hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

FÅ EN BEST MULIG START PÅ DAGEN

 • 26.02.2018, 06:49


Nå som vi er inne i mørketiden, merker jeg godt at det er blir tyngre å stå opp om morgenen. Det er mørkt og kaldt, noe som gjør det mye mindre fristende å komme seg ut av sengen når vekkerklokken ringer. Men opp må man, og da gleder det å gjøre det beste ut av situasjonen. Om du er som meg, kan jeg gi deg mine tips for å få en best mulig start på dagen. 

 - En god natts søvn
En god start på dagen, starter med en god natts søvn. Kom deg i seng tidlig nok og legg til rette for et godt sovemilje med et kjølig og mørkt rom. 

- En alarmtone du liker
Det finnes uendelig mange alarmtoner å velge mellom. Velg en lyd som du synes er bahgelig samtidig som den gjør at du vil stå opp. Ikke begynn dagen med en lyd du hater.  

- Ingen snooz
Når du trykker på snooze knappen om og om igjen, blir faktisk kroppen din bare mer forvirret. Det gjør at når du endelig kommer deg opp av sengen, føler du deg bare mer trøtt. Når vekkerklokken ringer, kom deg opp!

Skru på lyset
Ja, det at det er mørkt, gjør det vanskeligere å komme seg opp av sengen. Kroppen din vil nemlig å lys for å våkne. Så fort du står opp, skru på lyset. Du kan gjerne bruke en lyslampe om du har det.

Glad musikk
Skur på favorittsangen din eller en spilleleiste med dine gla'låter. God musikk, gjør noe med humøret vårt. 

- Spis en god frokost
Gi kroppen din en proteinrik frokost, som omelett eller grove brødskiver med ost, skinke, slik at du fyller på med gode næringsstroffer og energi til kroppen. Ta deg en kopp kaffe Kaffe inneholder koffein. Koffein, i riktige doser, gir økt energi og fokus. 


Håper du får en god start på dagen og en herlig mandag :grin: 


Kristine ♥

D-VITAMIN OG HVORFOR DET ER VIKTIG

 • 07.02.2018, 07:00


D-vitamin er et fettløselig vitamin som er livsnødvendig for kroppen din. Kun noen få matvarer inneholder d-vitamin, blant annet økologisk egg, fet fisk og innmat. Det er også slik at kroppen kan produsere D-vitamin når huden din blir eksponert for solskinn. For oss i Norden, som ser alt for lite sol i vinterhalvåret, og er mangel på D-vitamin ganske så vanlig. D-vitamin er derfor en av de kosttilskuddene jeg anbefaler alle pt-kundene mine, spesielt i vinterhalvåret. 

 Positiv effekt på benhelse
D-vitamin spiller en viktig rolle i benhelsen din. Dette er fordi vitaminet øker absorpsjonen av kalsium og fosfor, som er to viktige mineraler for skjelettet vårt. Normalveridoer av d-vitaminer styrker skjelettet og reduserer risikoen for benbrudd.  

Reduserer risikoen for diabetes
Nyere studier viser at spedbarn som fikk tilskudd av d- vitamin har lavere riskiko for å utvikle diabetes type enn, en spedbarna som ikke fikk tilskudd. Det ser også ut til at vitaminet beskytter mot diabetes type 2 ved at de reduserer insulinresistens, øker insulinfølsomheten og øker cellefunksjonen til de cellene som er ansvarlig for prduksjon av insulin. 

Positiv effekt på depresjon 
Enn så lenge er ikke D-vitamins rolle i sammenheng med depresjon fult forstått, her må det mer forskning til, men det ser ut til at vitaminet øker mengden serotonin i hjernen. Serotonin er et hormon som gir oss en følelse av velvære og lykke. 

Øker muskelstyrke
Nyere studier har vist en positiv sammenheng mellom D -vitamin, muskelvekst og styrke. Det er blant annet vist at at både trente og ikke-trente voksne som fikk tilskudd av D-vitamin økte mer i under- og overkroppsstyrke enn de som ikke fikk tilskudd. 

Som dere skjønner har D-vitamin en rekke viktige funksjoner i kroppen vår. Om du er usikker på din D-vitamin status kan du sjekke den hos legen din. Selv tar jeg D-vitamin fra september til mai hvert år og av og til på sommeren alt ettersom hvor mye sol jeg ser. Mine D-vitaminer er nå helt innenfor det normale. 


Kristine  ♥

MORGENKAFFE FOR ENERGI OG HELSE

 • 24.01.2018, 06:58


Jeg ville ikke byttet morgenkaffen min mot noe som helst! Det er noe magisk med denne varme, svarte magien på morgenkvisten. 
Kaffe har faktisk en rekke positive effekter på helsen vår. For min del tror jeg morgenkaffen også har en psykologisk effekt, jeg koser meg nemlig veldig med koppen om morgenen. Nybrygget kaffe gjør at jeg gleder meg til å komme meg opp av sengen! 


Er du som meg, elsker morgenkaffen? Da kan jeg fortelle deg at kaffe både gir deg mer energi og bedre helse. 
- Kaffe kan redusere risikoen for parkinsons. Dette er en vanlig sykdom blant eldre i Norge. Flere studier har sett at de som drikker kaffe har lavere risiko for å utvikle sykdommen. Dette ser hovedsakelig ut til å kun gjelde kaffe med koffeininnhold, og ikke koffeinfri kaffe. Det er derfor mulig at det er selve koffeinet som er sykdomsredusrende og ikke kaffen i seg selv. 
- Kaffe inneholder en god dose antioksidanter. Flere studier har faktisk vist at kaffe er den kilden vi i den vestlige verden får i oss mest antioksidanter. Antioksidanter er blant annet livsviktig for immunforsvaret vårt ved at det bekjemper frie radikaler. 
- Kaffe ser ut til å redusere risikoen for leverkreft og tykktarmskreft. Faktisk har flere studier sett at mennesker som drikker kaffe kan ha opp til førti prosent lavere risiko for å få leverkreft!
- Kaffe inneholder flere viktige næringsstoffer. Blant annet riboflavin, magnesium, vitamin B5 og kalium. 
- Kaffe gir deg bedre energi. Dette er fordi kaffe inneholder koffein som blokkerer en hemmende neurotransmitter i hjernen vår. Dette gir en stimulerende effekt som gir økt energi. 

Med det sier jeg at kaffe er en av de sunneste drikkevarene du kan innta. I hvert fall i mine øyne! Ha en fin onsdag :grin:


Kristine ♥

GENETIKK

 • 27.03.2017, 16:59


Det er mange grunner til at du ikke burde sammenligne deg selv med andre. Det er de åpenbare faktorene som at du aldri kan sette deg helt inn i en annens livsstil, deres trening, hvile, søvnvaner, kosthold og mer, og at det og sammenligne deg selv med andre faktisk bare får deg til å føle deg dårlig med deg selv. Men det er også en viktig ting mange glemmer, nemlig genetikk. 

SONY DSC
Jeg har på meg Adidas topp (utsolgt - lingnende fra Nike her) og Puma tights.

Genetikken din avgjør blant annet hvor lav fettprosent du må ha før muskulaturen din blir synlig. Det betyr også at genetikken din bestemmer hvordan magemuskulaturen din ser ut og hvordan festene på bicepsen din er synlige. Det er genetikken som har mye av skylden for at noen naturlig holder mer fett enn andre, eller til at noen har synlige mageruter men likevel har godt med fett på rumpe og underkroppen, eller at noen har synlige separasjoner i benmuskulaturen men likevel ikke har synlige mageruter. 

Det er minst hundre årsaker til at du ikke burde sammenligne deg med andre. Genetikk er en av dem. Fokuser på deg selv og din egen reise. Slutt med å undervurdere deg selv og å sette deg selv opp mot andre. Det gir deg bare en dårlig selvfølelse. Sett pris på det du har og det du får til. Det er så mye mer enn det du tror!


Kristine ♥

NEI, EN MATVARE ER IKKE FARLIG

 • 22.03.2017, 15:46


Har du noen gang hørt at du blir feit av å spise potet eller at sukker er helsefarlig? Vi blir bombandert av mediene om matvarer vi burde og ikke burde spise. Potet, gluten, melk, banan og sukker er noen av de matvarene som har fått gjennomgå de siste årene. Men kan en egentlig si at en matvare er farlig? Nei, mener jeg!

Det er slik at alle mennesker har ulike behov, forutsetninger, mål og andre ting å ta hensyn til. Det å påstå at en matvare er farlig eller usunn for alle, er rett og slett feil! Det finnes veldig mange ulike dietter der ute; lavkarbo, høy protein, glutenfri, lav fodmap, bare for å nevne noen. Hva som er sunt og usunt, vil være avhengig av hvem du spør og hvilken diett denne personen er tilhenger av. Det å skulle klassifisere en matvare som usunn er i grunn et tegn på lite kunnskap, og mangler så og si alltid vitenskapelig bevis som kan underbygge påstanden. 
Situasjonen er naturligvis anderledes om du har en allergi. 

Det er ganske logisk at om du vil ned i vekt, burde du redusere sukker og sjokolade inntaket. Men sukker og sjokolade er likevel ikke usunt i seg selv. Jeg har hatt en rekke pt-kunder som både har spist sjokolade og kake og gått ned i vekt. Det handler bare om menger! Er du derimot en idrettsutøver som trener mange timer om dagen, vil en energibar eller en sportsdrikk med sukker være supert mellom treningsøktene eller for å øke det totale antall kalorier.

SAMSUNG CSC
Ikke overtenk eller overkompliser. Det er ikke en magisk diett eller en matvare som er farlig. Alt med måte. Spis sunn og variert mat. Mat du liker og som du koser deg med. Jeg finner stor glede i å ta en sjokoladebit stort sett hver kveld og jeg nyter den til det fulle. Det er noe som gir meg glede og av den grunn ser jeg på den sjokoladebiten som sunn for meg. Overvekt eller livsstilsrelaterte sykdommer som diabetes type 2, skyldes ikke at du spiser en potet eller en sjokoladebit her og der. Det skyldes at det har blitt for mye mat over en lang periode. 

Så nei, en matvare er ikke farlig. Det handler om mengdene du spiser! 


Kristine ♥

KVINNER, JERN OG GODE JERNKILDER

 • 14.03.2017, 15:13


Jernmangel er en vanlig mineralmangel hos kvinner. Det er faktisk så mye som en av fem fertile kvinner har jernmangel! Er du en menstruerende kvinne, lønner det seg å være bevist på jerninntaket. 

Mineralet jern er livsnødvendig for oss, hvor det blant akktet frakter oksygen rundt i kroppen og lager røde blodceller. Om du har jernmangel, betyr det at kroppens jernlagre er tomme. Da kommer symptomer som tretthet, hodepine, hjertebank, nedsatt fysisk yteevne. Du føler deg rett og slett slapp og sliten. 

Helsedirektoratet anbefaler 15 mg jern hver dag til kvinner mellom 14 og 60 år. Faller du utenfor denne kategorien eller er gravid, vegetarianer, blodgiver, har kraftige menstruasjonsblødninger eller andre spesielle hensyn, vil anbefalingene være annerledes.

Gode jernkilder er blant annet rødt kjøtt, grove kornprodukter og grønne grønnsaker. 
Jern fra maten vi spiser er tilgjengelig i to former. Hemjern finner du i kjøtt, dette blir tatt best opp i av kroppen, og ikke-hemjern som du finner i planter og melkeprodukter. For de aller fleste vil det være mer enn nok å påse at du spiser jernrike matvarer. For enkelte vil det også være nødvendig med jerntilskudd i form av tabletter. Dette må eventuelt gå gjennom legen. Du skal aldri begynne på jerntilskudd før du har vært i kontakt med legen din.


Gode jernkilder er:
- Rødt kjøtt 
Dette er trolig den beste kilden for hemjern. 1 stykke biff på cirka 150 gram inneholder 4 mg jern. Det er 27 % av det anbefalte daglige inntaket. 
- Brokkoli
1 stor porsjon brokkoli på 150 gram inneholder 1 mg jern. 
- Grovbrød
1 brødskive med ekstra grovt brød uten korn inneholder ca 1 mg jern. 
- Nøtter
1 god håndfull cashewnøtter på ca 30 g inneholder 2,2 mg jern
- Leverpostei
1 ss leverpostei på cirka 30 g inneholder 2,1 mg jern
- Potet
2 middels små poteter inneholder 1,3 mg jern. 
-Linser, erter og bønner 
1 porsjon med kokte linser inneholder 3,5 mg jern.
- Spinat
1 porsjon med spinat på 30 gram inneholder 0,7 mg jern.
- Egg
1 kokt egg inneholder omtrent 2 mg jern. 
- Mørk sjokolade
Dette vil si sjokolade med mer enn 70 % kakao. 2 ruter inneholder 3,3 mg jern. 


For å dekke dagsbehovet på det anbefalte inntaket på 15 mg jern, kan dagen se slik ut:
2 brødskiver med ønsket pålegg og 1 glass melk til frokost. Salat med spinat, bønner eller linser og 2 kokte egg til lunsj. Et mellommåltid med 1 håndfull nøtter og 1 rute mørk sjokolade. Ovnsbakt kylling, grønnsaker og poteter til middag. Havregrøt til kveldsmat toppet 1/2 boks cottage cheese og peanøttsmør. Sunn og god mat :grin:


Kristine ♥

ANTIOKSIDANTER - DERFOR ER DE KROPPENS SUPER FORSVAR

 • 09.02.2017, 17:00


Vi vet alle at grønnsaker, frukt og bær er super sunt. En rekke studier viser at jo mer grønt vi spiser, jo større er sannsynligheten for at vi unngår en rekke sykdommer som hjerte- karsykdommer og kreft. Årsaken til at grønt reduserer risikoen for disse sykdommene, er forskerene faktisk ikke helt sikre på. Trolig er det de fantastiske antioksidantene.

Antioksidanter beskytter kroppen vår mot skadelige frie radikaler. Frie radikaler dannes blant annet i kroppen vår når oksygen forbrennes, noe som skjer hele tiden da kroppens organer og funksjoner er avhengig av oksygen. Det dannes også frie radikaler når vi utsettes for forurensing, infeksjoner, mye alkohol og lignende. Vi har alle frie radikaler i kroppen og det å ha noe, er helt ufarlig. Normalt er altså disse frie radikalene, helt ufarlige for oss. Det er når disse mengdene blir store, at skade kan oppstå. Da skjer noe som heter oksidativt stress i kroppen vår. Dette kan gi skade på cellene våre, arvestoffet og organer. Det er her antioksidantene kommer inn. Antioksidanter er super forsvaret vårt, en viktig del av kroppens immunforsvar, som hjelper til med å begrense skaden av det oksidative stresset!


Noen eksempler på mine snacks og måltider med mye antioksidanter.
Proteinkaffe sammen med mørk sjokolade, gojibær og nøtter  //  Fruktfat med druer, vannmelon og plommer  // Fruktfat med mandler, bringebær, appelsin, kiwi og ananas  //  Middag med søtpotetpure, stekte biffstrimler med sopp og løk, erter, cherrytomat og maiskorn


Ettersom antioksidantene blir brukt opp når de gjør jobben sin, trenger vi stadig påfyll. Vitamin A, vitamin C, vitamin E og betakaroten er eksempler på antioksidanter. Supre kilder til antioksidanter er blåbær, grønnkål, spinat, brokkoli, tomat, hvitløk, mango...Ja, alt av frukt og grønnsaker! En sier ofte at jo sterkere farge det er på frukten, bærene og grønnsakene, jo mer antioksidanter inneholder de. Kanel, kaffe, te og mørk sjokolade er også gode antioksidantkilder. Jo mer, jo bedre!

Antioksidanter er altså kroppens super forsvar! Så spis ekstra godt med grønt, kaffe og mørk sjokolade med den beste samvittighet :grin: Det både smaker godt og gjør godt!


Kristine ♥

NYE TRENINGSPLANER, NYE DIETTER OG NYE MÅL

 • 01.01.2017, 10:26


God morgen og riktig godt nytt år. Håper alle hadde en fin og trygg feiring, at dere koste dere masse og er klare for et nytt og fenomenalt år. Det er i hvert fall jeg!

I dag og imorgen er det mange som starter med nye treningsplaner, nye dietter og nye mål. Januar er høytid for en ny og bedre livsstil. Treningssenterne er overfylt med mennesker med nyttårsforsetter og som planlegger å bli sunnere. Men, la oss være ærlige her. Allerede i februar begynner mengden på treningssentrene å dabbe av og folk glemmer eller gir opp forsettene sine. Du skal ikke bli en av dem! 

SAMSUNG CSC
Først og fremst, lag smarte og gode nyttårsforsetter og mål. Mål du kan nå og gjennomføre. Om du setter deg et mål som er helt urealistisk for deg, som for eksempel å gå fra å trene to ganger i uken til seks, eller å gå fra å spise sjokolade hver dag til å holde deg helt unna sukker, vil du bare bli skuffet over deg selv fordi du ikke klarer det. Når du ikke klarer målet / målene du har satt deg, ødelegger dette mestringsfølelsen og du vil også få en dårlig selvtillit. Bygg heller opp selvtilliten din og det selv ved å sette deg mål hvor du må jobbe for å nå målet, men et mål som du også har muligheten til å nå. Et mål skal være vanskelig å oppnå, men det må være mulig! 

Du må også jobbe med vanene dine. Start i dag med noen små endringer! Små endringer som med tiden vil bli gode og sunne vaner du kan ha livet ut. Et eksempel er å drikke et ekstra glass vann om dagen, eller å spise en grønnsak eller frukt som tilbehør til alle dagens måltider. Små endringer kan utgjøre en stor forskjell over lengre tid. 

Bestem deg i dag for at du vil bli en sterkere versjon av deg selv. Ikke tenk på alle andre! Bestem deg for at du vil være lykkelig og glad. At du skal bli den beste versjonen av deg selv. Men for livet ut. Ikke kun for et par måneder i årsskiftet! Finn en sunn og balansert livsstil, slik at når det går mot slutten av 2017, kan du stolt se tilbake på alt du har fått til og med glede gjøre det om igjen i 2018. 


Jeg trener for livet! Jeg elsker det livet jeg lever nå med aktivitet og trening, stort sett et sunt kosthold men også en sjokoladebit her og der. Jeg elsker å ta vare på meg selv, både fysisk og psykisk. Når du kjekker den koden, at du finner en livsstil du trives med, føles ikke trening som en straff, men som et fristed. Noe du gjør fordi du elsker kroppen din og vil ta vare på den, ikke fordi du hater den og vil endre den. På den måten vil du også kunne opprettholde livsstilen din og klare å holde på målet når du først har nådd det.

Dette året kommer til å bli fantastisk. Ja, 2017 blir storartet, det er jeg  helt sikker på! Håper du tror det samme!
Jeg ønsker deg alt godt for årets første dag :razz:


Kristine ♥

JULEKOS OG KALORIER

 • 26.12.2016, 11:18


Hei dere og god andre juledag!
Håper du har hatt en aldeles herlig julefeiring så langt og at du nyter noen late og deilige juledager. Jeg har akkurat spist en sen julefrokost i godt selskap. Hvert øyeblikk skal jeg ta meg en tur på trening, igjen med lillebror. Vi skal leke oss rundt og prøve litt nye øvelser. Det blir moro!


Beklager at det var helt stille fra meg i går. Jeg valgte å ta en off-dag med helt fri fra sosiale medier. Verken blogg, facebook, snap eller instagram ble brukt. Julen handler om samvær med de du er glade. Det var viktig for meg å ta en hel dag av og bare fokusere på de rundt meg. Jeg tror alle har godt av en slik off-dag av og til. 

Uansett, det var noe jeg ville snakke om i dag; julekos og julekalorier. Jeg har nemlig fått en del spørsmål om hvordan og hva jeg spiser i julen. Som nevnt før, i julen bryr jeg meg absolutt ikke om hva jeg burde gjøre når det kommer til kosthold og trening. Jeg koser meg med akkurat det jeg har lyst på av mat og godsaker. I min verden teller ikke julekaloriene!  Det er juleselskap, julefrokoster og julemiddager og matinntaket er vel relativt stort. Jeg fråtser likevel ikke i alle søtsakene og julematen, og spiser til jeg blir kvalm og uvel. Det handler om å spise, kose seg og nyte det.

Jeg prøver å holde en normal måltidsrytme, altså frokost, lunsj, middag og kveldsmat, spise jevnt, hygge meg med de jeg er sammen med og passe på at jeg får i meg en god proteinkilde til hvert måltid (kjøtt, fisk, fugl, og lignende). Julens fristelser nyter jeg akkurat når jeg føler for det. I og meg at jeg er en enorm søtmoms, blir mye ekstra i julen. Noe beste jeg vet er varm sjokolade med pisket kremfløte og pepperkaker. I julen blir det x-antall slike kopper! Det at jeg tar det helt med ro i julen, fører til en enorm motivasjon, masse energi og nye rekorder på nyåret. Da er batteriene ladet opp til det fulle!

I året er det tre hundre og sekstifem dager. Hva som skjer i juleferien har så og si ingen betydning i den store sammenheng. En sunn kropp og en god helse handler ikke om å være fanatisk, da har det sklidd over i det usunne. Det sies at det er ikke hva du spiser mellom jul og nyttår som teller, men hva du spiser mellom nyttår og jul. Det er faktisk helt sant! Du blir ikke overvektig eller usunn av juleferien. Det er hverdagskostholdet, hva du spiser måned etter måned, og aktivitetsnivået ditt i hverdagen som har betydning.
Nyt romjulen videre :grin: 

 
Kristine ♥

OVERSPISING

 • 03.12.2016, 10:51


Etter intervjuet mitt på Ingefær, hvor jeg snakker åpent om min fortid med forskjellige typer av spiseforstyrrelser, har veldig mange av dere tatt kontakt. Det jeg har fått flest henvendelser om, er overspising. Jeg laget en film i 2013 som heter 'Mine tips mot overspising'. 

SONY DSC
I filmen, se den her, deler jeg min erfaring og mine tips. Kort oppsummert:
- Innse at du har et problem
For at du i det hele tatt skal kunne komme deg videre, må du selv innrømme at du har et problem og at noe må endres. 
- Søk hjelp
Det er ingen skam men heller en styrke å tørre og innse at en trenger profesjonell hjelp.
- Se over kostholdet ditt
Spiser du for lite og / eller trener for mye slik at kroppen din higer etter mer næring?
- Meditasjonsteknikker
Å lære seg diverse avspenningsøvelser eller meditasjonsteknikker virker avledende for mange. 


Om du har slitt eller per dags dato sliter med overspising, legg gjerne igjen dine tips. Det er veldig mange der ute som vil ha nytte av dem. 
Ta vare på deg selv og de du er glad i. Ha en fin lørdag :smile:

Kristine ♥

PÅ INGEFÆR

 • 28.11.2016, 07:22


Mange av dere har nok allerede hørt om podcasten ingefær? Dette er Norges største helsepodcast, drevet av Sara Lossius. Podcasten har over to hundre tusen nedlastninger og det kommer ut en ny episode hver søndag. I går var jeg gjest på ingefær. 


I godt over en time snakker jeg og Sara om spiseforstyrrelser. Jeg har som mange av dere allerede vet, slitt med flere typer spiseforstyrrelser, anoreksi, overspising og orteksi. Dette er et emne jeg kunne snakket om i timevis, det er så mye å si! Samtidig er det et veldig komplisert og sårt tema, og jeg synes det er vanskelig å ordlegge seg riktig. Jeg er spent på å høre episoden selv!
Du kan høre meg på Ingefær episode 44 her

Om du på en eller annen måte sliter i forhold til kropp, mat og trening, eller med noe helt annet for den saks skyld, ikke nøl med å oppsøke hjelp. Uansett om du er 13 eller 33, så er en spiseforstyrrelse en tung byrde å bære på alene. Og det er absolutt ingen svakhet å søke hjelp. Jeg mener heller at det er en styrke å innse at en ikke kan ordne alt på egenhånd. Livet har så mye mer å by på enn kropp, dårlig samvittighet og rigiditet. Du fortjener mer enn som så!


Kristine ♥

EN LITT BEDRE DAG - FIRE ENKLE STEG

 • 14.11.2016, 07:21


God morgen mine venner!
Jeg tenkte å starte uken med å gi deg fire super enkle steg du kan gjøre for å få en litt bedre dag. Dette er et triks jeg selv har gjort som gjorde at jeg fikk en liten wake up call på hvordan jeg egentlig prioriterer tiden min. Med et par justeringer kan jeg si at hverdagen min ble betraktelig bedre. Prøv stegene du også!

SAMSUNG CSC
- Lag en liste over ting du liker å gjøre. Ting som gjør deg lykkelig. 
For min del vil denne listen blant annet inneholde det å lære noe, å være sammen med mennesker jeg er glad i, være aktiv og å trene, lese bøker, danse midt på soverommet, lufte på friske blomster, og en hel del andre ting.
- Lag så en liste over ting du gjør hver dag. Skriv ned alt du gjør hver bidige dag! 
På min liste vil det blant annet være å studere, jobbe med online pt-kundene mine, lage mat, pusse tenner, osv.
- Sammenlign så de to listene du har skrevet ovenfor. Kan du få tid til mer av de tingene som gjør deg lykkelig? Og kan du ta vekk noen av tingene fra liste nummer to?
- Skriv en tredje liste hvor du har legger sammen liste en og liste to, og juster listen slik at du setter av mer tid til de tingene som gjør deg glad. 
Før jeg gjorde denne øvelsen, brukte jeg for eksempel veldig mye tid på å stresse og planlegge ting til hver minste detalj og jeg brukte lang tid på å holde det ekstremt ryddig og rent. Men dette var ting som ikke gav meg noe og jeg strøk disse to fra den nye listen min. Isteden gav jeg mer tid til å være sosial, lese bøker, bake og annet som gir meg glede. Vips så ble dagene mine faktisk veldig mye bedre.

SAMSUNG CSC
Blid og fornøyd på et kaffebesøk i helgen.

Prøv disse fire enkle stegene.
Håper du får en litt bedre dag og at uken din blir fantastisk :grin:

Kristine ♥ 

DE SUPRE PROTEINENE OG GODE PROTEINKILDER

 • 27.10.2016, 15:43


Ettersom dagens utfordring i oktober challenge er å få inn en proteinkilde ti hvert måltid, tenkte jeg å prate litt om nettopp de supre proteinene og gi dere noen eksempler på gode proteinkilder.

Proteiner har mange kjente positive egenskaper.
Ved å spise en god mengde proteiner kan du øke forbrenningen din, bedre metthetsfølelsen og lettere øke og vedlikeholde muskelmasse.

En rekke forsking viser protein gjør deg langvarig og behagelig mett slik at det er enklere å kontrollere appetitten. På den måten blir det lettere å oppnå og holde en stabil trivselsvekt.
Ikke bare holder proteiner deg mett, proteiner har også høy termisk effekt. Det betyr at kroppen din forbruker energi / kalorier ved å bryte dem ned. Rundt tjuefem prosent av kaloriene i proteinene forbrukes når kroppen fordøyer dem. Hos karbohydrater og fett er den termiske effekten på omtrent seks og tre prosent.


Her er det proteiner fra kesam som er blandet med skyr, samt at det er litt proteiner i nøttene og peanøttsmøret.

En økning inntak av proteiner vil altså føre til at du spiser mindre samtidig som forbrenningen øker. Vinn, vinn! Men ikke tro at det er slik at jo mer jo bedre. Det er ingen vits å pøse på med proteiner. Forsøk å få i deg en god proteinkilde til vært måltid. Et inntak på 1,5 - 2 gram daglig per kilo kroppsvekt kan være  lurt for de som trener. For en kvinne på 60 kilo vil dette tilsvare ca 100 -120 gram proteiner daglig. 


Her er det proteiner i ost, skinke, eggene og i melken som er i den varme kakaoen. 

Om du fordeler den daglige dosen med proteiner på 4 måltider, vil det bli omtrent 25 -30 gram per måltid.Det tilsvarer for eksempel 1 glass melk og 2 egg med knekkebrød til frokost. Pastasalat med 100 gram tunfisk og dressing til lunsj. Taco med 120 gram karbonadedeig til middag og ½ boks kesam med nøtter og bær til kveldsmat. Andre gode proteinkilder er storfe, svin, fjærkre, fisk, cottage cheese, skyr, ost, bønner, linser, kikerter og skinke. 


Husk proteinene dine og få bedre metthetsfølelse, økt forbrenning og en godt bevart muskelmasse :grin: 

Kristine ♥ 


Referanser:
Mahan KL, Stump SE 2008. Krause`s food & nutrition therapy. Saunders Elsevier.
Guyenet SJ et al 2012. Regulation of food intake, energy balance, and body fat mass: implications for the pathogenesis and treatment of obesity. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
Halton TL 2004. The effects of high protein diets on thermogenesis, satiety and weight loss: a critical review. J am Coll of Nut.
Larsen TM et al 2010. Diets with high or low protein content and glycemic index for weight-loss maintenance. New England Journal of Medicine 363.
Weigle DS, Breen PA, Matthys CC, et al 2005. A high-protein diet induces sustained reductions in appetite, ad libitum caloric intake, and body weight despite compensatory changes in diurnal plasma leptin and ghrelin concentrations. Am J Clin Nutr.

OKTOBER CHALLENGE - ER DU MED?

 • 27.09.2016, 17:27


Etter sommerferien, var det flere av mine pt-kunder som synes det var vanskelig å komme igang med trening. Hvorfor opprettholde treningsrutinene når vi går mot en årstid hvor vi pakker oss inn i mye klær? Vel, trening har utrolig mange gode effekter for helsen vår. Utseende er bare en bieffekt! Du styrker hjerte, reduserer risikoen for benskjørhet, blir mer lykkelig, får mer energi ...for å nevne noen. 

SONY DSC
For å få opp motivasjonen laget jeg en liten motivasjonskalender. En kalender med små oppgaver hver dag.
Hos pt-kundene mine falt den veldig i smak og jeg tenkte å lage noe lignende til dere. En oktober challenge med forskjellige gjøremål hver dag. Disse gjøremålene vil hovedsakelig dreie seg om kosthold og trening, men det kommer også en og annen oppgave med hvor tankesettet er involvert. Jeg mener at tankene våre, og da psyken vår, har vel så mye å si på om vi er sunne eller ikke. 
Er du med?

SONY DSC
Jeg er super gira. Ja, for jeg kan jo ikke sluntre unna. Jeg må jo ta denne challengen jeg også! I tillegg er jeg ekstra gira fordi jeg falt pladask for denne Kaki tightsen fra GymGrossisten. Nytt treningstøy gir meg ekstra energi!


Hver søndag vil jeg legge ut oppgavene for den kommende uken. Da blir det et gjøremål for hver av de neste syv dagene. Den første ukesplanen kommer på søndag. 
Jeg håper dere blir med sprekinger :mrgreen:  

Kristine  ♥

NOEN TANKER OM KOSTHOLD PÅ FERIE

 • 20.09.2016, 16:22


Etter at jeg var på ferie i fem dager i Krakow, fikk jeg en del henvendelser om jeg følte at jeg mistet kontroll når jeg var på ferie. 
Dere som følger meg på snap, kristineokern, vet at det ble masse god mat, oster, is, vin og andre godsaker, og minimalt med trening. Men betyr dette at kostholdet mitt og treningen min er ute av kontroll?

Jeg får faktisk vondt i hjerte mitt av spørsmålet.
Nei! I mine øyne tenker jeg absolutt ikke det. Jeg er jo på ferie! For meg er noe av det å være på ferie å bryte vanene, slappe helt av, kose meg og som matnerd er også maten en viktig del av ferien. Ferie er deilig, men jeg er en person som elsker hverdagen. Og jeg elsker rutiner. Etter noen dager på ferie, er det alltid fantastisk deilig å komme hjem til den "vanlige og kjedelige" hverdagen. Å bryte hverdagsvanene på ferie gjør nettopp at jeg setter pris på hverdagen enda mer når jeg er tilbake. 

SONY DSC
Hverdagen er tilbake. Treningsglede og matglede - jeg digger det! 
Ekstra stas i ny og deilig treningsgenser fra GymGrossisten
 :grin:


Ok, jeg skal innrømme at det har blitt i overkant mye ost, kjeks og honning etter ferien. Så og si hver dag faktisk. Men kostholdet mitt er fortsatt langt fra ute av kontroll! For meg handler ikke et sunt kosthold om kontroll. Jeg spiser slik jeg gjør, fordi det gir meg masse energi, god konsentrasjon og godt humør. Det er nettopp dette et sunt kosthold handler om for meg - å spise på den måten som gjør at jeg føler meg best mulig. Kontroll har ingenting med saken å gjøre. 

Et sunt kosthold for meg inkluderer å kunne spise noe helt annet på ferie. Tro meg, det vil ikke ødelegge resultatene. Det er hva du gjør mesteparten av tiden og hva du gjør i hverdagen, som har stor betydning. Et sunt kosthold for meg handler om å spise proteinrikt, godt med frukt og grønt, grove karbohydrater og sunne fettsyrer. Men det handler også om å ta meg en is om jeg har skikkelig lyst på, eller nyte en tallerken med ost og kjeks om kvelden når jeg føler for det. 

Dette er en livsstil. Ikke en quick fix! 
Legg bort ord som kontroll, kalorier, ja-mat og nei-mat. Et sunn livsstil gir også rom for ferie, is og ost!


Kristine ♥

OM KALORIER OG SUNT KOSTHOLD

 • 18.08.2016, 18:06


Et ofte spurt spørsmål jeg får, er hvor mange kalorier jeg spiser og hva man skal spise for å komme i bedre form.
Først og fremst, jeg synes det er synd at det legges så stort fokus på kalorier. Et sunt kosthold er så mye mer en kalorier!
For å være helt ærlig, er det ikke interessant for meg og vite hvor mange kalorier jeg spiser eller antall gram proteiner, karbohydrater og fett.  Ingen formel eller diettkalkulator kan vite nøyaktig hvor mange kalorier du trenger daglig. Det er det kun kroppen din som vet! Det er også slik at vi mennesker er  forskjellige og har forskjellig behov. 

Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg ikke aner hva som er optimalt å spise. Og det er det faktisk ingen andre som vet hundre prosent sikkert heller!
Om du likevel lurer på hva du skal spise, har jeg noen basic tips til et sunt kosthold:
Når du går i butikken, ta beviste valg og kjøp mat som gjør deg godt. 
Start med å leke deg rundt i frukt og grønt avdelingen. 
Eat a rainbow :grin: Rød, grønn, gul, oransje, lilla. Prøv noen nye grønnsaker. Har du for eksempel prøvd pak choy, mangostan eller brokkolini? Kanskje får du noen nye favoritter!
Velg mest mulig ren mat. Altså mat i sin naturlige form, slik vi har spist gjennom alle generasjoner, uten tilsetningsstoffer og en milelang ingrediensliste.
Er det er et produkt du er usikker på; les innholdsfortegnelsen. Jo kortere den er, jo bedre. Egg, kjøtt, fisk og grønnsaker er alle rene matvarer som kommer i sin naturlige form.
I hverdagen kan du pent gå forbi sukkerhyllene. Raffinert sukker inneholder ingen næringsstoffer som er spesielt nyttige for for kroppen. Forbehold disse matvarene til helgen. Men du, sukker, godis og is er langt fra farlig. Spiser du sunt og variert mesteparten av tiden, kan du fint ta deg et kakestykke eller et par sjokoladebiter her og der. Alt med måte. 
Det viktigste av alt, kos deg med maten. Nyt hver munnfull!

 

Kristine ♥

NÅR MOTIVASJONEN DALER

 • 12.08.2016, 15:51


SAMSUNG CSC
Som med alt annet her i livet; treningsmotivasjonen vil variere! Noen perioder er en super giret og føler seg kjempe sterk på trening, andre ganger føles det tungt å kle på seg treningsklærne og energien er lav!
Hva gjør du når motivasjonen daler?

SAMSUNG CSCDen siste uken har treningsmotivasjonen min vært på bånn. Det jeg gjør da; jo jeg godtar det!
Jeg tror veldig mange erger seg, blir irritert og hakket på seg selv når motivasjonen daler. Men det som skjer da, er at du får et negativt tankemønster og motivasjonen daler ytterligere. Prøv isteden å snu tankegangen din. På akkurat samme måte som vi alle har dårlige dager, har vi også alle perioder hvor motivasjonen ikke er på topp. Det gjelder ikke bare når det er snakk om trening, det kan også være jobb, studier eller en hobby. Motivasjon kommer og går! Si heller til deg selv at dette er helt normalt. Det er lov å ha mindre bra perioder. Og vet du hva? Hadde det ikke vært for at graden av motivasjon varierte, ville du ikke merket motivasjon i det hele tatt. Har du ikke perioder hvor motivasjonen er lav, ville du heller aldri kunne sette pris på de periodene hvor motivasjonen er på topp!

Gi deg selv et pusterom. Det er lov til å ikke alltid være på topp! Istedenfor å tvinge deg selv på trening, gjør noe du synes er morsomt og lystbetont. Kanskje du heller kan ta en tur i skogen med en venn, gå i klatreparken eller rett og slett unne deg selv en hvileuke. Det vil gjøre godt både for kroppen og for psyken!

SAMSUNG CSCSelv har jeg tatt en rolig treningsuke denne uken. Jeg har ikke fulgt noen slavisk program, jeg har gjort akkurat det jeg ville når jeg kom på trening, jeg har trent kortere økter og har hatt flere hviledager. Nå står jeg her med en boks candyking. Nei, det er ikke det sunneste, men det var akkurat det jeg hadde lyst på! Jeg gir meg selv lov til å ha mindre gode perioder når det kommer til motivasjonen. Det fortjener jeg og kroppen min! Det at jeg godtar disse mindre gode perioden, gjør at humøret likevel er på topp og at dagene blir gode til tross for at motivasjonen er dalene. 

Gi deg selv spillerom. 
Både du og kroppen din er fantastisk. Du trenger ikke være på topp hele tiden for å være god nok!


Kristine ♥

DET HOLDER Å VÆRE GOD NOK

 • 28.07.2016, 06:40


Riktig god morgen! Dagens ord er så nydelige at jeg må dele de med dere. 

SAMSUNG CSCHusk at det holder å være god nok. Og det er du! 
Ta disse ordene med deg videre denne torsdag. Jeg håper de kan gjøre dagen din litt bedre :grin: 


Kristine ♥

Å VÆRE BARNSLIG

 • 07.07.2016, 16:23


Min kjære mamma pleide alltid å si at en ikke var voksen, før en kunne være barnslig i blant. Da vil jeg kalle meg selv rimelig voksen de siste dagene :mrgreen:

SAMSUNG CSC
Her er jeg super stolt etter å ha tatt berg- og dalbanen Helix. Jeg har hatt berg- og dalbane skekk i seksten år, og er livredd selv ved Tømmerrenna. Nå har je endelig trosset frykten!


Jeg er på jentetur i Gøteborg og vi har blant annet vært på Liseberg. Jeg har tenkt på mammas utsagn hele dagen. Selv om Liseberg er en fornøyelsespark, noe mange tenker hovedsakelig er for barn, er det virkelig moro for oss større barn også. Det er lenge siden jeg har ledd så mye! Vi har tatt karuseller, berg og dalbaner, spist sukkerspinn, kastet vannballonger, danset rundt og tøyset. Jeg har storkost meg!

Å ta frem barnet i seg, er noe vi burde gjøre så mye oftere. En trenger tross alt ikke en fornøyelsespark for å være litt barnslig!

Kristine ♥

NEI -MAT

 • 05.07.2016, 16:46


Nei, nei nei! Det finnes ikke noe som heter nei -mat!

SAMSUNG CSC
Nyter en feit og god pizzabit. Alt med måte!

Her forleden overhørte jeg to jenter på treningssenteret. Hun ene snakket om hvilke matvarer som var nei -mat og som hun ikke kunne spise. Rettere sagt - aldri kunne spise! 
Jeg får vondt inn i sjelen når jeg hører slikt. Det finnes da ikke noe som heter nei -mat. Det er ikke slik at en enkelt matvare vil gjøre deg tykk. Ja, det er forskjell på hva slags næringsstoffer som finnes i forskjellige matvarer. Et stykke biff inneholder for eksempel godt med protein, b-vitaminer og jern, mens en appelsin inneholder karbohydrater, fiber og c-vitamin. Sjokolade, brus og godteri inneholder sukker, men disse vil i seg selv ikke gjøre deg tykk så lenge du ikke spiser mer enn hva kroppen din trenger.

Hvorfor ha nei-mat når du heller kan tenke alt med måte?
Ved å si nei eller holde seg fullstendig unna en matvare, vil en oftest bare få mer lyst på den aktuelle matvaren. Tenk heller at du skal spise sunt og variert mesteparten av tiden. Da gjør det ingenting om du tar deg et pizzastykke, en godispose eller en brus her og der! 
Nyt livet og alt som hører med...også alle matvarer :grin:


Kristine  ♥

MIDT I UKEN OG LITT OM MENSTRUASJON

 • 22.06.2016, 18:42


Akkurat nå sitter jeg med dette foran meg. Dream is og sjokolade. Også midt i uken da :mrgreen: 

SAMSUNG CSC
Jeg vet ikke hvordan det er med dere.... Tre -fire dager før kvinneuken setter i gang hos meg, forandrer kroppen, matlysten og energien seg helt. Det er der jeg har vært i dag!
Kroppen er veldig varm og jeg svetter lett. Energien er dårligere. Ryggen er øm. Og magen, den er konstant sulten og har veldig lyst på brød, is og sjokolade. Jeg holder også mer vann i kroppen, noe som gjør at vekten går opp og muskulaturen ser mindre definert ut enn ellers. 

SAMSUNG CSCOm du også føler det slik, er det helt normalt. Menstruasjonssyklusen påvirker oss mer enn mange er klar over!
At treningen føles tyngre, at en blir fortere svett og mer sulten i dagene rett før mensen, skyldes faktisk at forbrenningen går opp i denne perioden. Dette er også grunnen til at en ofte får mer lyst på søtt, altså rask energi for å fylle på de ekstra forbrente kaloriene. 
Hvor mye en reagerer på menstruasjonssyklusen, varierer naturligvis fra person til person. Om du er en av dem som knapt merker noe på kroppen, ja da er du heldig og jeg skal innrømme at jeg er litt misunnelig på deg. Om du er en av dem som føler deg skikkelig dårlig og helst bare vil ligge i sengen og spise sjokolade, ja da er det faktisk en naturlig årsak til at du føler deg slik. Da er det lov til å lytte til kroppen din, ta det mer med ro enn vanlig og gi kroppen mer næring. 

Nå sporet jeg i grunn helt av på dette innlegget. Fra å egentlig skulle fortelle dere om dagens treningsøkt og isboksen foran meg, ble det til et innlegg som handlet mer om mensen. Jeg håper likevel det var nyttig informasjon. 
Ha en fin fin onsdag dere! 


Kristine ♥

SVAR

 • 21.06.2016, 16:20


Det tikker stadig inn spørsmål fra dere på mail eller facebook. Jeg får forøvrig også mange hilsener, noe jeg må si tusen hjertelig takk for. Jeg setter enormt pris på det ♥
Mange av spørsmålene jeg får, går igjen. Her kommer et svar på noen av de spørsmålene som har blitt stilt flere ganger den siste måneden. 
 

Jeg har sett på snapchat at du drikker en del proteinkaffe. Hvordan lager du den?
Jeg elsker proteinkaffe og drikker det hver dag! Bland 20 -30 g sjokoladeproteinpulver og 2 dråper stevia (kan sløyfes) med 0,5 dl vann i et glass eller en kopp. Ha i 1 ts -1 ss kaffepulver, avhengig av hvor sterk du liker kaffen din. Hell over kokende vann, ca 2 dl. Rør godt. 
Du kan også velge å helle i ferdiglaget svart kaffe i koppen med proteinpulver, stevia og vann. 


Hvilken olje bruker du til å steke mat i?
Jeg bruker som regel kokosolje til å steke grønnsaker. Når det gjelder kjøtt, fisk, fugl, pannekaker og lignende, bruker jeg vanlig meierismør. 


Hvor mange kalorier spiser du?
Jeg har ingen aning, da jeg ikke teller kalorier.
Jeg mener at det er verken sunt eller naturlig å telle kalorier og næringsemner som proteiner, karbohydrater og fett. Kroppen kan selv regulerer sult og lyst, og den vet alltid best! Om man begynner å overstyre kroppens signaler ved å følge en fast oppsatt matplan og teller kalorier vil man etterhvert få et unaturlig forhold til mat og kropp, samtidig som man risikerer å gå på en smell, altså få en form for spiseforstyrrelse. Ingen kalkulator eller oppsett kan vite hvor mange kalorier du trenger eller antall gram karbohydrater, fett og proteiner. Det er det kun kroppen din som vet!

SAMSUNG CSC
Hvordan trener du nå? Og hvordan deler du opp kroppen på styrketrening?
Jeg kan fortsatt ikke løpe eller gå for mye på grunn av en skade i akillesen (ruptur av scenen og betennelse). Derfor blir det nesten kun styrketrening på meg. 
Nå deler jeg opp i underkopp og overkropp, hvor jeg har fire styrkedager i uken. To dager hvor jeg trener underkropp, altså ben og rumpe. Og to dager hvor jeg trener overkropp, altså rygg og skuldre. Jeg legger til en eller to øvelser for bryst på en overkroppsdag og en eller to øvelser for mage på en underkroppsdag. 
I tillegg går jeg meg gjerne en tur i skogen om akillesen føles god. 


Jeg ble nyskjerrig på det du sa om glutamin for magen. Kan du si litt mer om akkurat det?
Jeg tar 1 ts glutamin sammen med et glass vann på tom mage om morgenen. Dette er altså det helt første jeg gjør når jeg står opp. 
L-glutamin er en aminosyre og akkurat denne aminosryen er primær drivstoffet som brukes av tarmslimhinnens celler. Det er derfor sannsynlig at glutamin styrker tarmen.  
Studienen på glutamin er sprikende og hvorvidt aminosyren styrker fordøyelsen eller ei, er omdiskutert. Enkelte studier viser at det hjelper fordøyelsen, andre studier viser mindre effekt. Er du en av dem som sliter med vond mage, IBS, oppblåst mage, sure oppstøt eller lignende, vil jeg anbefale deg å forsøke en måneds tid med glutamin. Da kan du se om det hjelper deg eller ikke. 
For meg har det absolutt hjulpet! De første to ukene jeg begynte med glutamin, tok jeg en toppet teskje tre ganger om dagen en halv time før et måltid. Nå tar jeg kun en toppet teskje om morgenen. Glutamin-varianten fra StarNutrition er rimelig og bra. 


Hva er dine må ha i kjøleskapet?
Jeg må alltid ha en kjøttvariant; kylling, biff, karbonadedeig eller lignende, cottage cheese, tomat, brokkoli, ketchup, egg, meierismør, ost, cola zero og grønne epler. Har jeg det, er jeg ganske så fornøyd! 


Hva handlet du når du var i Sverige?
- Kalkunfilet, biff, økologisk bacon, lakseburger, roastbiff, skinkevarianter
- Keso, kesella, yoggi drikkeyoghurt, creme fraiche, fløte, kvarg med diverse smaker
- Feta ost, philadelphia, parmesan, buffalo mozzarella, brie, mandelmelk, kokosmelk
- Lavkarbo brød, riskaker i forskjellige smaker, rågkruskar (rug "rundstykke" med 100 % fullkorn)
- Sukkerfritt syltetøy, ketchup, sursøt sennep
- Pofiber, Pauluns frokostblanding
- Diverse proteinbarer, sjokolade søtet med stevia, 
- Yoghurtgodis, godteri, lohilo proteinis


Hvilke kosttilskudd bruker du?
Et kosttilskudd er som navnet tilsier, kun et tilskudd og kommer i tillegg til vanlig mat. Et variert og sunt kosthold burde alltid være første prioritet!
Av tilskudd så tar jeg omega3 og multivitamin hver dag. Jeg tar også glutamin på morgenen, som jeg skrev over.  Før trening tar jeg BCAA, som regel sammen med en frukt. Jeg er ikke så nøye på det, men jeg prøver å ta en proteinshake sammen med karbohydrater, frukt og / eller riskaker, etter trening. Det kommer litt ann på hvor lenge det er til jeg skal spise. Skal jeg rett hjem til mat, droppet jeg det ofte.


Håper du fikk et godt svar på det du lurte på. Om ikke så er det bare å legge igjen et spørsmål her eller sende meg en mail, så svarer jeg så godt det lar seg gjøre der :grin:

Kristine ♥

BEVEG DEG

 • 01.06.2016, 18:35


Nå som det er så varmt og deilig, kan det være vanskelig å motivere seg seg til trening. Men trening er så mangt! Om du ikke vil inn på treningssenteret, har du mange muligheter ute. Gå en tur i skogen, løp bakkeintervaller, ta en sykkeltur, lek med barna, klipp gresset, ta push ups i hagen.... Så lenge du er i bevegelse, er det en form for trening. 

SAMSUNG CSC
Trening gir oss utrolig mange helsegevinster!
Sliter du med å bevege deg i finværet, kan du tenke på dette:
 
Regelmessig fysisk aktivitet gir
- Langsommere aldring
- Mindre risiko for blodpropp og slag
- Bedre blodsukkerregulering
- Mindre risiko for slitasjegikt
- Styrker immunforsvaret
- Sterkt redusert risiko for hjerte- og karsykdommer
- Mindre risiko for utvikling av høyt blodtrykk
- Sterkt redusert risiko for tykktarmskreft
- Bedrer leddfunksjonen og bevegeligheten
- Mindre risiko for utvikling av benskjørhet
- Styrker benvev, brusk, sener og bånd
- Bedre grunnlag for å opprettholde riktig kroppsvekt
- Økt arbeidskapastitet
- Større overskudd og mer trivsel
- Bedre evne til å mestre stress
- Bedre søvn
- Bedre blodsirkulasjon
- Sterkere hjerte
- Bedre lungefunksjon
- Sterkt redusert risiko for brystkreft
- Mindre ryggplager
- Bedre mage- og tarmfunksjon
- Sterkere musklatur
- Gunstigere fettstoffskifte og blodkolestrolprofil
- Bedre kroppsbalanse og mindre risiko for fall

Med andre ord, regelmessig fysisk aktivitet gir et lengre og bedre liv!
Beveg deg :grin: 


Kristine   ♥

DU LEGGER IKKE PÅ DEG AV MAT PÅ KVELDEN

 • 27.05.2016, 18:53


Det er en myte jeg vil legge død en gang for alle! Det er myten om at du legger på deg av å spise på kvelden.
Du har sikkert blitt fortalt, at du ikke skal spise etter klokken seks for da legger maten seg rett på sideflesket. Det er ikke sant! 
Det er den totale energibalansen i løpet av den dag, altså om du har spist mer eller mindre enn ditt vedlikeholdsnivå, som avgjør om du går opp eller ned i vekt. Forbrenningen din er ikke avhengig av en klokk! Det er forholdet mellom kaloriene du spiser,og kaloriene du forbrenner, som avgjør om du legger på deg, går ned i vekt eller er vektstabil.
Får du i deg færre kalorier enn det kroppen din har behov for, går du ned i vekt. Eller motsatt; får du i deg mer kalorier enn kroppen din har behov får, går du opp i vekt. Uavhengig om disse kaloriene er inntatt tidlig eller sent på dagen!

Men, ja, det er selvfølgelig et men her. For mange kan det lønne seg å fordele kaloriene jevnt utover dagen. Da holder energinivået seg stabilt gjennom dagen og du vil lettere ha overskudd, humør og motivasjon. 

De som kjenner meg, vet at jeg er en kveldsspiser. Jeg foretrekker å spise mesteparten av maten min på kvelden. Ofte blir det en stor porsjon middag rundt fem -sekstiden, etterfulgt av en dessert, alt fra is til sunnere bakst, og en god porsjon kveldsmat rundt klokken åtte -ni. Grovt sett kan jeg si at jeg trolig spiser mesteparten av mitt totale matinntak etter klokken seks. For meg gjør det at jeg sover bedre, som igjen gjør at kroppen restituerer seg bedre og at jeg er mer opplagt på dagtid. 
Det betyr ikke nødvendigvis at det er akkurat dette som er det riktige for deg. Det er slik jeg trives og fungerer best. 
Lytt til kroppen din. Glem hva alle andre sier og mener. Spis på den måten som er riktig for deg og din kropp :grin: 


Kristine  ♥

SØTSUG

 • 12.04.2016, 17:03


"Hvordan kan jeg forhindre søtsug?", er et spørsmål jeg ofte får. 
Søtsug er ofte et tegn fra kroppen om at noe ikke er som det skal. Søtsug kan komme av så mangt, men jeg ser ofte at det kommer av at du spiser for lite eller at du spiser feil. Andre grunner kan være at du er sliten eller har andre emosjonelle behov.
Forsøk å finne ut hvorfor du har søtsug. Kjenn etter og lytt til hva kroppen din sier. Føler du deg for eksempel stresset eller nedfor, eller føler du deg sulten?

Om problemet ikke er knyttet til en psykisk følelse, er mitt beste tips at du passer på å få i deg riktig sammensatte måltider. Alle næringsemnene, proteiner, karbohydrater og fett, skal med til alle måltider. Få i deg både karbohydrater fra knekkebrød, havregryn, frukt, grovt brød, fullkornsprodukter, osv, proteiner fra kjøtt, fisk, ost, skinke, skyr, cottage cheese, proteinpulver, osv, og sunt fett fra fet fisk som makrell / laks, nøtter, olje, avokado, meierismør, osv. Om du spiser sammensatte måltider vil du få mer energi, samtidig som du holder deg god og mett og holder et jevnt blodsukker.

Om søtsuget likevel melder sin ankomst, hva med å ta en bit sjokolade eller to? Ofte skal det ikke så mye til for å tilfredsstille lysten. Eventuelt kan du prøve deg med en proteinbar eller litt søt frukt som mango eller banan. Et glass lett brus hjelper også mange, mens andre føler at dette trigger mer. Her må du finne ut hva som fungerer for deg.

Har du noen gode tips mot søtsug? 
Del de gjerne så kan dere hjelpe hverandre :grin:


Kristine ♥

LIFE

 • 13.03.2016, 14:55


En liten påminnelse denne søndagen.

Life is short, Break the Rules.
Forgive quickly, Kiss SLOWLY.
Love truly. Laugh uncontrollably.
And never regret ANYTHING
That makes you smile 💖


Kristine 

DET ER OK MED GODIS I HELGEN

 • 05.03.2016, 14:32


SAMSUNG CSC
Går man opp i vekt hvis man spiser godteri, is og / eller andre søtsaker i helgen? Er det ok å spise det?
Dette er spørsmål jeg ofte får.
Mitt svar er alltid; det er ok med godis i helgen. 
Det skal syvtusen kalorier ekstra til for å kunne gå opp en enkelt kg! 7000 kalorier! 
Å få i seg syvtusen  kalorier i løpet av en dag, er nærmest umulig. Det er syv dager i uken. Om du spiser fem måltider om dagen, blir dette trettifem måltider i løpet av en uke. Tenk over hvor mange måltider dette blir i løpet av en måned eller år. Om du da spiser godis eller annet søtt et par ganger i uken, vil det ikke ha noen ting å si i den store sammenheng. Se helheten. Så lenge du spiser sunt og variert åtti prosent av tiden, kan en fint skeie ut de resterende tjue prosentene.

Jeg pleier også å si til mine pt-kunder at det er bedre å ta en sjokoladebit eller to på en tirsdag om man har lyst på det, og virkelig nyte bitene, istedenfor å gå amokk når lørdagen kommer. Alt handler om en balansegang. Alt med måte, er tre veldig fine ord her. 

SAMSUNG CSC
Dette er min godtepose i dag. Selv kunne jeg aldri kuttet ut godis eller sjokolade helt, jeg er en real søtmoms! Jeg koser meg med godis, is og annet søtt i helgen med den beste samvittighet. Mesteparten av tiden spiser jeg såpass sunt og godt at litt utskeielser har ingenting å si. 


Nyt helgen, gjør noe morsomt, spis  godis, smil til fremmede og tenk glade tanker :grin:

Kristine ♥

MITT KJØLESKAP

 • 11.02.2016, 18:14


SAMSUNG CSC
Masse farger, sunn og god mat finner du i mitt kjøleskap.
Jeg elsker et kjøleskap som er godt fylt!

SAMSUNG CSC
I mitt kjøleskap finner du, fra øverst til nederst:
Hvitvin
Cola Zero
Kyllingfilet
Egg
Cottage cheese
Kesam
Sukkerfritt jordbærsyltetøy
Surdeigsbrød
Nocco
Meierismør
Gresk yoghurt med smak
Kvali smørost
Grønnsaker; suqash, gulrot, paprika, brokkoli, cherrytomater, tomat, spinat
Karbonadedeig
Biff
Diverse skinke
Jarsbergost
Markell i tomat
Frukt; ananas, appelsin, kiwi, eple, plommer
Poteter, både vanlig og søtpotet

SAMSUNG CSC
Red curry paste
Grov sennep
Soya saus
Pesto, både rød og grønn
BabyBell ost
Yoghurtgodis fra Sverige
Hvitvinseddik
Balsamicoeddik
Gulrotpure
Eplecidereddik
Kremfløte og matfløte
Wasabi
Kokosolje
Tomatpure
Proteinpudding
Bergebys sennep
Sukkerfri ketchup
Ekstra lett melk
Mer cola Zero


Har du et godt fylt kjøleskap med mat som gir god næring til kropp og sjel, er det mye lettere å velge og å spise sunn mat. 
Har du noe spennende i kjøleskapet som jeg ikke har fått med meg? :grin:

Kristine ♥

MATPAKKETIPS

 • 08.02.2016, 17:38


Som du sikkert har hørt før; uten mat og drikke, duger helten ikke. Likevel glemmer (eller dropper) mange av oss å lage matpakke når vi skal på jobb / skole.  
Har du lange dager er det viktig for kropp og sjel med god påfyll av energi underveis. Dette forbedrer konsentrasjonen, gir bedre energi og holder humøret oppe hele dagen. 

.


Å lage matpakker trenger slettes ikke ta lang tid, være kjedelig eller smakløst.
Her ker mine matpakketips:
Lag matpakken kvelden før
Om du har dårlig tid på morgenen, vil det føles som et tiltak å lage matpakke. Lag heller matpakken dagen i forveien. 
Lag en ekstra porsjon mat når du først lager
Gjør som meg, lag en stor porsjon middag slik at det holder både til middag og til lunsj dagen etter. Det tar ikke mange minuttene ekstra å lage en stor porsjon i forhold til liten porsjon.
Planlegg ukens matpakker
Har du en skriftelig plan er det lettere å følge. Da kan du også lage flere matpakker noen dager i forveien og ha matvarene / ingrediensene klare.
Sørg for å ha gode bokser tilgjengelig, både store og små
Ikke bare har du en boks til alle anledninger og størrelser, du unngår også at maten lekker ut i vesken / sekken, og maten holder seg frisk.
Pakk matvarene hver for seg
Har du med deg knekkebrød med pålegg - legg knekkebrødene i en boks og pålegget i en annen. Har du med deg salat med kjøtt og dressing - legg salaten og kjøttet i en boks og dressingen i en egen boks. Da holder salaten seg like fresh og god som da du lagde den. 
Ha alltid en boks eller to i vesken / sekken med en nødproviant
Jeg går alltid rundt med en boks full av nøtter, gojibær og kakaonibs, samt en Questbar. På en måten kan jeg enkelt ta meg et lite mellommåltid om sulten plutselig gnager. 


Om uhellet først er ute, og du ikke har med deg matpakke,  er det mange sunne og gode alternativer du kan velge. 
De fleste butikker tilbyr salatbuffé hvor du kan plukke det du vil ha. Kjøp gjerne en pakke skinke, en boks tunfisk eller lignende og ha over slik at du får i deg proteiner. Med litt nøtter og frukt blir måltidet komplett!
Å kjøpe en pakke grove knekkebrød eller lomper med proteinrikt pålegg som skinke, gulost og smørost er en annen god løsning. Da har du også knekkebrød / lomper til en senere anledning.
Jeg har også flere ganger kjøpt en pakke cherrytomater, en stor boks makrell i tomat og en frukt det er enkelt og veldig godt. 


Har du noen matpakketips? :grin:

Kristine ♥

SVAR

 • 27.01.2016, 07:17


Enkelte spørsmål skal jeg lage et eget innlegg på, som hvilke kosttilskudd jeg tar, mine beste kostholdsråd og angående proteinbarer. Dette er ting som må forklares og krever flere ord og mye plass.

SAMSUNG CSC
Det ser ut som du har det veldig bra for tiden, og det unner jeg deg! Men så lurer jeg veldig på om dette skyldes en ny kjæreste, eller er livet bare generelt bra for tiden?;)
Så utrolig hyggelig at du synes det.   
Etter at mamma gikk bort har jeg slitt mye. Mye mer enn jeg har villet innrømme for meg selv eller noen andre. Det har spist meg opp innvendig og gjort meg sliten, påvirket dømmekraften min og hverdagen min generelt. Jeg har dessverre gjort mye dumt og saGt mye dumt i tiden etter hennes bortgang. 
Nå har jeg tatt et realt oppgjør meg meg selv. Jeg bestemte meg for at jeg er nødt til å være åpen om mine innerste og mørkeste tanker ovenfor meg selv om min nærmeste. Det å face disse tankene og at jeg ikke lenger sTå alene i disse, har gjort underverker. Jeg føler meg som et nytt menneske. At endelig er den virkelige Kristine og livet på vei tilbake. 
Fy søren som jeg gleder meg til dette året! Det kommer til å bli så fantastisk bra :mrgreen:

Driver du fortsatt med online coaching?
Ja, det gjør jeg, men jeg har kun et lite antall kunder. Hovedsakelig jobber jeg med de samme menneske og har stort sett hatt de fleste kundene jeg har nå, i over et halvt år. Av og til tar jeg på meg et par nye kunder. Akkurat nå har jeg plass til to nye. Send meg en mail på kristine@helseglede.no om du er interessert. 


Hvilken frukt liker du best? Og hvilket bær liker du best?

Jeg elsker alle frukt og bær, og spiser masse av dette!
Norske jordbær er det beste som finnes i mine øyne. Ellers er jeg veldig glad i appelsinene akkurat nå, grønne epler og sharon. Det spiser jeg hver dag!

Ettersom bloggen har blitt mer og mer kjent, tenker du da å beholde ''dedication-navnet'', eller vil du gå over til noe mer personlig som Kristine? :D
Firmaet mitt heter HelseGlede. Bloggen vil bli flyttet over til dette navnet om ikke så lenge. 
Jeg gleder meg til å visere dere en ny side! 

Hva heter du på snap?
Kristineokern.
Jeg laget snap-kontoen min før jeg skiftet etternavn og har rett og slett ikke endret kontoen. 

Det med allergi er skummelt. Hva reagerer du på og hvor lenge har du vært allergisk?
Det vet vi faktisk ikke. Jeg slår ikke ut på noen tester, så dette må jeg rett og slett prøve og feile på.


Kan du si litt om magetrening og hvordan man får six pack? :-)
Magemusklene består av external og internal abdominal oblique - de skrå magemusklene som er tverrstilte i forhold til hverandre.
Transversus abdominis, muskelen som ligger som en korsett under de andre magemusklene rundt livet, og hvorvidt den er synlig er i stor grad genetisk, selv ved lav fettprosent (adonis belte).
Til slutt har man rectus abdominis, den rette magemuskelen. Rectus abdominis er den muskelen som utgjør six- eller eight-packen. I det du har en lumbarfleksjon (bøying av korsryggen) trekker hele muskelen seg sammen som én enhet. Så selv om det ser ut som separate muskler er det i realiteten én muskel som enten aktiveres hele veien eller ikke.
Fettet sitter lengst (og «best») på nedre del av magen, det er her det er vanskeligst å fjerne fettet. Så lenge det er fett over muskulaturen vil ikke musklene bli synlig. Det skal mye til for jenter for at de nedre magemusklene blir svært tydelige, dette er heller ikke sunt med en så lav fettprosent og det er ikke noe jeg vil anbefale.
Six-pack er rett og slett stort sett en følge av lav fettprosent.
Ps. Gammelt bilde.

Hva er dine favoritt produkter på iHerb?
Å, det var et vanskelig spørsmål. Jeg har så mange favoritter! Chocolite barene er jeg blitt avhengig av! Chrispy caramel e er fantastisk! Rått økologisk kakaopulver er en gjenganger som jeg bestiller igjen og igjen. Det samme er organisk peanøttsmør. Jeg er også blitt veldig glad i sminkebørstene til EcoTools. Questbars og nøttemiks bruker jeg daglig.

Lurer jeg på om du har noen hjemme treningsøvelser og råd når man vil øke vekt, muskelmasse og få sterkere kropp?
Altså, kostholdet har 70 % å si for treningsutbyttet. Om man vil øke i vekt, er det kostholdet som er det viktigste. Ikke hvordan du trener. 
Det jeg gjør med mine kunder som ønsker å gå opp i vekt og da hovedsakelig muskelmasse er å sette de på et kalorioverskudd, samtidig som de trener tung styrke 3 -4 ganger i uken med hovedfokus på baseøvelser. Kalorioverskudd, kosthold, kosthold, styrketrening og kosthold er altså svaret her. 

Hvilke kosttilskudd bruker du?
Et kosttilskudd er som navnet tilsier, kun et tilskudd og kommer i tillegg til vanlig mat. Et variert og sunt kosthold burde alltid være første prioritet. Av tilskudd så tar jeg 2 kapsler omega3 og 1 multivitamin. Før trening tar jeg BCAA. Som regel sammen med en frukt. Jeg er ikke så nøye på det, men jeg prøver å ta en proteinshake av sjokoladeprotein sammen med karbohydrater, frukt og / eller riskaker. Det kommer litt ann på hvor lenge det er til jeg skal spise. Skal jeg rett hjem til mat, droppet jeg det oftest.

Om du kunne skrevet litt mer om din vei fra å være spiseforstyrret til sunn, slik du er idag ?
Jeg synes det er veldig vanskelig å sette ord på slike ting. Samtidig er jeg redd for at mine ord kan bli misforstått, slik at de kan trigge istedenfor å hjelpe. Det eneste med sikkerhet kan si, er at spiseforstyrrelse er en svært vanskelig psykisk sykdom. Å få hjelp fra en dyktig psykolog, er veldig viktig for veien ut. 

SAMSUNG CSC
Jeg lurer på hva det beste du vet å spise er?
Det er helt klart mammas hjemmelagde gryte fra burgund.
Dette er en gryterett med oksekjøtt, rødvin, gulrøtter, løk, bacon, osv. Når hun var i livet fikk jeg denne servert hver bursdag. Synd jeg aldri vil få oppleve akkurat denne igjen! Ellers har jeg helt dilla på lomper med blåmuggost og honning akkurat nå. Det er det beste godiset du kan gi meg!

Hvordan er livet ditt akkurat nå? :)
Ganske så bra bra, takk!

Hvordan ser hverdagene dine ut?
Det varierer en del etter hva jeg gjør. Nå som jeg er i praksis står jeg opp litt over klokken fem. Jeg spiser frokost på vei til praksisstedet. Deretter jobber jeg til klokken tre. Lunsjen er rundt halv tolv. Som regel drar jeg rett til trening. Da tar jeg meg en questbar og en frukt eller en proteinkaffe, nøtter og frukt på vei til trening. Jeg trener som regel 45 -50 minutter. Etterpå drar jeg hjem og lager middag. Kvelden i hverdagen består som regel av blogging, studier og jobb med pt-kundene. Kveldesmaten blir som regel inntatt foran NetFlix, min måte å skur "av" kropp og hjerne, før jeg hopper i seng rundt klokken ti. 


Unner du deg noen gang litt "vanlig" godsaker?
Hallo, om jeg gjør!
Jeg trodde alle som fulgte bloggen og / eller instagramkontoen min @dedicationkristine, var klar over det. Jeg er en søtmoms uten like og mener at det sunneste kostholdet er et hvor du både spiser sunt men også spiser "usunt" av og til. Jeg prøver å holde godis og sukker til helgen, men har jeg fryktelig lyst på en sjokoladebit på en onsdag, ja, så tar jeg den og nyter den til det fulle. Personlig synes jeg det er mye bedre å lytte til kroppen, gi den det den har lyst på, enn å gå amokk på lørdag fordi da er "alt lov".
Alt med måte!

Hvordan kombinerer man at mor skal ned i vekt og barnet har behov for å legge på seg i et og samme måltid? Ønsker gjerne tips til mat som fungerer for oss begge, for jeg har sjelden tid til å lage forskjellig mat...
Da vil jeg anbefale å se på tilbehøret til middagen. Du som mor kan spise masse grønnsaker, kjøtt og en dressing / saus av kesam, avokado, krydder og lignende. Gi barnet potet, ris, pasta og gjerne med en klatt smør, rømme eller en fet saus. Altså spis den samme kjøtt og grønnsaksretten men gi barnet noe mer kaloririkt tilbehør. 


Har du noen raske, enkle, sunne og ikke minst gode middagstips:D

Ja. Omelettwrap eller omelett er raskt og kjempe godt. Her og her er oppskrift. 
Burger er raskt, her har du en god oppskrift. Du kan også bruke grove hamburgerbrød eller polarbrød kan brukes. Speltlompepizza, for eksempel på denne måten. Sashimi er super raskt, her har du min måte å gjøre det på.
Et annet tips kan være å lage en stor porsjon slik at du har middag for flere dager.
Ovnsbaking er også en favoritt hos meg. Da kutter jeg grønnsaker og poteter i biter og har på et stekebrett sammen med salt, pepper og hvitløkskrydder. Deretter legger jeg over en hel kylling eller kyllingfileter og steker til det er ferdig. Cirka 50 min for en hel kylling på 170 grader og 30 minutter for kyllingfilet. En slik middag lager seg selv, mens du kan gjøre noe helt annet! 

Tips til hva en kan ha med seg til skolelunsj?
Middagsrester er alltid kjekt. Lag dobbel porsjon så har du lunsj til dagen etter. Knekkebrød med makrell i tomat og agurkskiver. Speltlomper med ost, skinke og avokado. 
En enkel salat med egg, tunfisk og kiwi er også en favoritt hos meg. 
Jeg skal lage et innlegg med noen av mine lunsjfavoritter. 


Hva er målet med treningen din nå?
Akkurat nå trener jeg kun for gleden. Fordi jeg koser meg og har det gøy. Så for å være helt ærlig, har jeg ikke noe mål akkurat nå. 


Kristine ♥

SUNN MAT ER GOD MAT

 • 20.01.2016, 15:16


Det finnes så mye sunt godt og fargerikt!
Sunn mat trenger ikke være kjedelig, komplisert 1: Lunsjboks med tandorikrydret kalkun (krydret med dette) med salat av avokado og mango.
2: Mikrokake, oppskrift her, med varme bær, kesam, peanøttsmør, Detour proteinbar biter og druer. 
3: Ovnsbakt søtpotet fylt med hjemmelaget dressing, mais og skinke.
4: Kyllingtaco med tortillachips, ost, kesam og taco saus. 
5: Plommer, macadamianøtter og Questbar.
6: Proteinkaffe og Chocolite sjokoladebiter.
7: Eple, ananas, kiwi, varme jordbær, kakaonibs og linfrø.
8: Kyllinglår, tomater og macadamianøtter.9: Brokkoli- og ertepure med skinkebiff og ovnsbakte poteterskiver.
10: Stekte egg med økologisk bacon og plommer.
11: Skyr, cottage cheese, blåbær, nektarin, kiwi og valnøtter.
12: MyFitTea og valnøtter.
13: Restemat; salat, torsk, laks, egg og ovnsbakte poteter.
14: Sjokorøre (cottage cheese, kesam, rått kakaopulver og stevia) toppet med CarbRite proteinbar i biter og servert med eple, appelsin og plommer. 
15: Proteinkaffe med mørk sjoklade, nøttemix, GoRaw frømix og tørkede blåbær.
16: Matboks med kylling og masse hjemmelaget pesto.17: Frokost med havregrøt toppet med kesam, nøtter, frø og bær, sammen med en tallerken plommer.
18: Wok med masse farger.
19: Brunsj med gresk yoghurt, cottage cheese, jordbær, eple og peanøttsmør, sammen med riskaker med kesam og sukkerfritt syltetøy. 
20: Omelettwrap, oppskriften finner du her. 
21: Kjempe god middag med svin indrefilet, hasselbakt potet, ovnsbakt tomat, kokt brokkoli og soppstuing.
22: Sjokoladeproteinmikrokake med gresk yoghurt, rått kakaopulver, sukringold, druer og plommer.
22: Fruktfest og en skål med cottage cheese og sukkerfri sjokoladesaus.
24: Fargesalat med masse godt.
25: Sjokogrøt (havregryn, mocca-protein og kokosmelk) med peanøtter, banan og sukkerfritt sjokoladepålegg.


26: Vaniljeproteinkake med bringebærsyltetøy, mango, jordbær, sukkererter, syltetøy og en Questbar i biter
27: Tacosalat med proteinchips.
28: Enkel hjemmelaget sushi, oppskrift her
29: Matpakke med laks, salat, torsk, avokado, kokosolje og sitronsaft.


Håper du fikk litt matinspirasjon.
Sunn mat er god mat :mrgreen:

Kristine ♥

TILSATT OG NATURLIG SUKKER

 • 08.01.2016, 15:45


Vet du forskjellen på tilsatt og naturlig sukker?
Sukker i maten vår kommer i mange former. Det naturlige sukkeret finnes naturlig i maten, som for eksempel fruktsukkeret, mens tilsatte sukkeret er tilsatt i maten ved produksjon. 

Til vanlig hører vi at vi burde kutte ned på inntaket av sukker. Det er da det tilsatte sukkeret vi mener, altså vanlig raffinert sukker. Dette lages som oftest gjennom en kjemisk prosess kalt raffinering, hvor råsukkeret fjernes fra sukkerrørplantene. Sukker er billig, det gir god smak og det øker holdbarheten på mat, derfor tilsettes det i en rekke matvarer. Når det står 'tilsatt sukker' på en matvare, kan dette bety mye forskjellig. Blant annet høyfruktosesirup, sukrose og fruktose.

SAMSUNG CSC
Ett gram fruktsukker inneholder akkurat like mye kalorier som ett gram bordsukker. Og når vi spiser sukker, tas sukkermolekylene opp og brukes i kroppen vår på akkurat samme måte. Hvorfor skal vi da spise mindre av den ene formen?
Jo, det er slik at tilsatt sukker gir lite næring. Matvarer som inneholder naturlige sukkerarter som for eksempel en banan som inneholder fruktsukker eller melk som inneholder melkesukker, tilfører kroppen viktige vitaminer, mineraler og kostfiber. Ta for eksempel melk, la oss si Ekstra Lett Melk. Ja, du får i deg sukker i form av laktose, men du får også i deg protein, D-vitamin, kalsium, jod, Vitamin A, folat, natrium, kalium, magnesium og mange andre viktige næringsstoffer. Du får altså med masse godsaker for kroppen din når du spiser det naturlige sukkeret, mens det tilsatte sukkeret er blottet for næring og vil kun tilføre kroppen såkalte tomme kalorier. I tillegg er det også slik at et høyt inntak av tilsatt sukker øker risikoen for flere livsstilsykdommer, for hull i tennene og overvekt. 

Hovedforskjellen på tilsatt og naturlig sukker er altså hva du får med på kjøpet når du spiser sukkerartene. 
Bugn i det naturlige sukkeret - frukt, bær, grønnsaker, poteter, melkeprodukter, osv og fokuser heller på å holde det tilsatte sukkeret til helgen. Da vil både kropp og sjel bli glad :razz:


Kristine ♥

ALDRI FOR GAMMEL

 • 30.12.2015, 18:25


Du er aldri for gammel til å leke i snøen!

SAMSUNG CSC
Bukse her. Genser her.

SAMSUNG CSC
Barnet i meg kom frem i dag da jeg løp utendørs!
Noen ganger er det deilig å bare slippe alle hemninger. Hoppe, sprette og rulle rundt. Le og hyle!
Jeg så kanskje ut som en gærning der jeg etterhvert lå å kravla i snøen, jeg skal ikke spørre fotografen, men fy fader så gøy jeg hadde det :grin:


Ta deg tid til å gjøre noe moro i dag. Livet er for kort til å ikke glede seg!

Kristine  ♥ 

OM SIX PACK OG KROPP

 • 03.12.2015, 17:30


Six pack er nærmest blitt en status på helse, lykkelig og vellykket.
Overalt i media ser vi «fitspo» med sprettrumper, biceps og slanke kropper. Sixpacken er blitt en viktig del av en flott kropp og et vellykket liv.

Jeg har selv vært der. Jeg jaktet six packen og jeg fikk den også. Hovedmotivasjonen min for å trene og spise sunt var  å beholde mine velformede magemuskulatur.
Det er flaut å si det, men jeg trodde six packen ville gjøre meg lykkelig!

I dag ønsker jeg ikke lenger en six pack. Ei heller har jeg den. For all del, jeg er veltrent og på enkelte dager har jeg noe synlig magemuskulatur, men ingen pack. Jeg gir faktisk blanke fa** i magemusklenes utseende. I dag er jeg mer opptatt av at trening skal gi meg glede, energi, velvære og bringer helse.

Hvorfor higer jej ikke lenger en six pack?
- Jeg ønsker å være sunn!
En six pack sier ingenting om helsen. For mange kvinner er det faktisk motsatt. Kvinner er genetisk designet til å ha mer fett enn menn. Dette henger mye sammen med at vi skal bære frem barn. For lav fettprosent kan føre til hormonforstyrrelser, man fryser mye, lave energinivåer, osv. 
- Jeg ønsker ikke at folk skal like meg for utseende.
Mange synes at det er «kult» med synlig six pack. Der har jeg også vært. I dag vil jeg at andre skal like meg for den jeg er, ikke fordi jeg har magemuskler. Jeg er mer enn som så!
- Jeg ønsker å trene for andre mål.
Jeg elsker trening og helse. Målet mitt i dag er å trene og ha det gøy. Ikke gå bananas på trening fordi jeg må få en six pack, men rett og slett nyte treningene. 
- Jeg ønsker å ha menstruasjon.
Når jeg var på mitt hardeste med lavest fettprosent, forsvant menstruasjonen. Dette henger sammen med reproduksjonen. Har vi for lite fett på kroppen, skjønner den at vi ikke er i stand til å bære frem barn og stopper menstruasjonssyklusen.
- Jeg ønsker å spise masse god mat.
Ja, hallo! Jeg er et matvrak. Jeg vil ikke ha noen restriksjoner eller retningslinjer. Jeg vil gi kroppen min den maten den trenger og den maten jeg har lyst på.


Alt i alt; jeg ønsker å være sunn, lykkelig og elske meg selv som den jeg er.
En six pack hjelper meg ikke mot det målet.

Så det er sagt, så sier jeg ikke at alle jenter med six pack ikke har god helse. Noen kvinner er genetisk slanke, andre ikke. Det finnes enkelte kvinner som fint kan være slanke og med synlige magemuskler, men det er et mindretall. Det er også stor forskjell på hvordan man oppnår dem. Om man spiser det kroppen trenger og trener variert med glede og helse i fokus. Eller om man spesifikk jobber for six packen og blir fanatisk opptatt av målet med lite mat og mye trening.

Neste gang du ser et bilde og misunner denne personen med en six pack, ikke tenkt at din kropp ikke er god nok om du ikke ser slik ut. Spør heller deg selv ´ville jeg vært mer lykkelig med en sixpack?' Jeg tørr påstå at i nittini prosent av alle tilfellene vil svaret være nei.
Elsk deg selv for den du er. Det fortjener du.


Kristine  ♥

BE HAPPY TODAY

 • 27.10.2015, 07:32Våkn opp med et smil og tenk glade tanker.
Velg å vær glad i dag. Jeg kan love deg at dagen vil bli så mye bedre!


Kristine 

UNNGÅ HØSTDEPRESJON

 • 20.10.2015, 16:42Høsten er godt i gang. Det er blitt kaldere og mørkere.
Viste du at flere tusen nordmenn lider av høstdepresjon hvert år? Jeg har vært der flere ganger selv. Mangel på lys fører til mindre energi, økt appetitt og dårligere humør. Det er flere ting du kan gjøre for å bedre høsten.
Her er mine tips til å unngå høstdepresjon:
- Få nok lys
Vi ser solen såpass lite på denne tiden av året. Bruk noen minutter ute når det først er sol!
Utover vinteren er det ofte slik at det er mørkt når vi drar på jobb eller skole og det er mørkt når vi skal hjem. Om du har tid, ta en pause midt på dagen i dagslyset, eller ta med lunsjen ut. Eventuelt kan en lyslampe være til hjelp for innebruk. 

- Spis regelmessig
Pass på å få i deg balanserte måltider med en god porsjon protein (kjøtt, fisk, fugl, egg, kesam, ost, skinke, osv), sunt fett (egg, meierismør, kokosolje, avokado, nøtter, osv) og langsomme karbohydrater (frukt, grønnsaker, fullkornsprodukter). Riktig å sunn mat gir både bedre kroppsfølelse, energi og humør. 
- Vær fysisk aktiv
Regelmessig trening er bra. Gjør noe du liker. Gruppetimer, styrketrening, tur i skogen, løping, yoga, dans, osv. Eventuelt kan du ta trappene isteden for heisen eller gå til jobb. Vær litt aktiv hver dag, det er ikke så mye som skal til!
- Se de positive tingene
Når humøret synker føler mange at de ikke strekker til og man får et negativ tankemønster. Forsøk heller å være din beste venn. Skryt av deg selv for de små tingene du gjennomfører og se de positive hendelsene hver dag. Om det så er at du gikk ut med søppelen eller at en fremmed smilte til deg på gaten. Selv de minste gledene, lyser opp hverdagen!
- Ta kosttilskudd
Jeg anbefaler alle mine pt-kunder å få i seg mulitvitamin, d-vitamin og omega3 på vinterhalvåret.
D-vitamin er spesielt viktig da kroppen vår ikke får dannet nok d-vitamin på vinterhalvåret. Huden vår danner nemlig dette vitaminet på sommerhalvåret ved at sollyset treffer huden. Det er sett flere sammenhenger mellom mangel på d-vitamin og depresjon. 

- Slapp av med god samvittighet
Er du sliten og slapp, gi deg selv tid til å slappe av. Og når du først hviler, glemt alt du skulle og burde ha gjort, slapp av med god samvittighet og nyt minuttene med hvile. Noen ganger er det ikke mer enn en halv times tid som skal til for å fylle på energilagrene og som gjør at du føler deg bedre.
- Gjør noe hver dag som gleder deg
Det kan være små ting som å ta en kaffe med en venninne, gå en tur i skogen, ta en varm dusj eller noe helt annet. Sett av noen minutter hver dag hvor du gleder deg og nyter det du gjør.


Håper du går lys høst og vinter i møte:grin: 

Kristine ♥

SMIL USTOPPELIG

 • 08.10.2015, 10:39Til syvende og sist er det du som ene og alene ansvarlig for ditt smil.
Så hvorfor ikke smile ustoppelig?


Kristine ♥

HVER ENESTE DAG

 • 15.09.2015, 13:14Smil - hver eneste dag.
Le - hver eneste dag.
Vis kjærlighet ovenfor de du er glad i - hver eneste dag.
Snakk pent til deg selv - hver eneste dag.
Gjør noe du ønsker og som gjør deg glad - hver eneste dag.
Ta vare på deg selv - hver enste dag.

Du vet aldri når det er din siste dag, så ta godt vare på dagen i dag.
Hver dag er en gave.
Lev det livet du ønsker.
Livet er fantastisk for de som virkelig åpner øynene sine.


Kristine ♥

VIKTIGHETEN AV SØVN

 • 01.09.2015, 17:42


Tenker du noen gang på hvor viktig søvn er?
De aller fleste som leser bloggen min er opptatt av kosthold og trening, og hva dette gjør med kropp, sinn og helse. Svært mange av oss har lett for å glemme viktigheten av søvn. Å få nok søvn og restitusjon er minst like viktig som jevnlig aktivitet og sunn mat. 

Søvn er bland annet viktig for hormonnivåene våre og som da har indirekte påvirkning av for eksempel treningseffekten og sultfølelse. 
Søvn er derfor  viktig for prestasjon, hvordan du føler deg og kroppkomposisjon. 

Hvor mye søvn som er optimalt varierer fra person til person. Normalt er dette et sted mellom seks og ni timer.


Nok søvn kan :
-Gi bedre insulinfølsomhet
-Redusere risikoen for flere livsstilsykdommer 
-Økt testosteronnivå
-Gi økt muskelmasse 
-Gi mindre sultfølelse 
-Redusere kortisol, kroppens stresshormon
-Gi økt reparasjon av kroppen og da redusere inflammasjoner


Så hvordan kan man få nok søvn?
Det beste er å ha en forholdsvis fast døgnrytme hvor du står opp og legger deg til noenlunde samme tidspunkt. Det kan også lønne seg å unngå stimuli som koffein, sukker og nikotin en god stund før du legger deg. Reduser gjerne lys og aktivitet den siste timen før du går i seng.
Sov godt :grin:


Kristine  ♥ 

 

LOVE YOURSELF

 • 20.08.2015, 16:31Set goals and chase them.
Exercise and lift weights.
Eat healthy and enough.
Smile and laugh often.
Think positive and live each day.

Love yourself.


Kristine ♥

BCAA

 • 01.08.2015, 10:03


BCAA er desidert det kosttilskuddet jeg bruker mest!
I går hentet jeg en pakke med BCAA. Faktisk tre bokser BCAA - det er nemlig pakketilbud på disse her. Det tenkte jeg var en fin anledning til å skrive litt om emnet.
Ps. Jeg har betalt for disse selv, altså ikke sponset.
 

BCAAA står for Branched-Chain Amino Acid. På norsk; grenkjedede aminosyrer, noe som beskriver molekylstrukturen til aminosyren.
I denne gruppen finner man de tre aminosyrene leucin, isoleucin og valin. Disse er blant de 9 essensielle aminosyrene; noe som betyr at de ikke kan dannes av kroppen. De grenkjedede aminosyrene står for cirka 35% av de essensielle aminosyrene i muskelprotein.

- BCAA, og spesielt aminosyren leucin har en direkte påvirkning på aktiveringsgrad av mTOR-pathway, som er en av de primære aktiveringsmekanismene for proteinsyntese.
I tillegg ser det ut som om BCAA kan øke total RNA-mengde i celler, som bestemmer den faktiske kapasiteten for proteinsyntese.
- Økte BCAA verdier senker også grad av proteinnedbrytning både via å være tilgjengelig som hurtig energi under trening, som vil forårsake en senkning i krav til bruk av muskelprotein som energikilde, og via å minske aktivitet i proteinnedbrytningsmekanismer.
Altså påvirker BCAA begge faktorer som påvirker netto muskelmasse i positiv grad.
- BCAA har flere fordeler ved trening, som at det konkurrerer med tryptophan om å entre hjernen, så man får lavere utskillelse av serotonin under trening, som igjen vil forårsake forsinket følelse av utmattelse.


Jeg bruker en stor scoop SELF drink mix BCAA før trening, uavhengig om det er kondisjonstrening eller styrketrening. Vet jeg at det blir over en time til jeg får spist, tar jeg det også etter trening. 
I tillegg smaker det godt. Noen ganger drikker jeg det bare for kosen skyld! :grin: 
Nå er det tilbud på SELF BCAA, både enkeltvis og som trepack. Favorittsmaken min er Apple Juice


Kristine ♥

DIN EGEN LYKKESSMED

 • 19.07.2015, 17:18


Ordtaket "du er din egen lykke smed" har du hørt mange ganger.
Gjør vi egentlig noe med det?

Livet er her og nå.
Jeg er hundre prosent sjef over meg selv, min kropp og mitt liv.
Gjør jeg det jeg egentlig ønsker å gjøre?
Du kan spørre deg selv disse spørsmålene.
Er jeg lykkelig?
Bor jeg der jeg ønsker å bo?
Trives jeg på jobben min?
Omgås jeg med mennesker som trekker meg opp?
Har jeg en samboer som støtter meg?
Bruker jeg fritiden på det jeg liker?
Tar jeg vare på meg selv?
Enkelt og greit; lever jeg det livet som er best for meg?

Jeg sier ikke at livet er perfekt.
Det er ingen her i verden som er hundre prosent lykkelige.
Alt og alle har sine gode og mindre gode sider. Likevel skal livet og dets forskjellige utspring ha flere positive sider enn negative.

Hvis det er slik at det er ting ved livet ditt du vil endre, hvorfor gjør du det ikke?
Mest sannsynligvis fordi du er redd for forandringer, redd for å feile eller redd for hva andre måtte mene om deg.
Vi mennesker er ofte ekstremt opptatt av å bli likt. Vi trives med det gode, trygge og kjente. Dette hindrer oss i å gjøre forandringer, selv om vi er misfornøyde. Vi synes det er skummelt med ting vi ikke er kjent med eller har helt kontroll over.
Noen ganger må man likevel ha mot til seg, hva er det verste som kan skje?
Er du misfornøyd med bostedet ditt og har lyst til å flytte til en annen by. Ta mot til deg å gjør det! Det er skummelt å dra et sted man kanskje ikke er helt kjent med, men du må faktisk følge ditt eget hjerte og gå de veier som gjør deg lykkelig.
Det er lov å være ego.
Leve det livet du ønsker å leve, uavhengig av alle andre og deres meninger. Det verste som kan skje er at du feiler og finner ut at det nye bosted var kanskje ikke helt det du trodde likevel. Det er ingen skam.
Selv Thomas Edison fant ikke opp strømmen på første forsøkt. Nei, han brukte mange forsøk. Likevel valgte han å si at han aldri hadde feilet, han hadde bare funnet mange måter det ikke virket på. 
Jeg kan gjerne være den som rekker opp hånden og innrømmer at jeg har tråkket feil, og det flere ganger.
Hei, jeg heter Kristine. Jeg er tidligere anorektiker og har nesten tatt mitt eget liv, jeg har vært selvskader og kuttet meg selv flere ganger, jeg har vært overspiser og spist meg igjennom mine følelser.
Ja, jeg har tråkket feil mange ganger opp igjen årene. Jeg skal innrømme at det har vært ekstremt tøft til tider, men man kommer igjennom det, og utrolig nok blir man enormt mye sterkere og klokere. Jeg skulle aldri vært foruten mine feiltråkk, de har gjort meg til den jeg er i dag og det har lært meg utrolig mye om hvem jeg er, hva jeg vil og hva som er viktig for meg.

Du, og kun du, sitter med din egen livsbok i dine hender.
Hva vil du fylle din bok med?
Glem redselen.
Tørr å ta steget.
Du er din egen lykke smed.
Gjør de valgene og lev det livet som er riktig for deg og som gjør deg lykkelig.

Kristine ♥

10 GRUNNER TIL Å LØPE

 • 07.07.2015, 10:37Jeg begynner å få dilla på å løpe!
Ikke at jeg løper så fort eller langt, men en liten løpetur gjør underverk!


Her er noen grunner til å løpe:
-Det gir bedre humør
-Det reduserer stress
-Det motvirker depresjon og angst
-Det gir deg energi
-Det er helt kostnadsfritt, så lenge du har joggesko
-Det gir egentid
-Det gir bedre helse
-Det styrker skjelettet
-Det klarer hodet
-Det gir deg tid til å nyte naturen, om du løper uteNå skal jeg ta en løpetur!

 Kristine ♥

SPIS NØTTER

 • 22.06.2015, 17:47


Nøtter er sunt og godt.
De inneholder sunt fett og en hel rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter.
Selv spiser jeg nøtter hver dag. Som snacks og mellommåltid, på havregrøten, over salaten, i proteinshaken eller over kesamen.
Forsking viser at nøtter er godt for hjerte, blodomløpet, kan virke vekstregulerende og kan øke hormonet serotonin som gir oss en følelse av velbehag.
Her er mine favoritter:

Pistasjnøtter
Næringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 121
Fett: 9,7 g
Protein: 4,1 g
Karbohydrater: 4,3 g
Pistasjnøtter har et høyt kaliuminnhold og er fulle av antioksidanter.

Mandler
Næringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 122
Fett: 10,4 g
Protein: 4 g
Karbohydrater: 2,7 g
Mandler inneholder mye E-vitamin og mineraler.

Valnøtter
Næringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 134
Fett: 12,4 g
Protein: 2,8 g
Karbohydrater: 2,6 g
Valnøtter har et høyt innhold av antioksidanter og C-vitamin, faktisk dobbelt så mye som andre nøtter.

Cashewnøtter
Næringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 118
Fett: 9,3 g
Protein: 3 g
Karbohydrater: 5,2 g
Cashewnøtter har et høyt innhold av jern.

Pekannøtter
Næringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 137
Fett: 13,6 g
Protein: 1,6 g
Karbohydrater: 1,7 g
Pekannøtter har et høyt innhold av fiber og C-vitamin.

Peanøttsmør
Næringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 120
Fett: 9,8 g
Protein: 5,4 g
Karbohydrater: 2 g
Peanøtter og også peanøttsmør inneholder mye proteiner, fiber og antioksidanter.
NB! Når du kjøper peanøttsmør, sørg for at det er en naturlig variant som inneholder mye peanøtter og minst mulig (om overhode noe) salt og olje. Jeg bruker denne varianten. 


Ta en neve nøtter! :grin:
God smak som gjør godt for helsen.


Kristine ♥

KROPPSKOMPLEKSER

 • 10.06.2015, 15:47


Vi har alle kroppskomplekser. Noen mer enn andre. 
Forsøk å godta de og jobb med de istedenfor å skjemmes. 


Jeg er langt fra perfekt!
Det hadde vært a pice of cacke å lage en lang liste med ting jeg er misfornøyd med ved min egen kropp og personlighet.  
Etterhvert som jeg har blitt eldre har jeg lært å godta mine komplekser og å akseptere mine feil. Det kan handle om pølse-fingre, måten jeg ler på, hvordan jeg alltid sider 'jada', stygge føtter, små pupper, og lignende. Med årene har skjønt at det er ikke er dette som avgjør om jeg er lykkelig eller ikke. 


Istedenfor å henge seg opp i det som ikke er fult så bra, se deg selv i speilet og fokuser på dine flotte sider. 

Det finnes ingen der ute som er perfekte eller som elsker alt med seg selv. 
Har du noen gang tenkt på at dine skjønnhets- og personlighets- "feil" er det som gjør deg og ditt utseende helt unikt?
Brenn de dårlige tankene! Si heller til deg selv at de store ørene, smilet ditt eller måten du skriver på er med på å gjøre deg til deg. Det vil virke rart i begynnelsen, men med litt øvelse vil det gradvis gå bedre og bedre. Med tiden vil du merke at du kanskje blir litt bedre venn med deg selv og  dine kroppskomplekser. 

Du er unik og enestående. 
Tro på deg selv og du vil få det så mye bedre.
Du er verdt det.


Kristine  ♥

STYRKELØFT / BASELØFT

 • 20.04.2015, 15:44


Som dere vet har jeg vært på Workshop i styrkeløft / baseløft i helgen.
Flere av dere ønsket et oppdatering på kurset, så her kommer det. 

Hovedgrunnen til at jeg ønsket å være med på kurset er rett og slett at jeg ønsket mer kunnskap og bedre teknikk.
Nå som jeg har vært borte fra treningen et år, vil jeg være sikker på at jeg gjør alt riktig. Ikke minst å få en skikkelig motivasjonsboost til styrketreningen fremover!

Kurset fant sted på Magnat på Skøyen og gikk over totalt åtte timer, lørdag og søndag. 
Fredrik Gyllensten er hovedcoach og Bo André Bergan er medcoach. 
Kurset består av noe teori og mye praksis. Øvelsene som blir gått igjennom er baseøvelsene knebøy, benkpress og markløft.
For å bli sterk, kreves det tre typer styrke: muskelstyrke, teknikkstyrke og viljestyrke. Det er teknikkstyrken som er hovedfokuset på denne workshoppen. 

Det blir mye fokus på hvert enkelt individ, da vi alle er forskjellige og hadde ulike utgangspunkt og mål. Denne gangen var det alt fra personer som hadde lyst til å stille i styrekløft og som hadde trent mye, til andre som bare hadde vært på noen gruppetimer og hadde lyst til å begynne å trene med vekter. 
Vi ble delt opp i tre grupper med tre personer på hver gruppe, hvor man da innad i gruppen løfter en og en.  
Underveis ble vi nøye studert og fikk gode råd til hvordan vi kunne forbedre teknikken. Hver og en av oss hadde forskjellige problemområder og ting vi måtte jobbe med. Etterhvert som vi jobbet med disse, ble teknikken bedre og vektene tyngre. Flere satte nye personlige rekorder på kurset :grin:

For min del var det å holde spennet i ryggen og å løfte opp brystet, hovedproblemet i markløft.  
Over ser dere Fredrik hjelper meg med akkurat dette.
I knebøy skulle jeg stå bredere enn jeg normalt gjør og holde godt i stangen. Hoved problemet mitt her, var faktisk viljestyrke. For de av dere som har lest bloggen min en stund, husker kanskje at jeg røk muskelen i hoften under knebøy for et par år siden. Det var ufattelig vondt! Hver gang jeg står i bunnposisjon i knebøy, minnes jeg denne opplevelsen og er redd for å sprette opp. Her må jeg rett og slett jobbe med tankene!
Benkpress gikk veldig greit etter en god instruksjon på spenn i ryggen. 
Generelt i alle løftene må jeg også være flinkere til å få med meg pusten, slik at åndedragene hjelper meg på løftet.


Våre to dyktige lærere.
Bo til venstre og Fredrik til høyre.


Jeg vil absolutt anbefale denne workshopen i styrkeløft / baseløft til andre, uansett utgangspunkt og mål. Du kan lese mer her. Å ha god teknikk er utrolig viktig, både for å bli sterk men også for å unngå skader. 
Det har gitt meg mer kunnskap og et løft i min egen trening både med tanke på teknikk, prestasjon og motivasjon. Nå vet jeg hva mine problemområder er og hva jeg må jobbe med videre. Jeg gleder meg til å ta skikkelig tak i styrketreningen igjen :grin:


Kristine ♥ 

VÅG Å VÆRE

 • 30.03.2015, 14:49


Våg å være ærlig
våg å være fri
våg å føle det du gjør
si det du vil si.
Kanskje de som holder munn
er reddere enn deg?
Der hvor alt er gått i lås
må noen åpne vei.

Våg å være sårbar
ingen er av stein.
Våg å vise hvor du står,
stå på egne bein.
Sterk er den som ser seg om
og velger veien selv.
Kanskje de som gjør deg vondt
er svakest likevel?

Våg å være nykter
Våg å leve nå.
Syng, om det er det du vil -
gråt litt om du må.
Tiden er for kort til flukt,
bruk den mens du kan.
Noen trenger alt du er
og at du er sann! 
                          ~Hans Olav Mørk
Kristine 

DU ER DU

 • 08.03.2015, 11:54


God søndag alle vakre kvinner 
Jeg har noen tanker denne kvinnedagen.
I og med at du har klikket deg inn her i dag, regner jeg med at du er en bloggleser.

De aller fleste blogger maler hverdagen rosenrødt.
De trener hver dag - noen ganger flere ganger om dagen, spiser omtrent bare sunt - ingen sukker og veldig proteinrikt, de takler hverdagen og lever det perfekte liv.
Jeg vet det er mange der ute som ser opp til disse personene som virker så vellykkede. Selv blir du kanskje sittende igjen med en følelse av å være mislykket?
Hvorfor kan ikke jeg strekke til på denne måten? Jeg vet ihvertfall at jeg har hatt denne følelsen!

Det de aller fleste glemmer er at livet har flere sider enn som så.
Vi har alle grå dager. Det er lov! Det er normalt!
Ingen mennesker er perfekte.
Du trenger ikke være perfekt for å være lykkelig eller ha det bra.

Jeg får daglig mail fra jenter som føler at de ikke duger eller er gode nok.
Mitt første og beste tips er:
Slutt å sammenlign deg med andre.

De "fitspo" bildene du ser på instagram er ofte redigert , fått filter og har en god vinkel slik at personen ser best mulig ut.
De bloggerene som alltid lever på en svevende sky, har det ikke alltid så bra. De bare forteller det ikke.
Keep it real!

Du er du uavhengig av andre.
Glem alle andre.
Ikke jobb for å bli som henne (ditt forbilde).

Du er du!
Fokuser på dine gode sider.
Dyrk det som er bra ved deg, behandle deg selv pent og gjør ting du blir glad av.
Vær deg beste deg!


Ta frem smilet.
Se deg selv i speilet. 
Du er unik!
Du er fantastisk!
Du er du. Og det er mer enn godt nok.


Kristine 

ØKOLOGISK GRØNT

 • 23.02.2015, 16:18


Det siste halve året har jeg spist mer økologisk.
Jeg er ikke fanatisk på noen måte, men forsøker alltid å velge økologisk om muligheten er der. Spesielt når det kommer til frukt og grønnsaker. 

I begynnelsen synes jeg det var et styr. Det er ikke mye økologisk grønt å finne i butikkene her jeg bor. Butikkene har potet, agurk og eple. Utvalget er rett og slett ikke bra. Jeg vil ha avokado, tomta, druer, bær og sopp! Dermed bestemte jeg meg for å opprette et abonoment hos Solgaard Levert og jeg har vært kjempe fornøyd siden! 
Hver uke lever de to kasser på døren min, en med frukt og en med grønnsaker. Pakkene er variert, endrer med årstiden og frukt og grønnsakene er alltid ferske og smakfulle.
Dette er ikke et sponset innlegg, jeg betaler full pris for leveransen og Solgard aner ikke at jeg skriver dette innlegget.

 
Hvorfor velge økologisk, tenker du kanskje?

Du unngår syntetiske sprøytemidler.
Økologisk mat er mest mulig naturlig produkter. 90 % av de spørytemidlene og tilsetningsstoffene som finnes i vanlig mat, er forbud i økologisk mat. Disse sprøytemidlene skal drepe insekter, skadedyr og ugress. Om sprøytemidlene dreper levende vesener, er det naturlig å tenke at disse også vil skade mennesket.
Det jeg er mest bekymret over er cocktaileffekten. Det er lite dokumentert hvilke reaksjon kroppen vår får ved inntak av mange av disse sprøytemidlene. Jeg foretrekker derfor å forsøke å holde meg unna.

Økologisk mat inneholder flere næringstoffer.
De økologiske fruktene og grønnsakene er ikke sprøytet med midler som gjør at de vokser raskere, men får vokse og gro i deres naturlige tilstand. Dermed får også vitaminer, mineraler og antioksidanter tid til å utvikles.

Økologisk mat er bedre for dyrene.
Under den økologiske dyreproduksjonen er unødvendige medisiner og kraftfôr forbudt. Dyrene har rett til å bevege seg fritt, de spiser økologisk fôr og de får ha sin naturlige vekstkurve. Det er altså langt bedre forhold for dyrene.

Ved å spise økologisk slipper du å få i deg rester av antibiotika.
Dette henger sammen med punktet over om dyreforhold. Normalt får dyrene kraftfôr tilsatt antibiotika. Dette er for å forhindre sykdommer. Vi vet alle at antibiotika kun skal brukes når vi virkelig trenger det, slik at vi ikke blir resistente og medisinen da ikke virker den dagen vi virkelig trenger det.

Økologisk mat smaker bedre.
Ettersom matvarene ikke er presset med hurtigvekst utvikler de mer smak.

Økologisk mat er bedre for økosystemet.
Økologisk mat handler ikke bare om å ta vare på seg selv, det handler også om å ta vare på miljøet. Produksjonen skal foregå på naturens egne premisser og skal gi minst mulig belastning på naturen og miljøet.


Jeg tenker på økologisk som et lite skritt mot best mulig helse og utvikling, både for meg selv, dyrene og naturen :grin: 

Kristine 

JEG MED I NRK PULS

 • 08.02.2015, 19:13Jeg begynte å filme med NRK puls i desember. Filmingen ble avsluttet for noen uker siden med aking og latter.
I morgen kommer endelig episoden. Det handler om barn som har sykeforeldre og hvordan det har satt sine spor hos meg.
Programmet sendes i morgen klokken 20.25 på NRK.
Jeg har ikke sett klippene enda og er både spent og nervøs. Faktisk mer nervøs! Jeg kommer nok til å sitte plantet foran skjermen i morgen kveld med store øyne.


Ha en god søndagskveld  :grin: 

Kristine

HANDLELISTE

 • 19.01.2015, 16:16


På mandager har jeg ofte storhandling. Da tar jeg med meg handlelisten og fyller opp kjøkkenet. 
Jeg har lært meg at det lønner seg å planlegge handleturene og skriv omtrent alltid ned på forhånd hva jeg skal handle.
Er matinnkjøpene planlagt har man tilgang til sunn og næringsrik mat og godt rustet for den kommende uken.
Det er slik at det man har tilgang til, spiser man. De valgene man gjør i butikken, avgjør hva man har på kjøkkenet og igjen hva man spiser.
Har du kjøkkenet fylt opp med riktige matvarer, er det mye lettere å holde seg til sunn og god mat som er godt både for kropp og sjel.


Dette pleier jeg å ha på kjøkkenet:

- Karbonadedeig
- Kylling fra Holet eller Stange, hel, lår eller filet
- Laks
- Tunfisk på boks
- Biff, helst økologisk
- Skinke
- Makrell i tomat
- Cottage cheese og kesam
- Grønnsaker: brokkoli, tomat, agurk, gulrøtter, paprika, løk
- Frukt: appelsin, eple, kiwi og sitron
- Fryste bær
- Ingefær, hvitløk, chili
- Pesto, hakkede tomater, tomatpure
- Avokado
- Potet og søtpotet
- Ost: brie, parmesan, feta ost, jarsberg
- Kokosolje og extra Virgin olivenolje
- Kokosmelk
- Økologiske egg
- Nøtter: macadamianøtter, mandler, pekannøtter, cashewnøtter
- Nøttesmør uten tilsettninger: rått cashewnøttsmør, rått mandelsmør, peanøttsmør
- Frø: chia frø, solsikkefrø, linfrø
- Kaffe
- Havregryn
- Bakevarer: mandelmel, kokosmel, bakekakao, fiberfin, havremel, bakepulver, fiberhusk
- Søtstoff: sukringold, surkin+
- Mørk sjokolade
- Questbars
- Krydder: kanel, chili, hvitløk, oregano, cummin, paprika, curry
Håper du får inspirasjon til en sunn og smakfull uke :grin:

Kristine

KROPPSVEKTEN

 • 27.10.2014, 18:17


I dag fikk jeg en lang mail fra en fortvilet jente angående kroppsvekten.
Hun hadde nemlig vært i en diskusjon med venninnene sine angående vekt. Det hele endte med at hun følte seg tykk og utilpass i sin egen kropp.
Dette fikk meg til å tenke. Hva er det med oss kvinner og vekt?
Hvorfor lar vi et tall påvirke oss så mye? Det er tross alt ingen fasit på hva som er det perfekte.Som dere ser så kan 69 kilo se svært annerledes ut fra person til person.

Ikke lev livet ditt ut i fra et utvendig bilde.  
Glem badevekten.
Lev livet uten tanke på nummer.
Du er mer enn så!


Kristine

TIL SKREKK OG ADVARSEL

 • 01.09.2014, 20:30Jeg har nettopp sett denne dokumentaren på danske Dr.TV.
Min kropp til skrekk og advarsel er en dokumentarserie som handler om nettopp skremmende kroppen.
I dette avsnittet møter vi en fitnessutøver og en anorektiker.
Som tidligere spiseforstyrret, jeg har både hatt anoreksi, ortoreksi og slitt med overspising, kjenner jeg meg godt igjen i begge disse kvinnene.
Jeg anbefaler deg på det sterkeste å sette av 29 minutter til å se denne dokumentaren, her
Grensen mellom å gå fra å være sunn og frisk, til å bli sykelig, er ikke stor. Jakten på den perfekte kropp kan ødelegge deg.
Jeg har skadet kroppen min med varig men grunnet min fortid. Ikke gå i samme fellen som meg. Det er et sant helvete som jeg ikke unner noen!
Ta vare på deg selv. Både kroppen din og psyken din. Du er så mye mer verdt enn så.

Som Sandra så vakkert sier: "Forsøk ikke å være perfekt, for det er det ingen som er. Så elsk deg selv som den du er."


Kristine ♥ 

BRANCHED-CHAIN AMINO ACID

 • 06.08.2014, 17:15


Etter innlegget mitt om hvile kosttilskudd jeg tok med på ferie, dette, fikk jeg spørsmål om jeg ikke kunne skrive mer om hver av de.
Jeg begynner med BCAA.


BCAA
står for Branched-Chain Amino Acid. Altså grenkjedede aminosyrer, noe som beskriver molekylstrukturen til aminosyren.
I denne gruppen finner man de tre aminosyrene leucin, isoleucin og valin, og de er blant de 9 essensielle aminosyrene; noe som betyr at de ikke kan dannes av kroppen. De grenkjedede aminosyrene står for cirka 35% av de essensielle aminosyrene i muskelprotein.

Man kan tenke seg at netto muskelmasse er en funksjon av proteinsyntese minus proteinnedbrytning.
Altså: Netto muskelprotein = mengde proteinsyntese - proteinnedbrytning.

- BCAA, og spesielt aminosyren leucin har en direkte påvirkning på aktiveringsgrad av mTOR-pathway, som er en av de primære aktiveringsmekanismene for proteinsyntese.
I tillegg ser det ut som om BCAA kan øke total RNA-mengde i celler, som bestemmer den faktiske kapasiteten for proteinsyntese.
- Økte BCAA verdier senker også grad av proteinnedbrytning både via å være tilgjengelig som hurtig energi under trening, som vil forårsake en senkning i krav til bruk av muskelprotein som energikilde, og via å minske aktivitet i proteinnedbrytningsmekanismer.
Altså påvirker BCAA begge faktorer som påvirker netto muskelmasse i positiv grad.

Man kan stille spørsmål ved om man ikke får nok BCAA via et normalt proteininntak, og det gjør man antagelig, men BCAA tilskudd, spesielt om man er på kaloriunderskudd er hensiktsmessig. Spesielt i forbindelse med trening.
Ved proteininntak, selv ved noe så lett nedbrytelig som whey, må det fortsatt faktisk brytes ned i fordøyelsessystemet og splittes fra peptidbindingene de er knyttet til i sin naturlige form. Ettersom BCAA ikke vil brytes i særlig grad ned i tynntarmen eller leveren påvirker det blodplasmaverdiene av BCAA kraftig, og hurtig.

BCAA har flere fordeler ved trening, som at det konkurrerer med tryptophan om å entre hjernen, så man får lavere utskillelse av serotonin under trening, som igjen vil forårsake forsinket følelse av utmattelse.
BCAA-tilskudd begynner å bli veldokumentert effektivt, selv om ikke alle studier er entydige i alle påstander man måtte finne om det.

Jeg bruker XPAND FX BCAA.
Den er god, rimelig og med et godt innhold.


Håper dere ble litt klokere :grin: 

Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no