hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

SUNNERE SOLSKINSBOLLER

  • 09.09.2018, 09:46


Gjrbakst er og forblir en av mine store favoritter.  Boller, kanelsnurrer, skolebrd og solskinnsboller. I dag startet jeg dagen med en bakerunde. Jeg bakte solskinnsboller. Du kan tro jeg koste meg. Rykende ferske solskinnsboller er bare fantastisk godt!

Spesielt godt synes jeg bolle er, nr de er lune. Nr det dufter deilig, nystekt gjrbakst i hele leiligheten og jeg fr tennene i den varme bollen. Mmmm... 

Dette er en litt sunnere oppskrift hvor jeg har brukt speltmel, fiberfin og havremel i stedet for hvetemel, tilsatt kesam for mer proteiner og et saftig resultat, og byttet ut sukker med sukringold. Resultatet er luftige, gode og litt sunnere skolebrd.

Sunnere solskinssboller
ca 20 stykker

Solskinnsboller
600 g speltmel
100 g havremel
1 pakke gjr
50 g fiberfin, eventuelt mer speltmel
1 ss kardemomme
1/2 ts salt
50 g smr
4 dl melk
100 g sukrin old
1 ss fibersirup, eventuelt honning
200 g kesam

Fyll 
50 g smr
50 g kesam
Sukringold 
Kanel

Bland sammen gjr, mel, salt og kardemomme. 
Smelt smret og ha i melken. Varm opp til blandingen blir ca 40 grader. Rr inn sukringold og fibersirup.
Ha vsken over i melblandingen. Tilsett kesam. Elt  godt.
Tilsett eventuelt mer mel og deigen blir ls. Den skal vre litt klissete.
La deigen heve i 45 -60 minutter.
Lag gjerne vaniljekremen mens deigen hever.
Nr deigen er ferdigh evet har du den over p et bakebord. Ha litt mel p bordet og kjevl ut deigen til en stor rektangel. Bland sammen mykt smr og kesam. Smr det p rektangelen. Str sukringold og kanel over. Rull sammen som en rullekake. Skjr i skiver p cirka 3 centimeter. Legg solskinsbollene p et bakepapir og etterhev i 20 minutter. Nr solskinssbollene har etterhevet bruker du en skje til presse en fordypning midt i hver bolle. Legg over vaniljekrem. Stek p 225 grader i 8 -19 minutter. 


Vaniljekrem
4 eggeplommer
1/2 ts vaniljepulver
80 g sukringold
1 ss maizena
4 dl melk

Ha melk, vaniljepulver og sukringold i en kjele. Varm opp til det begynner ryke. 
Tilsett resten av ingrediensene og pisk godt. 
Varm s opp vaniljekremen p lav temperatur til vaniljekremen tykner. 
Ta kjelen av platen og avkjl. 

Lag gjerne dobbel porsjon nr du frst lager solskinnsboller. De kan fryses og tines i ovnen p 150 grader varmluft i 10 -12 minutter. Da har du nystekte solskinnsboller p en - to - tre.

Om du ikke blir fristet av det bildet her, s skjnner ikke jeg. Jeg tror i hvert fall at jeg skal g ta meg en solskinnsbolle til n. 
Hper det smaker og at du tar deg en bakerunde denne sndagen :razz:


Kristine ♥

Pernille

09.09.2018 kl. 10:32
Dam det s skikkelig godt ut! :-)

Kristine

10.09.2018 kl. 15:56
Pernille:
Gjett om! :)

Marianne

09.09.2018 kl. 15:32
Det siste bildet der gjorde meg sykt sulten!!!

Kristine

10.09.2018 kl. 15:56
Marianne:
Hihi. Fristende, eller hva? :)

Katrine

10.09.2018 kl. 11:15
Finnes det en ferdigkjpt vaniljekrem jeg kan bruke?

Kristine

10.09.2018 kl. 15:55
Katrine:
Det finnes en variant fra Piano ihvertfall :)

Sigrid

10.09.2018 kl. 14:39
Bakte disse i dag og bade mannen og barna likte de. Godt med noen sunne ting som de ogs liker. Takk for oppskriften :-)

Kristine

10.09.2018 kl. 15:55
Sigrid:
, s hyggelig hre. Alltid koselig at oppskriftene blir likt :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no