JORDBÆRMUFFINS MED JORDBÆRGLASUR

Med høysesong for deilige, norske bær, slo jeg til med jordbærmuffins i går. Saftige, søte og gode muffins som er proteinrike og sukkerfrie. Jeg toppet muffinsene med en kremet, frisk og fyldig jordbærglasur. Det var så utrolig godt sammen. Rett og slett en fantastisk kombinasjon!

SONY DSC

Muffinsene er i grunn så gode i seg selv, at det ikke er nødvendig med glasur om du ikke har ingrediensene tilgjengelig. Likevel synes jeg at glasuren gjør at muffinsene ser ekstra smakfulle ut, og ikke minst, setter det en ekstra touch på smaken. More is better, eller hva?

SONY DSC

Jordbærmuffins med jordbærglasur 
Til 8 -10 stykker 

Jordbærmuffins
2 egg
60 g sukringold
200 g kesam
40 g havremel
20 g vaniljeprotein*
20 g speltmel
1 ts bakepulver
Ca 150  jordbær 

Pisk egg og sukringold lett sammen.
Tilsett resten av ingrediensene utenom jordbærene og rør godt.
Del jordbær i biter.  Rør forsiktig inn i muffinsrøren. 
Fordel røren i muffinsformer. 
Stek på 175 grader i 20 minutter.

Jordbærglasur 
200 g phildephia
150 g jordbær
20 g vaniljeprotein, kan sløyfes
3 ss sukrinmelis

Mos jordærene med en gaffel eller stavmikser. Bland så sammen med phildephia, vaniljeprotein og sukrinmelis.
Smak deg gjerne til slik at du får riktig søtsmak etter dine preferanser. 
Fordel over muffinsene. 

*vaniljeprotein kan byttes ut med 20 g mel og 1 ts ekstra søtning

SONY DSC

Disse er like perfekte til kveldsmaten som til kaffekosen. Eller gjør som meg i dag, ta de med ut og nyt deilige jordbærmuffins med jordbærglasur i solskinnet. 
Håper det smaker

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg