PROTEINRIK DESSERT FROMASJ

I går kveld laget jeg en deilig rabarbrafromasj til kveldskos. Jeg har en del rabarbra som jeg måtte bruke opp og laget derfor en rabarbrakompott. Etter litt synsing på kjøkkenet, ble rabarbrakompotten til en proteinrik dessert fromasj, altså rabarbrafromasj. Det var så utrolig friskt og godt! 

Jeg har brukt skyr, rabarbrakompott, fiberhusk og sukrinmelis i denne oppskriften. Bruk det du har tilgjengelig og liker best. Skyr kan byttes ut med kesam, gresk yoghurt, yoghurt med smak eller lignende. Rabarbrakompott kan byttes ut moste bær, most frukt eller en form for syltetøy. Her er det bare fantasien som setter grenser!
Fromasjen lager du på knappe fem minutter, så er det bare å vente et kvarters tid mens den stivner og vips har du en knall god proteinrik dessert fromasj. Spis den som en del av et deilig kveldsmåltid, som kos eller server den som dessert.

Rabarbrakompott lagers ved å vask ca 400 g rabarbrastilker. Deretter skjæres de i skiver på 1 -2 cm og has i en kjele sammen med 2 dl sukringold og 0,2 vann. Det hele kokes opp og las så  småkoke i omtrent 10 minutter uten lokk til det har blitt en tykk kompott. Avkjøl og sett i kjøleskapet.
Rabarbrakompotten holder seg 4 -5 dager i kjøleskapet i en lufttett boks eller et glass.

Proteinrik dessert fromasj 
Til 1 porsjon

150 g skyr, kesam eller gresk youghurt 
3 -4 ss moste bær eller syltetøy av et slag
1 ts fiberhusk
0,5 dl vann
1 ss sukrinmelis

Bland sammen skyr, gresk yoghurt og moste bær eller syltetøy i en bolle.
Bruk en elektrisk håndvisp, ballongvisp eller lignende til å mikse inn vannet.
Ha i sukrinmelis og fiberhusk.
Pisk alt sammen i 30 sekunder. 
La moussen stivne i kjøleskapet i minimum 15 -20 minutter.
Server.

Jeg har litt ekstra skyr og rabarbrakompott på toppen av min fromasj. En enkel og super god hverdagsdessert :razz: Håper det smaker!

Kristine ♥

10 kommentarer
    1. Ser kjempe godt ut!
      Takk for oppskriften, denne skal prøves ut imorgen =)
      Ha en fin dag

    2. Det ser så luftig og godt ut. Jeg skal lage oppskrifta til frokost imorgen med blåbær 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg