FERSKE VÅRRULLER

I går var det strålende sol og deilig temperatur. Jeg badet til og med i sjøen igjen. Da kom den gode sommerfølelsen tilbake! For å holde på sommeren en liten stund til, jeg er alt annet enn klar for høsten, laget jeg ferske vårruller til lunsj i dag. 

Ferske vårruller er virkelig fastfood på sitt beste. Det tar ikke mange minuttene før måltidet er klart, og det er sunt og kjempe godt.
Vårruller er egentlig bare en annen form for wrap. I stedet for å fylle en lompe, fyller du rispapir. Innholdet i vårruller kan være både rått, at du for eksempel bruker friske grønnsaker og rå laks, eller det kan være bearbeidet, ved at du bruker stekte grønnsaker og kjøtt eller fisk. Jeg har valgt å bruke en kombinasjon. Friske grønnsaker sammen med stekt laks og kokt scampi. Server ferske vårruller med en god dippsaus og du har virkelig en deilig lunsj eller middag!

Ferske vårruller
Til ca 2 personer

10 rispapir
2 laksefileter, ferdigstekte 
Ca 200 g scampie
1/2 mango
1/3 agurk
1 stor gulrot
1/3 paprika
Bønnespirer

Del opp grønnsakene i tynne skiver. Del opp laksen. 
Fukt et rispapir om gangen under lunkent, rennende vann i noen få sekunder, ca 10 sekunder, til det blir mykt.
Legg rispapiret på en fuktet fjøl eller benk. Ha på grønnsaker, laks og scampi. 
Brett rispapiret stramt over fyllet, brett så inn kantene og rull sammen. 
Legg vårrullene på en tallerken eller fat.
Skal du ikke servere vårrullene med en gang, kan du oppbevare dem i kjøleskapet i mellomtiden.

Sursøt dippsaus

1/2 lime
2 ss soya saus
1 ss sweet chili saus
1 ts fibersirup
1 ss sesamolje, kan sløyfes

Bland sammen alle ingrediensene til sausen. 
Når vårrullene er klar for servering, deler du dem i to og serverer med dippsausen ved siden av.

Vårrullene kan fylles etter smak og behag. Bruk det du liker best og har tilgjengelig. Du kan også frityrsteke eller ovnsteke vårrullene etter at de er fylt, slik jeg har gjort her. Håper det smaker!

Kristine ♥

3 kommentarer
    1. Kan man fryse ferske vår ruller som man ikke skal fritere eller steke, eller må disse lages samme dag? Kan de lages fredag kveld og oppbevares i kjøleskap når de skal spises først søndag?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg