hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

KJØLESKAPSGRØT MED SJOKOLADESMAK

 • 20.04.2018, 09:04                                                                                                                                                                                   // inneholder addlinker / reklame

God fredag morgen dere ♥ I skrivende stund sitter jeg i bilen på vei til hytten. Jeg har langhelg og nå venter noen deilige dager på fjellet.
Før jeg dro, spiste jeg kjøleskapsgrøt til frokost. Kjøleskapsgrøt er en favoritt hos mange, deriblant meg. Jeg elsker at jeg bare kan røre ingrediensene sammen om kvelden, så er det klart om morgenen.


SONY DSC


Kjøleskapsgrøt, også kaldt overnight oats, kan varieres i det uendelig. Bær, forskjellige typer frukt, kesam, cottagce cheese, yoghurt naturell, kokosmelk, vann, proteinpulver, forskjellige typer gryn, nøtter og frø kan brukes. Her er det bare fantasien som setter grenser!
I går kveld laget jeg klar en sjokoladevariant, og dermed ble det deilig kjøleskapsgrøt med sjokolademsmak til frokost i dag. En tykk, kremaktig og god sjokoladegrøt. Nesten som dessert til frokost!

SONY DSC

Kjøleskapsgrøt med sjokoladesmak
1 porsjon

2 dl havregryn
Ca 1,5 dl melk, eventuelt vann
4 ss kesam, eventuelt gresk yoghurt
2 ss kakaopulver
2 ss sjokoladeprotein, kan sløyfes*
1/2 godt moden banan, valgfritt
1 ss sukringold
Bittelitt salt

Mos bananen og rør så inn resten av ingrediensene.
La blandingen stå minimum et par timer, gjerne natten over om du lager den på kvelden.
Spis som den er, eller topp med ønsket topping.


*det er ikke nødvendig med sjokoladeproteinpulver i oppskriften, men det gir en ekstra kremet og god konsistens

SONY DSC

På toppen har jeg blåbær, peanøtter, solsikkekjerner og en bit sukkerfri sjokolade. Super godt og holder meg mett i mange timer!
Håper det smaker :razz: Ha en fin fin fredag!


Kristine ♥

PANNEKAKER TIL FROKOST

 • 02.04.2018, 10:05


Mandag, ny uke og fridag! For å gjøre ekstra stas på årets siste påskedag, laget jeg pannekaker til frokost. 

Jeg kom hjem fra påskeferie i går. Mens jeg har vært på ferie, har jeg hatt et par bananer som har ligget på kjøkkenbenken og modnet mens jeg har vært borte. Godt modne bananer er perfekt å ha i bakst, vaffel- og pannekakerøre. Bananer tilfører sødme til røren, samtidig som det gir et saftig resultat. Ikke nok med det, banan inneholder også godt med fiber, kalium og vitamin B6. Disse pannekakene er laget med havregryn, banan, kesam og egg. Resultatet er tynne, deilige pannekaker som både gir deg proteiner, sunt fett, langsomme karbohydrater og fiber. Perfekt som frokost, lunsj, middag eller kveldsmat. 

Pannekaker
Til 1 porsjon, 3 -4 store pannekaker

1 godt moden banan
2 egg
Ca 1 dl havregryn
100 g kesam, eventuelt yoghurt eller lignende
Litt væske, ca 0,5 dl
Valgfritt: Litt salt, kanel og kardemomme

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Kjør røren glatt med en stavmikser eller blender. 
Tilsett nok væske til at du får en fin pannekakerøre. Jeg brukte litt over 0,5 dl melk. 
Stek pannekaker i en panne på middels varme i cirka 1 minutt på hver side. 

Spis pannekakene som de er eller server med ønsket pålegg. Mine pannekaker ble servert med brunost og jordbærsyltetøy. Jeg synes denne kombinasjonen er så god. Spesielt når brunosten smelter på de lune pannekakene. 

Håper du nyter den siste påskedagen. Jeg for min del skal hvert øyeblikk komme meg på trening og få meg en god styrkeøkt. Etter en slik god frokost, er jeg sikker på at det blir en god økt!
Ha en fin mandag. 


Kristine ♥

SUPER ENKLE, PROTEINRIKE MATMUFFINS

 • 20.03.2018, 13:40


I går laget jeg super enkle, proteinrike matmuffins. Du slenger sammen ingrediensene på under fem minutter, så er det bare å vente mens de står i ovnen! Matmuffins er perfekt å pakke med seg i tursekken eller i vesken. Jeg spiste matmuffins til frokost i går med noen kokte egg, hadde de i matpakken sammen med noen skiver ost til lunsj i dag, og har de med som et mellommåltid til etter trening etterpå. Matmuffins er utmerket som et enkelt og godt måltid. Jeg har brukt egg, kesam, cottage cheese, havremel og havregryn som muffinsrøre. Dette gir et høyt innhold av proteiner og mye fiber, som gir en god metthetsfølelse. Til topping har jeg brukt cherrytomater og fetaost, men du kan gjerne bruke andre ingredienser som ost og skinke, soltørkede tomater og urter, mozarella og pizzakrydder, eller noe helt annet. Mulighetene er mange. Fyll med det du liker best eller har tilgjengelig. Super enkle, proteinrike matmuffins
Til ca 10 muffins

2 egg
150 g kesam
50 g cottage cheese
100 g havremel
50 g havregryn
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts oregano
10 cherrytomater
Ca 50 g fetaost

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra cherrytomater og fetaost. Fordel i muffinsformer.
Skjær tomatene i skiver. Trykk skivene godt ned i muffinsformene. Topp med fetaost.
Stek på 175 grader i 20 -25 minutter. Matmuffins kan oppbevares i en lufttett pose 3 -4 dager i kjøleskapet eller fryses. Har du fryst muffinsene, kan de tines på varmluft i ovnen i 10 -12 minutter eller på kjøkkenbenken noen timer. Resultatet er saftige og gode matmuffins, som både gjør godt for kroppen og smaksløkene. Håper du liker dem! Om du prøver en av oppskriftene mine, må du gjerne tagge meg på instagram @dedicationkristine, eller sende meg en snap på kristineokern. Det er så hyggelig å se  at dere bruker oppskriftene og liker dem! Ha en finfin tirsdag videre :razz: 


Kristine ♥

ENKLE HAVRELEFSER

 • 13.03.2018, 19:02
Havrelefser er noe jeg har spist mye av de siste to ukene. De lages på under ti minutter og er så klare til å fylles med ønsket pålegg. Jeg har fylt de med både søtt pålegg som cottage cheese og bær, og salt pålegg som ost og skinke. I dag gikk jeg for den salte varianten med røkelaks, ruccola, paprika og egg. En super god kombinasjon som passer perfekt i lompene. Enkle havrelefser
Til 2 lefser

1 egg
2 ss kesam, ca 50 g
30 g havremel
1 ts maizena, ca 5 g
1/4 ts salt
1/3 ts bakepulver

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Lag klatter på en bakeplate og smør den utover med baksiden av en spiseskje.
Stek midt i ovnen på 175 grader i 5 -6 minutter. Jeg ruller lefsene sammen med en gang de kommer ut av stekeovnen, slik at de er enkle å rulle sammen når jeg har fylt dem med pålegg. Jeg velger også å ta ut havrelefsene fra ovnen når de er nok så lyse, da jeg synes de smaker best når de ikke er så godt stekt. Du kan la dem stå et ekstra minutt, om du vil ha dem mer stekt. Legg på ønsket pålegg på havrelefsene, rull dem sammen og spis. Der har du en sunn, fiber- og proteinrik frokost, lunsj eller kveldsmat.
Håper det faller i smak :razz:


Kristine ♥

KANELBOLLE PANNEKAKER

 • 05.03.2018, 15:29


Mandagen min startet med kanelbolle pannekaker til frokost. Yes, det kaller jeg en bra start på dagen!Liker du kanelboller, vil du desidert elske disse pannekakene. De har nemlig smak ala kanelbolle. Jeg spiste dem som nevnt over, til frokost i dag, men de passer like godt til lunsj, kveldsmat eller som kos. De er rett og slett knall gode!Kanelbolle pannekaker

40 g mel, jeg brukte havremel
1 ss vaniljeprotein, kan sløyfes
1 ss fiberfin, eventuelt mer mel
2 ss sukringold
3 ss kesam
2 egg
1/2 ts kanel
1/3 ts kardemomme
Rosiner, valgfritt

Bland sammen alle ingrediensene utenom rosiner i en bolle. La svelle i 5 minutter. Rør så inn rosiner. Stek pannekaker i en panne på middels varme i 1 -2 minutter på hver side. Spis kanelbolle pannekakene som de er, eller topp dem med godt pålegg. En god skive brunost og litt jordbærsyltetøy var fantastisk godt. Spesielt når pannekakene var lune så brunosten smeltet.Super saftige, sunne, proteinrike og gode kanelbolle pannekaker. Håper de faller i smak! 


Kristine  ♥

SJOKOLADE OREO MUFFINS

 • 03.03.2018, 10:43


Hei dere og riktig god lørdag. Jeg våknet grytidlig i dag og har akkurat hatt en bakerunde hvor jeg har bakt deilige sjokolade oreo muffins. Disse ble så magisk gode at oppskriften må deles med en eneste gang! Super saftige sjokolade muffins toppet med biter av sprø protein oreokjeks.Har du ikke protein oreokjeks, kan du naturligvis bytte de ut med vanlige oreo, eller noe annet som hakket sjokolade, nøtter eller lignende. Mulighetene er mange! Eventuelt kan droppe det helt og lage saftige sjokolademuffins. Disse blir veldig gode i seg selv. Slik ser innsiden av muffinsene ut. Mmmm.... Sjokolade oreo muffins
6 muffins

1 banan, helst godt moden
1 egg
40 g havremel
40 g kakaopulver
50 g kesam
20 g sjokoladeprotein
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
2 ss sukringold 
3 oreokjeks, jeg bruke sukkerfrie proteinoreo*

Bland alt godt sammen og mos med stavmikser.
Fordel i former.
Knus oreokjeksene og dryss de over muffinsformene. Dytt bitene litt ned i røren. 
Stek på 175 grader i 15 minutter. Blir du fristet til å ta en bit? :grin:  Jeg skal i hvert fall ta meg en sjokolade oreo muffins til nå, så er jeg klar for helg! Denne helgen er av den super koselige varianten, med masse hyggelig som skjer. Alt fra sushilunsj til bursdag og happening på crossfit Sandvika. Jeg gleder meg! 
Håper du får en herlig helg og at solen skinner hos deg. 


Kristine  ♥

VAFFELSØNDAG

 • 25.02.2018, 15:56


                                                                                                                                                                                                        // Reklame 
Søndag og en lang lat morgen i sengen. Etter en god frokost og et par timer på kontoret, bestemte jeg meg for å be bestiss'en på vafler. Da ble det vafler til brunsj i det beste selskapet! Vaflene forsvant fort, da vi begge gomlet i oss, drakk kaffe, pratet og lo. Disse vaflene inneholder godt med proteiner og fiber, men de er også veldig saftige og gode. Å bruke kesam i vaffel- og pannekakerøre gjør at røren blir ekstra smidig og saftig, i tillegg til at det øker proteininnholdet. Resultatet er knall gode og sunne vafler som passer like godt til hverdagskos som helsekos. Håper det smaker. Vaffelsøndag
Til 6 plater

3 egg
1,5 dl melk, eventuelt annen væske 
100 g kesam
0,5 dl sukrinmelis
2 dl havremel, ca 80 g
0,5 dl fiberfin, ca 20 g, eller mer mel som speltmel 
0,5 dl vaniljeprotein, ca 20 g, eller mer mel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør sammen. La røren svelle i 5 minutter før du steker vafler. Jeg bruker litt kokosoljespay i vaffeljernet når jeg steker. 
Server.Hvorfor ikke lage en ekstra stor porsjon når du først lager vafler? Disse passer også perfekt til matpakken. Hvor deilig er det ikke å åpne matpakken på en mandag og få deilige, sunne vafler? Da må det jo bli en bra mandag!Blir det vaffelsøndag på deg? Uansett, håper jeg dagen din blir bra :razz: 


Kristine ♥

GRØNN WRAP OG LITT OM EGG

 • 06.02.2018, 16:29


 Jeg gjør vanligvis ikke så stor stas ut av frokosten min. I hvert fall ikke de dagene jeg må opp før seks om morgenen. Da vil jeg helst bare hive i meg mat og komme meg av gårde. I dag bestemte jeg meg for å gjøre litt ekstra stas ut av frokosten og laget en deilig grønn wrap. Det tar faktisk ikke mer enn fem -seks minutter å slenge sammen en slik wrap!
 


Omelettwrap har jeg skrevet om på bloggen før. Denne gangen hadde jeg i ruccola, slik at wrappen ble grønn og ekstra næringsrik. Deretter fylte jeg den med smørost, sukkererter, kikerter, reddiker og cherrytomater. Super godt!Grønn wrap
Til 1 wrap

2 -3 egg
1 ss kesam, kan sløyfes
Litt salt og pepper
1 håndfull grønt som spinat eller andre grønne bladgrønnsaker, jeg brukte ruccola

Ha egg, kesam, salt, pepper og bladgrønnsaker i en kopp. Kjør til en glatt masse med stavmikser. Eventuelt kan du bare piske sammen ingrediensene med en gaffel. 
Hell eggeblandingen over i en varm stekepanne. Stek i 2 -3 minutter på hver side. 
Server. Egg er en av mine absolutte favoritt matvarer. Jeg spiser egg hver eneste dag!  Ett egg inneholder omtrent 6 gram med høykvalitets protein og alle de 9 essensielle aminosyrene er i egg. I tillegg inneholder egg en rekke vitaminer og mineraler, inkludert vitamin A, en rekke B-vitaminer og D-vitamin. Egg, og da spesielt økologiske egg, er også en av de få matkildene vi har som inneholder naturlig D-vitamin. Ikke minst skårer egg høyt på den såkalte metthetsskalaen, noe som betyr at egg holder deg mett lenge sett opp mot en del andre matvarer. Egg smaker altså ikke bare godt. Egg gjør også godt for kroppen vår!Grønn wrap kan fylles med hva enn du måtte ønske og passer like bra til frokost, som til lunsj, middag eller kveldsmat. Håper det smaker :razz:


Kristine ♥

SAFTIG GLUTENFRITT BRØD

 • 04.02.2018, 09:23


God morgen dere ♥ Har helgen behandlet deg fint så langt? Håper det. I går startet jeg dagen med hjemmelaget, saftig glutenfritt brød.

SONY DSC

Hjemmelaget grovbrød er så mye bedre enn brødet en kjøper i matbutikken. Det er i hvert fall min personlige mening. Nystekt brød, spesielt når brødet fortsatt er varmt og deilig, er noe av det beste som finnes. Dette brødet er lettlaget og trenger ingen hevetid. Resultatet er et saftig og glutenfritt brød som metter godt og smaker godt. 

SONY DSC

Saftig glutenfritt brød
1 brød

3 egg
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
1 dl kokosmel
1,5 dl havremel
2,5 dl melk

Pisk egg og salt til eggedosis.
Bland sammen tørrvarene. Tilsett eggedosisen og melken. Bland deigen godt sammen med en sleiv.
Ha deigen i en brødform. 
Stek på nedereste rille i ovnen på 190 grader 50 -55 minutter.
La brødet avkjøles noe før du skjærer i det. 

SONY DSC

Nystekt, lunt brød er så fantastisk godt. Jeg serverte brødskivene med cottage cheese og druer i skiver. Den kombinasjonen er super god! Kremet og salt cottage cheese passer perfekt med søte druer. Et dryss kanel på toppen smaker magisk. Etter at jeg hadde spist nystekt brød til frokost, skar jeg brødet i skiver og frøs det i porsjonspakker med fire skiver i hver pakke. På den måten holder brødet seg saftigst til den skal spises. 

Håper det smaker :razz: Ha en nydelig søndag! 


Kristine ♥

PANNEKAKER PÅ TO MINUTTER

 • 29.01.2018, 18:42Kake laget i mikrobølgeovnen har vært en gjenganger her på bloggen. Oppskriften finner du blant annet her. Da jeg fikk lyst på pannekaker etter middagen i dag, tenkte jeg at det måtte være mulig å lage pannekaker på denne måten også. Jeg synes nemlig det er forferdelig kjedelig å steke pannekaker i stekepannen. Stort sett ender jeg med å spise de underveis mens jeg steker! Med litt prøving og feiling kom jeg frem til en oppskrift og en fremgangsmåte som fungerte helt supert. Dette var enkelt og kjempe godt! Det tar faktisk ikke mer enn to minutter å lage gode, sunne og proteinrike pannekaker. Nå tror jeg det blir ekstra mye pannekakekos fremover! Pannekaker på to minutter

1 egg
50 g kesam
1/2 ts vaniljepulver, kan sløyfes
30 g mel, jeg brukte 15 g havremel og 15 g speltmel
1 ss vaniljeprotein, eventuelt mer mel
1/2 ts bakepulver
1 ss sukringold
1/2 ts kanel

Bland sammen alle ingrediensene i en kopp eller bolle. Smør en liten tallerken med kokosolje, smør eller lignende. Jeg brukte kokosoljespray.  Eventuelt kan du legge bakepapir på tallerkenen. Legg så 2 spiseskjeer med pannekakerøre på tallerkenen og smør det utover slik at det blir en rund sirkel som er cirka 1 centimeter tykk. Sett tallerkenen i mikroen på full guffe i cirka 90 sekunder. Følg med underveis, da steketiden kan variere fra forskjellige mikrobølgeovnen. Ta så av pannekaken. Gjenta prosessen. Jeg fikk 3 pannekaker av denne fremgangsmåten. Du kan også velge å lage en stor pannekake, ved å bruke en stor tallerken. Da tipper jeg du må ha tallerkenen i mikroen i omtrent 2 minutter.Server pannekakene med det du måtte ønske. Jeg valgte å ha på kesam, sukrinmelis, jordbær, blåbær og granateple. Håper mandagen din har vært bra. Om ikke får du avslutte dagen med stil, nemlig med pannekaker på to minutter :razz: Ha en god mandagskveld! 
 

Kristine ♥

VAFLER

 • 21.01.2018, 10:44Som jeg nevnte på fredag under helgelisten, hadde jeg egentlig tenkt til å lage enkle scones til frokost i dag, men jeg hadde ikke cottage cheese eller havremel. Og for å være ærlig, hadde jeg lyst på noe søtt til morgenkaffen. Da ble det vafler i stedet. Nystekte vafler og et par kopper kaffe, mens jeg tuslet rundt i pysjen og hørte på rolig akustisk musikk, var en utrolig deilig start på søndagen. Disse vaflene er proteinrike, fiberrike og metter godt, og de blir saftige og gode. Lag gjerne dobbel porsjon og putt vaflene i matboksen i morgen. Hvor stas vil det ikke bli å åpne matboksen da? Håper det smaker!Vafler
Nok til 3 vaffelplater

1 egg
50 g kesam
1 ss mandelmel, eventuelt annet mel
50 -60 g speltmel
1/2 ts bakepulver
Ca 1/3 ts vaniljepulver, kan sløyfes
3 dråper stevia, eller annen søtning
1/2 ts kanel

Pisk alle ingrediensene godt sammen. Tilsett nok speltmel til at du får en fin vaffelrøre.
La røren svelle i 15 minutter. Stek vafler. Jeg har litt kokosoljespray i vaffeljernet. 
Spis og nyt!På toppen har jeg ProteinSpread med nougat smak, blåbær og kakaonibs
Ha en flott søndag :razz:


Kristine  ♥

SRPØ LOMPECHIPS MED OST

 • 17.01.2018, 19:09


Da er vi kommet til onsdag og lillelørdag allerede! Har uken din vært bra så langt? Håper det! Tross snøvær og kulde, har uken min hatt en fin start. Den har stort sett bestått av mye jobb, men jeg trives med det jeg gjør, og da er det slettes ikke ille! 

SONY DSC

Etter trening i går fikk jeg lyst på noe salt og crunchy. Da ble det lompechips! Jeg vet jeg har snakket om lompechips på bloggen før, men dette er så enkelt og smakfullt at oppskriften må deles igjen. Denne gangen hadde jeg over ost på chipsene og serverte med en spicy dressing. Det ble knall godt. Jeg satt og knasket og koste meg! 

SONY DSC

Sprø lompechips med ost

1 pakke lomper
Ca 100 g ost av eget ønske, jeg har brukt Jarlsberg
Salt og pepper

Skjær lompene i rektangler. Fordel bitene utover en bakplate. Riv osten og strø den over lompebitene.
Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 8 -12 minutter. Lompechipsen skal bli sprø og osten skal smelte. Følg med underveis slik at bitene ikke svir seg. 
Avkjøl. 
Spis lompechipsene som de er, eller server de med en spicy dressing. 

Selv foretrekker jeg å steke lompechips på rist med et bakepapir, slik du ser her, og på nederste rille i ovnen. I tillegg lar jeg chipsene avkjøles på bakepapiret. Dette synes jeg gir sprøere lompechips. 

SONY DSC

Spicy dressing

1/2 boks kesam
1 ss ketchup
1 ss tomatpure, eventuelt mer ketchup
1 -2 hvitløksfedd
Litt finhakket chili, ca 1 stor ss 
1/2 ts salt
1 ts oregano

Finhakk chili og hvitløk. Smak deg til slik at det blir spicy nok for deg. 
Rør så sammen alle ingrediensene. 
Fordel dressingen over lompene og ha gjerne over litt ruccola.

SONY DSC

Det var lillelørdagsgodiset sitt det! Lompechips er så undervurdert. Det passer perfekt som hverdagskos, snacks eller når du har lyst på noe godt.  
Håper det smaker og ha en fin kveld :razz:


Kristine ♥

FREDAGSMORGEN

 • 05.01.2018, 09:55


Riktig god morgen dere ♥ Eller, nå er det vel riktigere å si riktig god formiddag. Uansett, for meg er det fortsatt morgen. Jeg valgte å sove ekstra lenge i dag og ta en rolig fredagsmorgen. En deilig start på helgen altså! 


Etter juleferie og eksamensperioden, trengte jeg en liten oppfriskning. Nå har jeg akkurat spist en deilig frokost med hjemmelagde rundstykker mens jeg har hatt ansiktsmaske i fjeset og hårkur i håret. Jeg er, som dere sikkert vet, ikke spesielt flink når det kommer til verken sminke eller hudpleie, men en sjelden gang får jeg ånden over meg og bestemmer meg for å gjøre noe. Slik som i dag. Og jeg føler meg jo så mye freshere etterpå! 


Frokosten min var minst like god som den så ut. Nystekte rundstykker er så godt! Til rundstykkene brukte jeg denne oppskriften som jeg har delt med dere før. Da jeg ikke hadde cottage cheese, byttet jeg det ut med kesam. Det fungerte minst like bra! 


Rundstykkene ble serverte med stekte egg, tomat, agurk, og paprika, skinke, spekeskinke og brie. En kaffekopp og en appelsin fulgte også med. Brie og spekeskinke er forresten en kjempe god kombinasjon, om du ikke har prøvd det. 
 
 Med en slik start på fredagsmorgenen er det bare å ønske helgen velkommen :grin:  God helg, dere!


Kristine ♥

HJEMMELAGET GLØGG

 • 17.12.2017, 13:48


SONY DSC
Tredje søndag i advent og bare en uke igjen til selveste julaften. Da passer det perfekt med litt julekos! Siden jeg jobber i dag, brukte jeg ekstra god tid i morges på å kose meg, senke skuldrene og få julestemning. Jeg bakte havremakronkjeks og laget gløgg mens jeg hørte på julemusikk. Deretter satte jeg på en julefilm og sank ned i sofaen med hjemmelaget gløgg, klementiner og havremakronkjeks. En skikkelig deilig start på dagen! 

SONY DSC
Til havremakronkjeksene brukte jeg denne oppskriften, men jeg byttet ut havremel med mer havregryn og sjokoladebiter med kakaonibs. Da ble det nesten som havremakroner med sjokolade. Super godt!

SONY DSC

Hjemmelaget gløgg

2 dl ublandet saft, jeg synes Lerums solbærsaft uten sukker gir best smak
4 dl vann
1 ss sukringold
1 kanelstang
10 nellikspikre
1 stjerneanis
1/2 ts tørket ingefær
1 appelsin

Skjær appelsinen i skiver. Ha så alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La gløggen stå på lav varme i 20 -30 minutter.
Sil blandingen og server med en gang eller hell over på flasker. 

SONY DSCLag gjerne dobbel eller trippel porsjon og oppbevar i flasker i kjøleskapet. Gløggen holder seg godt i to uker. Da har du deilig, hjemmelaget gløgg på bare noen få minutter ved å varme den opp i en kjele eller mikrobølgeovnen. Håper det smaker og ha  en fin adventssøndag :grin: 


Kristine ♥ 

PEPPERKAKEGRØT

 • 05.12.2017, 16:08


I dag startet jeg dagen med pepperkakegrøt og julemusikk. Det gav meg ordentlig julefølelse! 

SONY DSC
Grøt er noe jeg er glad i året rundt. Nå på vinterstid går det ekstra mye i nettopp grøt. Når det er kaldt ute, er det deilig å kose seg med noe godt og varmt inne. Det varmer på en måte sjelen innenfra! I dag tilsatte jeg pepperkakekrydder i grøten. I tillegg hadde jeg i egg og peanøttmel for en mer kremet og fyldig konsistens. Det smakte og luktet pepperkaker lang vei. Også så godt da! Pepperkakegrøt blir en fast favoritt de neste ukene!

SONY DSC

Pepperkakegrøt
Til 1 porsjon

60 g havregryn
4 dl væske, jeg bruker 2 dl vann og 2 dl melk
1 ss peanøttmel, kan sløyfes
1 egg
Pepperkakekrydder: 1 ts kanel, 1/2 ts ingefær, 1/3 ts nellik
1/3 ts salt
1 stor ss sukingold

Ha havregryn og væske i en kjele. Kok opp og la koke til du har grøt. Jeg liker å koke grøten min ekstra lenge, så min pepperkakegrøt kokte i ca 20 minutter, men det holder i grunn med 5 minutter om du bruker lettkokte havregryn. 
Når grøten er ferdigkokt har du i peanøttmel, egget, pepperkakekrydder, salt og sukringold. Rør godt og la det hele koke i ytterligere 2 minutter. 
Server. 

SONY DSC
På toppen har jeg cottage cheese, frosne bringebær, mango og nøtter. Pepperkakegrøten er i grunn så god i seg selv at du ikke trenger noen topping, men grøtbollen ser ekstra fin ut med noe godt oppå. Og vi spiser jo med øynene også!

Håper du har en fin tirsdag :grin: Nyt dagen videre!


Kristine ♥

VAFLER TIL FROKOST

 • 21.11.2017, 08:20


SONY DSC
Vafler til frokost kan jo ikke bli feil? I hvert fall ikke når de er av det sunnere slaget med høyt innhold av proteiner og fiber, samtidig som de smaker godt. Som du skjønner, ble det vafler til frokost på meg i dag. Sammen med en stor kopp kaffe og solskinn inn vinduet, gav det en fantastisk start på dagen. 

SONY DSC

Vafler
Til 1 person, ca 3 vaffelplater

2 egg
100 g kesam
25 g fiberfin, eventuelt mer mel
60 g speltmel, eller annet mel
1 dl melk
1 ss sukringold
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene sammen. La røren svelle i 5 minutter. 
Stek vafler på middels varme i et vaffeljern. 

SONY DSC
Vaflene passer naturligvis like godt til frokost som til lunsj, kveldsmat eller som kos. Topp vaflene med det du synes er best. Hos meg ble det noen vafler med brunost og jordbærsyltetøy, og noen vaffelplater med banan og kesam. 
Håper det smaker og ha en super fin tirsdag :razz:


Kristine ♥ 

BOLLER, KAKAO & PEISKOS

 • 12.11.2017, 09:47
Etter at jeg var i praksis og stod opp før klokken seks stort sett hver eneste dag, våkner jeg fortsatt tidlig om morgenen. Selv i helgene våkner jeg før klokken har slått åtte! Da forsøker jeg å gjøre helgemorgenen litt ekstra koselige. I dag startet jeg dagen med boller, kakao og peiskos. Det å sitte foran peisen, høre knitringen og kjenne varmen, mens jeg spiste lune boller med brunost og drakk kakao, var utrolig deilig. Jeg satt der å koste meg en god time, stengte verden ute og bare nøt. For en god start på dagen! 


Jeg tok utgangspunkt i disse enkle og proteinrike rundstykkene, men tilsatte litt søtning og gjorde et par justeringer i oppskriften slik at de boller istedenfor rundstykker. Vips så hadde jeg nystekte, gode boller på en halv time. Kakaoen laget jeg av 1 Barebells milkshake sjokolade og 1 ss kakaopulver som jeg blandet sammen i et glass og varmet i mikroen. Enkelt og kjempe godt!Boller

3 egg
150 g kesam
1/3 ts salt
1 ss bakepulver
3 ss sukringold
1 ts kardemomme
1/2 ts kanel
30 g speltmel eller annen type mel
20 g vaniljeprotein, eller mer mel
30 g fiberfin, eller mer mel
100 g havremel
1 dl -1,5 dl melk

Ha egg, salt, bakepulver og kesam i en bolle. Bland med en sleiv eller skje. Tilsett resten av ingrediensene. Ha i nok væske til at deigen får bolledeigkonsistens. La røren svelle i 5 minutter. 
Legg rundinger på en bakplate. Deigen skal være litt klissete. Ta kaldt vann på hendene når du lager rundinger, da faster ikke deigen seig i hendene dine.
Stek på 180 grader varmluft i 30 minutter. 
Avkjøl noen minutter før du spiser dem. 


Lune boller med brunost og varm kakao og peiskos gav en helt herlig start på søndagen! Nå skal jeg jobbe noen timer før jeg skal på brunsjbuffet og deretter slappe av resten av dagen. 
Ha en nydelig søndag dere :razz: Lad opp til en ny uke!


Kristine ♥

STORFAVORITTEN LOMPETOAST

 • 01.11.2017, 13:11


 Er det flere enn meg som bare elsker lompetoast? Det er virkelig storfavoritten hos meg. Jeg spiser det ofte fire -fem ganger i uken. Lompetoast er kjempe enkelt å lage. Alt du trenger er lomper og ost! Jeg liker også å ha på ketchup og en form for kjøttpålegg, gjerne salami eller kokt skinke. Deretter er det bare å steke lompene. Vips har du et sunt og kjempe godt måltid på under fem minutter!


Dagens lunsj ble nettopp lompetoast. En med salami og en med kokt skinke, sammen med stekte egg, tomat og avokadobiter ble det en skikkelig power lunsj. Også så godt da! Storfavoritten lompetoast

Lomper
Ost, jeg foretrekker Jarlsbergost
Ketchup
Kokt skinke, salami eller lignende

Legg kokt skinke / salami på den ene siden av lompene. Legg så over ketchup og ost i skiver. Brett lompene sammen. 
Stek lompene. Jeg synes det er best å lage lompetoast i en stekepanne. Da steker jeg lompene på middels varme i 3 -4 minutter på hver side. Du kan også steke lompene i et toastjern, vaffeljern eller i stekeovnen. Stek lompene lenge nok til at osten smelter. 


Det er så godt når lompene får en sprø utside, mens det er varm og myk ost inni! Lompetoast passer også utmerket i matboksen. La da lompetoastene avkjøle seg før du pakker dem inn i aluminiumsfolie. Da holder de seg best.
Håper det smaker :razz: Ha en herlig onsdag videre!


Kristine  ♥

NYSTEKTE SPELT- OG HAVRERUNDSTYKKER

 • 22.10.2017, 09:44


Nå har jeg akkurat kost meg med nystekte spelt- og havrerundstykker til frokost. Nystekte rundstykker til frokost er bare så fantastisk godt!

 Jeg lot spelt- og havrerundstykkene heve natten over. Det vil si at jeg laget deigen kvelden i forveien med kaldt vann, og deretter lot deigen heve i kjøleskapet frem til frokost. Da er det bare å rulle rundstykker, la dem heve i 20 minutter og så steke. Vips så har du helt ferske rundstykker!Spelt- og havrerundstykker
Til 10 -11 rundstykker

100 g havregryn
600 g speltmel
1 pakke gjær
1 ts salt
2 dl vann
3 dl melk
1 ts honning*

Bland sammen havregryn, speltmel, salt og gjær. Varm opp melk og vann. Rør inn honning. Hel væsken over tørrvarene og elt godt. Tilsett eventuelt mer væske om deigen blir tørr eller mer mel om deigen blir løs. 
La deigen heve 1 time. Eventuelt kan du gjøre som jeg gjorde slik jeg har forklart over, å la deigen heve natten over.
Når deigen er ferdig hevet ruller du rundstykker og lar rundstykkene heve i 20 minutter. Skjær et snitt i hvert rundstykke og dryss over litt havregryn.
Stek på 225 grader i 15 minutter.


*Uten honning vil ikke deigen heve like bra. Du kan også bruke sukker. Om du velger å droppe det helt, vær obs på at deigen ikke blir like luftig.

 Nystekte spelt- og havrerundstykker med smørost, Jarlsbergost og cherrytomater, sammen med en Barebells milkeshake gjorde min søndagsmorgen helt perfekt. Så godt altså!
Om du lager rundstykkene, lag gjerne dobbel porsjon, så har du til matpakker utover i uken :razz: Håper det smaker og ha en herlig søndag!


Kristine ♥

SØTPOTETBOLLER

 • 19.09.2017, 18:17


SAMSUNG CSC
At søtpotet i bakst har blitt populært, er ikke uten grunn. Å tilsette raspet søtpotet eller søtpotetmos gir et saftigere resultatet, samtidig som baksten får en søtlig smak. I dag laget jeg nydelige søtpotetboller til dessert. Disse ble saftige og gode. Jeg sitter å knasker på min fjerde søtpotetbolle i skrivende stund! 

SAMSUNG CSC

Søtpotetboller
14 stykker

900 g  søtpotet, ca 3 store søtpoteter
1 egg
6 ss kesam
3 ss sukringold
1 ts kanel
1 ts kardemomme
3 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1 ts salt
400 g havremel
50 g fiberfin, eventuelt speltmel eller annen meltype
Rosiner, valgfritt

Stikk et par hull i søtpoteten med en gaffel og bak den i mikroen til den er myk, cirka 8 minutter. Eventuelt kan du pakke den inn i aliminuiumsfolie og bake den i ovnen i cirka 45 minutter. 
Skrap ut innmaten av poteten slik at du kun har søtpotetkjøtt og ikke skall.
Ha søtpotetkjøttet, egg og kesam i en bolle. Mos med stavmikser. Bland inn resten av ingrediensene. Rør inn rosiner om du ønsker dette. La røren svelle i 5 minutter. 
Ta litt mel på hendene dine form boller. 
Stek på 175 grader i 30 -40 minutter. Jeg anbefaler varmluft om du har det. 
Avkjøl litt før du spiser. 

SAMSUNG CSC
Oppbevarer søtpotetbollene i en brødpose i kjøleskapet, slik at de vil holde seg saftige i flere dager. Da kan du gjerne varme dem noen minutter i stekeovnen eller et halvt minutts tid i mikrobølgeovnen når de skal spises. Søtpotetboller er aller best når de er lune. 

SAMSUNG CSCSpis søtpotetbollene alene eller del de i to og ha på godt pålegg som cottage cheese og bær, eller brunost og syltetøy. 
Håper de faller i smak  :razz: 


Kristine ♥

KREMET HAVREGRØT

 • 13.09.2017, 16:53


Hvorvidt jeg spiser havregrøt til frokost eller ikke, går i perioder. Det har vært en periode hvor jeg har spist mye surdeigsbrød med egg, men nå er jeg tilbake på havregrøten!

SONY DSC
Jeg har lagt min elsk på kremete havregrøt. Det er havregrøten som du koker av en kombinasjon av havregryn, havremel, kokosmelk og egg. Det gir en ekstra kremet og god grøt, som metter godt og inneholder masse gode næringsstoffer.

SONY DSC

Kremet havregrøt
Til 1 porsjon

40 g store havregryn
30 g havremel
1 dl fullfett kokosmelk
2 dl vann
1 egg
1\3 ts salt

Ha havregryn, havremel, kokosmelk, vann og salt i en kjele. Kok opp og la det koke til grøten blir tykk, omtrent i 10 minutter. Rør så inn egget og la det koke ytterligere 2-3 minutter.
Server.

SONY DSC
Når du først lager denne grøten anbefaler jeg deg å lage en stor porsjon. Selv pleier jeg å koke for 4 -5 dager av gangen. Bare husk at grøten må koke ekstra lenge når du lager en stor porsjon. Da blir koketiden nærmere 20 -25 minutter. Grøten holder seg godt i en lufttett boks i kjøleskapet.

SONY DSC
Topp din skål med kremet havregrøt med hva enn du måtte ønske. I dag ble det sukringold, kanel og brunost i biter på min grøt. Det var virkelig super godt!
Håper det smaker :razz: 


Kristine ♥ 

SØNDAGSFROKOSTEN - PANNEKAKER MED IS

 • 03.09.2017, 10:38


Det er hva jeg kaller en real søndagsfrokost; pannekaker med Ben & Jerry´s is. Jeg kan si at jeg er rimelig energisk og fornøyd akkurat nå. Dette var bare så godt!

SONY DSC
 Du kan naturligvis servere pannekakene med noe annet enn is eller spise de som de er. Men, hallo! Det er tross alt søndag og helg. Da slår i hvert fall jeg til med is på pannekakene. Det er så fantastisk godt når isen smelter mot de lune pannekakene! 

SONY DSC
Denne gangen tilsatte jeg Barebells proteinpudding med vaniljesmak i pannekakerøren. Det gav et utrolig saftig resultat, i tillegg til at pannekakene får et høyere proteininnhold og et hint av deilig vaniljesmak. Jeg skal desidert bruke proteinpudding mer i pannekakene fremover. Har du ikke prøvd det, vil jeg anbefale deg å gjøre det snarest! 

SONY DSC

Pannekaker

1 boks Barebells vaniljeproteinpudding*
2 egg
2 dl havremel
0,5 dl fiberfin, eventuelt mer havremel eller et annet mel som speltmel

Bland sammen alle ingrediensene. 
Stek som små pannekaker i en panne på middels varme. 
Server lune. Gjerne med is!
 

*Har du ikke proteinpudding vil jeg tro at det går fint å bytte det ut med 200 gram kesam, gresk yoghurt eller lignende, 1 ss sukringold og gjerne også  3- 4 dråper stevia vanilje eller annen vaniljesmak

SONY DSC
Håper det smaker og at du får en herlig søndag. Med et slikt måltid, kan jo ikke dagen bli feil :razz:


Kristine ♥

OVNSBAKT PANNEKAKEWRAP

 • 28.08.2017, 20:00


God kveld. Har mandagen din vært bra? Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har hatt den beste starten på uken. I dag var en slik dag hvor alt gikk galt. Du vet, når kaffekoppen velter, du mister bankkortet, glemmer vesentlige ting og snubler på gaten. Men, men. Det kunne absolutt vært verre!

SONY DSCFor å snu en dårlig mandagsmorgen, til en fin mandags ettermiddag, laget jeg denne deilige lunsjen. En ny variant av pannekaken hvor jeg rett og slett stekte pannekakerøren i ovnen. Resultatet blir en deilig, saftig pannekake med wrap konsistens som jeg valgte å kalle ovnsbakt pannekakewrap. 

SONY DSC

Ovnsbakt pannekakewrap
Til 1 porsjon

2 egg
1 ts fiberhusk
3 ss kesam
1 ts sukringold
1/3 ts kanel

Visp eggene lett sammen med en gaffel. Bland inn fiberhusk, kesam og krydder. La røren svelle i fem minutter før du heller den utover et bakplate med bakepapir. Bruk baksiden til en skje til å smøre røren utover til en sirkel.
Stek på 200 grader i 5  -8 minutter. Pannekakewrapen skal bli stiv. 
Avkjøl før du tar av bakepapiret. 

SONY DSC
Topp pannekaken din med akkurat det du ønsker. Jeg valgte å fylle min pannekakewrap med Barebells proteinpudding med kokosmak, tinte jordbær, blåbær og kokosflak. Super godt!

Nå skal jeg spise kveldsmat og legge meg tidlig. Da vet jeg at tirsdagen blir en god dag! 
Ha en fortsatt fin fin mandagskveld :razz:


Kristine ♥

TUNFISKBOLLER

 • 15.08.2017, 14:51


SONY DSC
Tunfisk er noe veldig mange synes smaker kjedelig. Selv synes jeg tunfisk smaker ganske lite i seg selv, men sammen med annet, for eksempel i en salat med avokado og egg, synes jeg tunfisk er kjempe godt! For å spice opp tunfisken, kan du lage tunfiskboller. Det er rett og slett som kjøttboller, bare med tunfisk istedenfor kjøtt. Disse smaker lett krydret og tunfisksmaken forsvinner nesten helt. 

SONY DSC

Tunfiskboller
2 porsjoner

2 boks tunfisk
1 egg
1/2 løk
Oregano, chili-, papirka- og hvitløkskrydder

Klem ut all væsken fra tunfisken.  Finhakk løken. Bland sammen tunfisk, egg, løk og krydder. 
Form små boller. Jeg fikk cirka 16 stykker. Stek i en panne på middels varme i 3 -4 minutter på hver side. Du kan også steke tunfisk bollene i ovnen på 180 grader i 15 minutter. 
Server med en gang eller oppbevar i kjøleskapet i en lufttett boks. 

SONY DSC
Da jeg laget disse før jeg dro på ferie, servert jeg tunfiskbollene med grønnsaker og en dressing laget av crème fraîche, finhakket hvitløk og tomatpure. De passer også utmerket i en salat, i wok eller i matboksen. 
Håper det smaker :razz: 


Kristine ♥

CHOCOLATE CHIP PANCAKES

 • 09.08.2017, 15:53


SONY DSCDere vet jo at jeg elsker pannekaker og spiser det relativt ofte. Mens jeg er her nede i Asia, må jeg selvfølgelig dele en pannekakeoppskrift med dere. For pannekaker, det kan vi ikke få nok av :razz: Selv om jeg har fått pannekaker et par ganger til hotellfrokosten, så saver jeg virkelig mine proteinpannekaker. Ikke noe slår deilige, saftige og hjemmelaget pannekaker!

SONY DSC
Jeg laget chocolate chip pancakes like før jeg dro. Proteinrike og saftige pannekaker med sjokoladebiter i.  Lag dem til frokost, lunsj eller kveldsmat og kos deg med en real pannekakefest! 

SONY DSC

Chocolate chips pancakes
1 porsjon

Ca 100 g kesam eller cottage cheese
2 egg
50 g havregryn eller havremel
1 ss vaniljeprotein, kan sløyfes
1 ss sukrin 
Litt kanel og kardemomme
30 -30 g hakket sukrin sjokolade

Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen. Jeg moser røren med en stavmikser for å få den jevn, men det er ikke nødvendig. Tilsett hakket sjokolade. 
Stek pannekaker i en panne på middels varme, jeg har litt kokosolje i min, i 2 -3 minutter på hver side. 
Server og spis!

SONY DSC
SONY DSCSe på den rennende sjokoladebiten der da! Mmm.... Saftige pannekaker med smeltende sjokoladebiter inni. Så fantastisk godt! 


Kristine ♥

VAFLER ISTEDENFOR BRØD

 • 31.07.2017, 16:35


SONY DSC
Mens jeg er ute på reisefot, tenkte jeg å dele denne oppskriften på brødvafler. Hvorfor ikke bytte ut brødskivene eller knekkebrødene dine med vafler? Disse laget jeg for et par uker siden. Vafler fungerer utmerket som en slags skive til forskjellig pålegg. Personlig synes jeg også det smaker mye bedre enn en tørr og kjedelig brødskive! 

SONY DSC

Vafler istedenfor brød
1 porsjon

2 egg
80 g bokhvetemel, eller annet mel som speltmel
1 ss smeltet smør, kan sløyfes
2 ss kesam, eventuelt gresk yoghurt eller lignende
1/3 ts salt
1 ts sukrin
0,5 dl vann

Bland alle ingrediensene godt sammen.
La røren svelle i 10 minutter før du steker vafler i et vaffeljern på middels varme.
Nyt.

SONY DSC
Topp vaflene med det pålegget du har tilgjengelig og har lyst på. Da jeg laget denne oppskriften, toppet jeg vaflene mine med forskjellig pålegg. Jeg er et litt av alt type menneske! En halv vaffelplate ble toppet med kesamdressing, solsikkekjerner og spinat, en annen halv plate med kesam, jordbær og blåbær, en halv plate med phildephia og gulost, og den siste halve vaffelplaten med bacon, paprika og cherrytomater. 

SONY DSC
SONY DSC
Oppgrader den kjedelige brødskiven i dag med vafler! Og du, når du først er i gang, lag en dobbel porsjon slik at du kan ha vafler til lunsj eller i matpakken imorgen.
Håper det smaker :grin: 


Kristine ♥

OMELETTWRAP MED SPEKESKINKE OG AVOKADO

 • 27.07.2017, 15:04


En deilig omelettwrap fylt med spekeskinke og avokado ble dagens lunsj. Dette var virkelig en magisk god lunsj!


En venninne inviterte seg selv over på et måltid. Jeg har en del jeg skulle ha gjort, så jeg ville lage en lunsj som ikke tar for mye tid. Disse to omelettwrapsene laget jeg på under ti minutter. Dette er rask, god og super sunn mat på sitt beste! Lag deg en deilig omelettwrap til frokost, putt den i matpakken eller nyt den som en god kveldsmat. Omelettwrap med spekeskinke og avokado
Til 1 porsjon

Omelettwrap
2 egg
2 ss melk av ønsket slag
Litt salt og pepper

Fyll
Spekeskinke, jeg har brukt Lev litt lettere fra Grillstad
1/3 avokado
Ruccola og cherrytomater

Pisk egget sammen med melken og krydder. Stek som en pannekake i en panne på middels varme. Snu omeletten når den begynner å stivne, slik at du steker den på begge sider.
Skjær avokado og cherrytomater i skiver. Legg på fyllet og server. 

Jeg har også tidligere lagt ut en oppskrift på omelettwrap laget i stekeovnen. Oppskriften finner du her

 Lev Litt Lettere er en serie sunnere speket pålegg fra Grillstad som er rik på proteiner samtidig som produktene har lavere salt- og fettinnhold. I lev litt lettere serien finner du salami, spekeskinke og speket kalkunfilet. Alle tre variantene var veldig gode, men spekeskinken ble min absolutte favoritt. Til tross for en sunnere versjon, står det ikke på smaken!

 Du kan naturligvis også toppe omelettwrappen med annet pålegg. Kesam og bær, bønner, cottage cheese og syltetøy, ost og skinke. Du kan også variere med forskjellig krydder i omelettrøren. Tilsetter du for eksempel litt kardemomme og sukrin, blir det en søt versjon som passer perfekt med bær og kesam. Har du i oregano- og paprikakrydder, kan du fylle omelettwrapen med ost og skinke for en pizzavariantk. Ja, bare fantasien setter grenser! Topp med det du måtte ønske og har tilgjengelig. Håper det smaker :grin:


Kristine ♥

KNALL GODE PANNEKAKER

 • 25.07.2017, 14:28


I dag ble det pannekaker til frokost. Sammen med en god kopp kaffe må det være en av de beste frokostene som finnes. I hvert fall i mine øyne!

SAMSUNG CSCDisse pannekakene er veldig enkle å lage. Du bare blander sammen alle ingrediensene i en bolle og så steker dem. Resultatet blir knall gode pannekaker som er proteinrike, saftige og fiberrike. Disse passer like godt til frokost, som til lunsj, kveldsmat eller som en søt snack. Kanskje du skal lage deg pannekaker i dag du også? Håper det smaker!

SAMSUNG CSC

Knall gode pannekaker
Til 1 porsjon

1 egg
1 eggehvite
40 g mel (jeg brukte 20 g speltmel og 20 g havremel)
20 g vaniljeprotein, eventuelt mer mel
1 ss fiberfin, kan sløyfes
100 g kesam
1 ss sukrin
1/2 ts kanel
1/3 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 ts bakepulver

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. 
Stek pannekaker på middels varme i en panne. Jeg steker i litt kokosolje
Spis som de er eller server med ønsket pålegg.

SAMSUNG CSC
Mine pannekaker ble servert med brunost, jordbærsyltetøy og lett rømme. Det er så fantastisk godt når brunosten smelter på de lune pannekakene. Det er nok min favoritt topping på pannekakene!
Ha en herlig tirsdag videre :grin:


Kristine ♥

SJOKO OVERNIGTH OATS I GLASS

 • 28.06.2017, 19:10


Overnight oats er en favoritt hos mange, deriblant meg. Selv om den varme havregrøten forblir en soleklar nummer en, kommer overnight oats rett bak. Jeg elsker at jeg bare kan røre ingrediensene sammen om kvelden, så er det klart om morgenen.

SONY DSC
Overnight kan varieres i det uendelig. Bær, forskjellige typer frukt, kesam, cottagce cheese, yoghurt naturell, kokosmelk, vann, proteinpulver, forskjellige typer gryn, nøtter og frø kan brukes. Her er det bare fantasien som setter grenser! I går kveld laget jeg klar en sjokoladevariant, da ble det sjoko overnight oats til frokost i dag. En tykk, kremaktig og deilig sjokoladegrøt. 

SONY DSC

Sjoko overnight oats på glass
eller i en skål / bolle - whatever floats your boat
1 porsjon

2 dl havregryn
Ca 1,5 dl melk, jeg foretrekker kokosmelk
4 ss kesam, eventuelt gresk yoghurt
1/2 banan
2 ss kakaopulver
2 ss sjokoladeprotein, valgfritt
1 ss sukringold, kan sløyfes


Mos bananen og rør inn resten av ingrediensene. La blandingen stå minimum et par timer, gjerne natten over om du lager den på kvelden. 
Spis som den er, eller topp med ønsket topping. 

SONY DSCJeg la sjoko overnight oats lagvis med bananskiver og kakaonibs i et glass. Da ble det nesten en dessertfølelse over frokosten!  På toppen har jeg  peanøttsmør, kakaonibs og bananbiter. Super godt og holder meg mett i mange timer!
Håper det smaker :grin:


Kristine ♥

TYNNE PROTEINPANNEKAKER

 • 27.06.2017, 16:07


I dag ble det tynne proteinpannekaker til lunsj. Jeg går aldri lei proteinpannekaker. Det er jo så godt! 

SONY DSC
Proteinpannekaker er veldig enkelt å lage. I denne oppskriften for eksempel, er det bare å røre sammen ingrediensene ,og du kan fint lage pannekakene uten helsekost ingredienser om du ønsker det. Det som tar tid med pannekaker, er stekingen. Jeg er en utålmodig sjel og ender alltid opp med å spise opp nesten alle pannekakene mens jeg steker. Det er jo så kjedelig å vente! Uansett, håper pannekakene faller i smak hos deg også :grin: 

SONY DSC

Tynne proteinpannekaker 

2 egg
1 dl melk, eventuelt vann
2 ss mel, jeg brukte 1 ss speltmel og 1 ss mandelmel
1 ss vaniljeprotein, kan byttes ut med mer mel
2 ss kesam, eventuelt gresk yoghurt eller lignende
1 ss sukringold
Valgfritt: bittelitt salt, kanel og kardemomme

Bland sammen alle ingrediensene. 
La røren svelle i 5 -10 minutter. 
Stek så pannekaker i en panne på middels varme. Jeg steker i litt kokosolje.
Server med en gang. 

SONY DSC
Jeg har servert mine proteinpannekaker med Barebells vaniljeproteinpudding, kesam, sukrinmelis, jordbærsyltetøy, bringebær og blåbær. Snart blir det norske jordbær på pannekakene. Det gleder jeg meg til!
Ha en finfin kveld.


Kristine ♥

MIKROBRØD TIL FROKOST

 • 21.06.2017, 08:50


SONY DSC
For tiden går det mye brød hos meg, hovedsakelig surdeigsbrød. Brød er enkelt, næringsrikt (om du velger en grov type), raskt, sunt og godt. Da jeg skulle lage frokost i morges, oppdaget jeg at jeg var tom for brød. Har jeg sett for meg noe, slik som at jeg skulle spise brød til frokost, har jeg virkelig lyst på brød! Å gå ned på butikken, noe som bokstavelig talt tar meg tre minutter, var ikke et alternativ. Det er jeg alt for trøtt og lat til på morgenen. Isteden laget jeg et mikrobrød. Dere husker muligens mikrobrødet fra tidligere, da jeg spiste det mye noen år tilbake. Nå er det en stund siden jeg har laget det, og jeg hadde helt glemt hvor godt og enkelt mikrobrød er. Har du ikke brød tilgjengelig? Ikke noe problem. Du kan du lage dette på fem -seks minutter!

SONY DSC

Mikrobrød

1 egg
3 ss mandelmel, kan byttes ut med annen meltype
1 ss havremel, eventuelt annet mel som speltmel
1 ss fiberfin, kan erstattes med mer mel
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1 -1,5 dl vann
1 liten klype salt

Bland sammen alle ingrediensene i en matboks eller lignende. Jeg tilsatte i tillegg krydder: hvitløk, chili og oregano. Trykk røren ned slik at den er jevnt fordelt i boksen. 
Ha plastfolie over boksen. Dette er ikke nødvendig, men gjør brødet mer saftig.
Kjør boksen med røren i mikroen på full guffe, maks hos meg er 750 W i 4 - 4,5 minutter.
Avkjøl litt før du skjærer i mikrøbrødet. 

SONY DSCDagens mikrbrød ble smurt med kesam og litt dijon sennep, før jeg toppet skivene med salat, tomat, rester fra en hjemmelaget kyllingburger og camembert ost. En knall god kombinasjon! Ha en herlig tirsdag dere :grin:


Kristine ♥

ENKLE RUNDSTYKKER TIL FROKOST

 • 24.05.2017, 07:36


God morgen dere! I dag hadde jeg ekstra god tid på morgenkvisten da jeg begynte senere enn normalt, og valgte å ta meg en rolig morgenstund. Jeg bakte enkle rundstykker til frokost, tente noen lys og koste meg i mitt eget selskap. En super deilig start på dagen!

SAMSUNG CSC
Til hverdags synes jeg ofte det er greit med noe enkelt i matveien. Jeg brukte derfor brødmiksen når jeg laget rundstykkene. For å gjøre de ekstra saftige og gode, tilsatte jeg kesam og fiberfin. Da synes jeg nemlig resultatet blir enda bedre. Saftige og gode rundstykker på en - to -tre!

SAMSUNG CSC

Super enkel rundstykker

1 pakke brødmiks
40 g fiberfin*
1 ts sukrin+
100 g kesam, eventuelt gresk yoghurt eller kokosmelk
2 -2,5 dl vann

Rør sammen ingrediensene. 
La svelle i 5 -10 minutter. 
Form rundstykker. Jeg fikk 10 mellomstore.
Stek på 200 grader i 10 -12 minutter.

*kan byttes ut med annen tørrvare som speltmel, havremel eller lignende

SAMSUNG CSC
Server med hva du måtte ønske av pålegg. Jeg liker alltid litt forskjellig, helst både noe søtt og salt. Dagens enkle rundstykker ble toppet med smørost, skinke og Jarlsbergost, egg, paprika og litt salt, og kesam og sukkerfritt syltetøy. Med et ekstra egg, en Nocco, en appelsin og en kopp kaffe, er jeg rustet for en ny og fin dag! 

SAMSUNG CSC
Nå får jeg sette igang dagens gjøremål. Imorgen drar jeg på ferie, jentetur til Vilnius, og blir borte resten av uken. I dag har jeg derfor en lang liste med skole, jobb, blogg og pt-plikter som må gjøres. Forhåpentligvis rekker jeg en treningsøkt også!
Vi snakkes senere. Håper du får en herlig onsdag så lenge :razz: 


Kristine ♥

SANDWICH MED SQUASH BRØD

 • 26.04.2017, 08:34


SONY DSCGod morgen dere. I dag laget jeg meg en spennende frokost, nemlig sandwich med squash brød. Jeg hadde ikke så mye tilgjengelig i kjøleskapet, men hadde lyst på noe jeg kunne legge pålegg på. Fantasien tok overhånd og vips kom squash brød til verden. Det er rett og slett små runde skiver laget på squash, egg og mel. Veldig enkelt og veldig godt. 

SONY DSC

Squash brød
6 -8 stykker

1 squash
2 egg
3 ss havremel, eller annet mel
1 ts salt
Eventuelt krydder

Riv squashen og klem ut veske med hendene dine. Bland i resten av ingrediensene. La røren svelle et par minutter.
Legg klatter på en bakplate. Bruk baksiden av en spiseskje og smør klattene flate.
Stek på 175 grader i 15 minutter. Snu dem og stek i ytterligere 5 -10 minutter.
Avkjøl på ris. 


Krydder variasjoner
Du kan tilsette forskjellig krydder i squash brødene. Vil du for eksempel lage en søt variant, kan du tilsette kanel, kardemomme og sukringold. Vil du ha en pizza variant, kan du tilsette oregano, hvitløk og chili. Her kan du bruke de smakstilsetningene du ønsker. 
 ​
SONY DSC
Min sandwich med squash brød ble servert med smørost, spinat, spekeskinke, tomat, avokado og et dryss salt og pepper. I tillegg serverte jeg kokte egg og sprøstekt bacon til for å mette magen og gjøre måltidet komplett. Du kan naturligvis toppe squash brødet med det du måtte ønske. 

SONY DSC
Håper sandwich med squash brød faller i smak hos deg også!


Kristine  ♥

TYNNE, SAFTIGE OG SUNNE PANNEKAKER

 • 15.04.2017, 14:39


God påskeaften. Håper du nyter noen deilige påskedager ♥ I skrivende stund ligger jeg godt plantet i sofaen, ikledd joggebukse og en stor fleecegenser, med pcen på fanget og påskeegget i hånden. En ganske så behagelig posisjon, skal jeg si deg! Jeg laget tynne, saftige og sunne pannekaker til lunsj, og akkurat nå er jeg litt for mett. Derfor har jeg lagt meg flat i sofaen, for å ta meg en lunsj-lur. 

SAMSUNG CSC
Det høres kanskje merkelig ut, men jeg er så fornøyd med meg selv denne ferien. Jeg bestemte meg for at jeg skulle være ekstra effektiv før ferien begynte, få unnagjort så mye jobb og skole som mulig, slik at jeg virkelig kunne nyte ferien når den startet. Jeg er stort sett alltid veldig effektiv før en ferie, men ofte sliter jeg da med å klare og senke skuldrene og finne roen når ferien setter i gang. Jeg bruker ofte flere dager på å klare å slappe av. Denne påskeferien, datt jeg rett inn i feriemodus og har klart å ta det helt med ro fra første time! Det er jeg veldig glad for! Når hverdagen stort sett flyr unna i et forrykende tempo med en stappfull kalender, er det ekstra viktig å kunne slappe av, senke stressnivåene og virkelig hente seg inn igjen. 

SAMSUNG CSCOver til overskriften og dagens lunsj, disse tynne, saftige og sunne pannekakene. I mangel på rundstykker, og fordi jeg ville ha noe raskt, laget jeg pannekaker. Jeg blir aldri lei pannekaker! Du trenger kun tre ingredienser; egg, havregryn og melk av ønsket type. Vips så får du fiberrike, proteinrike og mettende pannekaker som både er sunne, saftige og veldig gode. Mine pannekaker ble servert rykende ferske med brunost og jordbærsyltetøy. Det er nemlig en av mine favoritter. Det er utrolig godt når brunosten smelter ned i de lune pannekakene! 

SAMSUNG CSC

Tynne, saftige og sunne pannekaker
Til 2 personer

4 egg
4 dl havregryn
2 -3 dl melk
Valgfritt: 1/3 ts salt, 1 ts sukrin eller annen søtning, 1/3 ts kardemomme, 1/2 ts kanel

Ha alle ingrediensene i en bolle og mos med stavmikser. Eventuelt kan du bruke en foodprosessor eller blender. Tilsett melk etter hvor tykke / tynne pannekaker du ønsker.  Hell litt røre i en stekepanne på middels varme og fordel røren tynt utover. Stek i cirka 1 minutt på hver side. Server. 


Nå skal jeg være så crazy at jeg skal lukker øynene en god halv times tid og tar meg en formiddagslur. 
Ha en fortsatt fin påskeaften :grin:

Kristine ♥

FROKOSTFAVORITTER TIL PÅSKEFROKOSTEN

 • 11.04.2017, 10:01


Noe av det beste med ferier og høytider, er lange frokoster hvor man sitter flere timer til bords og nyter god mat i godt selskap. Jeg vet at jeg skal få til en deilig påskefrokost eller tre i løpet av ferien! En god frokost kan være alt fra brødskiver med kokte egg, til pannekaker eller en full buffet med nystekte rundstykker og masse godt pålegg. Naturligvis hører en god kopp kaffe med også. Det er et must! Her har du mine frokostfavoritter til påskefrokosten. 

SAMSUNG CSCPolarbrød
Disse er luftige og gode. 

SAMSUNG CSCGrovt speltbrød
Nystekt brød er ufattelig godt!

Mikro-brød
Brød laget i mikroen. Vips har du brød klart på 5 minutter!

SAMSUNG CSCEnkle scones
Enkle scones som både er sunne, raske og gode. 

SONY DSC
Nystekte chiabatta
Luftige, glutenfrie og kjempe gode.

SAMSUNG CSCEnkle proteinrike rundstykker
Saftige og gode.

De beste havrerundstykkene
Min vri på de klassiske cottage cheese rundstykkene. 


Du kan også gjøre det enkelt å kjøpe rundstykker. Det finnes mange gode alternativer i butikkene. Sett godt pålegg på bordet og tenn noen lys.På bildet over, ser du hvordan jeg pleier å gjøre det. Når det kommer til pålegget, er det bare å bruke fantasien og ta frem det du har og liker; leverpostei, bacon, skinke, makrell i tomat, nugatti, diverse oster, oppskåret frukt, oppskårede grønnsaker, sild, brunost, syltetøy, smørost, ja, akkurat det du har lyst på!  Egg er alltid en slager og må med. Du kan koke de, steke de, ovnsbakte de eller lage en deilig omelett med akkurat det du har lyst til.  Egg og bacon er en klassiker eller eggerøre med røkelaks. 

Stell i stand en hyggelig påskefrokost for deg selv og de du er glad i :grin: Det kommer garantert til å bli satt pris på!


Kristine ♥

FLUFFY SKIVER

 • 05.04.2017, 18:18


Til frokost i dag hadde jeg ekstra god tid, da jeg begynte sent på forelesning. Da unnet jeg meg en lang og god frokost. Jeg  laget fluffy skiver som jeg serverte med diverse godt pålegg.

SAMSUNG CSC
Disse blir som en slags brødskive, men i mine øyne er de mye bedre! De fluffy skivene er saftige, luftige og gode. Ikke minst er de veldig mettende, og inneholder godt med proteiner og fiber. Lag dem til frokost, putt dem i matboksen eller ha de som en ekstra god kveldsmat, og topp med akkurat det du synes er best! 

SAMSUNG CSC

Fluffy skiver
6 -8 stykker

4 egg
ca 100 g cottage cheese
0,5 dl vann
3 ss mel, jeg brukte 1 ss mandelmel, 1 ss fiberfin og 1 ss havremel
1 ts bakepulver
1/3 ts salt

Skill eggeplommene fra eggehvitene. Bland sammen eggeplommer, vann, mel, cottage cheese og bakepulver. 
Stivpisk eggehvitene med salt. 
Vend forsiktig mel og cottage cheese -blandingen inn i de stivpiskede eggehvitene. 
Lag 6 -8 klatter på en bakplate og smør dem litt utover med baksiden av en skje. 
Stek på 225 grader i 12 -15 minutter.
Avkjøl på rist. 

Disse fluffy skivene holder seg fire -fem dager i en pose i kjøleskapet. Skal du oppbevare dem lenger enn det, ville jeg frosset dem ned. Da kan du tine de i stekeovnen eller i brødristeren. 

SAMSUNG CSC
Jeg er en sånn person som elsker litt av alt prinsippet. Slik blir det derfor ofte med pålegget mitt. Til frokost ble mine fluffy skiver servert med smørost, kokt egg og cherrytomat, med pepperskinke, kokt egg og cherrytomat, og med blåmuggost og fibersirup
Håper det smaker :grin:


Kristine ♥

LUNSJTIPS - SUNN REKESALAT

 • 28.03.2017, 07:32Sunn rekesalat ble gårsdagens lunsj nummer to. I går var jeg nemlig så sulten at jeg måtte spise igjen bare en drøy time etter at jeg hadde spist matboksen min. Noen dager er man bare mer sulten enn andre. Da er det bare å lytte til kroppen og gi den maten den vil ha! Uansett, sunn rekesalat. Dette ble skikkelig godt, så jeg vil dele lunsjtipset med dere. Rekesalaten kan spises over en salat, på knekkebrød, på brødskiven eller servert i lomper slik jeg gjorde. Og rekesalaten passer like bra til frokost som lunsj eller kveldsmat. Håper du liker den!Lunsjtips - sunn rekesalat
Til 1 porsjon

Ca 100 g reker
1 ss kesam
1 ss majones
1 ts sitronsaft
Bittelitt salt og pepper

Bland sammen alle ingrediensene og server.
Så enkelt og så godt! 


Nå får jeg komme meg avgårde. Jeg skal på en treningsevent med Röhnisch. Først blir det en treningsøkt og deretter skal bi spise frokost på Vaaghals. Det blir spennende!
Ha en herlig tirsdag :razz:


Kristine ♥

GJENGANGER - ENKLE SCONES

 • 27.02.2017, 19:37


God kveld dere :grin: Håper mandagen har behandlet dere bra. Jeg føler meg trøtt, men i super godt humør i dag! Nå har jeg akkurat satt meg ned med kveldsmaten. Jeg laget enkel scones som jeg serverte med godt pålegg, en ProPud og en Nocco. Enkle scones er en gjenganger hos meg. Oppskriften har jeg delt med dere flere ganger, blant annet her. Jeg blir aldri lei. Sconesene er jo så enkle og knall gode!

SAMSUNG CSC

Enkel Scones - en gjenganger 

2 egg
80 g cottage cheese, eventuelt kesam eller yoghurt naturell
80 g mel: jeg brukt 20 g mandelmel, 40 g havremel og 20 g speltmel
Litt vann, ca 0,2 dl
1/2 ts salt
1 ts bakepulver

Ha egg og cottage cheese i en bolle. Her kan du velge å bruke en stavmikser for å få ut klumpene av cottage cheesen. Jeg gjorde ikke det. 
Tilsett resten av ingrediensene. La røren svelle i 5 minutter.
Ha deigen på en bakepapirkledd stekeplate. Form en runding som er cirka 2 cm tykk. 
Stek på 200 grader i 25 minutter.
​Avkjøl. 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Jeg toppet sconesene med masse godt. En bit med brie og yaconsirup, to biter med tomat, kokt egg, røkelaks og philadephia, og en bit med sunnere sjokoladepålegg. Nå er jeg god og mett og klar for tidlig sengen. Planen min er å være i seng til halv ti, så jeg er uthvilt og i topp form når vekkerklokken ringer kvart på seks imorgen! Ha en fin kveld og og natt :grin:


Kristine ♥

LOMPETOAST

 • 21.02.2017, 18:24Lomeptoast er en favoritt hos meg. Det passer like godt til frokost, som lunsj, i matpakken eller kveldsmat. Det har til og med hendt at jeg har spist lompetoast til middag. I dag ble det lompetoast etter trening, fylt med phildephia, ost og mager salami. Knall god og sunn mat på under ti minutter! Jeg elsker når lompene blir sprø og gode utenpå, mens osten inni er smeltet, varm og myk. Dette er bare så godt! Lompetoast
Til 1 porsjon

4 lomper
Ønsket fyll; denne gangen brukte jeg 2 ss ketchup, 2 ss phildephia, 4 skiver mager salami, 6 skiver Jarlsbergost og 1 ts pizzakrydder

Legg 2 lomper på benkeplaten. Smør på ketchup og phildephia. Ha over 2 skiver salami og 3 skiver ost på hver av de 2 lompene. Topp med pizzakrydder. Legg så over de 2 andre lompene slik at lompene blir doble.
Legg de 2 doble lompene i vaffeljernet. Stek i 2 -3 minutter til osten har smeltet. Eventuelt kan du legge dem i ovnen og steke på 200 grader i 5 -10 minutter.
Server. 


Fyllet i lompetoasten kan du variere. Du kan bruke tomatpure, pesto, ha i skinke, roastbiff, forskjellige ostetyper (parmesan er knall godt), tynne tomatskiver eller avokadoskiver er også veldig smakfullt. Her er det bare å bruke det du har tilgjengelig og har lyst på, mulighetene er mange! Håper det smaker :razz: 


Kristine  ♥

HAVREGRØT - MIN FAVORITTOPPSKRIFT

 • 16.02.2017, 06:44


God morgen skjønninger. Er dere klare for en ny dag? Jeg sitter som vanlig her med frokosten min, svarer mail og lader opp til nok en dag i praksis. 
Dere har etterspurt hvordan jeg lager havregrøten min for flere dager. Jeg pleier nemlig å lage en stor porsjon søndag kveld. Da oppbevarer jeg grøten i kjøleskapet og fordeler den utover uken slik at jeg bare kan varme den opp i mikrobølgeovnen på morgenen og vips ha en deilig havregrøt klar. Det å bruke lang tid på frokost forberedelsene er helt uaktuelt for meg. Jeg står tross alt opp klokken fem, et sekund før det, er uaktuelt! 


Dette er min favorittoppskrift på havregrøt. Det er stort sett slik jeg lager den hver eneste gang, uavhengig om jeg lager en porsjon eller for flere dager. De to tingene jeg liker å gjøre for å få havregrøten perfekt, er å la den koke ekstra lenge, og å tilsette egg. Disse to stegene gjør ikke havregrøten bare ekstra næringsrik; egget tilfører proteiner og en rekke mineraler og vitaminer, grøten blir i tillegg enda mer kremet, fløyelsmyk og god. Jeg elsker denne havregrøten! Havregrøt - min favorittoppskrift
Til 5 dager / porsjoner

1 liter havregryn, ca 400 g 
2 liter melk, jeg pleier ofte å bruke en blanding av kokosmelk og lettmelk
1 liter vann
1 ts salt
5 egg

Ha alle ingrediensene utenom egg i en kjele. Kok opp og la koke i 20 -30 minutter. Rør inn egg. 
Oppbevar havregrøten i en stor plastboks eller en bolle med plastfolie i kjøleskapet. Den holder seg en ukes tid. Når du skal spise den, tar du ut 1/5 av porsjonen og varmer den opp 4 -5 minutter i mikroen. 


Når det gjelder topping av havregrøten, har jeg stort sett det samme på hver dag: sukkerfritt jordbærsyltetøy, banan, mandler og kesam. Også blir det en real dose sukringold og kanel. Det må jeg ha på grøten! 
Ha en super torsdag dere :razz: 


Kristine ♥

SMOOTHIE TIL FROKOST

 • 25.01.2017, 06:06


God morgen! Jeg sitter her med frokosten min og gleder meg over en ny dag :razz: Da klokken ringte halv seks i morges, var jeg ikke like fornøyd, men nå har jeg vridd tankene over på det riktige sporet. Måten jeg gjorde det på var at jeg tok meg en varm dusj mens jeg listet opp i hodet mitt det jeg er fornøyd og takknemlig for akkurat i dag. Vips så ble humøret fantastisk. Prøv det selv!


Smoothie med bare frukt, bær og / eller juice inneholder så og si bare raske karbohydrater og metter lite. Jeg får ofte veldig søtsug etter slike smoothies. Med et par enkle grep, ved å tilsette protein (som proteinpulver, cottage cheese, egg) og fett (som avokado, nøtter, kokosolje) får du en mettende og næringsrik smoothie. Dette gjorde jeg med smoothien jeg spiser nå. Her har du en smoothie proppet med næringsstoffer og som inneholder en god blanding av proteiner, sunt fett, karbohydrater og kostfiber.  En super sunn smoothie for kropp og sjel, og ikke minst; veldig god!Smoothie til frokost, eller når som helst eller på døgnet
1 porsjon

1 egg
30 g vaniljeprotein
ca 300 g frossen frukt og bær, jeg brukte ca 100 g frosne jordbær og 200 g av blandingen smoothiemix mango og ananas (denne inneholder også banan)
1 ss sesamsmør med vanilje
0,5 - 1,5 dl væske, jeg brukte kokosmelk

Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør til smoothie konsistens. 
Jeg tilsatte kun 0,5 dl melk da jeg liker smoothien tykk slik at jeg kan spise den med skje. Vil du ha den mer flytende, tilsett mer væske. 
På toppen av smoothien har jeg jordbær, physalis og 1/2 peanøtt- og sjokoladeproteinbar.


Nå får jeg komme meg avgårde til praksis.
Ha en strålende lillelørdag!

Kristine ♥

HJEMMELAGET SUNN TUNFISKSALAT

 • 11.01.2017, 12:10


Til lunsj i dag laget jeg noe godt; hjemmelaget sunn tunfisksalat. Jeg hadde glemt hvor deilig det er! Nå har jeg laget en trippel porsjon slik at jeg har til flere dager. Dette er billig, sunn, rask og kjempe god mat. Kan det bli bedre?

SONY DSC
Tunfisk er, som nevnt over, en rimelig og bra proteinkilde. I tillegg inneholder fisken godt med vitamin B12, niacin, jod, selen og omega3, som alle er livsviktige for kroppen vår. 
Mange er redde for innholdet av tungmetallet kvikksølv i tunfisk. Hermetisk tunfisk er stort sett helt trykk å spise. Dette er fordi hermetisk tunfisk kommer fra små tunfisk. Det er nemlig slik at jo større og eldre tunfisken er, jo mer kvikksølv har den fått i seg. Det er stort sett fersk tunfisk, tunfiskbiff, det blir brukt stor tunfisk og du får i deg kvikksølv. Fersk tunfisk burde derfor begrenses og ikke spises av gravide. 

SONY DSC

Hjemmelaget tunfisksalat

1 boks tunfisk i vann
2 ss kesam
1 ss majones, eventuelt mer kesam
1 ts sitronsaft
1/2 finhakket hvitløksfedd
1/4 løk, hakket
Litt finhakket chili, valgfritt
Salt og pepper

Hell av vannet på tunfisken. Bland sammen med resten av ingrediensene. 
Server med en gang eller oppbevar i en tett boks i kjøleskapet. 

SONY DSC
Spis hjemmelaget sunn tunfisksalat på brødskiver, knekkebrød, rundstykker, over en salat eller spis den som den er. ​Jeg anbefaler deg å doble eller tripple oppskriften, slik som jeg gjorde. Da har du tunfisksalat klar i kjøleskapet og kan på en - to - tre lage en deilig lunsj eller matpakke.
 
Og hvis du lurer på hva det hvite som jeg har oppe eggene mine er, så er det faktisk kokosolje. Jeg driver å øker fettinntaket mitt og får i meg en ekstra dose kokosolje hver dag. Noen ganger, slik som i dag, gidder jeg ikke smelte den. Da bare skraper jeg av noen biter og har den over maten. I know, I'm weird!
Uansett, ha en fin fin onsdag :grin:


Kristine ♥

SUNNE VAFLER TIL LUNSJ

 • 03.01.2017, 12:42


Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en deilig gåtur med en venninne og sitter her å momser i meg vafler. Det er strålende sol og temperaturen ligger rundt null grader. En perfekt dag å gå seg en tur. Tar du med noen du er glad i, blir det i tillegg både hyggelig og sosialt! 

SONY DSC
Jeg merker at det har blitt mye julekaker og godis den siste månede. Etter gåturen hadde jeg et forferdelig søtsug! Kroppen er vant til å få sukker hver dag, og da vil den ha det videre. Jeg er jo en sjokolademums, så jeg skal innrømme at jeg fortsatt tar meg en sjokoladebit til kaffen stort sett hver dag, men jeg prøver jeg å holde måltidene mine nok så sunne. Da ble det sunne vafler til lunsj. Disse dekker både søtsuget, sulten og kroppens næringsbehov, kan det bli bedre? 

SONY DSC

Sunne vafler til lunsj, eller til kveldsmat, dessert eller kos
4 plater

2 egg
1,5 dl melk*
30 g vaniljeroten**
1 ts sukringold
40 g havremel***
15 g mandelmel****
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel

Bland sammen alle ingrediensene og la de svelle et par minutter. 
Stek som vafler. Jeg bruker litt kokosolje i vaffeljernet. 
Spis!


Alternativer:
*for en melkefri variant kan du bruke kokosmelk, havremelk eller andre melketyper. Vann kan også brukes, men det gir ikke en like god smak.
**har du ikke vaniljeprotein kan du bytte det ut med en annen tørrvare, som bakeprotein, mer havremel eller speltmel, og i tillegg 1 ss sukringold
***havremel kan byttes ut med annen tørrvare som speltmel, bokhvetemel eller hvetemel
****mandelmel kan byttes ut med mer havremel eller en annen tørrvare

SONY DSC
Server vaflene med det du måtte ønske, eller spis de som de er Mine vafler ble servert med brunost, sukkerfritt jordbærsyltetøy og fibersiurp gold. Det er noe av det beste i mine øyne! Håper det smaker :grin:


Ha en super duper tirsdag videre!

Kristine ♥

JULEGRØT

 • 07.12.2016, 07:17


Grøt er ekstra godt nå som vinteren har kommet. Å varme kroppen på morgenkvisten over en smakfull skål med grøt, er en deilig start på dagen. 
Idag gjorde jeg nettopp det. Jeg startet dagen med en super god julegrøt. Jeg kokte grynene opp med pepperkakekrydder og kokosmelk. Grøten ble kjempe kremet og fyldig. Rett og slett fantastisk godt! Om du er glad i grøt, slik som meg, er jeg sikker på at du vil elske denne varianten! 

SONY DSC
Jeg toppet grøten med kanel, sukrin, en god klatt Røros smør og rosiner, og serverte en Nocco Skumtomte og et par pepperkaker til. Mmmm... Jeg fikk både julestemningen og et ekstra stort smil om munnen denne onsdagmorgenen. 

SONY DSC

Julegrøt
Til 1 porsjon

40 g havregryn
40 g byggryn
2 dl melk, jeg brukte kokosmelk - anbefales 
3 dl vann
1/3 ts salt
1 ts kanel
1 ts nellik
1/2 ts ingefær

Ha alle ingrediensene i en bolle og kokte det opp i mikroen i omtrent 15 minutter. Ta ut bollen og rør rundt tre -fire ganger underveis. 
Du kan også lage grøten i en kjele. Da er det viktig at du rører i kjelen underveis. 
Spis og nyt!

SONY DSC
Prøv deg på en deilig julegrøt en av de nærmeste dagene. Kanskje du får en ny favorittfrokost? 
Ha en super onsdag :grin:


Kristine ♥

BYGGRYNSGRØT I OVNEN - SUPER ENKELT

 • 22.11.2016, 06:08


Er du som meg, elsker grøt til frokost? Jeg er faktisk så glad i grøt at jeg kan spise det til alle døgnets tider. Frokost, lunsj, middag eller kvelds. Grøt er alltid godt! Selv om jeg er glad i havregrøt, synes jeg byggrynsgrøt er enda bedre. Problemet er bare at byggrynsgrøt tar så himla lang tid å lage, derfor lager jeg det sjeldent. En ordentlig byggrynsgrøt skal koke i tre til fire timer. Hvem har vel tid til å stå og røre i en grøt i flere timer?! I tillegg skal grøten ligge i bløt natten over før den kokes. Det blir en langtekkelig prosess! 

SONY DSC
Da kom jeg på den geniale ideen om å lå grøten stå i ovnen natten over. Det måtte jo være super enkelt, tenkte jeg! På den måten koker grøten seg selv mens jeg ligger å sover. Resultatet ble fantastisk bra! En kremet og fyldig byggrynsgrøt uten masse røring. Dette er byggrynsgrøt som lager seg selv med andre ord. Genialt og ikke minst knall godt! 

SONY DSC

Byggrynsgrøt i ovnen
ca 5 porsjoner

5 dl byggryn
3 liter væske, jeg brukte 2 liter melk og 1 liter vann
1/2 ts salt

Du kan velge om du vil legge grynene i bløt i 12 timer før du lager grøten. For mange mager er det enklere å fordøye korn om de er bløtlagt. Dette steget er ikke nødvendig.
Hell av vannet om du har bløtlagt byggrynene. Ha dem så over i en kjele sammen med væske og salt. Kok opp under omrøring. Når grøten har kokt legger du aluminiumsfolie over kjelen. Sett så kjelen inn i ovnen på 80 grader og la grøten stå i ovnen natten over. Eventuelt kan du la den stå på dagen. 6 -7 timer i vonen gjør grøten kremet og perfekt!
Server grøten med hva du måtte ønske. Hos meg er favoritten meierismør, kanel og sukringold. Mmmm... 

SONY DSC
Bygg er en av de mest næringsrike kornene vi har. Byggryn inneholder blant annet godt med B-vitamin og masse gode fibre. Ikke minst kan byggryn gjøre deg mer lykkelig ved at grynene inneholder rikelig med aminosyren tryptofan, noe som er viktig for lykkefølelsen. 
Kanskje du får både hjernen, kroppen og smaksløkene dine en ny favorittfrokost? :grin:


Kristine ♥   

ENKEL SCONES

 • 13.11.2016, 16:55SAMSUNG CSC
Sconsene fra frokosten i dag morges ble virkelig en suksess! De ble saftige og gode. Også er de utrolig enkle å lage. Du trenger bare cottage cheese, egg og mel! Jeg hadde i tillegg litt salt og bakepulver i, men dette er ikke nødvendig. Her har du nystekte, sunne og gode scones på en halv time! Det blir populært både til frokost, lunsj, kveldsmat eller i matpakken.

SAMSUNG CSC
Enkel Scones

2 egg
80 g cottage cheese eller kesam
80 g mel: jeg brukt 40 g havremel, 20 g fiberfin og 20 g speltmel
1/2 ts salt
1 ts bakepulver

Ha egg og cottage cheese i en bolle. Her kan du velge å bruke en stavmikser for å få ut klumpene av cottage cheesen. Jeg gjorde ikke det. 
Tilsett resten av ingrediensene. La røren svelle i 5 minutter.
Ha deigen på en bakepapirkledd stekeplate. Form en runding som er cirka 2 cm tykk. 
Stek på 200 grader i 25 minutter.
​Avkjøl. 

SAMSUNG CSC
Lag gjerne en dobbel eller trippel porsjon når du først er i gang, så har du til flere måltider. Topp med hva enn du måtte ønsker, spis og kos deg! 
Håper det smaker :grin:


Kristine ♥

FROKOSTBOLLEN

 • 18.10.2016, 08:13


God morgen skjønninger ♥ Håper dere har sovet godt. 

SONY DSC
Jeg har akkurat spist denne herlige frokostbollen. En skikkelig god havregrøt toppet med ProPud med karamellsmakyacon sirup, blåbær, kakaonibs og sjokoladenøtter. En real luksusgrøt. Jeg pleier nemlig ikke å ha sjokolade på grøten hver dag, men i dag var det akkurat det jeg hadde lyst på, og har du lyst har du lov! I tillegg ble det en god kopp kaffe til frokostbollen. Kaffe må jeg ha hver morgen!

SONY DSC

God havregrøt til frokostbollen

60 g havregryn
2 dl vann
2 dl melk, jeg bruker stort sett kokosmelk eller mandelmelk
1 egg
1 ts kanel
1 ss kokosolje, kan sløyfes

Jeg lager havregryn natten over. Da går det så raskt på morgenen.
Legg havregrynene i vann og la de ligge natten over. Ha så blandingen i en kjele sammen med melk, egg, kanel og kokosolje. Kok opp og server. 

Lager du grøten uten å la grynene ligge natten over, har du havregryn, melk og vann i en kjele og koker opp. La koke i 5 minutter. Tilsett så resten og la koke i ytterligere 5 minutter. Server.

SONY DSC
Dette er en skikkelig god havregrøt som er mettende og næringsrik. Den passer like godt til frokost, som lunsj og kveldsmat. Topp den hva enn du måtte ønske. Cottage cheese, kesam, friske bær, frukt, syltetøy, sukrin, smør eller annet godt. Stort sett alt passer på denne grøten! 


Nå får jeg komme meg avgårde på forelesning. 
Ønsker dere en herlig tirsdag :grin: 

Kristine ♥

EN ENKEL FAVORITTLUNSJ, KVELDS ELLER FROKOST

 • 22.08.2016, 17:31


SAMSUNG CSC
Lomper er en favoritt hos meg. Jeg kan bruke de til alle måltider; frokost, lunsj, middag, kvelds eller bare som kos.
Angående pålegg og topping, synes jeg at alt passer oppå lompene! Ost, skinke, egg, syltetøy, kesam, bær, stekt kjøtt eller karbonadedeig, sukrin og kanel, leverpostei, makrell i tomat, smørost og brunost er ting jeg ofte har på lompene mine.
For tiden har jeg to favoritter. Versjonen du kan se her og lomper som er smurt med blåmuggost og honning. 

SAMSUNG CSC
Denne varianten spiste jeg til lunsj i dag. Jeg tror jeg har spist slike lomper minst annenhver dag i snart en måned. Det er jo så godt! 
Ettersom jeg alltid har kokte egg i kjøleskapet, det synes jeg er supert å ha slik at jeg alltid har noe proteinrikt og godt tilgjengelig, var denne lunsjen klar på et knapt minutt. Sunn og smakfull fastfood? Ja, takk!

SAMSUNG CSC

Favorittlunsj, kvelds eller frokost

Lomper
Philadelphiaost, eventuelt kesam eller creme fraiche
Røkelaks
Tomat i skiver
Kokte egg
Avokado i skiver
Rødløk i skiver

Smør lompene med philadephia. Ha over tomat, røkelaks, egg, avokado og rødløk. 
Skal du ha lompene i en matpakke, vil jeg anbefale at du ruller sammen lompene og har aluminiumsfolie rundt hver lompe. Da holder de seg best. 
Spis og nyt :grin:


Kristine ♥

EGG SANDWICH

 • 27.07.2016, 15:27


Til tross for at jeg jobber fult nå, er jeg i skikkelig sommerferie-modus. Det moduset har jeg planer om å beholde helt til studiestart. Så jeg skal nyte ferien i tre uker til! 
Med ferie kommer også gode frokoster. I dag stod jeg opp ekstra tidlig slik at jeg skulle ha tid til å lage meg en skikkelig frokost før jobb. Jeg laget denne egg sandwichen på fem minutter! En god, sunn og rask rett som passer like bra til frokost som lunsj eller kveldsmat. 
Unn deg en ekstra god kveldsmat i dag eller en deilig frokost i morgen med en egg sandwich! 

SAMSUNG CSC

Egg Sandwich

2 skiver brød, jeg brukte Ingers super rug
1 ts dijon sennep
1 ss rømme, eventuelt kesam
1/2 hvitsløksfedd fihakket
Salat, tomat, agurk
3 skiver skinke
1 egg

Start med å steke egget. 
I mellomtiden rister du brødet. Bruk enten en brødrister eller stek de et minutt på hver side i en varm stekepanne. 
Bland sammen dijon sennep, rømme og finhakket hvitløk. Smør blandingen på brødskivene. 
Legg en brødskive på en tallerken og ha på salat, skinke, tomat, agurk og det stekte egget. Ha over litt salt og pepper. Topp med den siste skiven. 
Spis og kos deg!

SAMSUNG CSC
Jeg lå faktisk i sengen og spiste sandwichen, sammen med en god kopp kaffe og en spennende bok. Det kaller jeg en bra start på onsdagen! 
Håper du har hatt en fin dag :grin: Ha en god kveld videre!


Kristine ♥

SJOKOGRØT

 • 19.07.2016, 17:22


De siste dagene har jeg hatt helt dilla på sjokogrøt. Altså havregrøt med sjokoladesmak. Det er kjempe godt, super sunt og lages på bare fem -seks minutter. Jeg har spist sjokogrøt både til frokost og kveldsmat noen dager nå!
I dag laget jeg en ekstra god variant. Jeg tilsatte egg og peanøttmel i grøten. Egget gir en ekstra kremet konsistens og tilsetter sunt fett, mens peanøttmelet gir grøten et hint av peanøtt og smaken minner om snickers. Mmm... Dette må du prøve!

SAMSUNG CSC

Sjokogrøt
Til 1 person

60 g havregryn, eller annen ønsket mengde
3 dl vann, eller melk
1 ss peanøttmel, eller peanøttsmør
1 ss kakaopulver
1 egg
20 g sjokoladeprotein
1 ts sukringold
1/3 ts salt

Kok opp havregryn med vann. Jeg kokte grøten i mikroen i 4 minutter. 
Rør inn resten av ingrediensene. 
Spis!

SAMSUNG CSC
Jeg synes faktisk at sjokogrøten er så god i seg selv at den er best uten topping, men topp den gjerne med noe godt om du ønsker det. 
Prøv sjokogrøt til kveldsmaten i dag :grin: Håper det smaker!


Kristine ♥

SMÅ SKIVER TIL LUNSJ

 • 13.07.2016, 15:45


SAMSUNG CSC
Disse deilige små skivene laget jeg til lunsj i dag sammen med en proteinkaffe med sjokoladeprotein. Regnet pøste ned ute, så da var det en perfekt anledning til å lage en ekstra god lunsj og kose seg inne. 
Disse skivene smeller du sammen på et par minutter, så er det bare å vente mens de står i ovnen. Og deretter nyte små skiver til lunsj, kvelds eller frokost. De kan spises når som helst!

SAMSUNG CSC

Små skiver til lunsj
Eller frokost og kveldsmat
Til 1 person, 4 skiver


1 egg
2 ss kesam, eventuelt vann
1 ss fiberfin, eventuelt mer havremel
1 ss havremel
1 ss sesammel
1 -2 ss vann
1/3 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett eventuelt mer vann om deigen blir veldig tykk. Du skal kunne smøre den utover.
Legg 4 klatter på en bakeplate og bruk baksiden av en skje til å smøre klattene flate.
Stek på 200 grader i 15 - 20 minutter.
Avkjøl på rist. 

SAMSUNG CSC
Topp de små skivene med akkurat det du måtte ønske. Jeg har forskjellig pålegg på hver skive. Kesam, sukringold og blåbær på en, tomat, smørost, røkelaks og urtesalt på en annen skive, ketchup, smørost, skinke, tomat og agurk på skive nummer tre og smør, skinke, tomat, agurk og egg på den siste. Jeg elsker litt av alt prinsippet! 


Håper det smaker :grin:

Kristine ♥

PANNEKAKER MED SJOKOLADEBITER

 • 06.07.2016, 16:23


Riktig god onsdag!
Vi er halvveis i uken og hvorfor ikke feire med deilige proteinpannekaker med sjokoladebiter? 

SAMSUNG CSC
Da vi dro til Gøteborg på tirsdag morgen, hadde jeg laget med meg disse pannekakene med sjokolade som nistemat til bilturen. Disse må du bare prøve!
Pannekaker er godt. Sjokolade er godt. Tenkt de to sammen. En fantastisk smaks kombinasjon! Jeg kan med hånden på hjertet si at dette er de beste pannekakene jeg noen sinne har laget! 

SAMSUNG CSC

Pannekaker med sjokoladebiter

2 egg
1 ss sukringold
100 g cottage cheese
40 g havregryn
30 g vaniljeprotein
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel, 1/2 ts kardemomme og bittelitt salt
40 g sjokolade, jeg brukte sukrinsjokolade

 

Miks sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen. Bruk gjerne en stavmikser eller blender slik at du unngår klumper fra havregryn og cottage cheese. 
La røren stå i 5 minutter.
Hakk sjokoladen grovt og ha den i røren. 
Stek pannekaker på middels varme i 2 minutter på hver side. Jeg steker i kokosolje. 
Server! 

 

SAMSUNG CSC
Løp inn på kjøkkenet og lag deg pannekaker!
Spis, kos deg og nyt!


Kristine  ♥

SUNN FROKOST KRYDDERKAKE

 • 04.07.2016, 09:41


Riktig god morgen folkens! 
Jeg startet uken på best mulig måte - med en sunn frokost krydderkake.
Ja, i dag spiste jeg krydderkake til frokost! Når kaken inneholder godt med proteiner og fiber, kan den absolutt spises som frokost. Eller lunsj, kvelds eller dessert. Denne sunne krydderkaken passer når som helst!
Kaken ble kjempe god. En saftig og lett krydret kake med en deilig og kremet glasur. Jeg har allerede spist halvparten! Resten forsvinner nok i løpet av dagen. Krydderkake

3 egg
4 ss sukringold
50 g vaniljeprotein
40 g speltmel, eventuelt havremel eller hvetemel
20 g fiberfin, evenetuelt mer mel
1 ss fiberhusk
1 ss kanel
1 ss kardemomme
1 ts nellik
1 ts bakepulver
2 dl melk, eventuelt vann

Pisk egg og sukringold godt.
Ha i resten av ingrediensene.
Fordel røren i form. Her var det brukt en brødform med lengde på 18 centimeter.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
Avkjøl før glasuren påføres.


Glasur

1 boks philadephia
3 ss kesam
3 ss sukrinmelis

Bland sammen ingrediensene og ha over kaken.


Mmmm.... Den ble så saftig og god.
Håper det smaker :grin:


Kristine

WRAP - TIL SØTT OG TIL SALT

 • 29.06.2016, 15:06


I dag morges laget jeg wrap til frokost. Super enkel, kjempe sunn og veldig god!
Denne er like god til i matpakken som til frokost eller kvelds. En ny og favorittoppskrift! 


SONY DSC
Wrapen fungerer både til søtt og til salt. Ettersom jeg er glad i både søtt og salt, ble det begge deler. En wrap med salt pålegg og en wrap med søtt pålegg. 
Jeg tok utganspunktet i proteinpasta-oppskriften og gjorde et par justeringer.

SONY DSC

Wrap - til søtt og til salt
Til 2 wraps

3 egg
100 g mager kesam
3 ts fiberhusk

Pisk eggene sammen med en gaffel. Ha i kesam og fiberhusk. Rør til alt er godt blandet. La røren stå å svelle i fem minutter. Ta ut deigen og legg del den i to. Ha hver del over på et bakepapir. Smør de utover til en sirkel med en skje. 
Stek på 175 grader i 8 -10 minutter. 


Smakstilsetning
For å sette smak på wrapen kan du ha i forskjellige smakstilsetninger. Dette har du i når du blander inn kesam og fiberhusk. 
Vil du lage en søt wrap kan du tilsette litt kanel, kardemomme og sukringold.
For en salt variant har du i litt salt og pepper.
Ønsker du en pizza wrap kan du ha i hvitløk, chili, paprika og oregano. 
Her er mulighetene mange!

SONY DSC
Til den salte varianten hadde jeg phildelphioaost, dijon sennep, spekeskinke, spinat, rødløk, cherrytomat, hvite bønner og Jarlsbergost. 
En knall god kombinasjon! 

SONY DSC
På den søte wrapen, hadde jeg kesam som jeg blandet med litt sukrin+ og varme jordbær. 
Denne var virkelig super god og smaker som en søt dessert! 


Et lite tips helt på slutten. Når du lager wrap, uansett om du lager en variant til søtt eller salt, lag flere på en gang, for de kommer til å forsvinne fort :mrgreen:
Wrapen holder seg tre -fire dager i kjøleskapet og kan ellers fryses om du ønsker det. 
Håper den faller like godt i smak hos deg som hos meg. 
Ha en god onsdag sprekinger! 

Kristine ♥
 

GRØNN OMELETT LUNSJ

 • 20.05.2016, 15:34


Etter en god treningsøkt på rygg og skuldre, laget jeg denne freshe og grønne omeletten til lunsj.
Egg er noe det går mye av hos meg. Egg er supermat! Et egg inneholder godt med proteiner, fett, vitaminer og mineraler, samtidig som det metter godt, er enkelt å tilberede og kan varieres i det uendelige. 
Denne omeletten ble knall god! En ny eggfavoritt som passer like godt til frokost som i matpakken eller til kvelds.

SAMSUNG CSC

Grønn omelett lunsj

2 - 3 egg
1 god neve spinat
Litt revet ost, ca 30 g, kan utelates
Salt og pepper

Mos sammen ingrediensene med en stavmikser eller blender. 
Ha røren i en stekepanne på middels varme. Stek som en pannekake, omtrent 2 minutter på hver side.
Bruker du 2 egg får du 1 tykk pannekakeomelett, bruker du 3 egg som meg, får du 2 litt tynnere omelettpannekaker. 
Topp med hva enn du måtte ønske. Hos meg ble det tomat, agurk, paprika, hamburgerrygg og cottage cheese. 
Håper det smaker!

SAMSUNG CSC
Nå er det på tide å komme seg i dusjen og få på seg penklærne. I kveld skal jeg nemlig på Wallmans med fire retters middag og show. Er det noen av dere som har vært der? Jeg tror det kan bli en blanding av morsomt, små harry og underholdene. Jeg gleder meg :grin: 
Ha en god fredagskveld!


Kristine  ♥ 

SØNDAGSFROKOSTEN

 • 15.05.2016, 11:30


Dette er hva jeg kaller den perfekte søndagagsfrokosten.
Proteinpanenkaker toppet med Ben & Jerry´s. Dette var bare knall godt! Mmmmm...

SAMSUNG CSCJeg brukte stracciatella proteinpulveret i pannekakerøren. Det gir en utrolig god smak. Du kan også bruke vaniljeprotein eller mer mel, men da vil jeg anbefale deg at du tilsetter mer søtning. 


Knall gode proteinpannekaker
til søndagsfrokosten eller et helt annet tidspunkt

2 egg
2 - 3 ss cottage cheese, kesam eller yoghurt
2 ss Nutramino stracciatella proteinpulver
3 ss havregryn eller havremel
1 ts steiva sukker
1 ts bakepulver
Bittelitt salt
1/2 ts kanel og kardemomme

Bland sammen alle ingrediensene. Du kan gjerne bruke en blender eller stavmikser for å lage røren glatt, men det er ikke nødvendig. 
Skru pannen på middels varme. Ha litt smør, olje eller lignende i pannen. Jeg bruker Pam spray. Legg i klatter med røren og stek i 1 -2 minutter på hver side. 
Server!


Nå skal resten av frokosten spises opp før jeg skal i bursdagsfeiring. 
Ha en nydelig pinessøndag dere :grin: Nyt en pannekake eller to!

Kristine ♥ 

SMOOTHIE ETTER TRENING

 • 09.05.2016, 19:41


SAMSUNG CSCUken er godt i gang og jeg hadde en kjempe god økt på rygg og skuldre i dag. Hva med deg? Har du hatt en god treningsøkt? 
Etter trening laget jeg denne knall gode smoothien. Jeg toppet den med kiwi, sharon og sjokoladekuler, og satte meg ut i solen mens jeg spiste og koste meg. Fantastisk deilig!
Smoothien er nærmest som is! En fyldig, kremet og deilig konsistens med søt og frist smak. Denne må dere prøve!

SAMSUNG CSC

Smoothie etter trening
eller som kveldsmat, dessert eller kos

5 -6 isbiter
4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
1/2 fryst banan
200 -300 g fryst jordbær
30 g vaniljeprotein
1 ss sukringold
100 g vaniljeyoughurt / kesam, eventuelt melk
   jeg brukte nyheten Yoplait gresk type med ekte vanilje som jeg fant på butikken i dag

Ha alle ingrediensene i en blender. Eventuelt kan du bruke en stavmikser. 
Kjør til alt er godt blandet. 
Server og nyt. Gjerne i det nydelige solskinnsværet vi har nå :grin: 


Kristine ♥

DEN BESTE GRØTEN

 • 26.04.2016, 11:30


SAMSUNG CSC
I dag morges laget jeg den beste grøten jeg noen sinne har spist. Den ble så kremet, fyldig og god!
Jeg brukte en blanding av havregryn og riskorn og kokte opp på kokosmelk og vann. Det ble helt fantastisk godt. Om du er glad i grøt, slik som meg, er jeg sikker på at du vil elske denne varianten! 

SAMSUNG CSC
Grøten ble toppet med kanel og sukrin+, og servert med bær, Nocco og et kokt egg. Smørøye på grøten er fantastisk godt :grin: Jeg anbefaler ekte meierismør. Hold deg i hvert fall langt unna VitaHjertegod! 

SAMSUNG CSC

Den beste grøten

40 g havregryn
30 g risgryn
2 dl melk, jeg brukte kokosmelk
3 dl vann
1/3 ts salt

Ha alle ingrediensene i en bolle og kokte det opp i mikroen i omtrent 15 minutter. Ta ut bollen og rør rundt tre -fire ganger underveis. 
Du kan også lage grøten i en kjele. Da er det viktig at du rører i kjelen underveis. 
Spis og nyt!

SAMSUNG CSC
Mmmm....
Denne grøten blir det mye av til frokost og kveldsmat fremover! 


Kristine ♥

SØNDAGSFROKOSTEN

 • 20.03.2016, 11:15


Riktig god morgen dere. 
Palmesøndag og påsken er offisielt i gang!

SONY DSC
Jeg har gitt påsken en god velkomst med en stor og deilig søndagsfrokost. 
Lange søndagsmorgener med en god frokost og et par kopper kaffe, om det så er i ferier eller en helt vanlig søndag, er helt fantastisk. Det gir en skikkelig god start på dagen. Jeg blir ihvertfall i ekstra godt humør etter en slik morgen. 

SONY DSC
Her har jeg hjemmelaget lavkarbo brød, oppskriften finner du her, røkelaks, eggerøre, tomat og agurk. Kjempe godt og nok så enkelt! 

Nå skal jeg jobbe en god antall timer. Søndager er nemlig den dagen hvor jeg får oppdateringer fra de online pt-kundene mine. Da må det jobbes med endringer av oppsett på kosthold og trening, samt gi dem noen gode ord og motivasjon. Å, som jeg elsker denne jobben altså, den gir så mye glede. Jeg har absolutt ikke noe imot å sitte og jobbe en søndag!
Håper du får en fantastisk palmesøndag :razz:


Kristine ♥   

EN ANNERLEDES FROKOST

 • 12.03.2016, 12:31


Beklager at det ikke ble noen oppdatering i går.
Jeg var rett og slett helt kake i kroppen. Sikkert fordi jeg jobbet til midnatt på torsdag og ikke kom meg i seng før nærmere to og likevel måtte tidlig opp fredag. Etter jobb datt jeg derfor rett i sofaen. Der lå jeg med smågodtposen min og House of Cards til det var kvelden og jeg sovnet. Ikke en veldig produktiv fredagskveld med andre ord, men det var veldig nødvendig!

SAMSUNG CSC
I dag morges laget jeg en ny vri på havregrøten min. Vanligvis spiser jeg havregrøt med cottage cheese, proteinpulver, smør, peanøttsmør, bær eller lignende, en søt variant. I dag ble det derimot en salt variant. En annerledes og veldig god frokost :grin:
Har du ikke prøvd egg på havregrøten enda, gjør det! 

SAMSUNG CSC
Slik så altså grøten ut før jeg hadde på toppingen. 
Jeg brukte Rude Health havregrøt 5 korn og 5 frø som er en fyldig grøtvariant med blant annet havre, rug, bygg, quinoa, linfrø og solsikkefrø. Denne har jeg fått sponset, men jeg har blitt veldig glad i den. Nå som pakken nærmer seg slutten kommer jeg til å kjøpe ny selv. Det er deilig med litt annet enn bare havregryn i grøten. Blandingen med forskjellige korn og frø gjør grøten ekstra fyldig og rik på næringsstoffer, noe jeg virkelig liker!

SAMSUNG CSC
Jeg kokte opp grøten i mikroen. 2 dl grøtblanding og 4 dl vann. Jeg lot grøten koke i 8 -9 minutter i mikroen. Underveis tok jeg bollen ut og rørte rundt to ganger.
Deretter toppet jeg grøten med spinat, tomat, ProTings proteinchips, stekt egg og litt urtesalt. Så utrolig godt!
Super sunn frokost, eller lunsj / kveldsmat om du ønsker det, på kort tid som inneholder masse gode næringsstoffer

SAMSUNG CSC
Det er virkelig noe magisk med den saftige og fyldige eggeplommen til den kremede havregrøten. Jeg har fått en ny grøtfavoritt!
Viste du forresten at egg inneholder alle de vitaminene og mineralene kroppen trenger bortsett fra Vitamin C. Egg er supermat med andre ord!


Nå skal jeg komme meg en tur på trening. I dag blir det kondisjonstrening, jeg er usikker på hva enda. Så blir det en hyggelig middag, før det er klart for jentekveld og en tur på byen. Dette blir en fin fin lørdag med andre ord!
Måtte du få den beste helgen på lenge! Smil, by på deg selv og nyt livet 💫

Kristine ♥

FORNØYD & BESTE OMELETT

 • 10.12.2015, 19:07


I dag hadde jeg en tung men god strykeøkt. Tung i den forstand at kroppen ikke helt hang med. Jeg tipper det blir noen av de i eksamensperioden. Når presset står over meg blir jeg fort små stresset og sover dårlig. Det merkes godt på treningsøktene. Likevel synes jeg det er viktig å få til trening. Jeg leser og konsentrere meg mye bedre etter aktivitet, for ikke å snakke om at jeg føler meg mye bedre.

Over til dagens økt.
For å få en effektiv og rask treningsøkt gjorde jeg for det meste supersett hvor man gjør to øvelser rett etter hverandre.
- Bulgarsk utfall for ben og four ways for skuldre
- Strak markløft for bakside ben og rumpe og stående roing for rygg
- Kick back i kabel for rumpe og sit ups på bosu-ball for magen

Jeg var så fornøyd etterpå, son dere kan se av min snap-selfie. Det er ufattelig deilig å gjennomføre en økt når man egentlig ikke helt hadde lyst!!

SAMSUNG CSC
Jeg må vise dere denne knall gode omeletten som jeg spiste i dag.
Dette er verdens beste omelett! Selv han jeg bor med sa at dette var den beste omeletten han noen gang hadde spist.

SAMSUNG CSC

Verdens beste omelett
Til to sultene

1 pakke bacon (eventuelt skinke for en magrere versjon), 6 egg, 50- 60 g ost, 1 tomat, 1/2 rødløk, 1 pose proteinchips, pepper og oregano

Del bacon i biter og stek dette sprøtt i en panne. Pisk eggene og ha de over i pannen med baconet.
Bruker du skinke har du i eggene først og deretter drysser over skinke i biter. Ha løk og tomat i skiver over omeletten og dytt skivene litt ned i eggeblandingen. Stek på middels varme i 5 min.
Dryss over chips og revet ost. Stek i ytterligere 4 min, eller til omeletten er ferdig, gjerne med lokk.

SAMSUNG CSC
På toppen rett før servering hadde jeg over cherrytomater, agurk og gul paprika i biter.
Så knall godt altså!


Kristine ♥

HOTELLFROKOST HJEMME

 • 20.09.2015, 12:20


Nå har jeg nettopp spist en helt fantastisk frokost!
I dag laget vi nemlig en skikkelig hotellfrokost hjemme. Her var alt du kan tenke deg og godsaker. Helt fantastisk godt!


Hotellfrokost er noe av det beste som finnes. Med litt jobb får du den hjemme. Dette tok ikke mer enn en halv time å lage. Vips så hadde vi en luksusfrokost for to. Det er absolutt verdt tiden! 


-Nystekte rundstykker, proteinpannekaker, plommer, eple, vannmelon, og appelsin, tomat og agurk, brunost, peanøttsmør, nugatti, stekte egg, bacon. brie, norzola-ost, babybell-ost, Jarsberg-ost, speltlomper, kalkunskinke, rømme, honning og selvfølgelig nytraktet kaffe.


Bedre start på dagen kan man ikke få! Nå er jeg virkelig klar for en feiende flott søndag :grin: Håper du får det samme!


Kristine 

MIKROBRØDLUNSJ

 • 03.06.2015, 13:23Jeg hadde god tid til en rolig lunsj i dag. 
Da ble det mikrobrød med diverse pålegg. Jeg klarte nemlig ikke helt å bestemme meg for hva jeg ville ha!!
Tre skiver med Røros rømme og sukkerfritt syltetøy, og tre skiver med dijon sennep, philadelphia, tomat, paprika, salat, sylteagurk og roastbiff. Stekt egg, cherrytomater, plommer og moreller var også med. 
Det er så utrolig deilig å ta seg god tid til lunsj, nyte maten og noe spennende å lese. Luksus midt i uken :grin:


 
Mikrobrød

1 egg, 1 eggehvite 2 ss mandelmel (eller annet mel), 2 ss kokosmel (eller annet mel), 1 ts fiberfin (eller mer mel), 1 ts fiberhusk, 1 ts bakepulver og cirka 1,5 dl vann
Jeg tilsatte i tillegg litt krydder: hvitløk, chili og oregano på den ene halvdelen og sukrin og kanel på den andre.

Bland alt godt sammen i en matboks. Jeg bruker bare en skje og rører rundt.
Ha plastikkfolie over boksen. Dette er ikke nødvendig, men gjør brødet mer saftig.
Ha i mikroen på full guffe, maks hos meg er 750 W i 4 - 4,5 minutter.
Vipp ut av boksen og avkjøl litt før du skjærer i biter.  


Så enkelt, likevel så godt. Mikrobrød er virkelig en favoritt hos meg! 


Nå er det på tide å komme seg på jobb.
Ha en riktig så god lillelørdag!

Kristine 

KJØLESKAPSGRØT

 • 12.11.2014, 16:05


Overnight Oats aka kjøleskapsgrøt er en favoritt hos mange, deriblant meg.
Jeg elsker at jeg bare kan røre ingrediensene sammen om kvelden, så er det klart om morgenen.
Kjøleskapsgrøten kan varieres i det uendelig. Du kan tilsette kakaopulver og mocca-protein for en sjokoladevariant, bruke peanøttmel og peanøttsmør for en peanøttversjon og lignende. Bær, forskjellige typer frukt, kesam, cottagce cheese, yoghurt naturell, vann, proteinpulver, forskjellige typer gryn, nøtter og frø kan brukes. Her er det bare fantasien som setter grenser!Kjøleskapsgrøt

1/2 banan
50 g havregryn
20 g vanilje hvit sjokolade protein fra FitnessGuru
100 g kokosmelk
1 dl melk

Mos bananen og bland med resten av ingrediensene.
La stå i kjøleskapet natten over eller i minimum 2 timer.

Server gjerne med banan, kakaonibs, kesam og peanøttsmør.
Så godt!


Jeg kan virkelig anbefale vanilje hvit sjokolade proteinpulveret. Det er utrolig søtt og godt, perfekt for en søtmoms som meg.
Bland pulveret i melk for en deilig hvit sjokolade shake, ha i havregrøten eller bak med det. Det vil gi nye høyder til smaken!


Håper det faller i smak hos deg :grin:
Ha en god onsdagskveld.


Kristine ♥ 

PANNEKAKER OG LAKS

 • 14.07.2014, 17:24


Håper dere har hatt en god start på uken.
Mandag, min favorittdag nummer to!
Søndag er nok min absolutte favoritt.
Det er noe fresht, nytt og givende med mandager, som gjør at jeg nesten alltid våkner full av energi og klar for fine dager.


Dagens middag ble pannekaker med laks, philadephia, agurk og tomat.
Kjempe godt og enkelt!
Jeg liker stort sett pannekakene mine med søtt tilbehør. Ettersom jeg laget pannekaker til middag, serverte jeg dem med fisk.
Røkelaks og pannekaker blir en ny slager. Så smakfullt!Pannekaker
6 stykker, 1 porsjon

2 egg
4 ss mandelmel
1 ss fiberfin, kan sløyfes
3 ss kesam eller gresk yoghurt, eventuelt mer væske
1/2 ts salt
1 ts sukrin
1 dl væske som melk eller vann

Bland sammen alle ingrediensene.
La røren svelle et par minutter.
Stek pannekakene på middels varme et par minutter på hver side.
Spis pannekakene som de er eller ha på godt pålegg.
For en søtere versjon kan du tilsette mer sukrin og gjerne litt vaniljepulver.


Nå skal jeg komme meg på trening.
I dag blir det mye rulling med rumble roller og støtteøvelser for kneet. Det er utrolig kjedelig, men må til for at kneet skal bli bedre!
Ha en fortsatt god mandag :grin:


Kristine

GRÅVÆR

 • 07.05.2014, 16:50Gårsdagens trening gikk ikke spesielt bra.
Derfor bestemte jeg meg for å ta meg styrkefri i dag og heller ta en gåtur i gråværet.
Selv om regnet høljet ned var det utrolig deilig å komme seg ut i skogen.
På med fult regnutstyr og gummistøvler!
Jeg fant en ny og fantastisk fin runde på rundt 45 minutter. Jeg viste ikke at jeg hadde så vakker natur rett i nærmiljøet!
Når været blir bedre skal jeg ta med kameraet slik at dere får se.
Norsk natur er nydelig!


Nå sitter jeg her med en søt tallerken.
Det er lillelørdag og da passer det med dessert før middag.
Rett og slett fordi jeg hadde lyst!


En skikkelig saftig og god sjokolade fudge kake med bringebær fluff og druer.
Knall godt!
Jeg tok utgangspunkt i denne mikro brownie oppskriften og denne fluff oppskriften.Sjokolade fudge kake
Bland sammen 1 egg, 20 g mocca-protein, 2 ss kakaopulver, 2 ts mandelmel, 1/2 ts bakepulver, 4 dråper stevia sjokolade, 2 ss smeltet smør (kan sløyfes men gjør kaken mer saftig) og ca 0,5 dl væske i en bolle.
Du kan enten steke kaken i mikroen på maks varme i 40 -60 sekunder eller i ovnen på 160 grader i 8 -10 minutter.. Jeg brukte ovnen denne gangen. 
Server lunken og nyt.

Bringebær fluff
Ha 150 g frosne bringebær, 1 eggehvite, 15 g jordbær-protein, 1 ss limesaft (kan sløyfes) og 1 ts sukrin i en bolle.
Ta frem en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndvisp og pisk i fire til seks minutter til en lett og deilig fluff.


Ha en riktig så god gråværs onsdag videre :grin:

Kristine

PANNEKAKER OG GOJISYLTETØY

 • 30.03.2014, 12:31


Min kjøre PØ laget nydelige pannekaker til meg i morges.
Jeg er litt bortskjemt til tider 

Disse pannekakene ble super gode!
Mens PØ stekte ferdig pannekakene laget jeg syltetøy.
Jeg puttet gojibær i syltetøyet. Det ble nydelig!
Prøv selv.
Dette ble blir en ny favoritt!


Gojibær er et superbær.
Jeg bruker denne.
En rekke forskning viser at gojibær er godt for helsen vår.
Bæret kan blant annet forebygge kreft, øke sexlysten og bedre immunforsvaret.
Gojibæret er det bæret som inneholder mest antioksidanter. I tillegg inneholder det et bredt spekter av aminosyrer, vitaminer, mineraler og sporstoffer.PØ's pannekaker
Ca, 12 stykker

4 egg
2 dl melk
100 g gresk yoghurt eller kesam
1 dl havregryn
0,5 dl mandelmel
1 ts fiberhusk
0,5 banan, kan sløyfes 
1 ss sukrin
1 ts kardemomme

Ha lale ingrediensene i en blender, foodprosessor eller lignende.
Miks godt.
Stek som pannekaker i en panne på middels varme.Kristine's goji- og bringebærsyltetøy

50 g gojibær, bør bløtlegges i kaldt vann omtrent 30 -60 min
200 g bringebær, jeg brukte frosne som jeg tinte
1 ss sukrin

Kjør alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor til en jevn konsistens.

Dette syltetøyet er så godt at det kan spises alene som er slags sorbet.
Rett og slett nydelig!


Husk å stille klokken i dag.
Det er sommertid - juhu, et steg nærmere sommeren :grin:
Ha en riktig god søndag.


Kristine

GOD LUNSJ

 • 08.03.2014, 15:32Riktig god lørdag.
Håper dere har tatt helgen med storm!
Været er herlig her på Østlandet. Det gir en fantastisk vårfølelse. Herlig!

Jeg har vært skikkelig dårlig de siste dagene. Influensa-aktig.
Det er veldig sjeldent jeg blir syk av denne typen. Det er generelt sjeldent jeg blir syk. Bank i bordet!
Av og til får jeg isteden merkelige sykdommer som uidentifisert virus eller bakterierelatert kyssesyke.
For en gangs skyld er jeg faktisk blitt normal syk, noe som nesten føles godt.
For all del, ikke misforstå meg. Jeg liker ikke å være syk, men det er godt å få en helt vanlig infeksjon og ikke noe som får legene til å se rart på meg.


Jeg har vært sengeliggende et par dager og ikke orket å stå på kjøkkenet.
PØ har stort sett laget maten min. Ellers har det blitt noe som er veldig enkelt og ferdiglaget.
I dag hadde jeg lyst på brødskiver og pannekaker, men hadde verken brød eller ork til å steke pannekaker.
Resultatet ble brødskivepannekaker som jeg stekte i ovnen.
Små runde smakfulle skiver som passer ypperlig til frokost, lunsj eller kvelds.
Jeg serverte skivene mine med dijon sennep, ketchup, diverse grønnsaker, skinke, gresk yoghurt, sukrin+, appelsin og druer.
Veldig godt!Brødskivepannekaker
Nok til 9 skiver
2 egg, 2 ss mandelmel, 1 ts xanthan gum (eller fiberhusk), 2 ss bokhvete (eller annen meltype), 1/3 ts salt, 0,5 dl vann
Bland sammen alle ingrediensene. Lag rundinger på en bakepapirkledd stekeplate. Stek på 200 grader i 10 minutter.

Du kan variere smakene på skivene.
Ønsker du en søt variant kan du tilsette kanel og / eller kardemomme, vaniljepulver og sukrin.
Vil du ha en sterk variant kan du tilsette paprika-, hvitløk- og chilikrydder.
For Thai-skiver blander du inn koriander, cummin, hvitløk og garammasala.
Bare fantasien setter grenser!


Ha en super duper helg.
Gratulerer med dagen alle kvinner :grin: 
Stå på. Dere er så fantastiske!


Kristine

TVIST AV EPLE

 • 12.10.2013, 14:45Jeg tar meg ofte lengre tid til både å lage og spise mat i helgen.
Selv om døgnet har akkurat like mange timer, føles det merkelig nok som om jeg har bedre tid lørdag og søndag.
Det nytes med en god og lang brunsj.  


I dag ble det pannekaker igjen.
Jeg kan spise proteinpannekaker hver eneste dag. Jeg blir aldri lei!
I røren tilsatte jeg raspet eple. Det gav en utrolig frisk og syrlig smak.
De norske eplene er fantastisk gode. Prøv å tilsett litt i vaffel- eller pannekakerøren, du vil ikke angre.
Mellom pannekakene har jeg gresk yoghurt, sukrin+ og blåbær. Bananskiver og en cookie dough Questbar var også godt tilbehør.Pannekaker med et tvist av eple

2 egg
3 ss mel, jeg brukte havremel
20 g vaniljeprotein
1/2 ts fiberhusk
1/2 revet eple
1 ts kanel
3 ss kesam
0,5 -1 dl væske

Visp eggene lett med en gaffel.
Ha så i de resterende ingrediensene.
La røren svelle et par minutter før du steker pannekaker i en panne på middels varme i 2 minutter på hver side.
Spis som de er eller med noe godt til.


Nå sitter jeg her med litt lørdagsgodt og skal lage ferdig et treningsoppsett for en klient.
Deretter er det tid for en liten tur på trening. I dag blir det en kort ryggøkt.  
Selv om jeg er blitt veldig glad i proteinbarer i det siste, holder jeg en knapp på lørdagsgodtet - da er det ekte saker!
Ha en herlig lørdag :grin:


Kristine

FROKOST

 • 18.09.2013, 07:24Riktig god onsdagsmorgen dere :grin:
Tenk at vi er halvveis i uken allerede!
Jeg sitter her med frokosten min og lader opp til trening.


- Havregrøt
Havregrøt kokt med vann toppes med sjokoladesaus (1 ss mandelsmør med kakaosmak blandes med 1 ss kakaopulver, 1 ss mocca-protein og 4 ss melk), kakaonibs og jordbær
- Kokt egg
Økologisk deilig egg servert med tomat
- Eple
De norske eplene er fantastisk gode
- Protein kaffe
20 g mocca-protein blandet med 0,5 dl melk før jeg har i vanlig svart kaffe


Ja, jeg fylte havregrøtbollen alt for mye!
Det skjer omtrent hver eneste morgen. Jeg lærer aldri!
Jeg ser for øvrig på bildet at jeg også har klart å søle på skulderen min. Kristine, din gris! 
Da er det bare å spise opp og komme seg på trening.
I dag er det overkroppen som skal kjøres. Og det med masse god frokostenergi!
Ha en herlig onsdag.


Kristine

TITTEI

 • 07.09.2013, 12:42


Hei dere.
Jeg titter bare innom for å ønske dere en riktig god helg og gi dere et lite mattips.
Men først.....


SMIIIIIL!
Det er lørdag :mrgreen:   
Kos dere, gjør noe gledefylt, smil masse og le høyt.
Hvem sier at dagen i dag ikke skal bli den beste dagen i ditt liv?
Gjør dagen fantastisk!


I skrivende stund sitter jeg med lørdagsbrunsjen.
Jeg er usikker på om jeg skal kalle det pannekaker eller små brødskiver.
Det er i grunn pannekaker som jeg stekte i ovnen, men som resulterte i små skiver.
Jeg er litt lat denne lørdagen. Å stå å steke pannekaker, gadd jeg rett og slett ikke. Isteden slengte jeg de i ovnen og det fungerte utmerket. Da kunne jeg gjøre noe helt annet i mellomtiden, som forøvrig ble å se 'Under the dome' godt inntil min kjære PØ.


Jeg hadde lyst på både søtt og salt, derfor ble halvparten av røren søt og den resterende delen salt.
Som pålegg hadde jeg Gresk yoghurt og blåbær, kesam og jordbærsyltetøy, Gresk yoghurt med kanel og sukrin, Bergbys sennep med Jarlsbergost, og smørost, sennep og ost.
Et surt og godt norsk eple og skuffende belgiske jordbær, hørte også med. Jeg har, ikke overraskende, også en proteinkaffe til. Det går ikke en dag uten :razz: 

Enkle små skiver

2 egg
2 ss mandelmel
2 ss bokhvetemel, eller annen mel
2 ss kesam
1 ts fiberhusk
Søt versjon: kanel, kardemomme og sukrin
Salt versjon: salt, hvitløk og timian

Pisk egget lett med en gaffel.
Rør inn mel, kesam og fiberhusk.
Blir røren veldig tykk kan du tilsette litt melk eller vann.
Tilsett smakstilsetninger. Del gjerne røren i to for en ja, takk begge deler-versjon.
Lag sirkler på en bakplate med bakepapir.
Stek på 180 grader i 12 minutter.
Spises som de er eller med noe godt på toppen.


Kristine

SISTE

 • 24.08.2013, 14:42Det siste måltidet hjemme før ferien måtte jo bli mikrobrød!
Jeg er avhengig og har spist minst ett brød hver dag de siste ukene.
Til frokost ble mikrobrødet servert som toast med proteinkaffe (mocca-protein og svart kaffe), vannmelon og banan.Mikrobrød

1 egg
20 g bakepro, eventuelt annet proteinpulver eller mer mel
20 g mandelmel, eventuelt annet mel
1 ss kokosmel, eventuelt mer mandelmel
1 ts bakepulver
En klype salt
Krydder, oregano, hvitløk og paprika
Vann

Bland alt sammen i en mikrosikker boks. En matboks fungerer supert.
Tilsett vann til røren får en tykk konsistens.
Ha plastikkfolie over boksen, dette er ikke nødvendig, og ha i mikroen i 4 minutter.

Vil du ha en søt variant av mikrobrødet, ala mikrokake, tilsetter du litt sukrin og kanskje litt kanel, kardemomme, vaniljepulver og / eller kakaopulver.


Når brødet var ferdig i mikroen, skar jeg det i skiver og smurte skivene med ketchup og dijon sennep.
Deretter hadde jeg over kokt skinke og jarlsbergost. Sett i ovnen, eller mikroen, et par minutter.
Paprika, tomat og ruccola på toppen.


Tidlig en lørdags morgen.
Jeg sitter i morgenkåpe og jobbe iherdig med mailsvaring og oppsett av kost- og treningsprogram. 
Kan det kalles lidenskap? :grin:
Å skulle stå opp grytidlig gjør meg faktisk ingenting når det kommer hyggelige mail fra kunder og nye utfordringer hver dag.
Det som er så spennende når med mennesker, er at vi alle er så forskjellige.
Som coach får jeg vite ganske mye om de fleste. Jeg blir støtt og stadig fasinert over hvor unikt hvert enkelt menneske er.
Glem aldri det. Du er enestående og fantastisk  


Den siste treningsøkten før ferien ble en god blandingsøkt.
Jeg kjørte sirkeltrening.
- Knebøy
3 sett * 10 repetisjoner
supersett med
- Strak markløft
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Planken
3 sett * 1 minutt
- Stående roing
3 sett * 10 repetisjoner
- Skulder press
3 sett * 10 repetisjoner
- Pushups
3 sett * 20 repetisjoner

Jeg ble svett og god!


Utrolig nok rakk jeg å lage nok en dessert før jeg dro.
Når jeg er på ferie, savner jeg alltid eget kjøkken. Jeg elsker å stå på kjøkkenet og kokkelere!
Dagens resultat ble enkel og kjempe gode snickerskuler.

Snickerskulder

30 g choco-peanut protein
1 ss peanøttsmør
1 ss yacon sirup, eller honning
1/4 ts salt
1 ss kakao
1 -3 ss varmt vann
Hakkede peanøtter, valgfritt

Bland sammen proteinpulver, peanøttsmør, yacon sirup, salt og kakao.
Tilsett litt og litt vann til det blir en tykk masse som du kan rulle kuler i.
Ha i hakkede peanøtter, rull kuler.
La kulene stå fem minutter i kjøleskapet før du spiser dem.
Nyyyyt!Da er det tid for å komme seg på flyet.  Det er ferie :mrgreen:
Hoho! Tid for å legge seg på standen, slappe av og nyte hvert minutt.
Riktig god lørdag dere.

Kristine

DUMMIE

 • 16.08.2013, 16:21


Jeg ser egentlig ikke på meg selv som en dum person, men når det kommer til data må jeg si at jeg er en skikkelig dummie.
I dag har jeg jobbet iherdig med datakoding og -programmering.
For å si det sånn, til tross for at jeg har jobbet i åtte timer i strekk, har jeg ikke utrette mye!
Alle disse merkelige kodene for farger, skrift, linjeskift, bildestørrelser, osv. Jeg blir smågal!
Det er mer jobb å sette opp en side enn forventet.
Om du er flink på slikt, tar jeg hjertelig i mot noen tips.
Smilet er på plass likevel. Det er selvvalgt. Dessuten er jeg sikker på at resultatet vil bli bra. *positive tanker*  
Nå tar jeg kvelden, og sier meg ferdig med it for i dag!


Som ekstra snacks mens jeg har jobbet, har det blitt mini iskaker med peanøttsmør.
Det blir alltid mer moro med irriterende datakoding, når jeg har noe godt å tygge på :grin:
Oppskriften på iskakene har jeg lagt ut her.


Dagens lunsj ble en hjemmelaget omelettwrap fylt med masse godt.
Du kan fylle wrapen med det du ønsker. Akkurat det gjorde jeg, dermed ble det en blanding av mye rart.
Hjertesalat, tomat, en boks tunfisk, et kokt egg, skiver av hallumi ost, en halv avokado og en dæsj sitronsaft.  


Denne gangen stekte jeg omelettwrapen i ovnen. Du kan gjerne steke den i pannen også.
Ta 2 egg og visp de lett sammen med en gaffel. Bland inn 1 ts fiberhusk og 3 ss kesam. La røren svelle i fem minutter før du heller den utover et bakplate med bakepapir. Stek på 200 grader i cirka 5 minutter.


Dette er genial matpakkemat.
Jeg pleier å lage mange omelettwraps når jeg først lager dem. De holder seg fire -fem dager i kjøleskapet.
Fyll dem med det du ønsker og pakk inn i aluminiumsfolie.
Vips så har du en knall god lunsj som vil føre til misunnelsesverdige blikk fra andre.


I kveld er det datenight her i huset.
Jeg er litt usikker på hva PØ har i tankene, men jeg krysser fingrende for at jeg i hvert fall får god middag.  
Da er det fredag :grin:
Riktig god helg!

Kristine 

TORSDAGSTRENING

 • 15.08.2013, 19:37


I dag ble det en fantastisk god treningsøkt!
Jeg pumpet litt armer :cool:
Armer er egentlig ikke noe jeg trener jevnlig. Ved å trene rygg og bryst, øvelser som benkpress, nedtrekk, chins, osv, får du også trent biceps og triceps.
Egentlig hadde jeg tenkt til å ta treningsfri i dag.
Da PØ spurte om jeg ville være med han på en økt, hang jeg meg på.
Jeg var i ordentlig treningshumør!

- Benkpress
4 sett * 6 -7 repetisjoner
- Flyes i kabel
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Hammer curl
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Triceps pushdown
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Franskpress
3 sett * 8 -10 repetisjoner
 

Nå sitter jeg å koser meg med dette.
Kanskje det beste etter treningsmåltidet på lenge!
Deilig sjokoladekrem toppet med forsen banan, puffet kamut og kakaonibs, servert med eple, plommer, banan og appelsin.Sjokoladekrem


30 g mocca-protein
100 kesam
1 kokt søtpotet
2 ss kakaopulver
En liten klype salt
4 dråper stevia karamell
1 ss nøttesmør, kan sløyfes
1 ss yacon sirup eller sukrin

Skrell søtpoteten og mos den med en gaffel.
Bland alt god sammen og server.
Det smaker nesten som kakedeig!
Mmmm...


Ha en herlig kveld.
Nå er helgen rett rundt hjørnet :grin:


Kristine

TUR OG PANNEKAKER

 • 10.08.2013, 14:16


Jeg var i Sverige i går.
PØ og jeg tok med oss mine brødre og dro på harrytur.
Vi dro hjemmefra ved titiden og var ikke hjem før midnatt, da vi kjørte brødrene mine hjem etterpå.
En lang dag med andre ord, men med så hyggelig selskap fløy tiden :grin:

Jeg er fan av harryturer.
Ikke nok med at Sverige har billigere matvarer enn Norge, de har også en rekke varer som man ikke får kjøpt her.
Flere av dere skrev på instagram at dere ønsket et innlegg om hva jeg handlet, så her kommer en oppsummering.
Vi var først en tur i Strømstad, på polet og en tur hos Patric i Proteinshopen.
Deretter dro vi til Nordby hvor vi handlet på MaxiMat, Nordy Supermarked og Godishuset.
Jeg rakk også å sette meg ned å ta meg en proteinkaffe.
Det er litt teit, men jeg går alltid rundt med en boks proteinpulver! Da kjøper jeg meg bare en varm kaffe på en kaffe, vips så har jeg en deilig proteinkaffe.


Standard matvarer som alltid er med hjem fra Sverige:
- Pofiber
- Parmesan
- Lakseburger
- Lammeburger
- Angusburger
- Scampie
- Ketchup søtet med stevia
- Sukkerfritt syltetøy
- Diverse krydder
- Kalkunbacon
- Ytrefilet av storfe
- Karbonadedeig
- Roastbiff
- Keso
- Kesella
- Lett creme fraiche
- Riskaker i forskjellige smaker
- Lett ristet og saltet nøttemiks
- Tørkede bær og nøttemiks
- Diverse sjokolader søtet med stevia, den hvite er min favoritt
- Smågodt
- Yoghurtgodteri, to poser faktisk


Denne gangen handlet jeg i tillegg:
- Mandelmelk
- Eggehvite på kartong
- Quark i naturell smak
- Paulùns sukkerfrie granola med smak av kakao og hallon (bringebær)
- Rye Snack, små rugkjeks
- Pulled pork
- Sukkerfrie karameller fra ViktVâktarna - disse var veldig gode!
- Scitec casein
- FortiFX proteinbarer
Dette er min favoritt proteinbar, jeg elsker dem! Vanligvis bestiller jeg dem hos MyRevolution, men de har vært utsolgt en stund. Nå så jeg at de akkurat har fått dem inn igjen, her. Fillern! Det er rimeligere å bestille de der, enn å kjøpe de i Sverige.  
- Mine to favoritt viner, Croix de Basson Côtes de Provence, en frisk og krydret rosevin, og Chanson Bourgogne Pinot Noir Reserve du Bastion, en saftig og frisk rødvin.
Begge disse vinene inneholder svært lite sukker i motsetning til de fleste andre viner, i tilegg til at de smaker veldig godt.


Før vi dro over grensen hadde jeg en alternativ treningsøkt ute i gråværet.
Da jeg skjønte at jeg ikke ville rekke å komme meg på treningssenteret, måtte jeg finne en annen løsning.
Det ble en blanding av kondisjon og styrkeøvelser på rumpen.
Først tok jeg 25 minutters power walk.
Deretter fant jeg meg en bratt oppoverbakke hvor jeg gjorde 20 minutter styrketrening med egen kroppsvekt
- 4 sett med 30 repetisjoner på hvert ben av gående utfall
- 4 sett med 30 repetisjoner på hvert ben av side utfall
- 3 sett med 30 repetisjoner dype knebøy med hopp.
Alle øvelsene ble gjort i oppoverbakken slik at jeg gikk oppover mens jeg gjorde ett sett.
Jeg skal love deg at du kjenner det godt i rumpen!
I dag er jeg ordentlig støl!
Å leke seg i en oppoverbakke er mye tyngre enn man skulle tro.


Til brunsj i dag laget jeg deilige proteinpannekaker.
Dette er en av de beste pannekakene oppskriftene jeg har laget!

Saftige proteinpannekaker

2 egg
ca 100 g cottage cheese, eventuelt kesam / gresk yoghurt
2 ss mel, jeg brukte 1 ss havremel og 1 ss kokosmel
3 ss vaniljeprotein, kan byttes ut med mer mel
1 ss sukrin+
Kanel, kardemomme og gjerne litt vaniljepulver
1 dl melk, eventuelt vann

Bland sammen alle ingrediensene.
Ettersom jeg brukte cottage cheese, moste jeg røre med en stavmikser for å slippe klumpene.
Stek pannekakene på middels varme i 2 minutter på hver side.
Jeg fikk totalt 6 pannekaker.


Jeg hadde kesella på toppen sammen med revet kokos, bringebær og blåbær.
Mmmm...
Utrolig godt.
Jeg blir aldri lei proteinpannekaker!
Nå er det tid for å jobbe noen timer for min del.
Det gjør ingenting å jobbe i helgen når jeg er så herlig å jobbe med noe som interesserer meg så mye.
Etter at jeg begynte å jobbe som online coach, det å hjelpe andre med å bli en litt bedre versjon av seg selv, leve et litt bedre liv og se gleden ved god fysisk helse, står jeg opp hver dag og gleder meg til å sette i gang med arbeidet. Det er utrolig givende!

Jeg ønsker deg en fantastisk helg.
Håper du har planer om noe gøy :grin:
Riktig god lørdag.


Kristine

TIME OUT

 • 16.07.2013, 11:47Nå tar jeg meg en god time out fra jobbingen og nyter en deilig lunsj i godt selskap med Elle.


 - Proteinkaffe
bland 20 g mocca-protein, 3 dråper stevia sjokolade og 0,3 dl vann i et glass, fyll på med svart varm kaffe
- Frukt
sharon, plommer og jordbær.
- Mikrobrød
1 egg, 1 eggehvite 2 ss mandelmel (eller annet mel), 2 ss kokosmel (eller annet mel), 1 ts fiberfin (eller mer mel), 1 ts fiberhusk, 1 ts bakepulver og cirka 1,5 dl vann blandes i en matboks. Tilsett litt hvitløk og timian krydder. Ha plastikkfolie over boksen og ha i mikroen på full effekt i 4 minutter.
På toppen har jeg smørost, salat, tomat, gul og rød paprika, skinke, stekt egg, minimais og sylteagurk.
- 1/2 FortiFx proteinbar
den beste baren!!


Ha en herlig tirsdag :grin:
Kristine

BY MYSELF

 • 13.07.2013, 14:29Jeg er alene hjemme frem til mandag.
Selv om det blir rart å sove uten PØ, skal jeg innrømme at det også blir deilig.
Det er ikke ofte jeg får tid helt for meg selv. Det er godt å bare være meg og nyte stillheten.
Jeg tipper at det knapt går to dager før jeg er lei av å være alene og savner PØ intenst.


Når man er alene, hva gjør man da?
Jo, man lager seg en ekstra stor og god lunsj.
En haug med frukt, vannmelon, jordbær, druer, nektarin og sharon, vanilje protein kake, iskrem og nutella glasur :grin:
Det kaller jeg en konge- (...eller prinsesse?) lunsj.
Isen er sukkerfri lettis fra Diplomis.Vanilje protein kake
Dette er mikrokaken som jeg har postet oppskrift på før, men i dag stekte jeg den i ovnen. Da blir den enda bedre. Du kan også steke den i mikroen på maks effekt i 2 -3 minutter.

1 egg
1 eggehvite
1 ss mandelmel
1 ss fiberfin
25 g vaniljeprotein, eller annen tørrvare
1 ss gresk yoghurt eller kesam
1 ss sukrin
1 ts fiberhusk
Litt vaniljepulver
0,5 - 1 dl melk, eventuelt vann

Bland egg og eggehvite. Ha i de resterende ingrediensene.
Deigen skal bli ganske tykk.
Ha deigen i en brødform, deigen fyller cirka halvparten av brødformen.
Stek på 180 grader i 30 minutter.


Nutella glasur

1 stor ss med hasselnøttsmør, eventuelt annet nøttesmør
3 ss gresk yoghurt eller kesam
1 ss kakaopulver
1 ss yacon siurp, eventuelt sukrin eller annen søtning
1 liten klype salt

Bland sammen alle ingrediensene.
Denne er så god at du kan spise den i seg selv.
Mitt tips - lag dobbel porsjon!


Snart skal jeg få fart på rumpestumpen og komme meg en tur på trening.
Det er på tide å løfte noen vekter igjen. Nå har jeg ikke vært på gymmet siden tirsdag. Rygg og ben skal få gjennomgå i dag.
I kveld skal jeg faktisk en tur på byen. Det er en stund siden sist, blir spennende å se om dansemovesene fortsatt er inne. Jeg tviler!
Ha en herlig lørdag dere :grin:
Nyt helgen.


Kristine

JUBLER

 • 10.07.2013, 17:01Jeg laget deilige pannekaker i dag.
Et pannekaketårn med kesam, bringebær, jordbær og mangohjerter.
Rett og slett fordi jeg er i utrolig godt humør!
Disse pannekakene ble kjempe saftige og gode. De skal helt klart lages igjen.Pannekaker

1 egg
1/2 boks gresk yoghurt eller kesam
40 g havregryn
20 g mocca-protein, eventuelt en annen tørrvare
1 ss sukrin
1 ts bakepulver
Kanel og kardemomme etter smak
2 -4 ss melk

Bland sammen egg, gresk yoghurt / kesam, proteinpulver, sukrin, bakepulver, kanel og kardemomme.
Tilsett eventuelt litt melk om røren blir veldig tykk. Jeg tilsatte 1 ss.
La røren svelle i 5 -10 minutter før du steker pannekakene på middels varme i en panne.
Server med ønsket tilbehør eller spis de som de er.


Veldig godt humør på en onsdag?
Det er tross alt lillelørdag.
Og jeg fikk en kjempe gla'melding.
Jeg var å tok en bentetthetstest, for å se om man er benskjør, noen uker tilbake. I dag kom svaret. Jeg er nå godt innenfor normalområdet.
Det jubler jeg for. Det betyr at jeg har doblet bentettheten min på åtte år! :grin:
Som mange av dere allerede vet, slet jeg med alvorlig spiseforstyrrelse i fra 11 -15 årsalderen. Ikke bare var det en vanskelig periode, det har også ført med seg flere problemer i ettertid. Etter sykdommen har jeg slitt med blant annet benskjørhet, kronisk benhinnebetennelse, betennelse i hofte- og skuldrene og et svakt hjerte.
Mye av livsstilen min i dag henger sammen med at jeg er nødt til å ta vare på min egen kropp for å unngå ytterligere skader, bygge meg opp og rett og slett ha en kropp som fungerer. Med riktig og nok mengde næring og god trening, kan man komme utrolig langt og styrke kroppen.
Jeg fikk beskjed om at jeg trolig aldri ville få normal benbygning, spesielt da jeg nektet å ta tilskudd (jeg har fobi for piller) men så feil kan man altså ta! Jeg har klart det og det føles som en stor seier!
Det er åtte år siden jeg ble friskmeldt fra spiseforstyrrelsen. Likevel har en så alvorlig sykdom flere ettervirkninger som tar lang tid å bli kvitt. Selv om man er blitt normalvektig og hodet er blitt friskt, så bruker kroppen lang tid å komme tilbake til sitt normale jeg. Det er også en rekke skader og problemer som forblir og som er kroniske.

 
Kroppen din er et fantastisk og unikt vesen.
Ta vare på den.
Det er her du skal bo i mange, mange år. Det er ditt hjem for resten av livet. Du ønsker ikke å bo i et hus med en skjev vegg, ei heller ønsker du å bo i en kropp med svakt skjelett eller andre problemer. Å sulte seg løser aldri noen problemer. Bygg deg sterk og frisk med en god mengde sunn mat og variert aktivitet.  


Nå skal jeg ut og feire med en god sushi-date.
Ha en fantastisk onsdag :grin:

Kristine

ALLEREDE

 • 01.07.2013, 15:53


Er det virkelig mandag allerede?
Jeg føler meg langt fra klar!
Denne helgen har det ikke vært et minutt fri.
I tillegg til å jobbe med mine kunder har jeg hjulpet min bestemor med å rydde og ordne i hennes hus.
Jeg skulle gjerne hatt en ekstra søndag og fri i dag.
Men, men. Akkurat det får jeg ikke gjort noe med. Uken går sin gang. Til min trøst så er det ikke mange dagene før det er helg igjen.
Håper du har hatt en fin mandag :grin:
Det blir som regel ikke stort bedre enn hva man gjør det til selv.


Jeg har blant annet innledet uken med god mat. 
Snart blir det også en god treningsøkt.
PØ og jeg skal trene sammen i dag. Jeg gleder meg!
Det er godt med en person som kan spotte og pushe meg. Jeg trenger et spark i rumpen av og til jeg også.
God mat og god treningsøkt, vips så er ikke denne mandagen så ille likevel.


Hjemmelaget sushi ble dagens lunsj.
Det er faktisk enklere enn man skulle tro.
Kokt sushiris etter anvisningen på pakken. Ha så i riseddik og en klype sukrin før du lar risen bli kald.
Finn så frem ønsket fyll.
Jeg brukte salma laks, gulrot, syltet ingefær og wasabi. Hadde jeg hatt avokado ville jeg hatt det i rullen også.
Ta så et noriark, legg på ris og klem den flat.
Jeg gjorde det enket; tok kaldt vann på hånden og moste risen flat med håndflaten.
Så legger du på fyllet og rull sammen.
Server.


Hver dag burde egentlig være en pannekake dag.
Jeg går aldri lei!
Det ikke finnes noen begrensninger. Du kan variere pannekakene i det uendelig.
Som snacks i dag ble det pannekaker fylt med cottage cheese og sukrin, toppet med hjemmelaget sjokoladesaus og hakkede nøtter.
Så godt  :grin:Pannekaker


1 egg
1 eggehvite
30 g havregryn
1 ss proteinpulver, jeg brukte vanilje, kan erstattes med annen tørrvare som mel
4 ss melk eller vann
1 ss sukrin
Kanel og kardemomme

Visp egg og eggehvite lett sammen med en gaffel.
Ha i de resterende ingrediensene og la røren svelle et par minutter.
Stek på middels varme i en panne i 1 -2 minutter på hver side.

Sjokoladesaus

1 ss kokosolje
1 ss kakaopulver
1 ss melk
1 ss mocca-protein

Smelt kokosoljen og bland inn de resterende ingrediensene.
Denne sjokoladesausen kan også spises alene eller for eksempel over is og frukt / bær.


Mandagssmil (og en ekstrem blitz) fra
Kristine og Mildred-pusen

FORSYN DEG SELV

 • 26.06.2013, 16:59Denne deilige brunsjen hadde vi i dag.
Salatbuffe :grin:
Her er det noe for alle.
Det geniale med salatbuffe er at det er fryktelig enkelt. Du kan sette fra akkurat det du har lyst på og har tilgjengelig.
Dessuten passer det perfekt til Vingle-Petter, som undertegnede, da du lage flere små salater og ta litt av alt!


Vi hadde:
Gulost
Sursøt sennep
Balsamico dressing
Selskapsdressing
Tunfisk
Cottage cheese
Pesto
Makrell i tomat
Oliven
Grillet kylling
Eggerøre
Skinke
Vannmelon
Ananas
Salat med isbergsalat, tomat og agurk
Mini mais
Maiskorn
Sukkererter
Paprika
Løk

Andre gode tips er rester fra gårsdagens middag, kokt pasta, nøtter og frø, røklaks, brie, spekeskinke, kokte egg, roastbiff, soltørket tomat, baconbiter, fetaost, jordbær, kaldt kjøtt og fisk, avokado, reker, bønner, kikerter og linser.
Bare fantasien setter grenser.
Har du noen favoritter?


Min porsjon nummer en.
Vannmelon, mini mais, maiskorn, oliven, sukkererter, løk, paprika, kokt skinke, gulost og dressing.


Porsjon nummer to.
Salat, tomat, maiskorn, agurk, løk, ananas, gulost og eggerøre.


Porsjon nummer tre.
Salat, tomat, sukkererter, maiskorn, mini mais, ananas, kylling, pesto og sennep.


I dag har det vært en grå og regnfull dag her.
Da er det deilig å sitte inne med familien, spille kort og drikke kakao.
Jeg føler meg ganske så lat egentlig, noe som i grunn er helt ok.
Kropp og sjel nyter noen ferie dager.
I morgen er det tilbake til hverdagen med jobb og plikter.
Ha en god onsdag kveld :grin: Ikke la regnværet gjøre dagen grå!


Kristine 

BRUNSJ OG TRENING

 • 17.06.2013, 16:27


Hei og hopp sprekinger.
Jeg regner med at dere er godt i gang med en ny og herlig uke allerede :grin: 
I dag følte jeg at det skulle bli skikkelig deilig å løfte vekter igjen. For en god følelse! Den er lenge siden jeg har kjent på.


Treningsklar!

Da jeg vet at jeg ikke er spesielt motivert for styrketrening for tiden, kommer jeg til å kjøre fullkroppsprogram en periode.
Det vil si at jeg trener gjennom de store muskelgruppene, rumpe, lår, bryst og rygg, for hver treningsøkt.
Dagens økt så slik ut:
- Knebøy
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Stark mark
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Gående utfall
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Roing
3 sett * 8 -10 repetisjoner


Før trening hadde jeg en ordentlig god brunsj med Costume.
En real kosestund.
Proteinkaffe, hjemmelagde frøbrød med pålegg, kokte egg med avokado og ovnsbakt tomat.
Proteinkaffen laget jeg av å blande 20 g mocca-protein med 0,5 dl vann i et glass. Deretter hadde jeg i vanlig svart kaffe. Tilslutt varmet jeg opp 1 dl mandelmelk i mikroen og steamet den opp med en melkeskummer før jeg hadde melken over kaffen.
Frøbrødene lages ved å blande sammen 1 egg, 2 ss linfrø, 2 ss sesammel (annet mel kan også brukes), 1 ss fiberfin (kan byttes ut med mer mel), en liten klype salt og vann til en tykk deigkonsistens, ca 1 dl. Lag 5 klatter på en bakplate. Bruk en skje til å smøre deigen utover og stek på 225 grader i 12 minutter.


Jeg toppet brødene med brie og pesto som jeg gratinerte et par minutter i ovnen, tomat, ketchup, spekeskinke og jarlsbergost som jeg også gratinerte i ovnen et par minutter, og en skive med gul paprika, agurk, dijon sennep og serranoskinke.
Kjempe godt.


Nå får jeg komme meg avgårde.
Jeg skal nemlig på seminar med Thomas Rode Andersen som skal snakke om naturlig mat og steinalderkosthold.
Det blir spennende, jeg gleder meg.
Ha en herlig mandag videre :grin: 
Gjør denne uken super.

Kristine

DE BESTE KNEKKEBRØDENE

 • 26.05.2013, 19:30


Jeg laget knekkebrød i dag.
Dette er de beste knekkebrødene jeg har smakt :grin: Så sprø og gode.
Faktisk har jeg laget både knekkebrød, bonty og karameller (etter denne oppskriften).
En av mine kjæreste har kreft. Med behandlingen forsvinner matlysten. Ifølge kreftoverlegen jeg snakket med, skyldes dette både den psykiske påkjenningen det er å få en slik diagnose og kroppens reaksjon på behandling.
Mat er alltid viktig, men det er ekstra viktig i en slik situasjon. Når kroppen i utgangspunktet er svak og syk, og i tillegg blir enda mer svekket grunnet behandling, må en sørge for at kroppen får energi og riktig næringsstoffer til å kunne bekjempe sykdommen.
De siste dagene har jeg fungert som "mathjelper". Jeg har laget mat, spist sammen og passet på at maten blir spist opp. I morgen drar jeg hjem til meg selv igjen. Da kan jeg dra hjem og vite at mat og snaks er lett tilgjengelig, som både er enkel, næringsrik og som faller i smak.Knekkebrød
Oppskriften gir 3 bakplater med knekkebrød

400 g solsikkekjerner
150 g linfrø
100 g kruskakli
100 g sesamfrø
50 g havregryn
1 ts salt
1 ss fiberhusk*
1 l vann

Bland alle ingrediensene sammen og la svelle i 10 -15 minutter.
Del deigen i 3 og legg på hver sin bakplate.
Smør blandingen flat utover og skjær ruter i deigen. Prøv å få knekkebrødene i jevn tykkelse.
Stek på 160 grader i 70 minutter.
Avkjøl på rist.
Jeg hadde alle 3 brettene i ovnen samtidig, men rullerte på hvor de stod i ovnen, slik at jeg byttet plass hver 20 -25 minutt.
*har du ikke fiberhusk kan du bytte det ut med litt ekstra linfrø og/eller kruskakli


Jeg jublet høyt da resultatet av knekkebrødbakingen var 'Kan jeg ta en til?'.
Disse var gode selv uten pålegg.
Knekkebrødene er kjempe enkle å lage.
I tillegg er de supersunne.
Her får du blant annet godt med fiber, sunne fettsyrer (deriblant omega3) og mineraler.Nyt resten av søndag.
I morgen venter en ny uke - gjør deg klar :grin:

Kristine ♥  

I BOKSEN

 • 10.05.2013, 16:17


Hei spreke mennesker :grin:
Nå er det fredag og helgen er her! 
I dag stod jeg opp klokken seks for å få rekke en power walk.
Det ble 45 minutters rask gange i morgensolen, deilig.
Jeg føler at kroppen våkner og kommer skikkelig i gang, helt klart den beste starten på dagen.


Jeg har skole hele helgen.
I og med at jeg bor et stykke unna, blir det lange dager, jeg er borte elleve til tolv timer. 
Da er det viktig med gode matpakker for å holde konsentrasjonen og motivasjonen på topp.
Dagens matpakke nummer to består av tomat, paprika, kokte egg og en hjemmelaget wrap fylt med biff (rester etter gårsdagen), ost, salat, tomat og avokado.
Til wrappen tok jeg utgangspunkt i oppskriften min på protein pasta, denne,
1 egg, 1 ss kokosolje, 1 ts fiberhusk og 50 g kesam blandes godt sammen. La røren svelle et par minutter før du heller den utover en bakplate kledd med bakepapir. Stek på 200 grader i 5 -7 minutter.Ha en herlig fredag.
Nyt helgen :grin:

Kristine ♥

LOFF OG SJOKOLADEPÅLEGG

 • 09.05.2013, 16:32


Det var nemlig akkurat det jeg hadde lyst på i dag.
Varme loffskiver med deilig sjokoladepålegg. Så da lagde jeg det :grin:
Jeg var riktignok en skikkelig copycat.
Loffskivene / oopsiesene er hentet fra boken Matrevolusjonen, mens sjokoladepålegget er inspirert av Melissa.Loffskive / Oopsies
Totalt 8 stykker

3 egg
100 g philadelphia, eventuelt kesam eller yoghurt
1/2 ts fiberhusk, kan sløyfes
1/2 ts bakepulver

Skill eggehvitene fra eggeplommene.
Bland eggeplommene med philadlephia, bakepulver og fiberhusk. Du kan også tilsette for eksempel sukrin, kanel, kardemomme, stevia, salt og andre krydder om du ønsker det.
Stiv pisk eggehvitene.
Vend eggeplommeblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Lag topper på en bakplate og stek i 25 minutter på 150 grader. Sjokoladepålegg
1 kristine-porsjon

3 ss hasselnøttsmør, eller annet nøttesmør
1 ss yacon sirup, eventuelt honning
1 ss kakaopulver
En liten klype salt

Bland alt godt sammen.
Spis rett koppen, det smaker jo fortreffelig i seg selv, eventuelt nyt på en varm loffskive eller annet godt.


Så utrolig godt!
Håper dere nyter fridag til det fulle.
Ha en super kristi himmelfart :grin:


Kristine ♥

SØNDAG OG BRØDBAKST

 • 05.05.2013, 18:04En ting jeg ikke er flink til, er å bake brød. Det blir enten tørt eller deigete.
Da jeg fikk akutt lyst på nybakt brød tidligere i dag sa PØ "har ikke du en sånn ferdigmiks?".
Jeg hadde helt glemt at jeg hadde denne miksen fra FunksjonellMat i skapet.


Det er første gangen jeg har brukt lavkarbomiksen, men det blir helt klart ikke siste.
Å lage brødet var gjort i løpet av få minutter, kun blande miksen med vann og deretter sette det i ovnen.
Duften av nybakt brød spredte seg raskt i hele huset, så deilig.
Brødet ble saftig og veldig godt.


Grunnen til at jeg veldig sjeldent spiser brød er fordi magen min ikke er veldig glad i mel, spesielt ikke hvetemel som er i de fleste brødsorter, samtidig som jeg synes det metter veldig lite. Det har faktisk skjedd at jeg har spist et helt brød på en gang! Jeg føler stort sett at det er pålegget som metter og at brødet bare er der, dermed har jeg funnet ut at jeg like så greit kan droppe det.
Jeg ble derfor veldig glad over å ha funnet et brød som smaker godt, som magen min likte og som metter.
Det eneste negative jeg har å si om brødet er at jeg synes det var noe dyrt med tanke på at brødet er nok så lite. Det blir nok ikke et brød jeg kommer til å bruke hver dag, det blir dyrt for en fattig student, men heller det brødet jeg velger når jeg har lyst på brød.


Lunsjen i dag ble selvfølgelig nystekt brød, varmt og godt, med hjemmelaget aioli, reker, spekeskinke, avokado, ost, egg, tomat, agurk og paprika.
Ordentlig kose seg inne en lat søndag mat.


Ved siden av serverte jeg en kopp sjokoladekokos kaffe.
En ny miks som slang i sammen.
Jeg blandet sammen 10 g mocca-protein, 1 ts kakaopulver, 1 ts kokos, 1 ts sukringold og 0,5 dl vann i en kopp. Deretter helte jeg over svart kaffe. Tilslutt hadde jeg over 1 dl melk som jeg skummet opp med en visp.
Godt!

Gårsdagens treningsøkt ble en løpetur.
Nå er det noen uker siden jeg løp sist, og det var så godt!
På grunn av regnværet trakk jeg inn på Elixia.
Det ble 8 deilige kilometer på møllen :grin:
Som jeg skrev på instagram i går, @dedicationkristine, så er løping så mye mer for meg enn trening, fettforbrenning og svette. Når jeg løper kapsler jeg meg inn i min helt egen verden. Her er jeg takknemlig for den kroppen jeg har, for at den er sunn, frisk og glad, og at jeg har ben som kan løpe. Det er en pause fra hverdagen hvor jeg tenker igjennom ting og løser problemer. Jeg føler meg rett og slett lettere til sinns, mer ernergisk og glad etterpå.

I dag har jeg stort sett vært lat hele dagen.
Hvert øyeblikk blir det en liten power walk ut i ettermiddagssolen, mens PØ står for søndagsmiddagen.
Håper helgen din har vært bra.
Nyt det lille som er igjen.


Kristine  

SKINN MED

 • 27.04.2013, 12:54Her på Østlandet skinner solen helt fantastisk i dag.
Det er faktisk så god temperatur at jeg har tatt på meg shorts.
Håpe det er slik for dere alle, uansett hvor du holder til.
Sol, lørdag og godt humør er en uslåelig kombinasjon.


Jeg laget pannekaker til frokost.
Kanelpannekaker servert med kesam, plommer, kiwi, eple og varme jordbær.
Jeg har vært så nerd at jeg skar ut frukten i figurer :razz:
Små barn, små gleder. Større barn (aka meg), større gleder.
Jeg har litt overflod av energi og kreativitet for tiden. Det kommer til syne under matlaging, jeg prøver mye nytt, og i stuen, PØ synes jeg har pratet konstant den siste uken.  Kanelpannekaker

2 egg
2 ss havregryn
2 ss proteinpulver, jeg brukte jordbær
1/2 most banan
1 ts kanel
1 ts sukrin+
2 ss melk

Bland alt sammen og la røren svelle et par minutter.
Stek på middels varme i kokosolje.
Enkelt og greit.
Server med hva du enn måtte ønske.


Nå er det på tide å komme seg en tur på trening.
Det blir gjennomgang av cardio energy, i morgen skal jeg fremføre produktet mitt.
Jeg er utrolig nervøst. Egentlig er jeg en veldig sjenert sjel av meg. Å skulle stå foran andre å ha alles øyne på meg, ja det blir skummelt! Samtidig gleder jeg meg. Vi har nok alle godt av å komme litt ut av vår egen komfortsone av og til, og det kan jeg trygt si at jeg vil gjøre i morgen. Hey, det går nok kjempe bra. Fingrende er krysset!
Etterpå skal jeg og PØ sette oss på en kafe, nyte lunsj og solskinn.


Ha en riktig strålende lørdag :grin:
Smil og skinn om kapp med solen.

Kristine

SØNDAGSBRUNCH

 • 07.04.2013, 13:02


Riktig god søndags formiddag.
Jeg nyter en virkelig lat dag :grin:
Jeg har sovet lenge og utrolig godt, noe jeg ikke har gjort hele uken på grunn av nakkeproblemer, jeg har fri i dag, jeg er på besøk hos verdens beste mamma, jeg har en haug med blader, Stella, Costume og Elle som jeg skal kose meg med, solen skinner, yoghurt godteri er kjøpt inn og hodet kjennes faktisk ganske bra ut.
Dette blir en bra dag!
Jeg har fått en skjev virvel i nakken, noe som har gjort at jeg har overbelastet og feilbelastet annen nakkemuskulatur og fått masse spenninger i nakken. Det har spredd seg nedover ryggen og opp i hodet som smerter og verk, og har ført til at søvnen har uteblitt den siste uken.
Dermed har også energien og treningenslysten blitt borte. 
Nå har jeg strukket og tøyd, fått massasje, blitt knadd og i dag skal jeg få strøm.
Nakken blir sakte men sikkert bedre.
Jeg håper inderlig at jeg søvn og energi kommer tilbake snart, slik at jeg også kan komme meg på trening.
Trening er et sted hvor jeg for tenkt igjennom ting, hvor tankene bare flyr og jeg får meg-tid.
Jeg savner et skikkelig det trening gir meg og et endorfin-rush! 


Jeg har akkurat spist en god og stor brunsj.
Mikro protein-brød med sennep, kokt sinke, cherrytomat og sylteagurk, og kesam og sukkerfritt syltetøy, og blåbær, kesam og stevia, sammen med en proteinkaffe, appelsin og druer.
Proteinkaffen laget jeg av 20 g mocca-protein som jeg blandet med 0,5 dl vann og 1 ts bakekakao i et glass. Deretter helte jeg oppi svart kaffe og rørte rundt. 
Jeg rett og slett elsker proteinkaffen Protein mikro brød

3 ss bakepro, 3 ss mel (jeg brukte siktet speltmel), litt salt, 1/2 ts bakepulver, 1 egg og 1 -2 dl vann.
Bland alt sammen til det blir en tykk deig i en avlang boks. Jeg brukte en matboks. Dekk boksen med plastfolie, dette er ikke nødvendig men vil gi et saftigere resultat, og ha i mikroen på fyll guffe i 4 -5 minutter.
Jeg hadde mitt brød i 4 minutter og 30 sekunder på 750 w.
Lat avkjøle litt før du deler i skiver. 

Jeg vil tro at du kan bytte ut melet med for eksempel mandelmel, sesammel eller annet mel. I og med at jeg er på besøk hos mamma har jeg ikke tilgang til mange fancy bakeingredienser og måtte bruke det jeg fant. Du kan også bytte ut bakepro med en annen tørrvare som mer mel. 


Så nå sitter jeg har på kjøkkenet til mamma, veldig fornøyd og drikker opp proteinkaffen min. 
Ta vare på de gode stundene, gled deg over det du kan og det du har, vær med mennesker som får deg gir deg glede og kjærlighet, smil og le så mye du kan og nyt hver dag. 
Håper du får en flott søndag :grin:


Kristine 

UKESTART

 • 21.01.2013, 19:44


Hei og hopp.
Riktig god mandag :grin:
Er du klar for en ny uke?
Det er jeg!
Jeg er bestevenn med mandager.
Denne uken våknet jeg likevel opp med en usedvanlig god følelse.
At dette blir en bra uke, er jeg skrå sikker på.
Og det gjelder forøvrig din uke også.
Bare ved å tro det, skal jeg love deg at uken blir litt bedre.


Jeg spiste en utrolig god lunsj i dag.
En krabbesalat var en luksuriøs og deilig start på uken.
Krabbe er supermat med et høyt proteininnhold og et lavt fettinnhold.
I tillegg inneholder skalldyret godt med vitamin B12, som er viktig for dannelsen av nye celler, og mye av mineralene selen, som blant annet bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen vår,  og kalsium, som er nødvendig for god benhelse.
Bare synd at krabbe koser en del.


Salaten min består av ruccola, gul paprika og cherrytomater.
Kikerter, avokado, krabbe og en hjemmelaget sitroninaigrette kom på toppen.
Vinaigretten laget jeg av kokosolje som jeg smeltet i mikroen og blandet sammen med sitronsaft og finhakket hvitløk.
Nydelig.


Før trening ladet jeg opp med denne deilige tallerkenen.
Jeg elsker frukt!
Om jeg skulle valgt en ting som jeg måtte leve på resten av livet, ville det blitt frukt...eller proteinkaffe. De to tingene går jeg aldri lei og kan spise i enorme mengder.
Eple, vannmelon, ananas, appelsin og jordbær.
Jordbærene var overraskende gode med tanke på at de ikke var norske.
Vannmelonen derimot, den var dvask og skuffende.


Så bar det på trening for en rygg økt og litt bryst.
- Chins
2 sett * 10 -12 repetisjoner
- Nedtrekk med bredt grep
2 sett * 7 -9 repetisjoner
- Nedtrekk med smalt grep
2 sett * 8 -10 repetisjoner
- T-bar roing
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Lat pullover
3 sett * 12 repetisjoner
trisett med
- Face pull
3 sett * 15 repetisjoner
og
- Push ups
3 sett * 16
- Flyes i kabel
3 sett * 8 -10 repetisjoner

En god og effektiv økt.
Et trisett vil si at jeg gjør tre øvelser etter hverandre uten noen pause mellom.
Jeg gjør altså en øvelse, går rett på neste øvelse og deretter rett på øvelse nummer tre, før jeg så tar en pause.
En super måte å trene på om man har dårlig tid eller vil utmatte muskulaturen på en annen måte.


Etter trening var jeg super sulten og ville ha noe raskt.
Jeg hadde skikkelig lyst på rundstykker, men det tar alt for lang tid å vente på at baksten skal heve når man er sulten.
Da ble det scones.
Disse er veldig enkle og raske, samtidig som de er sunne, proteinrike og grove.Scones

0,25 dl bakepro, eller annen tørrvare / mel
0,25 dl kruskakli, kan byttes ut mot annen tørrvare
0,5 dl havremel, kan byttes ut mot annen meltype
1 ss linfrø
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
4 -6 ss melk
80 g kesam

Bland sammen tørrvarene.
Ha så i kesam og melk.
Utifra hvilken tørrvare du bruker vi du muligens trenge annen væskemengde.
Tilsett litt og litt væske til deigen er løs og lett klissete.
Lag boller på en stekeplate, jeg fikk 3 mellomstore scones, som du klemmer litt flate.
Stek på 200 grader i 12 -15 minutter.
Så enkelt var det.


Jeg smurte to av sconesene med wasabi og dijonsennep, før jeg hadde på roastbiff, salat, cherrytomat og paprika.
Den siste sconesen ble servert med kesam og sukkerfritt bringebær.
En proteinkaffe (svart kaffe blandet med 20 g mocca-protein og 3 dråper stevia sjokolade) hørte med.


Ha en riktig fin mandag videre.
Dette blir en bra uke for oss alle :grin:

Kristine

HEI MANDAG

 • 26.11.2012, 17:19


Da er det mandag igjen.
Til fordervelse for noen og glede for meg.
Husk at det aldri blir stort bedre enn hva du gjør det til selv.
Ja, det kan være tungt å komme i gang igjen etter helgen, men ikke lag det verre for deg selv. Det vi mennesker ofte gjør er å henge oss opp i det negative og da kan tankene lett låse seg fast her. Finn heller små gleder ved denne mandagen. Tenn noen lys, nyt en god kopp te og gled deg til noe som kommer.
Mandagen kommer hver eneste uke, uansett om man vil eller ikke, gjør det til noe positivt.


Trøtt morgentryne en mandagsmorgen.
En proteinkaffe (20 g mocca-protein blandet med svart kaffe), gjør mandag straks litt lettere å takle.

Jeg får min del gleder meg enormt til juleferie.
I dag er det akkurat fire uker igjen til julaften.
Dere husker kanskje at jeg sa jeg hadde søkt om en ukes fri i julen? Den har jeg fått :grin:
Fra og med lille juleaften til nyttårsaften tar jeg ferie. Da er det avslapping, kos, familie og bare hygge som står på planen.


Dagens lunsj ble stor og god.
Jeg følte for litt ekstra energi denne mandagen.


- En kopp proteinkaffe
15 g mocca-protein blandet med svart kaffe og 2 dråper stevia sjokolade
- To grove brødskiver
En smurt med grov sennep før jeg hadde på spinat, spekeskinke, avokado, cherrytomat og paprika
En brødskive spinat, kokt egg og cherrytomat
- En sharon
Min yndelingsfrukt!
- Proteinpannekaker
De ble servert med varme jordbær (frosne som jeg varmet i mikroen), skyr naturell og kokosflak


Pannekakene er enkle.
Jeg blandet sammen 1 egg, 1 eggehvite, 3 ss havremel, 2 ss vanilje protein og 4 dråper stevia vanilje.
Jeg stekte tre pannekaker på middels høy varme i litt kokosolje.
Godt!


Hvert øyeblikk er det klart for ukens først treningsøkt.
Ben og skuldre skal få gjennomgå i dag.
Jeg er ikke så glad i å trene ben, skuldre derimot, det synes jeg er kjempe gøy. Derfor har jeg valgt å trene disse to kroppsdelene sammen slik at jeg får trent noe jeg trenger å forbedre, nemlig ben, og noe jeg synes er morsomt, skuldre.

Økten kommer til å se omtrent slik ut:
- Knebøy
4 sett * 6 -10 repetisjoner
- Utfall
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Markløft
4 sett * 7 -10 repetisjoner
- Benpress
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Skulderpress
4 sett * 6 -10 repetisjoner
- Sidehev
2 sett * 10 - 12 repetisjoner


Først skal jeg spise opp maten min.
Jeg laget banansjokolademuffins (oppskriften finner du her) tidligere i dag.
Ekstra god før treningsmat med banansjokolademuffins toppet med peanøttsmør, kesam og jordbær, sammen med en riskake med kesam, sukrin og kanel og et glass pepsi max.


Håper du har hatt en riktig så fin mandag :grin:
Jeg ønsker deg en fantastisk uke videre.
Kristine

FREDAGSFRI

 • 16.11.2012, 16:34Jeg våknet med en ordentlig deilig helgefølelse og lå å koste lenge med pusene før jeg stod opp.
Så slo det meg plutselig, jeg jobber hele helgen!
Nedtur.
Da jeg i tillegg kom på at jeg faktisk ikke har en fri helg før julaften, fikk jeg små angst og hadde mest lyst til å bli i senga.


Jeg har dårlige dager jeg også.
Men det er i grunn helt ok.
Uten dårlige dager ville vi ikke merket eller satt pris på de gode.
Dessuten bruker jeg slike dager på å gjøre akkurat det jeg vil, kose meg og bare ta et minutt av gangen.


Tidligere i dag koblet jeg ut med litt meg-tid.
Costume, tente lys, proteinskiver med assorter pålegg, sharon, jordbær (frosne som er tint i mikroen), physalis og en chai latte.
Jeg følte meg straks mye bedre til sinns.


ProteinSkiver
1 egg, 1 hvitte, 50 g cottage cheese, 1 stor ss kokosmel, 1 stor ss pofiber (eller mer mel), 1 ts fiberhusk, 1/2 ts bakepulver, ca 0,5 dl vann, litt salt
Skill eggehviten fra plommen. Bland sammen den ene plommen (eller begge om du ønsker det) med cottage cheese, kokosmel, pofiber, fiberhusk, bakepulver, salt og vann. Stivpisk de to eggehvitene. Bland forsiktig de stivpiskede eggehvitene inn i degigen. Form 4 store klatter på en bakeplate. Stek på 200 grader i 15 - 20 minutter.
Jeg smurte wasabi, ketchup og sennep på noen og hadde over spekeskinke og cherrytomater.
Resten av skivene ble servert med sjokoladepålegg.

SjokoladePålegg
4 ss kesam, 4 ss philadelphia light, 1 ss mocca-protein, 1 ss kakaopulver, 1 ss sukrinmelis og 4 dråper stevia sjokolade.
Bland alle ingrediensene sammen og spis alene eller bruk som pålegg.


Chai-latten
1 pose chai te, jeg brukte Pukka, 1 ss kakaopulver, 1 ts sukrin, 2,5 dl vann, 1 dl melk
Kok opp vann med te, kakaopulver og sukrin. Hell over i et glass. Varm opp melken og skum den. Du kan bruke en melkeskummer eller eventuelt en visp. Hell melken over teen. Server.

Som du kanskje skjønner så er matlagingslysten (det er vel egentlig ikke et reelt ord) tilbake.
Jeg har allerede planer om å bake noe senere i dag :grin:
Allerede står det en deig klar i kjøleskapet og godgjør seg.
Jippi, jeg elsker å bake!


Middagen er akkurat fortært.
Det ble en enkel og lett variant, da jeg har planer om å ta meg en tur på trening snart.
Speltlompe pizza kjenner dere nok igjen.


I dag smurte jeg lompene med tomatpure før jeg hadde på rødløk, ost og pesto.
Inn i ovnen på 225 grader i cirka 8 minutter.


Riktig god helg.
Håper du har fri og kan nyte dagene :grin:
Kristine

200 REPETISJONER

 • 28.10.2012, 17:58


Jeg hadde en helt fantastisk treningsøkt i dag.
Svett og usminket bildet, men en veldig fornøyd frøken :grin:
En økt bestående av knebøy og markløft.
Enkelt og greit.

- 10 sett * 10 repetisjoner med dype knebøy
- 10 sett * 10 repetisjoner med markløft

Jeg kjørte øvelsene som super sett.
Det vil si at jeg først gjorde 10 repetisjoner med knebøy, tok noen dype pust og gikk så rett på 10 repetisjoner med markløft. Deretter ble det en ordentlig pause før jeg begynte på neste sett.
200 repetisjoner senere var jeg god og shaky i bena. 
Fryktelig sulten var jeg også.


Rett hjem å lage mat.
Det er rart hvordan jeg alltid blir sulten etter trening.
Det er vel et tegn på at kroppen vil ha påfyll.
Jeg laget protein-mocca-gørt, riskaker og frukt.
Perfekt påfyll etter en god styrkeøkt.


Dette er riskakene jeg kjøpte her om dagen.
Det er vel egentlig ikke riskaker, men maiskaker i og med at de er laget av mais.
Veldig gode er de.
Jeg smurte dem med wasabi og ketchup før jeg hadde lettere jarlsbergost og cherrytomat på to av dem, og mager smørost og cherrytomat på nummer tre.
I skålen er det appelsiner og plommer.


Mocca-grøten ble veldig god.
Jeg laget havregrøt på vanlig måte ved å koke havregryn med vann.
Når grøten var ferdig blandet jeg inn 1 scoop mocca-protein, 1 ts instant coffee og 4 dråper stevia sjokolade.
På toppen har jeg cottage cheese, kesella, frosne bringebær, frosne blåbær, pekannøtter, kokosflak og pistasjnøtter.
En real dose kanel hadde jeg også over før jeg spiste.
Godt!


Nå har jeg satt meg ned med litt snaks til skolelesingen.
Det er alltid mye lettere å motivere seg til å lese når jeg har noe å knaske på.
Sætres beste speltkjeks med kesella (kesam) og sukkerfritt syltetøy, ristede mandler, et par chocorite protein barer og grønne druer.
Da er jeg klar til å pugge knokler og fester en times tid.I kveld er det kjærestekveld.
Biff, tente lys og film. Kos på sitt beste.
Håper du har hatt en herlig helg :grin:
Nyt søndagen videre.

Kristine  

HARRY IGJEN

 • 27.10.2012, 16:10


I dag var jeg oppe klokken seks på morgenen.
Etter å ha kost meg med familie middag og hygge i går kveld, kjente jeg at jeg godt kunne sovet noen timer ekstra. Jammen godt vi skal stille klokken i natt og får sove en time "ekstra".
Likevel spratt jeg opp da jeg og mamma skulle ta turen over grensen og være harry igjen.


Denne gangen dro vi til i Strømstad og deretter til Svinesund.
Jeg elsker å ta turen over grensen.
Noen av produktene deres er jeg ordentlig forelsket i og savner i Norge.
Dagens fangst bestod av:


- Rug gryn
- Fiber havregryn
- Pauluns eple og kanel müsli
- Sukkerfritt syltetøy
- Low carb pasta
- Ekstra sterk salsa
- Pepperkakekrydder
- Kalkunfilet
- Kalkunbacon
- Ytrefilet av storfe
- Kalkun krydder pastrami
- Keso (elsker keso, så jeg kjøpte mange spann)
- Kesella (samme som over, endte med 6 stykker)


- Et par Celsius energidrikker med sitron og lime
etter å ha hørt meg rundt fikk jeg beskjed om at dette var den beste smaken
-
Lett yoghurt
- Riskaker i forskjellige smaker
- Lettsaltede riskaker
- Swebar med pepperkakesmak
- Sjokolade søtet med stevia i forskjellige smaker
- Light philadelphia
- Lett ristet og saltet nøttemiks
- Tørkede bær og nøttemiks
- Licorise tyggis
- Frossen supermix (frosne bær og gojibær)


I og med at vi kom oss så tidlig avgårde, var vi også tidlig hjemme.
Vi var tilbake rett før to.
Da er fortsatt masse av lørdagen igjen.


Etter å ha ryddet ut, laget jeg en ekstra god lunsj.
Super lunsj :grin:
Salat, kokt egg, kokt potet, biff, avokadomos og sopp med bacon.
Jeg brukte ytrefilet og kalkunbacon fra Sverige.
Fersk biff er så utrolig godt.


Jeg stekte shiitake sopp, portobello sopp og championgong i pannen med et hvitløksfedd og litt olje. Stek på høy varme til soppen gir fra seg en del væske.
Når soppen var ferdig stekt slang jeg oppi baconet og sprøstekte det før jeg skar det i skiver og blandet det med soppen.
Biffen krydret jeg med salt og pepper før jeg stekte den på middels varme et par minutter på hver side.
Jeg moste en halv avokado sammen med litt sitronsaft og en spiseskje med keso (cottage cheese eller kesam fungerer også)
Salaten består enkelt av spinat, gul paprika og cherrytomat.
Å koke potet og egg regner jeg med at dere kan. Jeg har forøvrig nesten alltid kokt potet og kokte egg i kjøleskapet. Det holer seg i flere dager og er perfekt til matpakker eller raske måltider.
Godt og raskt, laget på under ti minutter, selv om det ser nok så komplisert ut.


Da åpner jeg Celsiusen og tar meg en tur ut.
Dagens trening blir en power walk.
Det er ordentlig nydelig høstvær her på Østlandet.
Sol og klar, blå himmel. Riktig nok også forferdelig kaldt, så det er bare å kle seg.
Ha en flott lørdagskveld :grin:

Kristine  

MANDAGSGIV

 • 22.10.2012, 18:28


Jeg har hatt en fresh og deilig start på uken.
Hva med deg? :grin:
Energien fortsetter å være på topp, noe jeg så absolutt ikke klager over.


Dagens lunsj ble deilig ovnsbakt laks.
Jeg er så glad i og ovnsbake.
Resultatet blir alltid bra, smakfullt og saftig, samtidig som maten lager seg selv mens du kan gjøre noe helt annet.


Jeg hadde rotgrønnsaker i en form.
Gulrot, kålrabi, rødløk og soltrøket tomat. Ringlet over litt olje før jeg krydret med rosmarin, hvitløk og pepper.
Laksefilet la jeg oppå grønnsakene.
Inn i ovnen på 180 grader i 25 minutter.
Laksen min var frossen. Har du fersk laks, vil jeg korte ned steketiden med 5 -10 minutter.
Jeg serverte med kokt potet, sitron og en dæsj kesam.
Godt og enkelt.
Jeg har skikkelig sansen for kokte poteter. Spesielt med kesam og sitronsaft. En ny favoritt som det går mye i om dagen.


Det ble en styrkeøkt på rygg og bryst i ettermiddag.
To økter på en dag, det er ikke dårlig.
*klapp på skulderen*
- Nedtrekk
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Enarms roing med
3 sett * 9 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 7 -9 repetisjoner
- Stående roing
3 sett * 9 -12 repetisjoner
super sett med
- Pushups
3 sett * 15 repetisjoner
- Pec deck
3 sett * 12 -15 repetisjoner
- Face pull
3 sett * 14 -16 repetisjoner
super sett med
- Sittende roing
3 sett * 15 -16 repetisjoner


Før trening ladet jeg opp med en liten pre-workout dessert.
Uten mat og drikke, duger denne frøkna ikke.
Jeg merker utrolig stor forskjell på treningsøktene hva jeg har spist og hvor lenge det er siden jeg har spist.
Treningsutbyttet er desidert best om jeg trener en times tid etter et  snacks-måltid bestående av karbohydrater, fett og proteiner.
Eventuelt også om jeg trener tidlig på tom mage. Jeg har overraskende bra energi på morgenkvisten.


RIskaker med brunost og syltetøy, riskake peanøttkrem (kesam blandet med peanøttsmør), banan og kanel, knekkebrød med skyr og syltetøy, plomme og en grapefrukt.


Ha en fortsatt fin mandag :grin:
Jeg koser meg på jobb frem til halv elleve.
Ønsker deg en strålende uke videre.

Kristine

TIRSDAGSPOWER

 • 16.10.2012, 15:29


Jeg føler meg sterk og super motiver.
For en fantastisk herlig følelse :grin:
Da klokken ringte i morges var det første jeg tenkte på at jeg gledet meg til trening.
Dagens rygg og brystøkt så slik ut:
- Pull ups
2 sett * 11 og 9 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 7 -10 repetisjoner
- Enarms roing med manual
3 sett * -9 -10 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 7 -12 repetisjoner
- Stående roing
3 sett * 10 -12 repetisjoner
supersett med
- Push ups
3 sett * 15 -16 repetisjoner
- Flyes i kabel
3 sett * 7 -10 repetisjoner
- Sittende roing
2 sett * 13 repetisjoner
supersett med
- Facepull
2 sett * 16 repetisjoner

En skikkelig power økt.
Masse energi, god kontakt med musklene, godt humør og god pump.
Virkelig gøy med slike treningsøkter.


Da jeg var kommet hjem laget jeg meg noe raskt og godt.
Å få i seg næring etter trening er viktig.
Når vi trener brytes musklene våre ned.
For at de skal kunne bygge seg opp igjen er de avhengig av påfyll; næring.


Jeg passer alltid på å få i meg karbohydrater og proteiner minimum en halv time etter at jeg har trent.
Skal jeg rett hjem fra trening, da er jeg hjemme 15 minutter etterpå, lager jeg noe kjapt når jeg kommer hjem, slik som i dag.
Vet jeg derimot at det blir lenger til jeg får laget mat, tar jeg en proteinshake og frukt og / eller riskaker.
Speltlomper smurt med sjokoladecheese (cottage cheese blandet med kakaopulver og sukrinmelis) og bananskiver, og speltlomper med cottage cheese strødd med sukkerfri oboy pulver, ble dagens etter treningssnacks.


Jeg har akkurat spist en deilig power lunsj.
Salat laget av forskjellige salattyper, gul og oransje paprika, tomat og rødløk, servert med to kokte poteter, en boks tunfisk, en halv avokado, en halv boks linser, et halvt eple og to plommer.
En proteinkaffe (20 g mocca-protein og 2 ts instant coffee) hørte med.
Jeg er ganske så mett og fornøyd akkurat nå.


Det er faktisk første gangen jeg spiser linser.
Godt og sunt.
Jeg skal desidert spiser mer av det.
Linser er en god og kompleks karhydratkilder.
De inneholder også godt med protein og fiber. 
I linser finner vi mye av mineralene folinsyre, jern, kalsium og magnesium.
Muskelmat med andre ord.
I tillegg er de billige.Nå skal jeg løpe avgårde på jobb.
Jeg sender ut et stort energi- og motivasjonsboost til dere alle :grin:
Ha en super tirsdag!

Kristine

POWERMEAL

 • 14.10.2012, 19:32Spørsmålet om jeg spiser lite karbohydrater, dukker stadig opp.
Det gjør jeg ikke, men jeg spiser spiser mesteparten av mine karbohydrater på kvelden.
Grunnen er rett og slett at jeg har lett for å føle meg søvnig etter et måltid med mye karbohydrater, noe jeg ikke ønsker på dagtid. Det er derimot perfekt før leggetid. Samtidig kunne jeg aldri kuttet karbohydratene da jeg har mye mer energi, godt trykk på trening og bedre fremgang med gode karbohydratmengder. Dessuten smaker de så godt! :grin:
Kveldsmaten viser jeg dere sjeldent. Mest fordi jeg som regel blogger før kveldsmåltidet, men også fordi kveldsmaten min så å si alltid ser ut som et eneste stort rot. Det er sjeldent særlig apetittvennlig.
I dag har jeg i heldig prøvd å gjøre kveldsmaten min fin og tar dere med på mitt powermeal.
Slik ser altså et typisk kveldsmåltid ut hos meg.


Kveldsmaten min består alltid av en bolle med frukt, dere vet jo at jeg elsker frukt, oftest gidder jeg ikke skjære dem opp.
I tillegg blir det som oftest en bolle som består av havregryn / frokostblanding med diverse topping eller kokte søtpoteter med kesam, kanel og annen topping, denne miksen er utrolig god - prøv, eller poteter og noe kjøtt.
Jeg varierer selvfølgelig noe, men det er for det meste dette det går i.


Som jeg har sagt tidligere, er jeg en kveldsspiser og spiser mest på kvelden.
Det er det jeg trives best med og som fungerer godt for meg.
Husk at vi alle er forskjellige og må ta og føle på hva som er riktig for akkurat en selv.
Rundt klokken ni pleier kveldsmaten å bli inntatt.
I dag har jeg vært oppe siden klokken seks og har generelt sovet lite de siste dagene, nå blir det derfor tidlig kveldsmat og en tidlig natta.
Jeg gleder meg allerede til å stupe i seng.


Dagens kvelsmat består av:
- 3 dl havregryn blandet med 3 ss peanøttmel og 3 dl melk som jeg varmet i mikroen.
Som topping har jeg cottage cheese, kesam, kiwi, frosne bringebær, cashewnøtter, pistasjnøtter, pekannøtter og kokosflak
- Frukt
Appelsin, druer og plommer
- Riskaker
2 med brunost og sukkerfritt jordbærsyltetøy og 2 med skyr

EDIT:
Denne frøkna var ikke helt mett.
Det ble to skillingsboller, de siste to, og et glass pepsi max.
Nå er jeg fornøyd.


Det skal sies at nå ser bollen min absolutt ikke fin ut.
Etter bildet ble tatt har jeg dynket grøten med masse kanel og sukrin+ og rørt alt sammen.
Det er jo da grøten smaker best!Jeg må beklage at jeg ikke har fått svart på kommenatene deres de siste dagene.
Skolen og forelesning har tatt hele helgen.
Jeg skal gjøre det godt igjen i morgen :grin: Håper det går bra.
Riktig god kveld og god natt.

Kristine

MOTIVASJON OG GODTEPOSE

 • 10.10.2012, 16:21Jeg laget tacosalat til lunsj i dag.
Taco er alltid en sikker vinner.
Det er raskt, sunt, godt og kan lages på flere måter.
Som regel lager jeg den bare i en stor bolle, dynker med tacosaus og spiser rett fra bollen. Det som lite appetittvekkende ut.
I dag derimot, lagde jeg en fin og veldig god variant.


Først lager du salat.
Her kan du bruke akkurat hva du ønsker.
Jeg liker å ha det fargerikt.
Ruccola salat, hjerte salat, gul og rød paprika, tomat og rødløk.


Deretter har du over ønsket proteinkilde.
Karbonadedeig, kylling, fisk, bønner, osv.
Jeg har brukt kylling i biter som jeg stekte i en panne med taco krydder.
Ha gjerne over avokado slik som jeg. 
Avokadoen gir en ekstra god smak samtidig som den tilfører sunne fettsyrer.
Avokado inneholder også antioksidantene Vitamin C, vitamin E og glutation og godt med mineralene kobber, kalium og magnesium.


Tilslutt topper du med et dryss revet ost og ønsket dressing eller saus.
Jeg har brukt lettere jarlsberg ost og laget en taco dressing av mager kesam blandet med sukkerfri ketchup og taco krydder (hvitløk, paprika, salt, oregano, pepper, cummin og chili)
Jeg har i tillegg hatt over en neve valnøtter.
Valnøtter er i følge forskning blant de sunneste nøttetypene.
De inneholder godt med omega3 fettsyrer og masse antioksidanter.For dere som følger meg instagram, @dedicationkristine, har dere allerede fått med dere at natten og formiddagen var noe turbulent av personlige årsaker.
Det ble ikke mye søvn i natt i tillegg til at humøret ikke er det beste, dermed fristet det lite å komme seg på trening.
Jeg vet jo at det vil gjøre godt for kropp og sjel med litt aktivitet og at jeg vil føle meg så mye bedre etterpå.
Derfor motiverte jeg meg selv med en gulerot.
Jeg er egentlig ikke fan av å bruke mat som belønning, spesielt ikke av den usunne typen, men i dag måtte det til.
En liten pose smågodt til bytte mot en gåtur. Jeg måtte nemlig gå til og fra butikken :grin: 
Rett og slett fordi jeg hadde så lyst på og fordi jeg følte at jeg trengte det.   
Det er ikke sånn at jeg er hundre prosent motivert og flink hele tiden.
Og hva vil det egentlig si å være hundre prosent flink?
I mine øyne er det å kunne lytte til kroppen sin, spille på lag med den og gi etter for sine lyster av og til.
Jeg sier ikke at du skal dra rett hjem til sofaen etter jobb hver dag fordi det er mer fristende enn å ta turen på treningssenteret, men at det er helt greit av og til det også.
Det er, som jeg har sagt så mange ganger før, en balansegang som skal til.
Jeg tror mye av grunnen til at jeg stort sett har motivasjonen på topp, er nettopp fordi jeg har funnet denne balansen. Jeg lytter til kroppen min, koser meg hver eneste dag og trives med det jeg gjør. Trening og sunn mat bidrar til noe positivt.
Jeg tror at med en gang det blir noe man , vil en del av denne gleden og gnisten forsvinne.
Nettopp derfor kommer jeg til å fortsette å gjøre akkurat det jeg vil, uansett om det betyr en godtepose på en onsdag.
I min verden heter det 'har du lyst, har du lov', så lenge det ikke blir hver dag selvfølgelig. Hva er det som motiverer akkurat deg?
Jeg trekker ut tre av kommentarene og sender ut en liten hilsen.
Bare husk å legge igjen epost adressen din i e-postfeltet.
Ha en super og forhåpentligvis motiverende onsdag :grin:
 
Kristine

I SENGA

 • 07.10.2012, 12:00God formiddag dere.
Søndag og solskinn.
Det er så deilig å våkne til sol.
I det siste synes jeg vi har sett vel mye til regn, derfor er gleden stor når solen titter frem.
Små barn, så gleder.
Det gjør vel ingen ting om gleden er liten.
Kunsten i de glades liv er nemlig å kunne glede seg over de små ting, for det er disse vi ser mest av i hverdagen.


For å gjøre søndagen ekstra bra, bestemte jeg meg for å ta med meg frokosten i sengen.
Det blir vel kanskje mer brunsj, i og med at jeg spiser den nå.
PC og mat i senga :grin: 
Ikke rart at jeg smiler og ler i dette øyeblikket.
Kristine koser seg!

Dagens frokost består av:
- Proteinkaffe, oppskrift og fremgangmåte har jeg lagt ut tidligere her
- Frukt og bær, appelsin og blåbær
- Vaniljekrem (kesam, stevia vanilje, sukrinmelis og cottage cheese) med peanøttsmør
- Stekte egg med kalkunbacon, tomat, gul paprika og litt ruccola
Superfrokost.Ha en riktig fin søndag :grin: 
Se om du kan finne noen ekstra gleder i dag.

Kristine

HØSTDAG

 • 03.10.2012, 15:24


I dag har det vært en skikkelig høstdag.
Regnet som pøser ned, vinden som blåser og kjølig temperatur. 
På slike dager tenker jeg at det er dess større grunn til å kose seg inne :grin:
Når det er grått ute tenner jeg alltid lys om morgenen hvis jeg har tid.
Akkurat det gjorde jeg i dag.
Tente et par kubbelys og tok morgenkaffen mens jeg koste med pusene.
En ordentlig bra start på dagen.

Planen var egentlig å gå til Elixia i dag, for så å være med på en Yoga time.
I dette været droppet jeg power walken ute og tok den inne isteden.
Med god musikk på øret, var jeg klar!
40 minutter gange på tredemøllen med stigning 3 og hastighet 7,2.
Hatha Yoga, timen jeg var på, gjør underverk for kroppen.
Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle like Yoga.
Etter å ha prøvd det noen ganger og kjent hvor avspent og lett kroppen blir etterpå, er jeg frelst.
Det gjør godt for kropp og sjel og er noe jeg vil anbefale alle.


Etter trening ble det proteinpizza.
Jeg fikk akutt lyst på pizza.
Har du lyst, har du lov!
Denne pizzaen er enkel, god og raskt å lage.

Til en person trenger du:
2 egg, 1 hvitte, litt kruskakli, 1 ss med bakepro, 1 ss kokosmel, 1 ss kesam og salt.
Alt røres sammen i en bolle og has utover på en bakeplate.
Stek på 200 grader nederst i ovnen i 5 minutter.
Jeg smurte bunnen med tomatpure og ketchup, før jeg la på skinkeskiver, noen tomatskiver, løk, ananas og godt med lettere jarlsberg ost.
Du kan selvfølgelig ha på akkurat det fyllet du ønsker.
Inn i ovnen igjen på nederste rille i cirka 10 minutter.


Smeltet ost.
Mh'mmm...
Det er så godt.
Jeg laget en dressing av finhakket hvitløk og chili, kesam, tomatpure og litt sukrin som jeg spiste sammen med pizzaen.


Nå har jeg laget meg en kopp kakao og et fruktfat.
Lysene er tent og bøkene er funnet frem.
Det blir plutselig mer motiverende å tilføre ny kunnskap i koselige omgivelser og god snacks.
Regnet kan bare pøse ned, for jeg har det veldig koselig her inne i varmen.
Gleden er som et lys - tenner du det for andre, faller skinnet tilbake på deg selv.
Carit Etlar.

Appelsiner, druer og norske, gode plommer.
Kakaoen laget jeg av 3 dl melk som jeg varmet opp i en kjele sammen med 30 g mocca-protein, 2 store spiseskjeer med kakao, 1 ss sukrin og 6 dråper stevia sjokolade.


Krem må man også ha på kakaoen
Jeg prøvde å få lage et hjerte, men som du ser, ble det ikke helt vellykket.
Høst er kakaotid hos meg.
Jeg elsker å krype opp i sofaen med noe varmt og god mellom hendene.
Det er så deilig når man drikker kakaoen og kjenner at varmen sprer seg i hele kroppen.
Kos deg inne i regnet og ha en fortsatt fin dag :grin:

Kristine

DEILIG SØNDAG

 • 30.09.2012, 16:25


Jeg elsker søndager.
I hvert fall søndager hvor jeg ikke har noe konkret på planen annet enn å lese, bake og lade opp til en ny uke :grin: 
Jeg har forresten bestemt meg for å lage meg en treningsplan.
Takk for deres tilbakemeldinginger på innlegget om mine tanker om en slik plan.
Dagens kveldskos blir en form for god bakst og et glass pepsi max mens jeg setter opp treningen.
Jeg forteller mer når planen er klar.


En av de deilige tingene med late søndager er at jeg kan ligge lenge i sengen om morgenen uten å ha dårlig samvittighet for alt jeg burde gjort.
Jeg brukte lang tid på å komme meg opp i morges og lå å koste godt over en time med Spera.
Hun får jo aldri nok kos!
Tilslutt måtte jeg si meg ferdig fordi magen begynte å be om mat.


En annen deilig ting med søndag er at jeg kan bruke lang tid på kjøkkenet om jeg ønsker det.
I hverdagen blir som oftest matlagingen gjort relativt raskt.
I tillegg har jeg ofte tatt opp noe fra fryseren eller kjøpt inn noe til middag i forveien.
På søndager derimot er alt "åpent", når jeg titter inn i kjøleskapet tar jeg akkurat det jeg har lyst på.
I dag klarte jeg egentlig ikke bestemme meg for hva jeg hadde lyst på.
Jeg hadde lyst på så mye forskjellig. Så da tok jeg det.
Dagnes frokost:
- Litt salat av spinat, gul paprika og cherrytomater
- Grillede grønnsaker, aubergine og paprika stekt i grillpannen
- Lofotens grove fiskekake med majones
- Egg
- Spelt kjeks med fiskekake ost og ketchup
- Spelt kjeks med lettere jarlsbergost og kaviar
- Fetaost
- Bacon
- Druer, fiken, plommer og blåbær
- Valnøtter

Det ble også en kopp kaffe selvfølgelig.
Den beste avslutningen på en god frokost.Jeg hadde egentlig tenkt meg ut på en løpetur for en times tid siden.
Skoene var tatt på, men så ringte telefonen.
Da jeg var ferdig pratet følte jeg plutselig for litt påfyll av energi før jeg la ut på en tur.
Det er også en deilig ting med søndager.
Jeg kan ta ting litt som det kommer.
En time fra eller til gjør ingen ting. Jeg gjør det jeg føler for når jeg ønsker det.


Enkel påfyll før løpetur samtidig med bloggoppdatering.
Sweet and souer riskaker med thousand island dressing og ketchup sammen med en proteinkaffe.
Det høres kanskje ut som en merkelig kombinasjon, men dette er så godt.
Smaken minner faktisk om chips.
Jeg har dilla på denne miksen for tiden.


Nå får jeg løfte på rumpestumpen og ta meg en liten løpetur.
Det er lenge siden sist nå.
Jeg grugleder meg faktisk!
Det er sjeldent jeg har lyst til å løpe, men det hadde jeg i dag. Jeg er litt spent på hvordan formen er.
Vi får se....
Ha en riktig god søndag videre :grin: 
Slapp av og lad opp.
I morgen er det ikke bare en ny uke som venter, men en helt ny måned.
Kristine

TIRSDAGS UPDATE

 • 18.09.2012, 15:31


Jeg har virkelig fått smaken på min nye bestevenn Tassimo som jeg skrev om tidligere her.
Jeg skal ærlig innrømme at jeg var en smule skeptisk da jeg bestilte kaffemaskinen i og med at den er såpass rimelig. Neida, den gir så god kaffe!
Tidligere har proteinkaffe var min eneste kaffevenn, men nå har jeg fått smaken på ren kaffe.
Spesielt Evergood dark roast, den er himmelsk.
Jeg prøver og ikke drikke for mye kaffe og holder meg til en eller to kopper om dagen.
Fast morgenrutine er en kopp kaffe mens jeg setter meg ned i fred og ro, tenker igjennom den kommende dagen og spoler tankene inn på det positive.
Hva jeg tenker har mye å si for hvordan jeg føler meg og da også hvordan dagen utarter seg.
Jeg starter derfor hver dag med fem minutters me-time med kaffe og positive tanker.


God morgen med min nye bestevenn.

Ryggen fikk seg en treningsøkt i dag.
Energien er på topp.
Det føles så godt :mrgreen: 
Fire dager pal på sofaen med en god porsjon næring, har virkelig gjort susen.
Jeg perset i stående roing. 8 repetisjoner på 55 kilo.
Da var jeg en fornøyd frøken.
Økten så slik ut:
- Oppvarming
5 minutter gange på møllen
- Stående roing
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- T-bar row
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Nedtrekk
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Sittende roing
3 sett * 12 -13 repetisjoner
supersett med
- Pull down i kabel
3 sett * 15 repetisjoner


Til lunsj ble det en god blanding.
Skiver med diverse pålegg, skyr, nøtter og frukt.
Jeg har faktisk gått til anskaffelse av et serveringsfat for å få plass til maten min.

Skiver
2 egg, 15 g fiber byggmel, 15 g bakepro, litt salt.
Skill eggeplommen fra eggehviten.
Bland sammen de to plommene med mel, bakepro, bakepulver og salt.
Stivpisk eggehvitene. Vend røren inn i eggehvitene og lag rundinger på en bakeplate.
Stek på 200 grader i 12 -15 minutter.
Byggmel kan byttes ut med annen meltype som speltmel, kokosmel eller lignende.
Bakepro kan byttes ut med annen tørrvare på lik linje med byggmel.


På dagens lunsjfat:
- Bolle med norske epler, skyr og nøtter
- Grapefrukt
- Skive med kesam, sukrin+ og kanel
- Skive med cottage cheese, sukkerfritt blåbærsyltetøy og peanøttsmør
- Skive smurt dijon sennep og ketchup, med skinke, lettere jarlsberg ost, tomat og gul paprika
- Skive smurt med wasabi og ketchup, med spinat, lettere jarslberg, paprika og syltet ingefær.Nå skal jeg komme meg på jobb.
Ha en riktig fin tirsdag videre:grin:

Kristine

PANGSTART

 • 03.09.2012, 17:39


Jada, da er virkelig uken i gang.
Håper du har hatt en super ukestart :grin:
Å våkne til solskinn en mandagsmorgen er nødt til å bety at denne uken blir bra, det tror i hvertfall jeg.
Sol gjør meg så glad!


Ellers har dagen gått i ett, noe jeg for så vidt trives med.
Mellom trening og jobb rakk jeg å ta en god lunsj ute.
Kristine-tid, nyte solen og samle masse solskinn i sinnet.
Jeg vet det høres teit ut, men jeg samler faktisk på sol.


Trolig den siste lunsjen ute for i år.
- Hjemmelaget iste
Grønn te med granateple, vann på 80 grader, et par dråper stevia og sitronskiver. Settes kaldt til den er avkjølt. Server med isbiter.
-
Ostegratinert kylling
Kyllingfilet stekt i panne med ost på toppen de siste minuttene, servert med asparges og paprika stekt i grillpannen og hjemmelaget guacamole (mos avokado med finhakket chili, hvitløk, salt, pepper og litt sitronsaft).
- Fruktsalat med topping
Eple, kiwi, blåbær, bringebær og banan, toppet med cottage-skyr (cottage cheese blandet med skyr med jordbær og granateple smak) og nøtter.
Det er hva jeg kaller et realt måltid!


Dagens treningsøkt var fantastisk god.
Forrige ukes deload har tydeligvis gjort susen. I dag ville jeg bare fortsette!
Med 17 repetisjoner med kroppsvekt i markløft, sier jeg meg veldig fornøyd.
Økten så slik ut:
- Knebøy
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Markløft
1 sett * 17 repetisjoner
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Utfall
3 sett * 12 repetisjoner 
- Haclift
3 sett * 9 -10 repetisjoner
- Leg ex
10 + 4 x (myo-reps)
- Hengende benhev
3 sett * 12 -15 repetisjoner
supersett med
- Planke
3 * 70 sekunderHa en riktig flott mandag videre.
Tro på at denne uken blir fenomenal :grin:
Legg vekk alle grå tanker og fokuser på det positive.
Situasjonen blir ikke stort bedre enn hva du gjør det til selv.
Tenk glade tanker og gjør denne uken til din uke.

Kristine

VIL HA BRØD

 • 23.08.2012, 16:22


Da jeg var i Sverige for en ukestid siden, kjøpte jeg med en haug brød.
Etter dette har jeg jo fått brøddilla!
Jeg har frosset mesteparten og nå hadde jeg plutselig spist opp alle skivene som var ferske.
Dermed måtte jeg improvisere med å lage brød i dag.
For jeg ville ha brød til lunsj.Cottage cheese brød

100 g cottage cheese
1 egg
1 ss bakepro
1 ss speltmel (eller annet mel)
1/2 ts salt
1/2 ts sukrin

Bland sammen alle ingrediensene.
Smør massen utover som to skiver på en bakeplate.
Stek på nest nederste rille i ovnen på 200 grader i 10 minutter.
Avkjøl på rist.


Jeg spiste skivene med kesalla, svenskenes kesam, og hadde over jordbær, blåbær og sukrin.
Det var nesten som en liten bløtkake!
Søtt og godt.
Jeg vil tro at denne oppskriften også fungerer supert som pizzabunn eller lignende.
Du kan lage den som en søt- eller saltvariant, tilsett da mer eller mindre av salt (kanskje også litt krydder som hvitløk, oregano og chili) / søtstoff (sukrin, stevia dråper, vaniljepulver, osv).


Til brødskivene serverte jeg kremet squash med laks.
Jeg skar squash i skiver med en ostehøvel og stekte dem raskt i pannen.
I en bolle blandet jeg sammen en eggeplomme, 1 ts dijon sennep, 2 ss kesam og 2 ss lett creme fraiche. 
Bland så suqash og hakket løk med kremblandingen.
På toppen strødde jeg over cherrytomater, gul paprika, røkelaks og litt gressløk.  Akkurat nå sitter jeg å lader opp med en luksusvariant av proteinkaffen.
Denne gangen blandet jeg sammen 1 ss kakaopulver, 1 ts sukrin, 30 g mocca-protein og 4 dråper stevia sjokolade med 0,2 dl vann.
Jeg bruker en skje til å røre denne blandingen jevn.
Tilslutt helte jeg i en kopp svart kaffe i kakaomiksen.
En deilig kopp proteinrik sjokokaffe.
Mmmm...


I og med at jeg startet dagen med en liten runde morgenkardio, 30 minutter gange, blir det en kort styrkeøkt nå.
Rygg og bryst;
- Nedtrekk
- Stående roing
- Facepull
- Benkpress
- Flyes

Ha en fortsatt flott torsdag :grin:
Kristine

UKESTART

 • 20.08.2012, 15:53


Jeg startet uken min med intet mindre enn en skikkelig god treningsøkt.
I dag fikk jeg ordentlig god kontakt med rygg, bryst og skuldre.
Hadde det ikke vært for PØ, som ville hjem, kunne jeg fortsatt mye, mye lenger.
Det var så gøy :mrgreen:
- 5 min oppvarming
gange på møllen, hastighet 7 og stigning 3
- Nedtrekk
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Stående roing
3 sett * 8 -10 repetisjoner
super sett med
- Push ups
3 sett * 15 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Flyes i kabel
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Face pull
2 sett * 15 repetisjoner


Etter trening må vi ha mat.
Påfyll er viktig.
Jeg laget eggwrap med grønnsaker, havregrøt med god topping og te.
Havregrøten laget jeg av havregryn, vann og melk som jeg kokte ekstra lenge.
Så blandet jeg inn litt stevia vanilje.
På toppen har jeg kesam, bringebær, bananbiter, kokosflak, linfrø, solsikkekjerner og peanøtter.


Eggwrapen laget jeg av to egg som jeg stekte i pannen.
Jeg toppet med tomatskiver, gul og oransje paprika og sautert spinat, hvitløk og rødløk.
Så flippet jeg over den siden, slik at det ble som en egglompe.
Det var enkelt og veldig godt.Det kom en pakke fra iHerb i dag.
Jippi, real mandags glede.
Jeg er iHerb avhengig!
Lurer du på noe angående iHerb, har jeg skrevet en guide tidligere her.
Bruk gjerne koden min OKE701, da får du 5 $ i rabatt.


I dagens pakke skjulte det seg (alle produktene er linket):
- Protein sjokolade pudding
jeg har smakt på den allerede, ikke spesielt god.
- Nøttemiks
- Pukka vanilla chai te
- Kokosolje
- PB2
jeg har ikke testet dette peanøttmelet før, kun fra en annen produsent.
- Wild Berry Mix
Kjempe god bær og nøttemiks, naturlig og sukkerfri. Denne har jeg bestilt mange ganger.
- Walden Farm karamell sirup
Denne var faktisk god og er så langt det eneste produktet fra dette merket jeg faktisk likte.


Håper du har hatt en herlig start på uken :grin:
Bare så du vet det; denne uken blir fantastisk.
Fortell det til deg selv og tro på det.
Legg vekk de grå tankene, spol inn på den positive kanalen.
Tenk glade tanker og gjør denne uken til DIN uke.

Kristine

SMILENDE

 • 13.08.2012, 18:40Å starte en ny uke med ny treningsshorts!
Jippi!
Jeg har verdens beste kjæreste :mrgreen:
Det er dessuten sol, jeg har fri og nå er jeg på vei for å besøke min kjære familie.


Før trening laget jeg en ordentlig god lunsj.
Mat er veldig viktig for meg.
Det sies at 'abs are made in the kitchen' og jeg har faktisk skjønt at dette er helt sant.
Etter at jeg la om kostholdet mitt i januar, økte karbohydratmengden betraktelig og levd på rene og ubehandlede produkter 98 % av tiden, har kroppssammensetningen forandret seg totalt.
Jeg har økt i muskelmasse og gått ned i fettprosent.
For ikke å snakke om at jeg har mer energi, bedre konsentrasjon og generelt føler meg bedre.


Dagens lunsj ble:
- Proteinkaffe med mocca-protein
- Agurk, paprika, cherrytomater, kokt asparges, biff bacon og eggfylte tomater
De eggfylte tomatene laget jeg vet å skjære av toppen på tomatene og grave ut innmaten. Deretter hadde jeg i et egg i hver tomat. Jeg toppet noen med ost. Etter 12 minutter i ovnen på 200 grader var de ferdige.
- Eple, bringebær og blåbær med kesam og kokos masse
Godt og mettende.
Men, jeg hadde en skikkelig nedtur I løpet av dagen.
Nemlig en ordentlig ræva treningsøkt!
Jeg kan ikke huske sist gang jeg trente så dårlig.
Selv stangen, altså bare stangen, føltes forferdelig tung.
For meg skal trening være noe lystbetont, gøy og energigivende, jeg ser derfor ingen vits i å presse meg selv på en slik dag.
Jeg tok noen øvelser med kroppsvekt før jeg gikk hjem.
En dårlig treningsøkt i ny og ne må til. Da setter man bedre pris på de gode.
Det blir trolig treningsfri i morgen, men jeg tipper at det blir en super økt på onsdag.


Og slik ser jeg altså ut nå;
veldig så smilende.

Det er mandag dere.
La denne uken bli en fantastisk uke :grin:
Fyll den med aktiviteter som gir deg glede, de du er glad i, mat som gjør godt for helsen og trening som er morsom.
Smil og lev i dag.

Kristine

WEEKEND

 • 12.08.2012, 15:56


Helg og sol  :mrgreen:
Jadda, det er deilig.
Nå har jeg riktignok jobbet hele helgen, men humøret stiger likevel betraktelig med solskinn.
Planen var egentlig å nyte solen etter jobb i går.
Det kom plutselig ingen for å avløse meg på jobb og det endte med at jeg måtte jobbe dobbelt skift.
Da jeg endelig var ferdig var solen borte og jeg var klar for mat og sofaen.
Jeg rakk heldigvis å kose meg litt i solen før jobb i dag.


God lunsj før trening og jobb.
'Jeg har lyst på mye forskjellig'-lunsj.
Sånn er det når jeg ikke klarer å bestemme meg, da blir det litt av alt.- Tomat- og mozarellasalat med basilikum, ovnsbakt brokkoli og paprika med biff
- Ananas og eple med sjokois (en frosssen banan mikset med mocca-protein, stevia sjokolade, kakaopulver og sukrin, frosset i 30 minutter)
- Varme jordbær med kesam
- Proteinkakao (melk, kakaopulver, mocca-protein, sukrin og stevia sjokolade)
Da ble jeg mett og god og klar for en styrkeøkt.

Egentlig hadde jeg tenkt å ta treningsfri i dag, men på grunn av jobbproblemene i går byttet jeg om lørdags og søndagstreningen.
Det ble derfor hvile i går og styrke på rygg og bryst i dag.
- Nedtrekk
- Enarms roing med manual
- Flyes i kabel
- Stående roing
supersett med
- Push ups
- Lats roing
40 gode minutter.


Håper du har hatt en herlig helg.
Jeg er på jobb i fire og en halv time til, så er det hjem til min kjæreste PØ.
Vi har avtalt vaffel- og filmkveld.
Det blir nok denne oppskriften, som er en gjenganger.
Nyt søndagen videre:grin:


Kristine

MATGLEDE

 • 02.08.2012, 11:12Jeg sitter her og spiser en ellers så god frokost, titter ut av vinduet og gleder meg til en fin dag.
Jeg spiser fortsatt ikke frokost-frokost.
Altså, jeg dropper frokosten om morgenen og utsetter den til lunsjtider.
Mitt første måltid, som regel rundt klokken tolv (i dag var jeg sulten før) blir da egentlig lunsj, men jeg velger likevel å kalle det frokost.
Det å finne en livsstil man trives med er utrolig viktig.
Da jeg prøvde å tvinge i meg frokost hver morgen fordi alle så det var så himla sunt, føltes det helt feil for meg. Jeg var verken sulten og ble rett og slett uvel av å måtte presse i meg mat tidlig på dagen.
Det jeg egentlig ønsker å si er at det er mange veier til Rom.
Vi er alle forskjellige. Jeg har min vei og kanskje har du en helt annen vei.
Finn ut hva som passer for akkurat deg :grin:  


På dagens frokosttallerken:
- Asparges, tomat og aubergine stekt i grillpannen
- Lett stekt spinat med litt løk, hvitløk og kokosolje
- Cherrytomater
- Stekt egg
- Røkelaks
- Vannmelon, nektarin, pære, pink lady eple og moreller
- Varme jordbær med vaniljekesam (kesam blandet med stevia vanilje og vaniljeprotein) med kokos, nøtter og frø.
Deilig!


Ha en riktig så fin tirsdag :grin:
Kristine

GLEDE

 • 27.07.2012, 15:45


Fredag allerede dere.
Og solen skinner!
Glede :grin:
Selv om jeg står inne på jobb er det virkelig herlig å se solskinn gjennom vinduet.


Glad og blid frøken før trening.

I går hadde jeg en god styrkeøkt på rygg og bryst.
Det er så godt med de treningsøktene hvor blodet bruser og jeg forsvinner inn i et lykkerush når jeg trener.
- Nedtrekk med bredt grep
- Stående roing
- Benkpress
- Pec deck
- Push ups
- Omvendt flyes
44 herlige minutter.


I dag hadde jeg en god styrkeøkt på ben.
Jeg både kjenner fremgang i form av at jeg blir sterkere og føler bedre kontakt samtidig som jeg ser fremgang i speilet. Det er gøy!
Dagens økt så slik ut:
- Markløft
- Utfall i smith-maskinen
- Leg ex
- Hacklift
Litt dårlig tid før jobb, men det ble likevel 32 gode minutter.


Før trening spiste jeg et godt måltid.
Uten mat og drikke duger helten ikke, vet dere.
Kroppen må ha mat og næring for å kunne prestere og fungere optimalt.
Det er spesielt viktig om du trener, så ikke slurv med matinntaket!

- Masse deilig grønt; tomat, agurk, spinat, gul paprika og asparges, med stekte egg og røkaks
- Eplebiter, pink lady, med peanøttkrem og hakkede nøtter
Peanøttkremet laget jeg av 1 ss crunch peanøttsmør, 1 ss peanøttmel, 2 ss kesam, litt salt og et par dråper stevia english toffee
- Hjemmelaget iste
Enkelt og greit pukkas detox te med et par dråper stevia vanilje som er avkjøltHar du prøvd eplebiter med peanøttsmør?
Det er himmelsk godt.
Jeg tror det er noe med det saftige, syrlige og søte fra frukten som passer perfekt med det salte fra peanøttsmøret.
Ekstra godt blir det med litt kanel over.
Dette er en av mine snacks favoritter.


Riktig god fredag.
Nyt helgen og gled deg over det du kan :grin:
Det sies at lykke er å se de små gledene, det tror jeg så absolutt på.
Livet har så mye å tilby bare du åpner øynene dine for det.

Kristine 

OME - lekende - LETT

 • 18.07.2012, 16:53Hei dere, hvordan går det?
Jeg nyter noen late dager hos familien.
Disse dagene har jeg ikke følt at jeg har så mye å blogge om, men om du er interessert kan du gjerne følge meg på instagram her.
Stort sett har jeg slappet av og bare hygget oss.
I går laget vi verdens beste muffins...og jeg fikk skikkelig sukkersjokk etterpå!

Jeg hadde også en god kondisjonsøkt i går.
Faktisk noe av det beste jeg har hatt på lenge :grin: 
kanskje fordi jeg nesten aldri trener kondisjon lenger.

Bakke intervaller etterfulgt av moderat kondisjon.
Økten ble slik:
- Oppvarming
5 minutters gange
- Bakkeintervaller
Løpe opp en bakke, ca 30 -40 sekunder, for så å gå ned
Jeg gjentok 8 ganger
- Gåtur
35 minutter gåtur med Kasper-hunden i moderat tempo
Jeg kjente det godt i bena etterpå, ja!


Selv om jeg er bortreist prøver jeg å spise nok så sunt.
Til lunsj laget trolig den beste omeletten jeg har laget noen sinne.
Så enkelt og så godt.

Super omelett
til en sulten person

Skjær en potet i skiver og stek i litt olje i en panne.
Miks sammen 3 egg, 2 eggehviter og 2 ss kesam.
Hell blandingen over potetene og topp med ønsket grønnsaker.
Jeg brukte purre og rødløk.
La omeletten steke på middels varme noen minutter.
Når den begynner å bli stiv i kantene tar du den av platen og har øver mer topping om du ønsker dette.
Jeg hadde over marinert hvitløk og fetaost.
Sett omeletten i ovnen på 200 grader i cirka 6 minutter.
Server med ønsket tilbehør.
Røkelaks, cherrytomater og salat gjorde omeletten komplett.
Kjempe godt!I dag dro jeg med lillebror på en styrkeøkt.
Vi trente rygg og bryst.
Jeg perset i enarms roing med 8 repetisjoner på 22,5 kg - hurra!
- Chins
2 sett * 11 -8 repetisjoner
- Enarms roing
4 sett * 7 -9 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 6 -9 repetisjoner
- Sittende roing
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Flyes i kabel
4 sett * 10 -12 repetisjoner


Nå skal jeg sette i gang med middagslagingen.
Jeg står for mye av maten, da jeg elsker å kokkelere.
Ha en fortsatt flott dag :grin:

Kristine

HEY MONDAY

 • 16.07.2012, 18:26


Jeg elsker mandager :grin:
Bortsett fra helge-fri er mandag favorittdagen min.
Ny uke, nye muligheter, ny giv og masse å se frem til.
Jippi!
Jeg vil gjøre denne uken enda bedre enn den forrige.Mandagsøkten er som regel alltid en glede.
Etter helgens hvile (og utskeielser?) er det godt trykk i kroppen.
I dag var det ben som stod for tur.
- Knebøy
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Utfall
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
3 sett * 8 -12 repetisjoner
- Lår curl
3 sett * 10 repetisjoner
- Ettbens benpress
2 sett * 10 -12 repetisjoner


Før trening ladet jeg opp med en god lunsj.
- Vann
- Salat med egg
Ruccola, hjertesalat, gul og rød paprika, tomat, rødløk, små sylteagurker og kokte egg
- Dessertskål
Cottage cheese, skyr med smak av granateple og jordbær, jordbær, nøtter og frøJeg kom akkurat hjem til familien.
Her blir jeg noen dager på "ferie".
Nå er det tid for middag og kortspill.
Ønsker deg en herlig uke med masse latter, glade øyeblikk og gode treningsøkter :grin:
Ha en herlig mandag videre.

Kristine

ENKELT

 • 11.07.2012, 11:13


Noen ganger er det enkleste ofte det beste.
Slik var det for dagens lunsj :grin:
Kokte gønnsaker, kyllingrester fra gårsdagens kveldsmat og avokado.
Til dessert blir det et deilig pink lady eple.
Selv om matboksen min fremstår som veldig enkel, sitter jeg her og koser meg.
Godt!
Dagen, den er din og se:
Den vinker, den vil ha deg med.
Mens alle våre hjerter slår
for deg i dag og alle år.
Kjerstin Aune


Kristine

VIETNAMESISK VIS

 • 09.07.2012, 17:18Da er vi godt i gang med en ny uke allerede.
Har du hatt en fin mandag?
Selv om det regner, finn frem smilet, styr tankene inn på den positive kanalen og la denne uken bli bra :grin:
Det blir aldri noe bedre enn hva du gjør det til selv.
Bare det å ha riktig innstilling har utrolig nok mye å si.


Til lunsj laget jeg en vietnamesisk biff salat.
Kjempe godt, friskt og enkelt.
Denne er laget på godt under fem minutter.

SALAT PÅ VIETNAMESISK VIS
- Lag en salat.
Her kan du stort sett bruke det du ønsker eller liker best.
Jeg brukte ruccola salat, aspargesbønner, cherrytomater, rødløk, agurk og gulrot.
- Lag en vietnamesisk dressing
Jeg blandet sammen soya saus, limesaft, finhakket chili, hvitløk og ingefær, litt sukrin og koriander.
Smak til slik at dressingen blir sterk / syrlig nok for deg.
- Stek kjøtt
Du kan stort sett bruke hvilke som helst proteintype. Kylling, fisk, storfe.
Jeg brukte ytrefilet av storfe som jeg stekte raskt i pannen på høy varme i litt sesamolje.
La kjøttet hvile før du skjærer i skiver.
- Sett sammen retten
Ha kjøttet over salaten.
Hell over dressingen og topp med hakkede peanøtter.
- Server og nyt.
Nå sitter jeg å lader opp til en styrkeøkt på ben.
Kjæresten skal spotte meg i bøy, så jeg vet det vil bli hardt!
Men det er jo det som må til, tunge løft og skjelvende ben :mrgreen:
Jeg lader opp med en god porsjon frukt; eple, appelsin, ananas og eple, sammen med sjokoladekrem.
Sjokoladekremen laget jeg av 6 ss mager kesam, 2 ss philadelphia, 2 ss kakaopulver, 2 ss sukrinmelis og et par dråper stevia.
Dypp frukten i sjokoladekremen.
Mmmm...Ben og skuldre skal få gjennomgå.
Dagens økt vil se omtrent slik ut:
- Knebøy
4 sett * 8 -6 repetisjoner
- Markløft
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Utfall
4 sett * 8 -12 repetisjoner
- Leg ex
12 +4x (myo-reps)
- Skulderpress
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Sidehev
2 sett * 10 -12 repetisjonerPå tiden å komme seg på trening.
Kjør hardt, kjør stil!

Kristine

INTERVALL LØRDAG

 • 07.07.2012, 12:45Hei dere og riktig god lørdag.
Jeg startet tidlig i dag med en god kopp kaffe og en intervalløkt før jobb.
Det gav virkelig et kick :mrgreen:

Økten så slik ut:
- Oppvarming
10 minutters gange på møllen.
Hastighet 7,2 og stigning 3.
- Intervaller
12 minutter på ellipsemaskinen.
30 sekunder med høy hastighet og høy motstand etterfulgt av 30 sekunder med lav intensitet og lav motstand.
- Power walk
20 minutter på tredemøllen.
Hastighet 7,2 og stigning 3 (trappet gradvis ned de siste 3 minuttene)


I dag er jeg på jobb og har derfor ingen spennende mattips til dere.
Jeg har en haug med matpakker som ikke ser særlig delikate ut.
Derimot kan jeg vise dere gårsdagens deilige lunsj.
Jeg er inne i en periode hvor jeg har helt dilla på knekkebrød, spesielt fin crips, bær og kaffe latte. Spiser det flere ganger hver dag! Sunt og godt.- Proteinkaffe med 30 g mocca-protein og steamet soya melk på toppen
Grunnen til at jeg bruker soya melk er rett og slett fordi den gir mer fylde og bedre konsistens enn vanlig melk når den steames
- Cherrytomater
- Knekkebrød smurt med mager smørost, toppet med egg, agurk og paprika, og tomat, jarlsberg ost og paprika
- Bær skål med jordbær og bringebær toppet kokos-cottage cheese (en boks cottage cheese blandet med to bokser yoplait dobbel 0 kokos yoghurt) og kokosflak
Skikkelig godt.


Nyt resten av dagen.
Det er helg  :grin: 

Kristine

BOKS

 • 04.07.2012, 09:30


Uten mat og drikke, duger helten ikke.
Denne setningen er laget for meg. Går det for lenge uten at jeg får spist blir jeg gretten, slapp og ikke spesielt lett å ha med å gjøre.
Jeg har alltid med meg en boks proteinpulver i vesken, uansett hvor jeg går. Da kan jeg enkelt lage meg en shake eller en proteinkaffe og jeg kjenner meg sulten. Skal jeg være borte en lenger periode, tar jeg så og si alltid med meg matpakke.


Dagens matpakke, lunsj i boks, består av:
Salat med isbergsalat, tomat, rød løk, rød paprika og røde bønner toppet med cottage cgeese, to kokte egg og bacon.
Eplet spiser jeg til dessert. Frukt er alltid en god avslutning på et måltid.
Jeg gleder meg allerede til lunsj!Nå skal jeg komme meg på jobb.
Ha en riktig god onsdag :grin:

Kristine

FINE MANDAG

 • 02.07.2012, 18:14Jeg hentet en pakke fra MyRevolution.
Mocca-Protein var det første proteinpulveret jeg kjøpte og har vært fast favoritt siden.
Jeg husker godt da jeg blandet min første proteinshake i damegarderoben på Elixia for fire -fem år siden. En annen jente så rart på meg og spurte om jeg drev med bol! :grin: Selv om det ikke er mange år siden var det uvanlig med jenter på styrkerommet og enda mer uvanlig med jenter som brukte proteinpulver. Jammen er det godt at samfunnet utvikles.
Choco-peanut som er den nye smaken har jeg svært spent på. Etter tilbakemeldingene deres på WebStagram (du kan se dem her) måtte jeg blande meg en shake. Choco-peanut var veldig god, men mocca-protein er fortsatt favoritten.
Jeg er allerede i gang med et bakeprosjekt med choco-peanut. Deigen smaker fantastisk!


Dilla på kaffe med steamet melk.

Denne fine mandagen har jeg tilbrakt med min kjære mor.
Kaffe, mye prat og kos.
Ellers har jeg egentlig ikke gjort stort.
Dagens trening ble en gåtur langs Steinsfjorden hvor resultatet var masse deilig markjordbær.
40 minutters rolig tur.
Når jeg først er hjemme noen dager på besøk for å hjelpe mamma og være med familien ønsker jeg ikke å bruke tid på å dra til og fra treningssentre.
Det er rart hvordan sykdom (mamma har som dere mest sannsynligvis har fått med dere, en hjernesvulst) får en til å våkne opp. Livet får plutselig en litt annen betydning. Å tilbringe tid med familien og de man er glad i er utrolig viktig.
Ta vare på dem, en vet aldri når det er for sent.


Jeg prøver jo å spise nok så sunt selv om jeg ikke er hjemme hos meg selv og har mine egne rutiner og mat tilgjengelig.
Det ble havregrøt til frokost.
En stor og god porsjon hvor jeg kokte opp havregryn med vann. Når grøten var ferdig blandet jeg i choco-peanut-protein. På toppen har jeg en stor kladd peanøttsmør og sjokoladesaus som jeg laget av kakaopulver, sukrin og melk.
Dette var godt.
Sjokolade-peanøtt-kakedeig!Nå skal jeg lage middag.
I morgen drar jeg tilbake til eget rede. Jeg gleder meg til en treningsøkt.
Etter et par dager uten styrketrening savner jeg virkelig vektrommet.
Ha en fiiiin mandag videre :grin:

Kristine

SÅ KOM JULI

 • 01.07.2012, 16:56


Tenkt at det er første juli allerede!
Jeg har ikke den helt store sommerfølelsen enda, men jeg krysser fingrende for at sommeren tar oss med storm snart :grin:
Norsk sommer er virkelig herlig når den først kommer. Og det gjør den, bare vent og se!


Jeg nøt en lang og god frokost.
Det er sånn det skal være på søndager.
- Kaffe latte med sukrin og steamet soya melk
- Grapefrukt
- Kokt egg, porsjert egg (som tydeligvis ikke gikk helt bra, da det splæsjet totalt på tallerken), bacon, cherrytomater, asparges,  aspargesbønner og cottage cheese
Jeg tente lysene, tok frem en bok og senket skuldrene.


Egentlig hadde jeg tenkt til å ta en runde morgenkardio før frokost.
Da jeg stod opp og så at det pøsregnet var det veldig lite fristende.
Jeg droppet det!  Da ble det en god hviledag isteden.


Jeg prøvde meg på bonty idag.
Oppskriften jeg brukte fant jeg på Soma her, og gjorde et par endringer.
Mine så litt rare ut, men smaken var fantastisk.
Det blir helt klart kun hjemmelaget bonty framover, aldri mer kjøpevarianten!


Nå er jeg kommet meg vel hjem til min kjære mor. Her blir jeg et par dager.
I kveld skal jeg lage god søndagsmiddag til hele familien og kose oss sammen.
Ha en riktig god søndag :grin:
Ta vare på dem dere er glade i.

Kristine

GÅRSDAGENS

 • 29.06.2012, 10:36


Hei og hopp.
Riktig god formiddag :grin:
Det er tid for å komme seg på trening for min del.
Jeg jobber sent i dag og da må treningen unna gjøres tidlig.
I dag gleder jeg meg til å trene. Det er en deilig følelse som har vært fraværende denne uken.
Bakside ben, rygg og biceps skal få kjørt seg.
- Markløft
- Lår curl
- Glute bridge
- Nedtrekk med bredt grep
- Stående roing
- Biceps curl


Jeg må bare vise dere gårsdagens lunsj.
Sjokolademoussen var helt himmelsk!
Jeg hadde lyst på alt egentlig og klarte ikke bestemme meg for hva jeg ville ha, derfor ble det nettopp det - litt av alt.
- Knekkebrød med tomat og egg
- Knekkebrød med mager smørost, agurk, jarlsbergost, tomat og paprika
- Knekkebrød med tomatpure, wasabi, jarlsbergost og paprika
- Proteinkaffe med mocca-protein med steamet melk på toppen og kanel
- Proteinsjokolademousse toppet med banan


Proteinsjokolademoussen laget jeg av å stivpiske en eggehvite. Tilsett så litt sukrin og salt og pisk litt til.
Bland sammen 100 g mager kesam, 1 ss kakaopulver, 20 g mocca-protein, 4 dråper stevia sjokolade, 1 ts fiberhusk og litt vann, ca 0,3 dl.
Vend så den stivpiskede eggehviten ned i sjokoladeblandingen.
La moussen stå i 10 minutter, gjerne i fryseren men kjøkkenbenken gjør seg også bra.
Spis og nyt.
Mmmm....


Ha en super dag.
Det er FREDAG og helg hvert øyeblikk :grin:

Kristine

EN ONSDAG I JUNI

 • 27.06.2012, 18:31


Tusen hjertelig takk for for gode ord.
Fantastiske mennesker  
Jeg blir utrolig rørt av kommentarene deres.
Dere får frem smilet hos meg.
Før jeg begynte å blogge var jeg svært skeptisk for hva slags tilbakemeldinger jeg ville få. Jeg trodde oppriktig talt ikke at det fantes så mange gode mennesker der ute. Dere kjenner meg ikke, likevel bruker dere tid og energi på å skulle glede meg. Det er helt utrolig i mine øyne. Gode, gode mennesker.


Jeg unnet meg selv en deilig lunsj i dag.
Gresk biffsalat.
Raskt, enkelt, sunt og så godt.
Jeg skar biff, ytrefilet av storfe fra FirstPrice, i strimler og stekte rask i pannen med et par hele hvitløksfedd, salt og pepper.
I mellomtiden laget jeg salat av ruccola, gul paprika, rødløk, tomat, brokkoli og avokado.
Ha over biffstrimlene og topp med fetaost og oliven.
Alt kjøtt kan brukes, jeg vil tro det er like godt med kylling og fisk.Planen var å trene tidligere i dag.
Jeg var skiftet og klar for trening halv elleve. Til tross for at jeg kom meg på treningssenteret ente jeg opp med å gå på kaffe med en venninne isteden. Treningslysten var ikke tilstede og en kaffe latte fristet langt mer enn markløft.


Jeg akkurat ladet opp til trening med en proteinkaffe, saltristede mandler og et knall grønt eple.
Det ble en kurv med jordbær også, mens jeg skrev ferdig dette innlegget.
Treningslysten er fremdeles ikke på topp, men jeg vet at jeg vil føle meg bedre etterpå.
Det blir en lett og kort økt.


Mange av dere forteller at dere ikke klarer å lage proteinkaffe.
Det er utrolig enkelt.
Til proteinkaffen bruker jeg alltid Mocca-Protein.
Bland så mye proteinpulver du vil ha, jeg bruker som regel 20 gram, med ca 0,4 dl vann. Rør rundt med en skje til en klumpfri masse, det er gjort på noen få sekunder. Hell så over ferdiglaget kaffe.
Nyt med kjærlighet og glede.


Ha en herlig onsdag.
Jeg skal komme meg på trening før jeg skal slenge meg ned i sofaen med en god mat, en fin film og verdens herligste kjæreste :grin:
Kristine  

LUNSJ HOS MEG

 • 21.06.2012, 15:06


Dag tre av det nye treningsprogrammet gikk strålende :grin:
Det er rart hvordan nytt opplegg gir ny giv og motivasjon.
Framside ben, bryst, skuldre og triceps stod på planen i dag:
- Benpress
10 + 3x (myo-reps)
- Bulgarsk utfall
3 sett * 10 repetisjoner
- Manual press
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Flyes
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Sidehev i kabel
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Skulderpress, sittende
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Triceps pushdown
3 sett * 10 -12 repetisjoner


Da var jeg sulten og det bar rett hjem til lunsj.
Jeg lagde en kremet grønnsaksblanding med kyllingfilet og avokadobrød.
Mat klar på fem minutter.
Raskt, sunt og godt, akkurat slik jeg liker det!


Kyllingfileten hadde jeg ferdigstekt i kjøleskapet, rester fra i går.
Til grønnsaksblandingen stekte jeg rødløk og squash i skiver raskt i pannen sammen med finhakket hvitløk og chili. Deretter hadde jeg i cherrytomater delt i to, noen spiseskjeer med hakkede tomater og et par spiseskjeer med matfløte. Ha i kyllingfileten så den blir varm og server.
Brødskiven er rett og slett ekstra grovt brød som jeg kjøpte på Ultra.
Jeg smurt skiven med dijon sennep, hadde over avokadoskiver, solsikke pesto fra Santa Maria Tex Mex og litt sitronsaft.
Da holder jeg meg mett et par timer til.Nå får jeg løpe på jobb.
Jeg befinner meg på Elixia resten av kvelden.
Ha en flott torsdag videre.
Helgen er nær og solen skinner :grin:

Kristine

BECAUSE I LOVE

 • 20.06.2012, 18:10....pancakes


Før jobb spiste jeg en nydelig pannekakelunsj.
Proteinpannekaker med kesam, hjemmelaget jordbærsyltetøy og et glass melk.
Dessuten fikk jeg flotte pioner av kjæresten, heldige meg.
Kjærlighet, lykke og pannekaker - det blir ikke stort bedre.


Å lage syltetøy er virkelig enkelt.
Det smaker så mye bedre enn kjøpe-syltetøy, for å ikke snakke om at det er mye sunnere.

Hjemmelaget jordbærsyltetøy

400 g jordbær, gjerne frosne
1 ss sukrin+
1 ts jbk-mel

Jeg brukte frosne jordbær, men du kan også bruke ferske. De frosne smaker ofte litt mer og er søtere.
Varm opp jordbærene, jeg hadde de 3 minutter i mikroen på maks varme.
Tilsett sukrin og jbk-mel og rør godt med en gaffel.
Vips har du deilig syltetøy.Pannekaker

30 g mandelmel, eller annen meltype
15 g bakepro, eller annen tørrvare som mandelmel / speltmel
2 egg
3 ss kesam
1 dl melk
1 ts sukrin+
1 ts bakepulver
Kanel
Kardemomme
Bittelitt salt

Pisk eggene lett med en gaffel.
Ha i resten av ingrediensene.
Rør godt og la røren svelle noen minutter.
Stek pannekaker i en middels varm panne.
Server og nyt.


Saftig, sunt, proteinrikt og god.
Det stømmer på minner fra barndommen. Hele familien samlet rundt kjøkkenbordet hvor det ble servert mammas pannekaker med rømme og rørte jordbær.
Dette kan faktisk måle seg med mammas....men ikke fortell henne at jeg sa det!


Kristine

BOLLER I BOKS

 • 19.06.2012, 11:43


Dagens lunsj er pakket med i matboksen.
Tunfiskboller :grin:
Det er første gangen jeg har prøvd meg på fiskeboller av tunfisk fra boks.
Resultatet ble overraskende bra.


Tunfiskboller

Jeg blandet sammen en boks tunfisk med 1 egg, 1/4 hakket løk, chili- og hvitløkskrydder.
Deretter tok jeg en skje og formet boller med skjeen og hånden. Det lønner seg å være litt fuktig på hånden, da setter ikke blandingen seg fast.
Legg tunfiskbollene på et stekebrett og stek på 200 grader i 12 minutter.
Jeg vil tro det går supert å steke dem i pannen også.


Jeg hadde en tunfiskbollene over en salat av brokkoli, tomat, agurk og ruccola og toppet med en dressing laget av mager kesam, creme fraiche, tomatpure, finhakket chili og hvitløk.
 

Solen skinner :grin:
Ha en fantastisk tirsdag.

Kristine

OVERNIGHTS

 • 17.06.2012, 10:30Har du prøvd overnight oats?
Jeg er hektet :grin:
Overnight oats er rett og slett havregryn som har stått i væske natten over.
Resultatet blir en tykk, kremaktig og deilig grøt.


For å lage overnight oats blander du sammen like deler havregryn og væske.
Av væske kan det meste brukes, melk, kesam, vann, saft, kaffe, osv. Jeg synes det er best med melkeprodukter.
Putt skålen med væske og havregryn i kjøleskapet og la det kose seg i kjøleskapet natten over, eller minimum tre timer.
Når du skal spise er det bare å ha over ønsket topping.
Ingen kokkelering med andre ord!

Vi må forresten finne et norsk ord til dette, har du et forslag?
Overnatten grøt høres noe tregt ut.


I denne versjonen blandet jeg sammen 80 gram havregryn, 1 boks Yoplait dobbel 0 kokosyoghurt og 1 dl melk som jeg blandet sammen og lot stå i kjøleskapet natten over.
Nå var det bare å røre rundt og helle blandingen i en skål.
Jeg hadde over litt ekstra melk, blåbær og en god skje med peanøttsmør.
Med presskannen på bordet - ekstra god kaffe, blomster og tente lys ble måltidet perfekt.
Søndagskos før jobb.Ønsker dere alle en herlig søndag.
Kristine

KOSEØKT

 • 09.06.2012, 17:19


Ukens tredje og siste styrkeøkt ble gjennomført med stor glede i dag.
Biceps, triceps, skuldre og mage.
En skikkelig koseøkt :grin:
Jeg synes det er utrolig gøy å trene skuldre og armer fordi jeg får ordentlig pump hver gang.
Det er litt små-harry, men likevel så moro!


Før trening ladet jeg opp med en proteinkaffe og to epler.
Jeg ser nå at spriten har sneket seg med i bildet også.
Da vet dere hva jeg skal i kveld.


Økten så slik ut:
- Dips
2 sett * 6 -7 repetisjoner
- Franskpress med stang
4 sett * 8 -9 repetisjoner
- Biceps curl med stang
4 sett * 8 -10 repetisjoner
supersett med
- Triceps pushdown
4 sett * 10 -12 repetisjoner
- Sidehev i kabel
5 sett * 6 - 8 repetisjoner
- Skulderpress
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Situps i maskin
3 sett * 15 -16 repetisjoner


Jeg blir alltid sulten når jeg trener.
Hver gang jeg går ut av Elixia begynner magen å små knurre.
Da er det rett hjem til mat.
I dag laget jeg en god lunsj med tilhørende dessert.

På tallerkenen har heg stekte egg, bacon, røkelaks, osteskiver, fetaost og godt med grønt; tomat, gul, rød og oransje paprika, minimais og salatblader.
I skålen er det frossen vanilje kesam (mager kesam som jeg har blandet med stevia vanilje og vaniljepulver før jeg hadde den en time i fryseren) og varm bringebærsaus (frosne bringebær som jeg varmet opp i mikroen med litt sukrin+).
Nå er det kosemiddag med PØ før vi tar turen på fest.
Ha en herlig lørdagskveld :grin:

Kristine

BANANLAPPER

 • 08.06.2012, 10:29Husker du bananvaflene?
Nå har jeg laget samme oppskrift i lapper.
Det ble utrolig godt og saftig :grin:
Egg og banan, det blir ikke stort enklere enn det.Bananlapper

Like deler egg og banan
Du tar en banan og moser den med en gaffel.
Deretter rører du i et egg.
Stek som lapper i en panne på middels varme.
Voilà!
Bruker du to bananer, tar du to egg, osv.

Om ønskelig kan du også tilsette noe mer smak.
Kanel, kardemomme, salt, sukrin, stevia eller lignende.
Jeg hadde i kanel, sukrin+ og litt salt.
Sammen med bananlappene serverte jeg creme fraiche som jeg blandet med litt sukrinmelis, cottage cheese, mandler og jordbær.
Ha en riktig flott fredag.
Det er helg og solen skinner :grin:

Kristine

BACK IN BUSINESS

 • 07.06.2012, 16:53Heia!
Det var så fantastisk deilig å trene igjen i dag :grin: 
Selv om jeg bare har vært borte i fire dager, føles det ut som en evighet siden sist jeg løftet vekter.
Jeg hadde en god styrkeøkt på ben.
- Dype knebøy
40 kg: 2 sett * 8 repetisjoner
50 kg: 1 sett * 7 repetisjoner
52,5 kg: 2 sett * 5 -6 repetisjoner
- Utfall med forreste fot på step-kasse
22,5 kg: 4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Leg ex
35 kg: 1 sett * 9 repetisjoner
40 kg: 2 sett * 8 repetisjoner
45 kg: 2 sett * 6 -7 repetisjoner
- Hacklift
40 kg: 3 sett * 8 -9 repetisjoner


Før trening spiste jeg en deilig lunsj med masse frukt og grønt.
En annen ting som er godt med å være tilbake, er å ha tilgang til eget kjøkken.
Jeg har spist masse god mat i London, jeg skal komme med en egen London-oppdatering senere, men jeg synes likevel at hverdagsmaten er det absolutt beste.
Proteinpulveret var pakket med, slik at jeg fikk min daglige dose proteinkaffe på turen. Den kan jeg ikke gå en dag uten.


Jeg ovnsbakte paprika og gulrøtter.
Paprikaen fikk en dæsj olivenolje over seg før jeg la dem hele på en bakeplate kledd med bakepapir. Gulrøttene ble skåret i skiver, deretter hadde jeg over sitronsaft og litt salt og la de på bakeplaten sammen med paprikaen. Stekes på 180 grader i 40 minutter.
Salaten laget jeg av ruccola, en pakke løvtynn skinke, cherrytomat i forskjellige farger, vårløk, honningmelon og galiamelon.
Jeg toppet med Iduns balsamico dressing.


Ananas og druer til dessert.
Selvfølgelig hadde jeg også en proteinkaffe ved siden av.


Ha en riktig god torsdagskveld :grin: 
Jeg befinner meg på jobb og blir begeistret over alle som kommer for å trene - bra jobbet!

Kristine

KLIN KOKOS

 • 23.05.2012, 10:48


Havregryn har mange gode egenskaper.
Det er blant annet en god kilde til Vitamin E, zink, kopper og mangnesium.
Havre inneholder mye fiber.
Det stabiliserer blodsukkeret og inneholder ikke sukker i motsetning til mange andre frokostblandinger.
Havregryn i seg selv kan være noe kjedelig.
Med litt fantasi derimot, kan dette bli rene festmåltidet.


I og med at jeg ikke spiser frokost, men hopper rett til lunsj og da spiser frokost i tolv tiden får jeg aldri havregrynsbollen om morgenen.
Isteden lager jeg ofte havregrøt til kvelds.
I går lagde jeg kokos-gryn.
Utrolig godt med en deilig smak av sommer.
En slik eksotisk smak bringer frem tanker om palmer og solskinn.

I kokos er finnes det mellomlange fettsyrer.
Disse har vist seg å være lett fordøyelige og kan øke stoffskiftet samt øke forbrenningen.
I tillegg inneholder kokos en lang rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter.Klink Kokos Grøt

Kok opp 2 dl havregryn med 5 dl vann.
Jeg brukte små gryn.
La koke i 5 minutter.
Ha over en halv boks med kokosmelk. Jeg bruker fullfetts varianten.
Vil du ha en magrere variant kan du vanne ut kokosmelken din. Bland da en del kokosmelk med en del vann og ha over i grøten.
Tilsett kokosmasse.
Rør godt og server.


På toppen har jeg mager kesam som jeg har blandet med kokosessens og kokosmasse.
Servert med kokosvann ble det kokosfest!
Kokosessens og kokosvann får du kjøpt her og her på iHerb.Ha en flott dag :razz:
Kristine

IT'S NOT A BAD LIFE

 • 22.05.2012, 19:02Er det flere enn meg som synes det er vanskelig å sove om natten nå som det er blitt så varmt?
Ikke forstå meg feil.
Jeg elsker varmen!
Selv da jeg var i Thailand under hetebølgen med 40 grader i skyggen synes jeg det ikke var for varmt. Kanskje det var grunnen til at jeg fikk andregrads forbrenning allerede første dagen?
Uansett, det er herlig med denne varmen, men det tar noen dager før kroppen venner seg til den. Nå er det bokstavelig talt umulig å sove. Det er varmt, klamt og tett. Når kjæresten da snorker høyt i tillegg, ja da får ikke jeg sove.  
For mange slike dager på rad resulterer i krasj.
I dag var den dagen.
Vi snakker levende zombie hvor alt går galt.
Jeg snubler ut av sengen og datt pladask utover gulvet da jeg vrikket foten. Morgenkaffen gikk i gulvet og da var jeg jammen tom for kaffe! Internett var nede. Jeg glemte brødet i ovnen og brannalarmen gikk....og slik har det egentlig fortsatt resten av dagen.


Men, en dårlig dag må til.
Tenk hvor kjedelig det hadde vært om vi bare hadde bra dager. Da hadde vi ikke klart å sette pris på de bra.
It's not a bad life, it's just a bad day.

Så nå er det proteinkaffe og eple som oppladning før det blir en liten treningsøkt.
Jeg går for en rolig og kort styrkeøkt på bryst. Det er ingen vist i å presse seg for mye når kroppen har søvnmangel.
- Benkpress med manualer
- Skrå benk i maskin
- Flyes


Det gikk selvfølgelig ikke smertefritt før seg når jeg skulle koke egg til lunsj heller.
Jeg mistet to egg i gulvet, for et griseri.
Resultatet ble bra til slutt.
Kokte egg med salat av tomat, gul, rød og oransje paprika, purre og agurk, bacon og nøtter.
Enkelt og godt.Håper du har hatt en super dag.
Nyt kvelden :grin:

Kristine

SIMPLE

 • 22.05.2012, 12:28


Jeg lagde nettopp de mest simple vaflene noen sinne.
Smaken derimot, den var kjempe god og ikke minst saftig :grin:
Røren består enkelt av banan og egg.
Banan gjør all bakst ekstremt saftig samtidig som det er søtt slik at man ikke trenger å tilsette like mye søtning.

 
Bananvaffler

1 egg
1 banan

Mos bananen med en gaffel.
Rør inn egget og stek som vafler.

Jeg laget dobbel røre med to egg og to bananer, og tilsatte litt kanel, kardemomme og et par dråper stevia.
Mitt vaffeljern er et xxl-jern fra Wilfa. Jeg fikk totalt tre vafler, men jeg vil tro du får fire med et normalt vaffeljern.
Dobler du ikke oppskriften vil du få to vafler.

Da ble det herlige vafler på meg til frokost servert med sjokoladekrem, jordbær, nøtter, blåbær og en proteinkaffe.
Oppskriften på proteinkaffen finner du her.
Sjokoladekrem laget jeg ved å blande sammen mager kesam med sukrinmelis, kakaopulver og en spiseskje med philadelphia ost.Ha en strålende dag.
Solen skinner - skinn med! :grin:

Kristine

STASELIG FROKOST

 • 19.05.2012, 12:41Riktig god formiddag.
Vi fortjener alle en bedre frokost med ekstra stas på en lørdag.
Jeg har akkurat kost meg med en lang og lat frokost.
Lørdag og søndag er dager hvor jeg ofte gjør litt ekstra ut av maten. Da har jeg bedre tid og er jeg heldig får jeg kanskje spist sammen med samboeren, det er nemlig ikke så ofte.


Lørdagens hellige frokost bestod i dag av proteinkaffe, grønnsaker, frukt, innbakt egg med og uten ost, bacon og jordbærskål.
Proteinkaffen laget jeg av en kopp kaffe som jeg blandet med 20 g sjokoladeproteinpulver. Bland proteinpulveret ut med litt vann før du tilsetter den i kaffen. På toppen har jeg litt steamet melk og Hershey's sukkerfrie sjokoladesirup. 


Innbakt egg i tomat lages ved å hule ut tomater.
Deretter klekker du i et egg i hver tomat.
Jeg toppet med lettere jarlsbergost på den ene.
Stek tomatene i ovnen på 200 grader i 10 -15 minutter.
Mine tomater stod i ovnen i 14 minutter. Jeg synes egget er best med bløt plomme, neste gang vil jeg ha de i ovnen i kun 12 minutter.  
I tillegg serverte jeg med cherrytomat, hjertesalat, gul, oransje og rød paprika, blåbær, jordbær og vannmelon som jeg laget hjerter av.

En søt avslutning på en herlig frokost.
Jordbær i skiver med vaniljekesam og hjemmelaget sjokoladedråper.
Oppskriften på sukkerfrie sjokoladedråper finner du her.
Vaniljekesam lager jeg av å blande mager kesam med sukrin og vaniljepulver.  


Ha en super dag.
Jeg skal en tur til byen, ta en kaffe og hygge meg før det blir en treningsøkt.
Nyt dagen, det er helg :grin:

Kristine

NEDOVERBAKKEN KOMMER

 • 06.05.2012, 18:59


Først må jeg bare si tusen hjertelig takk for alle hyggelige ord og gode tips fredagens innlegg.
Jeg har lest igjennom grundig. Det er flaut å innrømme men jeg satt faktisk og smilte og lo for meg selv mens jeg leste. 'Hva er det du driver meg egentlig?' kom det fra PØ. Dere er utrolig skjønne
Hver gang jeg synes bloggen tar for mye tid eller rett og slett mister gnisten, tar jeg meg en god rundtur igjennom kommentarfeltet og vips så skjønner jeg hvorfor jeg fortsetter. Det er du som holder liv i bloggen og gjør dette til en glede. Tusen, tusen takk.

Kort oppsummert var ønskene
-Flere oppskrifter
gjerne noen uten eller med alternativer til spesielle ingredienser som bakepro og lignende
-Om studiet mitt, bachelorgraden i ernæring
-Alternativ trening og trening for nybegynnere
-Hvordan jeg tenker i forhold til mat, hvordan jeg setter opp måltidene
-Forklaring av øvelser, med filmer
-Hvordan jeg har kommet dit jeg er nå
Ellers at jeg fortsetter i samme spor.


Frøken Økern klar for trening i går.

I går hadde jeg en kort styrkeøkt på biceps og triceps.
Knappe 25 minutter, men nok til å få trent godt.
- Chins
- Franskpress
- Bicepscurl med stang
- Triceps pushdown
- Hammercurl


I dag feirer jeg at jeg har vært fem uker totalt uten noen form for kondisjonstrening.
Jeg tok meg en løpetur og det var fantastisk deilig.
På forhånd var jeg litt redd for at det skulle bli forferdelig tungt, men det gikk strålende :grin:
Totalt ble det en økt på 50 minutter hvor 5 minutter var rask gange som oppvarming og 5 minutter var gange som nedtrapping.
De første 5 minuttene med jogging var tunge. Jeg slet med å finne ut hvordan jeg skulle bevege armene, det føltes litt merkelig. Så fort jeg hadde funnet rytmen var det en lek.
Bortsett fra oppoverbakkene. De var tunge. Spesielt den ene, da vurderte jeg sterkt å gi meg, helt til jeg kom på at etter en oppoverbakke kommer det alltids en nedoverbakke etter hvert. Da var det ikke noe alternativ å gi seg, jeg får jo hentet meg inn i nedoverbakken.
Etter hvert ble jeg grepet av runnershigh. Jeg løp smilte og lo og følte egentlig at jeg svede!
Solen skinte i tillegg.
Herlig!


Før løpeturen spiste jeg et deilig oppladningslunsj.
- Protein-latte-mocca
usikker på hva jeg skal kalle det, en blanding av proteinkaffe, kaffe mocca og kaffe latte
- Egg og bacon tallerken
- Bær med kanelkesam

Kaffen laget jeg av 20 g sjokoladeprotein som jeg blandet ut i litt vann sammen med 1 ss kakaopulver. Så blandet jeg sjokoladerøren i kaffen. Jeg varmet opp melk som jeg skummet opp og helte over sjokoladekaffen.


På tallerkenen min er det stekte egg, bacon, minimais, ruccola, cherrytomat, agurk, paprika, avokado og jordbær.
Det første hjerteegget ble misfostret og måtte gjemmes under det fine.
Hjerteegg lager jeg enkelt ved å ha pepperkakeformer i stekepannen. Er de ikke søte?

Ingen måltid uten dessert.
Jordbær, bringebær og blåbær strødd med litt sukrin.
Over har jeg en blanding av cottage cheese, mager kesam, et par dråper stevia og kanel sammen med hakkede mandler.
Da var det godt med energi til en løpetur.


Håper du har hatt en flott søndag så langt.
Nyt kvelden videre:grin: 
Det er tid for å lage middag her i huset. Så blir det sofasliting, kjærestekos og film.

Kristine

PANCAKES

 • 05.05.2012, 12:59


En lat morgen med pannekaker til frokost  :grin:
Det finnes knapt noen bedre start på lørdagen.


Sånn ser dagens frokost ut.
Proteinkaffe med vaniljefluff, ovnsbakte pannekaker og pålegg av alle slag.

Pannekakene laget jeg i ovnen.
Jeg blandet sammen 2 egg, 1 eggehvite, 50 g mager kesam, 20 g kokosmel, 0,5 dl melk, 1 ts fiberhusk, 1 ss sukrin, en liten klype salt og kardemomme i en bolle og smurte sirkler på to bakepapirkledde stekebrett. Så stekte jeg pannekakene i 10 minutter på 180 grader.
De ble sprøere når de stekes i ovnen.
Utrolig godt.

Salt og søtt.
Når man ikke klarer å bestemme seg for hva man vil ha på pannekakene, da tar man litt av alt.
Brunost, jarlsberg ost, sukkerfritt syltetøy, skyr naturell, bacon, ovnsbakt paprika, cherrytomat, ruccola, gul paprika, dijon sennep, sukkerfri ketchup og wasabi.


Jeg gjorde en ny vri på kaffen i dag.
Kaffen lagde jeg på vanlig måte før jeg tilsatte et par dråper stevia vanilje.
På toppen pisket jeg en eggehvite før jeg hadde i en spiseskje med mager kesam og vaniljeprotein. Det ble deilig vaniljekrem. Kremen fikk et lite dryss kanel. Kanel er godt på det meste.

Jeg ønsker dere en herlig helg og en super lørdag.
Kristine  

LADER

 • 03.05.2012, 11:49Nå sitter jeg her med en nydelig treat og lader opp til trening.
Bena skal gjennomgå i dag, da trenger jeg all energi jeg kan få.
Det er hardt når benøkten står på, men så ufattelig deilig etterpå.

- Deilig frukt; appelsin, ananas, jordbær, bringebær og kiwi
- Mandler
- Proteinkaffe

Kaffen laget jeg av 30 g mocca-protein som jeg blandet i litt vann og et par dråper stevia sjokolade, før jeg helte det ned i en stor kopp kaffe.
På toppen har jeg stivpisket eggehvite med sjokoladesirup.

Ha en super dag :grin:
Kristine

I MIN BOKS

 • 02.05.2012, 09:55


Etter en dag fri er det tilbake til skolebenken igjen i dag.
Eksamen nærmer seg med stormskritt, nå er det bare å stå på.


Matboksen er selvfølgelig pakket med.
Uten mat (og drikke selvfølgelig - husk alltid vannflasken) daler energinivåer og konsentrasjonen.
God og næringsrik matpakke er et must i hverdagen.
Selv lager jeg alltid matpakkene samtidig som jeg lager middag. Da tar det kun et par minutter ekstra.


Dagens deilige matboks består av en god salat med ruccola salat, agurk, løk, cherrytomater, gul og rød paprika, maiskorn, kyllingskinke, egg og reker.
I tillegg har jeg meg med en boks sjokoladeproteinpulver slik at jeg får laget meg min elskverdige proteinkaffe.


Husk å ta med deg matpakken.
Ha en super dag :grin:

Kristine

DU VET

 • 29.04.2012, 12:01


....at det blir en bra dag når dagen starter med en hjertefrokost hånd i hånd med verdens beste.
Solen skinner inn gjennom stuevinduet. Lysene er tent.
Maten er god og sunn, og selskapet er det beste.
Livet kunne ikke vært bedre dere.

Sunn mat trenger så absolutt ikke være kjedelig.
Bruk av frukt og grønt spriter opp både smak og utseende.
Sjekk vår lekre frokost:

Dagens frokost består av:
- Kokt egg
- Stekt egg i hjerteform
- Magert bacon
- Røklaks
- Bønner i tomatsaus (kun til PØ, jeg synes ikke smaken er god)
- Hjemmelaget protein-scone
- Grønt; salat, tomat, minimais, gul og rød paprika
- Frukt; appelsin, melon, jordbær og kiwi
- Proteinkaffe toppet med skummet melk


Jeg er veldig lykkelig og forelsket for tiden.
Jeg lever vel stort sett i en lykkeboble.
Pø gjør hver dag til en glede, jeg kan ikke unngå å smile og le med han i nærheten. Jeg tror ikke jeg kunne hatt det stort bedre.
Jeg er en utrolig heldig og evig takknemlig for at jeg får ha en så fantastisk person i livet mitt


Min tallerken.

Jeg brukte en pepperkakeform til å steke eggene og forme hjerte.
Smør kantene på formen med litt olje.
Legg formen i pannen og klekk egget i formen.
Stek egget til det er ferdig.


Nå er det tilbake til skrivingen.
Jeg blir nok sittende x-antall timer foran pc'en i dag også.
Det blir en tur på Elixia senere i dag. Jeg får fnatt (er det egentlig et ord?) av å sitte stille så lenge av gangen. Å få beveget kroppen litt blir utrolig deilig. Jeg gleder meg!


Ha en flott og gledelig søndag :grin:
Kristine 

KAN JEG FRISTE - PROTEINKAFFE

 • 27.04.2012, 14:26


....med en deilig kopp proteinkaffe.
Sukkerfri, sjokoladeaktig, proteinrik og oppkvikkende.
Herlig!


Dere vet jo at jeg elsker proteinkaffen min. Jeg drikker den daglig. Den er så fantastisk
god! Ved hjelp av Mars proteinpulver og noen sjokoladedråper, forvandles kaffekroppen
til noe magisk. Har du ikke prøvd proteinkaffe enda, må du gjøre det med en gang!Proteinkaffe

20 g sjokoladeprotein
3 dråper sjokoladesmak
0,5 dl vann
1 ss kaffepulver, jeg anbefaler We Are Little kaffen, den er supergod!
Varmt vann

Bland proteinpulveret og stevia med vann i et glass eller en kopp.
Lag kaffe av kaffepulver og varmt vann eller brukt traktekaffe.
Hell kaffen over proteinpulveret og rør rundt.
Mmmm...


Bruker du koden kristine15 får du forresten 15 % rabatt på alt hos tights.no, inkludert
ingrediensene til proteinkaffen min :grin:


Kristine

GLED DEG OVER DET DU HAR

 • 26.04.2012, 16:29Er det flere enn meg som begynner å bli fryktelig lei dette regnet?
Nå har det regnet siden lørdag. Jeg er veldig klar for solskinn!
Jeg hadde planer om å ta en kaffe med en venninne ute i dag. Da jeg sendte henne en sms og klagde over været fikk jeg tilbake "Hadde det vært jeg som klagde over været ville du sagt noe slik som ?lykkelig er den som ikke sørger over hva hun mangler, men gelder seg over hva hun har?. Regn skader vel ingen ;-)"
Det er så sant. Vi får tidsnok tid til å ta en kaffe i solskinnet, i dag får vi heller nyte den inne.


Dagens traningsoppladning slash kos ble en søt kombinasjon av mye godt.
Grønne druer (de beste heter thomson, i hvertfall om man skal tro reklamen), plommer, nøttemiks med mandler, pistasjnøtter, pekannøtter og peanøtter, mørk sukkerfri sjokolade og fin cripsk knekkebrød med skyr naturell og sukkerfritt bringbær- og blåbærsyltetøy.
Da er det godt med energi til trening.
Elixia next :grin:

Det er egentlig ben og mage som står på planen i dag, men det frister ikke.
Jeg går for en økt på biceps, triceps og mage isteden.
Trening skal være gøy og lystbetont.
Benøkten tar jeg i morgen.
Jeg skal dra og trene nå. Økten vil se slik ut:
- Bicepscurl med stang
- Fransk press
-Triceps pushdown eller dips på benk
-Hammercurl med manualer
-Planke i terapimaster
-Situps i skråbenk


Jeg må vise dere dagens lunsj.
Sushi er blant favorittrettene mine.
Jeg fikk akutt lyst på sushi men hadde verken fisk eller ris tilgjengelig.
Det jeg derimot hadde var noriark - se mulighetene man har!
Resultatet var liksom suhsi.


Jeg rev squash, blomkål, paprika og løk grovt på et rivjern og stekte det lett i pannen sammen med finhakket hvitløk, chili og ingefær. På slutten av steketiden hadde jeg over litt sitronsaft og soyasaus.
Noriarkene lag jeg utover benken og fordelte grønnsaksblandingen over.
Jeg toppet med løvtynn kalkunskinke før jeg rullet sammen rulle og skar i skiver.
Server med syltet ingefær, wasabi og soyasaus.
Godt!


Gled deg over det du har :grin:
Istedenfor å klage over det du ikke har, jobb heller mot det.

Kristine

RESTER I BOKS

 • 24.04.2012, 12:07


Det er lunsjtid.
Dagens matboks er fylt med rester fra gårsdagens kveldsmat.
Hvorfor ikke lage dobbel porsjon når du først lager mat?
Da har du to (eller flere) gode måltider eller en lett tilgjengelig matpakke.
Husk, uten mat og drikke duger helten ikke.


Jeg lagde chop suey, oppskriften finner du her, sammen med fylt kyllingfilet.
Skjær et snitt i kyllingfileten, smør på litt dijonsennep, ha over mozarella og grovt hakket basilikum før du steker den i pannen med lokk over.
Nydelig.


Ha en riktig god lunsj og en fortsatt fin tirsdag :grin:
Kristine  

LØRDAGSLUKSUS

 • 21.04.2012, 10:40


Riktig god morgen skjønninger.
Først og fremst må jeg skryte og takke så mye for kommentarene deres under muskelinnlegget.
I og med at dere leser min blogg er det muligens feil å spørre dere om tanker rundt kvinner og muskler da jeg tror dere alle er litt hjernevasket?.eller muskel-vasket. Jeg blogger om trening, med hovedfokus på styrketrening. Hadde dere ikke likte det, ville jeg tror dere ikke titter innom.
Jeg setter veldig pris på alle ord og at du titter innom
Husk, som dagens ord sier (ta en titt her): du fortjener det beste.


Denne lørdagen blir bra.
Faktisk tror jeg det blir den beste dagen på lenge.
Jeg startet dagen med å sove lenge. For en gangs skyld våknet jeg sulten, noe jeg aldri gjør. Da bar det rett på kjøkkenet for å lage en deilig frokost.
Dette var utrolig godt.
Proteinkaffe og nydelige pannekaker med masse deilig tilbehør.

Frokostkaker

2 egg
1 ss sukrin
50 g mager kesam
2 ss kokosmel, eventuelt annen meltype
2 ss bakepro, eventuelt annet proteinpulver eller meltype
1 ts fiberhusk
Melk til passe konsistens
Kanel og kardemomme

Pisk eggene lett med en gaffel.
Tilsett sukrin og rør godt.
Ha i kokosmel, bakepro, fiberhusk, kanel og kardemomme.
Tilsett melk til passe røre.
Stek som pannekaker eller lapper.
Jeg valgte lapper, da kan jeg velge flere forskjellige påleggstyper.


Proteinkaffen består av kaffe iblandet mocca-protein og et par dråper steiva sjokolade.
Nydelig mocca-kaffe.


Som pålegg valgte jeg en søt variant og en salt variant.
Cottage cheese, mager kesam, sukrin, kanel og rørte jordbær (frosne jordbær med varmet i mirko med sukrinmelis).
Wasabi, dijonsennep, sukekrfri kethcup, biffbacon, lettere jarlsberg, ruccola, tomat, gul og rød paprika.Nå skal jeg komme meg på trening.
Der skal jeg kose meg med en pumpeøkt på biceps, triceps og skuldre.
Om jeg får tid blir det i tillegg et kvarter i solariet.
Deretter er det bort til Oslo for å ta en kaffe med to søte jenter før Grand Prix står for tur. I kveld er vi en hel gjeng som skal ut å spise på Four Seasons og muligens en tur på byen.
En perfekt lørdag med andre ord :grin:

Ha en strålende dag
Kristine

NYBAKT TIL FROKOST

 • 14.04.2012, 12:24


Hva er bedre enn nystekt brød til lørdagsfrokosten?
Hele huset dufter deilig bakst.
Varmt, ferskt og godt.


Jeg var lat. Det er lov å være det på en lørdag, er det ikke?
Da jeg så Iduns Karbolett lavkarbo-brød i butikkhyllene for en månedstid siden, kjøpte jeg det med en gang. Det var først i dag jeg prøvde det.
Jeg tilsatte en scopp, 30 gram, med bakepro i blandingen og byttet ut oljen med mager kesam.
Kjempe enkelt, proteinrikt og godt brød på en - to - tre.
Jeg kommer til å lage dette brødet flere ganger.


Jeg serverte to brødskiver med stekte egg, cherrytomater, gul paprika og røkelaks.
Det ble en tilhørende protein-mocca: en kopp kaffe, blandet med 30 g belgisk sjokoladeprotein, 1 ss kakaopulver og 4 dråper stevia sjokolade.Resten av dagen skal nytes til det fulle.
Det blir en koseøkt på biceps, triceps og skuldre, før jeg kryper opp i sofaen. Der blir jeg hele denne lørdagen, tett inntil kjæresten. Vi har funnet frem en hel haug med filmer og en stor godtepose. Gjett om det blir koselørdag :mrgreen:
Håper du får en flott dag.
Det er helg, nyt den!


Kristine 

FREDAGSKOS

 • 23.03.2012, 16:20I dag ble det tidlig trening.
Etter en lang kopp kaffe og masse prat, var det klart for en styrkeøkt.
Jeg var vel egentlig ikke helt klar, men jeg ønsket å gjennomføre ukens siste styrkeøkt i dag slik at jeg kan ta fri i helgen.

Rumpe og lår stod på planen.
- Benpress
- Strak markløft
- Lett knebøy
- Leg ex
Jeg avsluttet økten med 15 minutter gange på møllen med hastighet 7 og stigning 3.
Da var det helg og klart for fredagskos :grin:


Etter trening bar det hjem til frokost.
Jeg spiste en deilig kopp med havrepuff, vaniljeproteinmelk, peanøttsmør, kakaonibs og sukkerfritt bringebærsyltetøy.
Vaniljeproteinmelk lager jeg enkelt ved å blande sammen melk, vaniljeprotein og litt stevia vanilje.
Denne kombinasjonen har alt, både smak og innhold. Du får det søte fra vaniljemelken, det salte fra peanøttsmøret, det cruncy fra kakaonibsene og det smoothe fra syltetøyet. Dessuten får du i deg proteiner (fra melk og proteinpulver), karbohydrater (fra syltetøy og havrepuffs) og sunt fett (fra peanøttsmør).


Puffet havre er supert. Det har så å si samme næringsinnhold som havregryn, metter godt, smaker deilig og minner om honnikorn.
Det bringer frem barnslige følelser!


Akkurat nå sitter jeg og nyter dette.
En kopp (snart opp drukket) kaffe, brunostruller og druer.
Har du prøvd å dyppe brunosten i kaffen?
Aldeles nydelig!


Jeg har tatt turen hjem til min kjære mor i Hole.
Min mor er ikke bare min mamma, hun er også min beste venn.
I kveld skal vi kose oss sammen.
Ut og spise og så på kino.
For en fantastisk fredag.


Ønsker deg en riktig god helg :grin:
Nyt finværet og livets gleder.

Kristine

FROKOST I SENGEN

 • 17.03.2012, 11:37


Riktig god lørdagsformiddag :razz:
I dag sov jeg lenge.
Nærmere bestemt elleve timer!
Da jeg våknet stod jeg opp, lagde meg frokost og gikk tilbake til soverommet.
Så nå sitter jeg her, med frokosten og pc'en på fanget, godt plassert i sengen.


Blomster,
tente lys,
proteinkaffe
og deilige pannekaker.


Vaniljeprotein pannekaker

2 egg
1 eggehvite
40 g speltmel
40 g vaniljeprotein
3 dråper stevia vanilje
1/2 ts bakepulver
Kanel og kardemomme

Bland alt sammen i en bolle.
La røren svelle noen minutter før du steker pannekaker.
Jeg serverte med stekte epler, eplebiter som jeg stekte i pannen med kanel og sukrin, skyr naturell og noen friske eplebiter.
Det smaker som eplekake.

For en herlig start på lørdagen.
Ha en god dag.


Kristine

CHOCOLATE CHIP OATMEAL

 • 17.02.2012, 10:47


Havregrøt som er super sunn og smaker kake,
kan det bli bedre? :grin: 
Jeg tipper denne blir et fast innslag fremover.
 Chocolate chip oatmea
l

Du tar ønsket mengde havregryn og koker opp til havregrøt.
Jeg brukte 80 g havregryn som jeg kokte opp med vann og lot koke i ti minutter.
Når grøten er ferdigkokt tilsetter du vaniljeproteinpulver eller et annet proteinpulver.
Jeg brukte 30 g zero carb vaniljeprotein og tilsatte i tillegg et par dråper stevia vanilje.
Deretter blander du inn en håndfull sukkerfrie chocolate chips før går grøten i en skål.
Topp med ønsket topping.
Jeg brukte peanøttsmør, soyamelk, sukkerfritt bringebærsyltetøy og enda litt mer chocolate chips.
Real festgrøt som inneholder grove karbohydrater, godt med proteiner og sunt fett.Ha en riktig herlig fredag.
Jeg skal bruke dagen på semesteroppgave, baking og trening.

Kristine

SKIVER

 • 04.02.2012, 16:18


Var det flere enn meg som synes det var forferdelig kaldt i dag?
Brrr....
Da jeg gikk ut av døren i morges, klar for å åpne Elixia, slo kulden i mot meg. Jeg hadde bare lyst til å smelle døren igjen og legge meg tilbake under dynen.
Når gradestokken viser minus søtten grader, burde det vært en lov som forbyr en å gå ut!


Etter jobb i går ble det en kardioøkt enten jeg ville eller ikke.
50 minutter på ellipsemaskinen med puls rundt 140.
Det skal sies at det var veldig deilig etterpå.

I dag var treningslysten tilbake igjen :grin:

Jeg kjørte på med en styrkeøkt for rygg og bryst.
Ukens siste styrkeøkt, unna gjort på rett over en halv time.
-Nedtrekk med smalt grep
-Stående roing
-Omvendt flyes
-Benkpress med manualer
-Pec deck

Så var det rett hjem til mat.
Da var magen sulten.

Jeg lagde skiver av 1 egg, 1 eggehvite, litt salt, 10 g pofiber, 1 ts fiberhusk og 10 g speltmel.
Først stivpisket jeg eggehviten med litt salt. Deretter blandet jeg sammen det hele egget med resten av ingrediensene og rørte det forsiktig
 inn i eggehviten. Jeg la så runde klatter utover bakeplaten og stekte nederst i ovnen på 200 grader i 10 minutter.
Jeg smurte noen av skivene med wasabi og sennep, og hadde over salat, cherrytomat, lett gulost, roastbiff
, sylteagurk og paprika.
Kesam og sukkerfritt syltetøy fikk også noen av skivene selskap av.
De siste skivene serverte jeg med sjokoladepålegg (kokosolje, zero carb sjokoladeprotein, kakaopulver og sukrinmelis som jeg blandet sammen).
Og en god kopp kaffe toppet med en stivpisket eggehvite og kanel.
Nydelig.


I kveld skal jeg bare slappe av og kose meg.
Jeg åpner Elixia i morgen.
PØ (kjæresten) og jeg skal lage god middag med tilhørende dessert og noe godt i glasset.
Det blir biff, sjokolademuffins og pepsi max krøpet godt inntil hverandre.
Kos dere i kveld 
:grin:


Kristine ♥

FIBER BRØD

 • 31.01.2012, 09:00


God morgen :grin:
Håper du har sovet godt og er klar for en strålende tirsdag.
Jeg har allerede unnagjort en runde morgenkardio og er klar for forelesning.


Dagens matpakke består av:
- Fiberbrød (og pålegg)
- Grønt, ruccola, gul og rød paprika i skiver og cherrytomater
- Kalkunskinke
- Skyr naturell
- Sukkerfritt jordbærsyltetøy


Fiberbrødene laget jeg av 1 egg, 2 eggehviter, 15 g kruskakli, 5 g pofiber, 1 ts fiberhusk og litt salt.
Først stivpisket jeg de to hvitene med litt salt. Deretter blandes det hele egget med kruskakli, pofiber og fiberhusk. Juster med et par ss med vann for å få deigkonsistens. Deigen vendes så forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene.
Lag rundinger på en bakepapirkledd stekeplate og stek på 175 grader i 15 - 20 minutter.
Hele oppskriften, hvorav jeg fikk 15 skiver, inneholder
156 kcal, 18 g protein, 5 g fett og 6 g karbohydrater.

Gode brødskiver fulle av fiber.
De kan toppes med alt!


Kristine

SØTT OG SALT

 • 25.01.2012, 17:39Nå sitter jeg mett og fornøyd etter å ha spist denne utrolig gode middagen.
En nydelig to retters fortjener vi alle på en onsdag.
Spesielt når den kan lages super sunn.
Jeg hadde både lyst på noe søtt og salt.
Diskusjonen gikk heftig i hodet mitt hele veien hjem fra trening, søtt eller salt?
Det ble begge deler :grin:
Deilig rekesalat og proteinlapper.


Salaten laget jeg ruccola salat, agurk,  tomat, gul paprika, søt paprika og rødløk som jeg skar i biter og hadde på en tallerken. Deretter toppet jeg med reker.
Jeg lagde en vinaigrette dressing av like deler sitronsaft og soyasaus, før jeg hadde i litt olje og en liten dert med wasabi.
Så friskt og godt.


Proteinlappene lagde jeg av 15 g kokosmel, 10 g zero carb vaniljeprotien, 1 ts fiberhusk, 1 ss sukrin, kanel og kardemomme, 1 egg, litt skummet melk. Etter at røren var blandet godt sammen stekte jeg lapper i pannen.
Jeg serverte med skyr naturell og sukkerfritt jordbærsyltetøy.


Dagens styrkeøkt ble en rask og god økt på rygg og bryst.
- Nedtrekk med bredt grep
- Enarms roing med manual
- Benkpress
- Flyes i maskin
- Sittende roing
- Omvendt flyes

Jeg har god kontakt og ordentlig trykk i muskulaturen for tiden.
Da er det utrolig gøy å trene.
Jeg gleder meg til trening hver eneste dag!


Ha en riktig god onsdagskveld:grin:
Vi er halvveis til helg.

Kristine

GRØTDESSERT

 • 25.10.2011, 19:44


I ettermiddag ble det nok en treningsøkt.
Rygg og skuldre stod på planen.
- Nedtrekk med bredt grep
- Enarms roing
- Omvendt roing
- Face pull
- Skulder press med manualer
- Skapular sidehev
Tungt og godt :grin:


Etter trening spiste jeg havregrøt, men denne gangen lignet og smakte det som dessert.

Havregryn kokes opp med vann, før jeg tilsatte litt kanel, 1 ts økologisk kakaopulver og 30 g melkesjokoladeprotein
Deretter blandet jeg litt mager kesam med et par dråper stevia vanilje.
I tillegg kuttet jeg en banan i skiver og raspet litt sukkerfri sjokolade.
Legg grøt, bananskiver og kesam lagvis i et høyt glass.
Topp med sjokoladen.
Nyt!Hvem har sagt at havregrøt trenger å være kjedelig?
Det blir ikke stort bedre enn hva du gjør det til selv.
For min del er det grøtfest på høyt nivå.
Grøtdessert!


 Kristine 

BREAKFAST

 • 22.10.2011, 12:24Jeg akkurat spist en lang og deilig frokost. 
Lørdagsfrokost.
- Grønnsaker (tomat, agurk, paprika, salat, minimais)
- Krepsehaler
- Kalkunskinke
- Jarlsbergost
- Sylteagurk
- Søt skål
Kesam blandet med et par ss cottage cheese og litt stevia vanilje, toppet med bær og mandler.
- ProteinMocca
En kopp kaffe blandet med en ss kakaopulver og litt sukrin, før jeg hadde over 20 g melkesjokoladeprotein som jeg hadde blandet med litt melk. 

Så godt!
Nå er jeg klar for en runde på Elixia. Etter trening reiser jeg bort.
Jeg kommer tilbake allerede mandag, men jeg får i hvert fall et par dager borte fra alt som gjøres. 
Det tok meg ti minutter fra jeg hadde bestemt meg for å bruke helgen på å lade batteriene, til jeg var i full sving med alt annet. Klesvasken ventet, kjøkkenet trengte å vaskes, jeg måtte lage kveldsmat, jobben ringte...
Når jeg er hjemme er det rett og slett for mye som burde gjøres til at jeg klarer å legge det fra meg. 
Derfor drar jeg fra alt :grin:
Det er kanskje litt drastisk, men det er akkurat hva jeg trenger. 
Da skal jeg få pleid og hvilt denne kroppen.


Ha en herlig lørdag. 
Det skal jeg.

Kristine  

PANNEKAKE I BOKS

 • 28.09.2011, 13:13


I dagens matboks lurer det seg deilig pannekaker.
Proteinrike, søte, gode og med et hint av sjokolade.Proteinpannekaker 

1 egg
1 eggehvite
15 g melkesjokolade protein
10 g mandelmel
3 ss skyr naturell
1 ts fiberhusk
1 ss sukrin
Kanel, kardemomme

Pisk sammen eggehviten, det hele egget og sukrin med en gaffel.
Ha over de resterende ingrediensene og la røren svelle et par minutter.
Stek som to tykke pannekaker og server med ønsket tilbehør.


Hele oppskriften inneholder:
204 kcal, 32 g protein, 7 g fett og 3 g karbohydrater.


Jeg serverte med cottage cheese, kanel, nøtter og eplemost.
En tilhørende proteinkaffe hører også med. 
Gjett om jeg skal nyte lunsjen nå :grin:


Kristine  

EpleGrøt

 • 03.05.2011, 07:59


Tusen hjertelig takk for alle hyggelige hilsenerpå min blåmandag. Dere fikk frem smilet ♥
Jeg overlevde resten av gårsdagen uten de store uhell. Jeg kokte over grøten da jeg lagde kveldsmat, men det var helt og holdent min egen feil da jeg glemte den bort når jeg snakket i telefonen.
Jeg sier som deg Hege "Just one of those days". 
I dag er en ny og bedre dag.  


Kan jeg få friste med en eplegrøt på morgenkvisten?
Denne grøten var kveldsmaten min i går, og for de av dere som spiser frokost - kanskje dette kan være en ny vinner?
Den smakte fantastisk vanilje, eple og karamell, nesten litt eplekake.


Jeg kokte 60 g havregryn sammen med 1 ts kokosmel og 6 dl vann. Grøten kokte i cirka 15 minutter. Når grøten hadde kokt seg fin og smidig hadde jeg oppi 1 scoop (30 g) vaniljeprotein og 3 dråper stevia vanilje, kanel og litt salt. Bland godt sammen og ha grøten over i en skål.
Hakk et eple og ha over grøten sammen med en håndfull macadamianøtter. Topp med 1 ts karamell sirup som du ringlet over eplegrøten.
Mmmm...

Ha en strålende dag :grin:


Kristine ♥

FavorittGrøt

 • 19.03.2011, 10:09


Det har vært dårlig med matlaging de siste ukene, grøt derimot lager jeg mer enn noen sinne!
Grøt er enkelt, svært mettende og veldig, veldig godt :grin:
Dette er blitt min favorittgrøt.

Kristines favorittgrøt
40 g havregryn og/ eller ruggryn, jeg bruker glutenfrie
10 g mandelmel
10 g havrekli
10 g kruskakli
10 g linfrø
1/4 ts himalayasalt
Litt kanel og kardemomme
3 dåper stevia vanilje
30 g zero carb vaniljeprotein

Kok opp havregryn, mandelmel, havrekli, kruskakli, linfrø med ca 4 dl vann.
Kok i 10 -15 minutter.
Ha i himalayasalt, kanel og kardemomme og kok et par minutter til.
Ha i vaniljeprotein sammen med litt ekstra vann.

Vaniljeprotein har jeg bestilt gjennom NordicNutrition.
Himalayasalt, stevia, gojibær og manuka honninh har jeg kjøpt på iHerb (husk at du får 5 $ i rabatt ved å bruke kode OKE701).


Næringsinnholdet i oppskriften er:
373 kcal, 40 g protein, 11 g fett og 27 g karbohydrater.

Denne grøten kan du variere i det uenderlige.
Den er god å spise som den er eller med kanel på toppen, men ekstra god om du tilsetter litt snacks. 

Nå har jeg akkurat spist denne herlige porsjonen med gojibær, jordbær, paranøtter, manuka honning og litt kokosmelk.
Rør i kokosmelk i grøten, hell over litt manuka honning og topp med bær og nøtter.
Dette ble en supergrøt med masse næringsstoffer.
Fantastisk godt.


Nå venter en treningsøkt.
Det blir spinning og venninnekos. 

Det er helg :mrgreen:
Nyt den.

Kristine ♥

FavorittGrøt

 • 12.02.2011, 12:53


Jeg er ekstremt punktlig, opptatt av å rekke avtaler og forsover meg eller kommer for sent.
I dag forsov jeg meg ikke bare litt, men tre og en halv time. Jeg våknet en time etter at jeg skulle vært på en avtale i Oslo! Hele tolv timer i sengen, men det føles likevel som om jeg bare har sovet noen få. Denne helgen, uansett hvor triset det høres ut, skal brukes på å hente inn litt søvn, jeg ligger noen timer etter.

Når jeg likevel ikke ville rekke avtalen min, bestemte jeg meg for å ta en rolig morgen og nyte favorittgrøten min :grin:
Snickersgrøt.
 
Her har jeg brukt
- 1 dl havregryn, jeg bruker den glutenfrie varianten
- 4 dl vann
- litt kardemomme
- 1 dl soyamelk
- 20 g zero barb sjokoladeprotein
- 1 ts rå kakaopulver
- 2 ss økologisk peanøttsmør
- kanel og sukrin

Kok opp grøt og vann.
La grøten koke i seks til åtte minutter. Tilsett så melk, sjokoladeprotein og kakaopulver.
Bland godt og ha over i en bolle. Topp med peanøttsmør, kanel og sukrin.
Mmmm, med en kopp sterk kaffe er dette den beste starten på dagen :razz:
Til tross for at jeg ligger noen timer etter, skal jeg nå prøve å hente meg inn.


Jeg ønsker dere en fantastisk helg :grin:
Kristine ♥

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no