hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

JORDBR- OG RABARBRAKAKE

  • 26.07.2018, 19:03


Denne kaken ble rett og slett fantastisk saftig og god. Jeg blir sulten bare av se p bildene! Jeg skal ikke ta p meg all ren selv. Inspirasjonen fant jeg nemlig hos Ina. Jeg gjorde bare min egen vri p kaken, og laget en sunnere versjon med mer fiber og proteiner.

Som fyll i denne kaken, har jeg brukt jordbr- og rabarbrakompott. Her kan du variere med den type frukt og br du har tilgjengelig. Bringebr og jordbr, eple og kanel, plomme og rips, ja her er det mange muligheter. Jeg for min del, synes den syrlige smaken fra rabarbraen gjr seg fantastisk bra sammen med vaniljepulver og det ste fra jordbrene. Har du jordbr og rabarbra tilgjengelig, synes jeg du m prve denne kombinasjonen!

Jordbr- og rabarbrakake
Til 1 springform

Jordbr og rabarbra kompott
150 g jordbr
150 g rabarbra
0,5 dl vann
1 dl sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver

Skjr rabarbra i biter og del jordbr i to.
Ha alt i en kjele og kok i 5 -8 minutter, til rabarbraen er mr.
Avkjl. 


Jordbr- og rabarbrakake
3 egg
100 g sukringold
200 g kesam
100 g havremel
25 g vaniljeprotein*
25 g fiberfin, eventuelt mer mel som hvetemel eller speltmel
1 ts bakepuler
1/2 ts vaniljepulver

Pisk egg og sukrin lett samm. Tilsett kesam. 
Bland sammen trrvarene og ha over i egg og kesamblandingen. 
Fordel 2/3 av kakerren i en rund form. 
Stek p 175 grader i 15 minutter. 
Ta s ut kaken og fordel over jordbr- og rabarbrakompotten. Fordel over den resterende 1/3 av rren ved legge klatter av kakedeigen over kompotten. 
Stek videre p i 20 -25 minutter. 
Avkjl noe fr du skjrer i kaken. 


*vaniljeprotein kan byttes ut mer mer mel som hvetemel, speltmel, bokhvetemel eller lignende, samt at du tilsetter litt ekstra stning

Jeg toppet kaken med litt smeltet hvit sjokolade. Det er mest for synets skyld og ikke for smaken, s dette steget kan du droppe. Men jordbr og rabarbrakaken blir jo ekstra lekker med litt pynt p toppen!

S saftig og god! Jeg tror jeg skal g ta meg et kakestykke til n! Hper du lar deg friste til prve denne oppskriften.
Ha en finfin torsdag videre. 


Kristine ♥

Karoline

26.07.2018 kl. 21:40
Det s super godt ut da. Digg :-)

Kristine

27.07.2018 kl. 11:40
Karoline:
Ja, den er veldig saftig og god :=

27.07.2018 kl. 09:57
Hvilken hvit sjokolade bruker du?

Kristine

27.07.2018 kl. 11:39
Anonym:
En hvit variant fra merker monster :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no