lang tid fr den var spist opp! 

Trelags iskake

Sjokoladebunn
3 eggehviter
50 g sukringold
1 ss fibersirup, eventuelt mer sukrin
1/3 ts salt
50 g mandler
1 stor ss kakaopulver

Pisk sukringold og eggehvitene stivt. Tilsett fibersirup og salt, og pisk litt til.
Finhakk mandlene og vend de inn i de stivpiskede eggehvitene sammen med kakaopulveret.
Ha massen i en form. Jeg brukte en brdform, men du kan ogs bruke en rund form.
Stek p 175 grader i 25 -30 minutter. Avkjl. 

Vaniljeis og sjokoladeis 
1 egg
3 eggeplommer
80 g sukringold
1 ss fibersirup, eventuelt mer sukrin
1/2 ts vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker
3 dl flte, eventuelt lett piskbar flte for en magrere variant 
200 g gresk yoghurt, eventuelt kesam
2 ss kakaopulver

Pisk egg, eggeplommer, sukringold og fibersirup til eggedosis. Vend vaniljepulver med en slikkepott. 
Pisk flten til krem. Vend s inn kesam. 
Bland s sammen eggedosisen med kremblandingen.
Smak deg gjerne til om du synes ismassen er st nok. Hell halvparten av isen over bunnen. Sett i fryseren i 1 time. I mellomtiden vender du inn kakaopulver i den resterende halvparten av ismassen slik at du fr sjokoladeis. Nr vaniljeisen har sttt 1 time i fryseren, heller du over sjokoladeisen. 
Sett i fryseren i minimum 3 timer. 

Iskaken kan oppbevares godt over en uke i fryseren, men husk at du m ta en ut og la den tine cirka en halv time p kjkkenbenken fr den nytes. Lsne den fra formen og legg den over p et fat.  Jeg toppet kaken med litt smeltet sjokolade. Revet sjokolade eller br, vil ogs gjre kaken ekstra fin.

Hper du lar deg friste og at kaken faller i smak. Ha en riktig s fin og solfylt sndag!

 

Kristine ♥

Mona

27.05.2018 kl. 16:51
Mmm, iskaken ser nydelig ut :-) nsker deg masse lykke til med bachelor oppgaven:-) Hper du fr tatt velfortjente pauser med is og kos i solen:-)

Kristine

28.05.2018 kl. 08:30
Mona:
Tusen hjertelig takk for det Mona. Noen pauser i solskinnet m absolutt til! Ha en fin mandag :)

Kine

27.05.2018 kl. 17:57
Elsker iskake s den her skal jeg prve :-)

Kristine

28.05.2018 kl. 08:29
Kine:
Hper den faller i smak :)

27.05.2018 kl. 18:51
Tror du jeg kan tilsette litt kaffe i sjonoladeisen ogs?

Kristine

28.05.2018 kl. 08:29
Anonym:
Ja, det tror jeg vil bli godt :)

27.05.2018 kl. 23:29
30 grader er fint det, men i fjorten dager i strekk nr jeg har flere eksamen i jus? Ikke gy... Hper vret fortsetter etter Torsdag da :)

Kristine

28.05.2018 kl. 08:29
Anonym:
Da har vi det veldig likt. Jeg er i siste innspurt av bachelor, s fr ikke kost meg mye i solen. Men, ja, jeg er sikker p at det fortsetter :) Vi fr krysse fingrene. Lykke til med eksamen :)

28.05.2018 kl. 22:58
Takk for det, og masse lykke til med din bachelor :D
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no