DAGENS MIDDAG OG DESSERT

I dag slo jeg på stortromma og serverte både middag og dessert! På menyen stod det grillspyd med kylling og en bananproteinis. Det slo ann hos både meg og gjesten. Trenger du middags- eller desserttips i dag, kommer oppskriften her.

SONY DSC

Dagens middag ble altså grillspyd med grønnsaker og kylling, samt en hjemmelaget søtsterk dressing.

SONY DSC

Grillspyd
Rødløk, paprika, sopp, kyllingfilet, sitron, chilipulver, salt og pepper

Skjær grønnsakene og kyllingen i biter. Tre de på et spyd. Press over saften fra sitronen og ha over salt, pepper og chilikrydder. 
Grill i 3 -5 minutter på hver side, eller gjør som meg, stek de i stekeovnen på 180 grader i 12 minutter. 

Hjemmelaget søtsterk dressing
150 g creme fraiche, eventuelt kesam for en magrere variant, 1 ss ketchup, 1/2 ts fibersirup eller annen søtning, 1 ts chilisaus, 1/3 ts chilikrydder, 1/3 ts ts hvitløkskrydder

Bland sammen alle ingrediensene og server. 

SONY DSC

Dagens dessert ble det en slags bananproteinis  som jeg serverte med eplebiter, bringebær og blåbær. Denne ble super god og skal helt klart lages igjen!

SONY DSC

Bananproteinis
2 eggehviter, 1 ss sukringold, 1 frossen banan i skiver, 2 ss kakaopulver, 100 g kesam

Ha den frosne bananen, eggehviter og sukringold i en bolle. Pisk med en ballongvisp, elektrisk håndmikser eller lignende, til det blir en fluffy konsistens. Bland så ned kesam og kakaopulver. Sett i fryseren 1 time. Nyt.

Kristine ♥

14 kommentarer

Siste innlegg