KARAMELLISKAKE

Denne søndagen har jeg en real godsak til dere. Jeg laget karamelliskake til en venninnekveld for et par uker siden, og tro meg, den forsvant fort. Vi var bare tre jenter, og i løpet av en knapp halvtime var kaken borte! 

Kombinasjonen av hjemmelaget iskrem, en sprø marengsbunn og karamellsaus er bare magisk god. Hos meg er iskake en generell favoritt når det gjelder kaker og denne karamelliskaken troer nå høyt på listen. Håper det faller i smak hos deg også.

Karamelliskake

Bunn
3 eggehvitter
3 ts sukringold
80 g frokostblanding

Iskrem
2 dl kremfløte
200 g philadephia
150 g gresk yoghurt, eventuelt kesam
½ ts vaniljepulver
3 eggeplommer
2 ss sukringold

Starter du med bunnen. Pisk eggehvitene stive med sukringold.
Ha så i kvernede frokostblandingen. Bruk en slikkepott til å vende frokostblandingen inn.  
Ha røren utover en springform med 22 cm i diameter.
Stek på 200 grader i 20 min.
Avkjøl.

Når bunnen er avkjølt lager du iskremen.
Pisk eggedosis av egg og sukringold. Rør inn philadephia.
Pisk fløten til krem med vaniljepulver. Rør eggedosis, kesam og kremfløte sammen.
Ha massen utover bunnen.
Sett i fryseren i mimum 3 timer.

Karamellsaus
1/2 boks vikingmelk, eventuelt 2 dl fløte
0,5 dl sukringold
1 ss fibersirup, eller annen sirup
1/3 ts havsalt 

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og rør om med en skje.
Sett bollen i mikroen på maks effekt i 6 -8 minutter.
Ta ut bollen et par ganger og rør om.
Du kan også koke karamellene i kjele. Da må de kokes i crika 30 minutter.

Ta ut iskaken i god tid før servering, 15 -20 minutter. Sett den på et fat og la den tine noe.
Rett før servering smører du karamellsausen utover kaken.
Server.

Topp gjerne kaken med noen biter frokostblanding for utseendes skyld. Noen friske bær vil også gjøre seg utmerket som pynt.
Karamelliskaken kan oppbevares et par ukers tid i fryseren, men husk at den må tine 15 -20 minutter på kjøkkenbenken om den har stått lenge i fryseren.

Mmmm… Se på den godsaken da dere. Jeg får lyst til å gå rett inn på kjøkkenet å bake med en gang! Håper du lar deg friste til å lage karamelliskake her :grin: Ha en nydelig søndag.

Kristine ♥

20 kommentarer
    1. Huawei med Android. Det blir gigantiske bilder og bitteliten tekst, så om jeg zoomer må jeg dra meg bortover flere ganger og bildene blir bare ekstremt innzoomet. Var ikke.sånn før 🙁

    2. Hannf:
      Jeg brukte den fra VitaHjertegod. Synes ikke den smaker så godt som frokostblanding, men den fungerte bra i kaken 🙂

    3. Benedicte:
      Hmmmm…. Jeg har ingen problemer på min telefon, jeg bare justerer zoomen, på en måte. Om du forstår. Går det ikke ann i det hele tatt 🙂

    4. Thea:
      Jeg brukte den fra VitaHjertegod. Synes ikke den smaker så godt som frokostblanding, men den fungerte bra i kaken 🙂

    5. Jeg venter på at bunnen skal avkjøle seg nå. Brukte frokostblanding med rosiner da. Ser du ikke har brukt det. Men det blir sikkert digg uansett =)

    6. Det går ikke å lese bloggen din fra mobilen. Teksten er for stor så man må enten zoome ut, noe som gjør teksten alt for liten, eller så må man dra bortover for å lese hele setningen… det skjedde etter du byttet header osv.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg