www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

BROWNIE NUTELLA MUFFINS

  • 28.02.2013, 18:48



Jeg rakk en bakerunde før jobb i dag.
Det å stå på kjøkkenet har for meg samme betydning som trening. Det er terapi for sjelen hvor jeg får løst problemer og tenkt igjennom ting.
Jeg elsker det :grin:
I dag ble det saftige brownie muffins med nutella glasur.
Å ha bønner i bakst høres merkelig ut.
Ikke vær redd, bare prøv.
Flere og flere oppdager stadig hvor godt det er å bake med bønner. Baksten blir ekstra saftig g man trenger mindre mel, samtidig som bønner inneholder mye proteiner og fiber.



Brownie Muffins

1 boks røde eller hvite bønner, eller kikerter
1 egg
1 eggehvite
4 ss kesam
0,5 dl melk
6 dråper stevia sjokolade
4 ss kakaopulver
4 ss sukrin
3 ss kokosmel, kan byttes med annen tørrvare / meltype

Skyll bønnene godt.
Mos dem med en stavmikser.
Band sammen det hele egget, eggehviten, melk, stevia og kesam.
Ha i kakaopulver, sukrin, kokosmel.
Bland så inn de moste bønnene.
Ha deigen i muffinsformer og stek på 180 grader i 15 minutter.



Nutella glasur

3 ss hasselnøttsmør, eventuelt annen nøttesmør
3 ss kakaopulver
4 dråper stevia english toffee (kan droppes)
2 ss yacon sirup

Bland sammen alle ingrediensene.
Smak deg gjerne til underveis.
Vil du ha en mørkere glasur, tilsett mer kakao



Håper det smaker.
Ha en god torsdagskveld :grin:

Kristine

TRENING & MELONMANI

  • 27.02.2013, 19:40


Jeg hadde en kjapp og god økt på armer i dag.
Min nye rosa og freshe treningstopp (denne fra individu.no) gav ekstra boost og energi til treningsøkten :grin:
- Dips for triceps
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Biceps curl med stang
3 sett * 6 -7 repetisjoner
- Triceps pushdown
4 sett * 10 -12 repetisjoner
supersett med
- Hammer curl
4 sett * 8 -10 repetisjoner


Så enkelt var det!
I dag var ikke treningsmotivasjonen helt på topp.
Da er det godt å ta en kort pumpeøkt.


I mangel på grønnsaker og kjøtt, kjøleskapet mitt er generelt ganske tomt akkurat nå, ble dagens middag tatt på sparket.
Man tar hva man har.
Med en liten klype fantasi og et stykk sulten mage, får man til det meste.
Resultatet ble en utrolig god indisk kikertgryte.
Den ble spicy og smakfull.


Indisk kikertgryte

Ha 1 ss olje i en panne på middels varme.
Tilsett en halv hakket løk, 1 fedd hakket hvitløk, litt finhakket chili og cirka 1 cm finhakket ingefær. Stek til løken er blitt gyllenbrun.
Ha i en boks hakkede tomater, 1 ts malt paprika, 1/2 ts gurkemeie, 1/2 ts cummin, 1/4 ts kardemomme, 1/4 ts kanel og 1/4 ts pepper.
La det småkoke i fem minutters tid, gjerne lenger om du har tid til det.
Jo lenger gryten koker, jo bedre setter smakene seg.
Ha i kikerter de siste minuttene.
Server.


Jeg hadde kokt fullkorns nudler under kikertgryten og serverte med en pakke med kruttgo skinke, hakket gul paprika og rosmarin.
Enkelt, raskt og godt.
Du kan tilsette biter av hvit fisk, kylling eller kjøtt i denne gryten for å gjøre den mer proteinrik.


Her dere fått med dere at Q-meieriene har kommet med flere skyr alternativer i det siste?
Jeg har prøvd flere av nyhetene og har gjort Skyr naturell à beger på 175 g til en favoritt.
På lørdag var jeg så heldig å få noen beger med Skyr melonmani.
Tusen takk, du vet selv hvem du er, det var en veldig hyggelig overraskelse der jeg stod på jobb :grin:
Denne smaken hadde jeg nemlig ikke smakt eller fått med meg.


Nysgjerrig som jeg er måtte jeg selvfølgelig smake på den med en gang.
Smaken minner veldig om melon yoghurt.
Jeg synes også den ligner en del på smaken med appelsin og mango.


Det som derimot skuffer meg litt med en del av de nye Skyr typene, er at veldig mange av dem inneholder sukker.
Et beger med melonmani inneholder 5 sukkerbiter!
Det synes jeg er mye for et såpass lite beger.
Jeg synes derfor naturell versjonen er det beste alternativet.
Da kan man tilsette frukt, bær og søtning etter eget ønske.


Dagens dessert tallerken ble en god fruktblanding med skyr melonmain (det siste begeret) og pistasjnøtter.
Eple, sharon, ananas og plommer.
Jeg elsker frukt!
Hver dag er en fruktfest hos meg.



Ha en riktig god kveld.
Kristine

PAKKEGLEDE

  • 26.02.2013, 18:15



Jeg ble smånervøs i slutten av forrige uke da jeg oppdaget at jeg hvert øyeblikk var tom for mocca-protein.
Som dere vet er jeg avhengig av proteinkaffen.
Jeg har gjennom årene prøvd mange forskjellige proteinpulver, men i kaffen er det MyoProtein med mocca-smak som er en soleklar vinner. Den klumper seg ikke og smaker er fantastisk.
Jeg fant et gammelt bilde fra 2009 av meg selv om mocca-protein.
I over fem år har jeg brukt dette pulveret :grin: Det sier jo sitt.
Selv om proteinpulveret har hold seg, ser jeg at kroppen har forandret seg en del.
Uansett, jeg var rask med å bestille meg en ny ladning og i dag fikk jeg hentet den på posten.


Pakken fra MyRevolution inneholdt:
- 3 kilos MyoProtein med mocca-smak
I kaffen, i havregrøten, i baks, som shake alene, ja, det kan brukes til stort sett alt.
- 2 bokser med BCAA pulver
Jeg tar alltid BCAA før og etter trening. Jeg tar det også på morgenen om jeg trener før frokost.
- Stevia dråper med sjokoladesmak
Et par dråper av denne gjør kaffen ekstra god.
- Sukrin søtningsmiddel
Dere kjenner vel alle sukrin. Et must på kjøkkenet.
- Sjokoladepålegg med hasselnøtter søtet med tagatose
Sist jeg bestilte dette forsvant det på en- to- tre. Smaker nesten som nutella, bare sukkerfri.


Mildred og Spera er like glade i pakker som meg.
De hoppet faktisk opp i pappesken før jeg fikk ryddet ut av den. 
Hver eneste produkt må inspiserte.
Alt må godkjennes av pusene før matmor får ta dem i bruk.


Før trening ble det en deilig dessertskål.
Det var ikke så lenge siden jeg hadde spist, men jeg kjente at jeg trengte litt ekstra påfyll før økten.
Å føle seg sulten på trening, er ikke noe behagelig. Da blir jeg gående å tenke på mat isteden for hva jeg skal gjøre.


Frossen blåbær og banan i biter (jeg synes bananen smaker mye bedre frossen), toppet med kesam, hakket mørk sjokolade søtet med sukrin, moste bringebær, peanøtter og sjokoladepålegg med tagatose.
Jeg hadde sjokoladepålegget noen sekunder i mikroen. Da ble det flytende og varmt.
Deilig.


Det ble en god rygg og bryst økt i dag.
- Chins
3 sett * 7 -12
- Enarms roing
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 7 -8 repetisjoner
- Flyes i kabel
3 sett * 8 -12 repetisjoner
- Lats pulldown
3 sett * 12 repetisjoner
supersett med
- Face pull
3 sett * 12 -15 repetisjoner


Biff med rødkålstuing, ruccola, mais, halvveis hjemmelaget tortilla chips og dressing.
Biffen er storfe mørbrad til halv pris grunnet kort holdbarhet - I like, som jeg krydret med salt og pepper og stekte et minutts tid på høy varme i en panne. Jeg bruker litt meierismør i pannen når jeg steker godt kjøtt, da blir stekeskorpen veldig god.
Rødkålstuingen er det PØ som har stått for, så den skal jeg ikke skryte av. Jeg kan derimot skryte av at den er utrolig god.
Skjær rødkål i tynne strimler og ha det i en kjele med rødvinseddik, litt balsamicodressing, salt og hakket hvitløk. La det varmes opp og tilsett noen tørkede fikener i biter og en liten dæsj sukrin. Jo lenger det koker, jo bedre setter smaken seg. 20 minutters tid holder.


Halvveis hjemmelaget tortilla chips laget jeg av å skjære speltlomper i biter og legg på en ovnsrist.
Ha over ønsket krydder. Jeg brukte tacokrydder.
Stek på 225 grader i et par minutter. Da blir de sprø og gode.
Dressingen laget jeg av kesam som jeg blandet med finhakket hvitløk og chili, en dæsj tomatpure og en klype oregano.


Ha en riktig god tirsdag videre :grin:
Kristine

ET SNEV AV VÅR

  • 25.02.2013, 19:25


Solen skinte så vakkert i dag  :grin:
Jeg kom i ordentlig sommerhumør.
Er det flere som kjenner vårens ankomst?


Dagens lunsj nummer to ble en deilig salat inspirert av finværet.
Jeg følte et snev av varmegrader og solskinn da jeg spiste denne.
Det fikk meg bare til å glede meg enda mer til sommeren.
Alle fingre og tær er krysser for at dette været holder seg, da er kanskje våren her om ikke så alt for lenge.


Salaten laget jeg av ruccola, cherrytomater, gul paprika, rødløk, cantaloupe melon, galia melon, jordbær, løvtynn krydderskinke og cottage cheese.
Jeg rislet over kokosolje og balsamico dressing til slutt.
Frisk og utrolig godt.
Til serverte jeg hjemmelagde gulrotrundstykker (oppskriften finner du her) med leverpostei.


Som en etterrett laget jeg varm frukt- og bærsalat med syrlig is.
Frukt, bær og is.
Ja, det er nok et desperat forsøkt på å bringe frem våren.
Og det virket.
I hvert fall i mitt hode.


I en kjele hadde jeg frosne jorddær, blåbær og bringebær, cirka 300 gram og varmet opp.
Så fort bærene var tint hadde jeg i ananasbiter, cirka 200 gram, 1 kanelstang (kan byttes ut mot litt kanel) 1 spiseskje med sukrin Jeg brukte fersk ananas, men du kan også bruke hermetisk eller annen frukt.
La det stå et par minutter før du har over i en skål.
Jeg toppet med hjemmelaget is (rester fra i går kveld), bringebær og basilikum.

Isen laget jeg ved å piske 1 boks kremfløte med 3 ss sukrin i en bolle.
Deretter rørte jeg 3 ss med limesaft (ikke nødvendig) i en boks kesam, og vendte så kesamen inn i den piskede kremen.
Ha isen i fryseren og rør rundt hver halve time.
Den er klar etter cirka 3 timer.
Om du har den lenger i fryseren må den tine en halv time på kjøkkenbenken før den er klar til å spises.


Jeg har akkurat trent ben sammen med PØ.
Fy, så tungt og godt :grin:
Jeg fikk presset meg mye bedre enn hva jeg gjør på egenhånd. Vi må trene ben oftere!
Økten så slik ut:
- 5 minutter gange på møllen som oppvarming
- Knebøy
5 sett * 3 -8 repetisjoner (her starter jeg lett da det fortsatt er oppvarming og "bygger" meg oppover med vekter)
- Frontbøy
2 sett * 10 repetisjoner
- Markløft
4 sett * 6 -10 repetisjoner  
- Bulgarsk utfall
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
3 sett * 6 -8 repetisjoner


Denne er vel fortjent nå.
En Swebar med fundge crips smak blir dagens etter treningsgodt.
Jeg trenger litt påfyll mens jeg gjør i stand middagen.
Ha en god kveld.

Kristine

MORNING GLORY

  • 25.02.2013, 10:51



Hei og hopp på en mandag.
Velkommen skal du være uke ni :grin:
Etter å ha jobbet hele helgen nyter jeg en lat og god mandagsmorgen.


Tente lys.
Solen som skinner inn gjennom vinduet.
Godt lesestoff.
Deilig snacks.
Perfekt proteinkaffe.


Boken 'Bygg muskler' av Martin Norum og Benjamin Christensen kom i posten for en uke siden, men jeg har ikke rukket å lese i den før nå.
Jeg har bare små tittet litt i boken, og kan absolutt anbefale den så langt.
Her får du ferdig oppsatte treningsprogrammer, de viktige treningsprinsippene er forklart slik at du best mulig kan få fremgang i treningen og en øvelsesguide er med.
En veldig god bok så langt.
Kanskje jeg endelig får ut fingeren og lager et treningsprogram til meg selv? 


Jeg elsker frukt og bær.
Plommer, jordbær, blåbær og sharon.
Trail mix (inneholder gojberrys, mulberrys og goldenberryes) og valnøtter hørte også med.


Den deilige proteinkaffen laget jeg av 20 g mocca-protein som jeg blandet med 0,3 dl vann og 4 dråper stevia sjokolade.
Deretter hadde jeg i 3 ts instant coffee pulver og helte over kokende vann.
På toppen har jeg Hershey's sukkerfrie sjokoladesaus.



Her skal jeg kose meg en times tid til.
Dette blir en bra mandag dere.
Ha en super duper uke :grin:

Kristine

COOKIE DOUGH FUDGE

  • 24.02.2013, 11:03



Etter jobb i går hadde jeg en bakerunde.
Jeg hadde skikkelig lyst på kakedeig!
Søt, klissete og deilig kakedeig. 
Det er alltid deilig med bakst, men jeg synes det beste er å slikke bollen og smake til røren underveis.


Resultatet ble kakedeig med sjokoladebiter i karamell- / fudgekonsistens, som jeg valgte å kalle cookie dough fudge.
Himmelsk godt, og i tillegg sunt :grin:
Om du skal lage noe godt på kjøkkenet i dag, la det bli denne.
Jeg synes røren var så god og spiste opp halvparten før fudgen kom seg i fryseren, noe jeg selvfølgelig angret på da den var stivnet og klar for å spises. Jeg ville jo ha mer!
Det blir nok en runde til med disse på mitt kjøkken i dag.



HEALTHY COOKIE DOUGH FUDGE

4 ss kokosolje (kan erstattes med feks meierismør)
4 ss sukringold 
2 ss melk
4 dråper stevia vanilje
1 most banan
1/3 ts vaniljepulver (kan erstattes med vaniljesukker)
1/4 ts kanel
1 bitteliten klype salt
0,5 dl vaniljeproteinpulver (kan erstattes med mer mel)
1 dl havremel (kan erstattes med annen meltype / tørrvare)
Hakket sjokolade, jeg brukte denne mørke sjokolade søtet med sukrin

Smelt kokosoljen, eller smøret, i en kjele.
Ha i melk, stevia dråper og sukrin i kjelen og la det varmes opp til sukrinen smelter. Tilsett den moste banan.
Bland sammen vaniljepulver, kanel, salt, proteinpulver og havremel.
Rør inn tørrvarene i det våte.
Ha så i sjokoladebitene.
Du kan bytte ut sjokoladen med nøtter, frø eller tørket frukt om du ønsker det.
Legg plastfolie i en form og ha i fudgen. 
Sett i fryseren i 60 minutter.
Nyt.
Har du fudgen lengre enn en time i fryseren, må den stå på kjøkkenbenken og tine en halv times tid før den kan spises.



Da er det bare å spise og kose seg.
Ha en riktig god (forhåpentligvis bake-) søndag :grin:

Kristine ♥ 

SOMETIMES

  • 23.02.2013, 14:21


Sometimes I pretend to be normal,
but in the end
I`m just me. 

Hvem vil vel være normal? Det er da fryktelig kjedelig.
Vær deg selv med dine feil og mangler, det er de som gjør deg unik.
God helg dere:grin:


Kristine ♥  

LEK OG HA DET GØT

  • 22.02.2013, 17:52



Dagens lunsj.
Fylt kylling med ovnsbakte grønnsaker og potetmos.
Det er nesten vanskelig å tro noen enkle råvarer som grønnsaker, kylling og poteter kan bli noe så lekkert.
Fantasien har ingen grenser dere.
Sunn mat er morsomt, godt og deilig :grin:
Lek med råvarer og mat.
Ha det gøy og prøv noe nytt.
Mat skal ikke være kjedelig, men en daglig glede.
Det verste som kan skje er at det ikke blir så bra, og det er ikke verre enn at man må prøve på nytt.


Spinatfylt kylling

Ta en eller to kyllingfileter avhengig av hvor mye mat du vil ha.
Bank dem flate med en kjevle eller kjele.
Jeg brukte frossen spinat som jeg tinte i mikroen. Bruker du fersk må den nok stekes litt i pannen først.
Bland finhakket hvitløk og hakket løk i spinaten.
Legg på spinatblandingen og full sammen kyllingen.
Bak i ovnen på 200 grader i 20 minutter.


Ovnsbakte grønnsaker

Her kan du bruke de grønnsakene du ønsker.
Jeg brukte rød og oransje paprika, løk og squash.
Del grønnsakene i biter og skiver.
Ha gjerne over krydder, jeg bruker hvitløk, chili og basilikum.
Ha grønnsakene i ovnen sammen med kyllingen, på 200 grader i 20 minutter.


Potetmos

Bruk ønsket mengde poteter.
Del dem i to og kok i 15 minutter.
Tilsett hvitpepper, et hvitløksfedd, 1 ts meierismør og 1 ts kokosolje.
Mos med en stavmikser.
Du kan droppe kokosolje og smør.


En god dessert fortjener jeg også på en fredag.
Sjokolade slår alltid ann.
Kokos-sjokolademousse med kokoskrem og frukt.
Eple, kiwi, jordbær og bringebær.



Kokos-sjokolademousse

2 eggehviter, 1 ts kokosmel, 1 ss sukrin, 1 ts kokosolje, 1 ss kakaopulver, 1 ss sjokoladeprotein, 1 gelatinplate, 3 ss varmt vann

Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann. Smelt den så i 3 ss kokende vann.
Stivpisk de to eggehvitene.
Bland sammen kokosmel, sukrin, kakaopulver og mocca-protein. Ved blandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Tilsett smeltet kokosolje og den smeltede gelatinplaten.
Sett kaldt i 30 minutter.
Vil du ha en ren sjokolademousse uten kokossmak kan du droppe kokosmelet og kokosoljen.



Kokoskrem

5 ss kesam, 1 ts kokosolje, 1 ts kokosmasse, 1 ss sukrinmelis

Bland alt sammen.
Bruk gjerne med en el-visp. Da blir kremen luftig.


Jeg oppdaget at mocca-proteinboksen hvert øyeblikk er tom under bakingen.
Krise!
Dermed hoppet jeg over pc'en og bestille en ny bøtte med en gang.
Jeg vil forresten tipse om at MyRevolution har 10 % på alle sine produkter nå, inkludert min elskede Mocca-protein :grin: Dessuten er det gratis frakt for bestillinger over 300 kroner. Perfekt anledning til å slå til.


Nå har jeg akkurat kommet inn døren.
Jeg trodde et øyeblikk at jeg ikke ville rekke trening i dag.
Denne uken har jeg satt alt for mange planer på agendaen.
Nå har jeg tatt meg en Celsius og skal ta fem minutter før jeg kommer meg på trening.
Da blir det ben.
Knebøy, markløft og utfall vil stå på planen.


Bare å komme seg avgårde.
Get your ass moving.
Ha en riktig god helg :grin:


Kristine 

DÅRLIG UNNSKYLDNING

  • 21.02.2013, 18:15



Jeg laget en veldig god lunsj i dag.
Energilunsj til det fulle.
Hjemmelaget thai-kjøttboller i kokosmelk med ovnsbakte potetbiter.


Jeg skar noen poteter i biter og krydret med hvitløk, chili og cummin.
Inn i ovnen på 225 grader i 20 minutter.


I mellomtiden laget jeg kjøttbollene.
Ta 1 pakke karbonadedeig og bland inn 1 egg, 2 ss med red curry paste og ønsket mengde finhakket chili, hvitløk og ingefær.
Form boller. Jeg brukte hendene, det er gøy å grise litt!
Stek bollene et minutts tid på hver side i en panne.


Ha noen grønnsaker i pannen sammen med kjøttbollene.
Jeg brukte brokkoli, rødløk og aubergine.
Ha i 1 boks kokosmelk, 1 ss fiskesaus og 2 ss red curry paste.
Tilsett gjerne litt chili, hvitløk og ingefær i sausen.
Jeg elsker krydder og sterke smaker!
La det småkoke i 5 minutters tid.
Ha i biter av en mango.


Jeg toppet med peanøtter og cashewnøtter og serverte med potetbitene.
Dette var så godt.
Både thai-kjøttbollene og sausen hadde masse smak og skal desidert lages igjen.
Kjøttbollene vil være like gode i en salat, og sausen kan for eksempel brukes til kylling eller hvit fisk.  


Jeg hadde fylt dagen i dag med litt for mange planer.
Likevel fant jeg ut at jeg akkurat skulle rekke en treningsøkt før jobb.
Jeg var kun hjemom for å skifte til treningsklær og hadde en time før jeg skulle begynne på jobb.
En time som skulle brukes til bentrening.
På vei inn sjekket jeg posten og jublet over at jeg hadde jeg fått både Costume og Stella.
Jippi!
Jeg skulle egentlig bare ta en liten titt i Stella før jeg skulle løpe videre på trening.
Vips så hadde det gått en time!


Det er en skikkelig dårlig unnskyldning, men jeg er i det minste ærlig.
Pusekos og Stella fikk dagens treningstid.
Jaja, det er greit med treningsfri og dårlige unnskydlninger av og til, men ikke la det bli hver dag.
Jeg tar igjen det tapte i morgen.
Ha en god kveld :grin:
Nå får jeg komme meg tilbake på jobb.


Kristine

MIDDAG & DESSERT

  • 20.02.2013, 18:03



Tusen hjertelig takk for alle tilbakemeldinger etter gårsdagens innlegg
Da jeg åpnet mailen min i morges fikk jeg sjokk.
Jeg viste fra før av at jeg har mange herlige lesere, men at det er så mange som vil bruke av sin tid og skrive til meg, overvelder meg.
Det betyr mye for meg og jeg setter veldig pris på alle deres ord.


Til middag i dag ble det pastagraten.
Pasta, karbonadedeig, grønnsaker, hvit saus og ost.
Så mye godt i en og samme form må jo gi et bra resultat.


Jeg stekte 1 pakke karbonadedeig med et par hakket hvitløksfedd.
I mellomtiden kokte jeg fullkornspastaskruer al dente.
Ha så i 1 boks hakkede tomater, noen brokkolibuketter, champinjong (jeg brukte 1 boks hermetisk) i pannen med karbonadedeigen sammen med salt, pepper, paprika- og chilikrydder.
Varm 1 dl melk i en kjele til det småkoker. Rør så i 1/3 boks cottage cheese, muskatnøtt, pepper. Ha i 1 ss jbk-mel eller maizena slik at sausen blir tykkere. Bland inn den kokte pastaen i den hvite sausen.
Legg karbonadedeigblandingen i bunnen av en form. Ha så over den hvite sausen med pastaen og topp med ost.
Jeg brukte raspet lettere jarsbergost og et godt dryss parmesan.
Stek på 225 grader i 15 minutter.


Jeg serverte pastagratengen med en lett salat.
Hjertesalat, cherrytomater, gul paprika og litt sprøstekt bacon.


Dagens dessert har jeg akkurat spist.
Fluffy sjokoladekrem slår aldri feil.
Jeg toppet den med biter av 1/2 quest proteinbar i sjokolade brownie smak, kamutt puffs og sukringold.


Sjokoladekremen laget jeg av 1/2 boks kesam, 1 banan, 20 g mocca-protein, 2 -4 ss melk, 2 ss kakaopulver, 1 ss sukrinmelis, 4 dråper stevia sjokolade og en liten klype salt.
Mos bananen og bland alt godt sammen.
Jeg pisket i tillegg sjokoladekremen med en el-visp i cirka 30 sekunder og lot den stå i fryseren i 30 minutter.
Da ble det en lett og luftig sjokoladekrem.
Etter å ha satt sjokoladekremen i fryseren og slikket bollen, krevde det disiplin for å vente en halv time. Den var så god at jeg ville spise den med en gang!


Nå skal jeg la maten synke en halv times tid før jeg tar en treningsøkt.
Det er lenge siden jeg har gjort en form for kardio med høy puls.
Jeg tenker derfor å ta en intervalløkt i dag.
Få pulsen opp og svetten til å renne :grin:
Ha en fin kveld.

Kristine

HISTORIEN BAK

  • 19.02.2013, 15:33


Jeg har fått mange spørsmål angående dette med vektoppgang og hvorfor jeg ønsket å gå opp i vekt.
Fordelen med å ha en kost- og treningsblogg er at jeg slipper å blotte livet mitt. Jeg synes det er skummelt å skulle være personlig på bloggen, det er grunnen til at det har tatt tid før dette innlegget ble skrevet og publisert.

Først og fremst, det er ikke vekten det deier seg om. 
Jeg er lei alt av tall!
Kalorier du får i deg, antall kilo på vekten, centimeter rundt hoften, kilometer på tredemøllen, vekterskiver på knebøystangen, osv.
Det handler ikke om et vekttall, det handler om å ha det bra. Å ha en sunn og sprek kropp og å føle seg vel med seg selv.

Mammaen min ble syk.
Jeg slet med å takle situasjonen. 
Min mor er min store klippe og største forbilde her i livet. Selv om det er mange år siden vi bodde sammen, har vi et sterkt bånd som ikke kan forklares. Jeg ønsker henne alt godt av hele mitt hjerte.
Det å stå på sidelinjen og se en du elsker ha det vondt uten å kunne gjøre noe med det, er ufattelig vanskelig. Hadde det vært opp til meg hadde jeg mer enn gjerne tatt sykdommen over på mine skuldre og fjernet all hennes smerte.
Jeg ble nok lettere deprimert i denne perioden.
Matlysten forsvant totalt. Jeg slet med å sove. Tankene dreide seg stort sett rundt henne og at jeg var redd for å miste min nærmeste.
Med den ikke tilstedeværende matlysten forsvant også gleden ved mat og matlaging. Jeg spiste stort sett sukker, noen biter sjokolade og yoghurtnøtter, gjennom dagen for å holde på energien, og tvang i meg et ordentlig måltid daglig for å få inn noe riktig næring.
Vekten min gikk nedover uten at jeg merket det.
Det tok noen måneder før det faktisk gikk opp for meg hvordan jeg behandlet meg selv.
Da jeg møtte en venninne jeg ikke hadde sett på lenge sa hun rett ut 'Herregud, så tynn du er blitt Kristine'. Jeg gikk jeg rett hjem på vekten og tittet meg selv i speilet. Tallet jeg så og kroppen som speilet seg mot meg var ikke et vakkert syn i mine øyne.

Jeg begynte også å føle meg mye slapp, sliten og ukonsentrert. Om det skyltes mye å tenke på, en lav vekt eller dårlig kosthold er vanskelig å si. Trolig var det en blanding.
Der og da gikk det opp for meg at jeg måtte ta noen grep.
Det jeg ønsket aller mest var å stille opp for min mor. Men hvordan skulle jeg kunne ta vare på henne og jeg ikke kunne ta vare på meg selv?
Jeg laget en plan og satte meg et mål. I første omgang var målet å gå opp fire kilo innen årsskiftet. Dette målet satte jeg meg i september.
De første ukene var det forferdelig vanskelig. Jeg presset i meg hvert eneste måltid.  Jeg var verken sulten eller hadde lyst på mat. Etter hvert gikk det mer automatisk. Da kom også matgleden og matlysten sakte men sikkert tilbake.
Med mer mat i kroppen ble energien bedre og det psykiske sterkere. Jeg presterte bedre på trening enn noen sinne og begynte å jobbe aktivt med og «stresse ned» tankene. Det å faktisk finne ro i sjelen, visse ting er uten for èns makt og uansett hva man skulle ønske får man ikke gjort noe med situasjonen.

Det skremmer meg at det tok så lang tid før jeg gjorde noe med det og også at jeg ikke så vektnedgangen selv før noen andre sa det til meg. Likevel velger jeg å tro at det er bedre sent enn aldri. Så fort det gikk opp for meg hva jeg usatte meg selv for, hadde jeg styrke og pågangsmot nok til å endre det. Det krevde vilje, men jeg klarte det, noe jeg er stolt av i dag.

For meg var det viktig å tanke langsiktig.
Vektoppgangen skulle skje gradvis og jeg ønsket fortsatt å spise sunn og god mat, den maten jeg liker og trives med.
For å komme opp i nok kalorier spiste jeg mye peanøttsmør, oljer, tørket frukt, nøtter og proteinbarer. Dette er mat som inneholder nok så mye kalorier for liten mengde og da er lett å få i seg.

Da årsskiftet kom, var målet nådd.
Jeg personlig synes fortsatt at jeg var nok så liten og ønsket å fortsette vektoppgangsfasten en stund til.
Likevel bestemte jeg meg for å legge vekk vekten og heller fokusere på velvære. Det er et fett hva vekten viser! For meg er det viktig at jeg føler meg vel i min egen kropp, har energi, glede og føler velvære. Det er ikke antall kilo som gjør deg lykkelig!
Og her er jeg nå. Hit til har jeg gått opp utrolige ni kilo og veier nå mer en «originalvekten» min! Det høres så mye ut at jeg har vanskeligheter for å tro det selv. Jeg tror riktignok en del av kiloene er muskelmasse, men naturlig nok vet jeg også at en del av det er fett.

Det har vært dager hvor jeg har vært ditt lei av mat.
Å skulle gå opp i vekt er faktisk ikke bare bare. Det er mye vanskeligere enn forventet.
Det å måtte spise mer enn du egentlig ønsker, fortsette å spise selv om du er mett og legge inn et måltid til selv om du egentlig har mest lyst til å legge deg. Målet mitt har alltid vært sterkt foran meg. Jeg har hatt et stort ønske om å gå opp i vekt, få tilbake rumpe og former, føle meg vel med meg selv og ha godt med energi. Tanken på målet og det å faktisk å ha en sunn kropp igjen, er det som har drevet meg.
Målet mitt og hvorfor jeg ønsket å nå dette, skrev jeg ned på en lapp. De dagene hvor jeg var lei, tok jeg opp lappen min og leste den høyt for meg selv.

Hvor veien går videre nå er jeg ikke sikker på.
Det har vært mye fokus på mat de siste månedene for at jeg skulle klare å få i meg et overskudd av næring.
Nå ønsker jeg å ha et mer leidback forhold til kropp, trening og mat.
Jeg vil spise etter sult og lyst igjen, jeg vil trene akkurat det jeg vil og ta meg en løpetur om jeg ønsker.

Takk til alle som har trodd på meg og oppmuntret meg på veien, både her, på mail, face og instagram.
Deres motivasjon har vært en god støtte
Husk alltid at lykke ikke kan måles i et tall.
Glede, selvfølelse, selvtilit og kjærlighet til seg selv og livet er det som burde fokuseres på.
Elsk deg selv i dag, i morgen og resten av livet.
Ingen er perfekte, men du er simpelthen den eneste som er perfekt til å være akkurat deg.


God klem
Kristine

MANDAGSSMIL

  • 18.02.2013, 17:19



Dagens mandagssmil.
Gledelig mandag.
Gledelig ny uke :grin:
Håper du har hatt en super start på uken.


Jeg har hatt en ordentlig god ukestart.
I og med at jeg var på skolen hele helgen, tok jeg en fridag i dag.
Jeg hadde en lat morgen med pusekos og film.
Resten av dagen har gått med til kaffetur og shopping i god selskap.
Det ble også sushilunsj. Sushi er så fantastisk godt. 
Tips; The Sushi Bar i Sandvika gir 20 % rabatt til alle studenter. Deres futo maki king roll er verdt et besøk.


Jeg unnet meg en ekstra god middag.
En skikkelig helgemiddag på etterskudd.
Biff med hjemmelaget potetgull, rødsjysaus, salat og brokkoli.


Biffen er rett og slett entrecote fra FirstPrice. Helt grei kvalitet til en ok pris.
Krydre biffen med salt og pepper og stek i en panne. Jeg bruker litt meierismør i pannen, stekeskorpen på biffen blir utrolig god da.
Til sausen koker du ut pannen etter at du har stekt biffen. Ta ut biffstykket når den er ferdigstek og ha i 1 dl vann, 1 finhakket hvitløksfedd, 1/3 hakket løk, litt pepper og et par spiseskjeer med portvin. Kok opp blandingen og ha i 1 ts jbk-mel eller maizena slik at sausen blir tykkere.
Poteten delte jeg med en ostehøvel slik at det ble tynne skiver. Legg dem utover en bakeplate og ha over krydder, jeg brukte hvitløk, chili og peppermiks. Stek på 200 grader i 12 -15 minutter.


Til dessert ble det en riskrem lignende variant.
Jeg hadde risrester fra i går som jeg ville bruke til noe godt.
Bland sammen skyr naturell, eventuelt kesam, med surkinmelis, et par dråper stevia vanilje og kokt ris.
Jeg bruker sushi ris, da jeg synes det smaker bedre og er mer magevennlig.
Har du ikke ris eller vil ha en variant med mindre karbohydrater, kan du bytte risen med cottage cheese.


Jeg toppet med sukrin gold, litt pisket krem, kanel og melkesjokolade søtet med stevia.
En perfekt avslutning på et konge måltid.


Nå sitter jeg har ganske så mett og fornøyd og lurer på om jeg skal ta meg en tur på trening.
Eventuelt ta meg en tur ut for en power walk.
Først skal maten få synke.


Nyt resten av mandagen :grin:
Ha en fin uke.

Kristine 

PIZZASØNDAG

  • 17.02.2013, 18:39



Jeg glemte å vise dere pakken jeg fikk fra iHerb på fredag.
Pakker fra iHerb er alltid en sann glede :grin:
- Questbar Chocolate Brownie
Jeg har alltid en bar i vesken til nødsituasjoner (les: når jeg blir akutt sulten).
Questbarene er gode og har et veldig bra innhold.
- Svart ris
Denne risen har jeg ikke prøvd før.
Den er økologisk og ettersom skallet er behold inneholder den masse vitaminer og mineraler.
- Kanel
En gjenganger.
Denne kanelen er økologisk og smaker utrolig godt.
- All mixed up too
Nok en gjenganger.
Denne miksen inneholder tørket frukt, nøtter og frø.
Husk at du får 5 $ i rabatt om du bruker koden OKE701.


Etter bare et par timers søvn i natt, var dagens ni times forelesning forferdelig lang.
Jeg skal likevel ikke klage. Jeg valgte selv å ta en tur på byen i går, til tross for at jeg viste at jeg måtte tidlig opp.
Da jeg kom inn døren etter skolen var jeg sulten og slapp.
En enkel og god pizza ble dagens middag.
Jeg cravet ost og bacon.
Dermed ble det proteinpizza med ost og kalkunbacon. 



Pizzabunn

1 egg, 1 ss spelt mel, 1 ss bakepro (kan byttes ut med mer mel), 1 ss kruskakli, 1 ts fiberhusk, 1 ts oregano og litt salt.
Bland alt sammen, tilsett eventuelt et par spiseskjeer med væske om det er nødvendig.
Smør blandingen utover en bakeplate.
Stek på 225 grader i 5 minutter.
Ha på ønsket fyll.


Jeg smurte pizzabunnen med tomatpure og ketchup.
Deretter la jeg på tomat, sopp og rødløk i skiver, kalkunbacon og godt med lettere jarlsbergost.
Inn i ovnen igjen på 225 grader i 10 minutter.


Nå har jeg møtt sofaen med en stor pose yoghurtgodt.
Hellige søndagskveld :grin:
Resten av kvelden skal jeg bare slappe av, kose med pusene og glane på TV'en.



Nyt det som er igjen av søndagen.
Lad opp til en ny uke :grin:

Kristine

GULROTMUFFINS

  • 17.02.2013, 11:05



I natt fikk jeg konstatert at jeg er rar!
Da jeg kom hjem fra en tur på byen og et par glass vin, var jeg forferdelig sulten.
Og gjett hva jeg gjorde?
Joda, jeg satte i gang på kjøkkenet og bakte gulrotmuffins :grin: Klokken tre på natten.
Sukkerfrie, proteinrike og deilige.
Muffinsene var så gode at alle forsvant før jeg kom meg i seng.



Gulrotmuffins

1 egg
2 eggehviter
2 ss sukrin
30 g kokosmel
30 g vaniljeprotein
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1 revet gulrot
2 ss kesam
1 -2 dl melk

Stivpisk de to eggehvitene.
Bland sammen sukrin, kokosmel, vaniljeprotein, bakepulver, fiberhusk, kardemomme og kanel. Ha i gulrot, det hele egget, kesam og væske. Start med 1 dl melk og tilsett mer om det er nødvendig. Ha i nok væske til at du får en seig kakedeig.
Vend kakedeigen i de stivpiskede eggehvitene.
Ha deigen i muffinsformer og stek på 175 grader i 15 -20 minutter.



Cream cheese frosting

150 g philadelphia
50 g skyr naturell, kan sløyfes
4 ss sukrinmelis

Bland alt sammen og ha over muffinsene.
Server og nyt.



Jeg befinner meg på skolen denne søndagen.
Håper du får en flott dag og kanskje tar en bakerunde :grin:

Kristine

HELGETRENING

  • 16.02.2013, 12:49


En liten oppdatering på de siste dagers trening.
Torsdag ble det hviledag.
Rett og slett fordi jeg følte for det.
Planlegger nesten aldri en hviledag, fordi jeg kjenner kroppen min såpass godt at jeg vet den sier ifra når den vil ha en pause. Jeg følger heller kroppens signaler enn en fast oppsatt plan.

I går slo jeg til og ble med på en spinningtime etter skolen.
55 minutter spinning.
Etterpå gjorde jeg noen enkle og lette rehabiliteringsøvelser for skuldrene.


I dag begynte jeg sent på skolen.
Anatomieksamen gikk strålende og dermed slapp jeg ta den om igjen i dag.
Da benyttet jeg anledningen til å spise en god frokost og ta en benøkt før undervisning.


Havregrøt kokt opp med skummet melk som jeg toppet med kesam, kiwi, jordbær, cashewnøtter og pistasjnøtter.
Ved siden av hadde jeg en appelsin og to riskaker med kesam og sukkerfritt jordbærsyltetøy.
Godt med næring til en benøkt.



Jeg har fått spørsmål om jeg ikke kan vise bena mine.
Underkroppen, da spesielt forside ben, er problemområdet mitt.
Det henger mye igjen etter at jeg røk muskelen i hoften for snart to år siden. Det var en slitasjeskade, men selve avrivningen skjedde under knebøy. Det var j**** vondt og jeg ble sengeliggende, for så å måtte trene opp hoftebøyren igjen. Det tok omtrent et år før jeg kunne begynne å trene ben igjen.
Selve hoften er nesten bra i dag, jeg kjenner kun litt smerter, men det psykiske sitter igjen.
Jeg er redd for å løfte tungt. Jeg er redd for at det skal skje igjen.
Heldigvis klarer jeg sakte men sikkert å komme meg forbi denne tankegangen.
Shit happens.
Man kan ikke gå rundt i livet å frykte!
Uansett, det har kommet seg noe mer masse på bena, men det går sakte sett opp mot overkroppen.
Jeg gir meg ikke med det første.
Bena kommer etter, bare vent :razz: 


Dagens trening ble nettopp en benøkt.
Man må jobbe med sine svakheter.
Jeg byttet ut vanlig knebøy med front bøy.
Det er andre gangen jeg tar denne øvelsen og det ble derfor mye teknikk jobbing.
Jeg føler at front bøy tar bedre på forside lår, mens knebøy tar bedre på rumpen.
Trening handler ikke nødvendigvis om hvor tungt du løfter, men hvordan du løfter og om du får kontakt med de riktige musklene.

-Front bøy med stang
4 sett * 6 -10 repetisjoner
-Strak markløft
4 sett * 8 -10 repetisjoner
-Gående utfall
3 sett * 10 repetisjoner
-Leg ex
3 sett * 8 -9 repetisjoner
-Ettbens benpress
3 sett *10 -12 repetisjoner


Dagens etter trening ble så enkelt som en proteinbar med krem, nøtter og rosiner.
Er det lørdag, så er det lørdag
Denne baren, big 100, er god og mettendes.
Jeg synes de fleste barer ikke metter, men denne kjenner jeg i magen.


Jeg ønsker deg en super helg videre.
Håper du har tid til å slappe av og nyte litt frihet :grin:

Kristine

VÆR SNILL MOT DEG SELV

  • 14.02.2013, 17:10


Alle hjerters dag
Denne dagen handler om å ta vare på dem man er glad i og bryr seg om.
Likevel synes jeg det er vel så viktig å ta vare på èn selv.
Glem aldri at du er unike og fantastiske.
Jeg vet at mange av oss dessverre har vanskeligheter med å se dette selv.
På denne dagen ønsker jeg å gi dere alle en liten vekker med noen ord om selvtillit.

Har du tenkt over hva du sier når du snakker med deg selv?
Denne indre samtalen sier mye om hvordan du føler deg, og hvorfor selvbildet ditt er som det er.
Hva slags mønster daner de indre samtalene du har med deg selv?
Mange finner ut at det er stor forskjell på hva det hadde vært lurt å si til seg selv, og det som faktisk sies.
Ofte er vi vår egen verste fiende. Du ville aldri sagt de stykke ordene du sier til deg selv, til en venninne.
I så fall er tiden moden for å endre kvaliteten på den indre samtalen.
Du er et fantastisk menneske og fortjener å ha det bra med deg selv.
Vær snill mot deg selv.
Ta vare på deg selv.
På den måten vil du også kunne elske deg selv.

Hvis du sliter med selvbildet, er det fort gjort å godta de negative ordene som blir sakt om deg.
Det å akseptere disse ordene som du sier om deg selv uten å sette spørsmålstegn ved dem, vil gi deg ytterligere næring til ditt eget negative selvbilde.
Det du sier om deg selv er som en tegning, et selvportrett til albumet som rommer selvbildene dine.
Du kan bestemme deg for hvordan du ønsker disse bildene skal se ut.
Et selvbilde er ikke fastslått, men forandrer seg konstant via selvprogrammering og signaler utenfra.

Selvsnakking er en mulighet til å justere ditt nåværende selvbilde.
Selvsnakking kan forgå som en taus samtale inne i deg.
Du kan også si ordene høyt, og det kan skrives ned.
Det som oftest er mest effektivt er når selvsnakkingen beskriver at forandringen allerede har skjedd.
Som regel er det mer oppbyggende og trivelig å si at "jeg er en hyggelig person" i stedet for "jeg skal bli en hyggelig person".

Neste gang du ser deg selv i speilet si noe positivt om deg selv.
"Jeg har pene øyne, for noen pene ben jeg har, jeg lærer fort, jeg er god til å lage mat" osv, osv.
Si noe pent om deg selv om tro på det.
Du har så ufattelig mange gode egenskaper, lær å se dem.
DU er en fantastisk og enestående person ♥

LOVELY MORNING

  • 14.02.2013, 11:03



Happy Valentine's day.
Selv om jeg og PØ ikke har mye tid sammen i dag, måtte jeg overraske denne morgenen.
Tente lys, blomster og nok en hjertekake.
En real klisje!



Marengskake
til 2

2 eggehvitter
1 ss sukrin

Stivpisk eggehvitene.
Ha i sukrin og pisk litt til.
Lag klatter på en bakeplate.
Jeg la marengsen i to store pepperkakeformer.
Du kan forme et hjerte selv, lage flere små eller en stor runding.
Stek på 150 grader i 40 -60 minutter.
Steketiden avhenger av størrelsen på kaken/e.
Marengsen skal bli sprø og lett gyllen.
Avkjøl for du har på topping.


Marengsbunnen kan toppes med det meste.
Pisket krem, bær, frukt, sjokoladeblanding, syltetøy. Bruk fantasien!
Jeg toppet med vaniljekrem (kesam pisket med vaniljepulver og sukrinmelis), varme bringebær, kokosflak og mørk sjokolade søtet med sukrin.
Mmmm...



Jeg ønsker dere alle en fin Valentine's day.
Ta vare på deg selv og dem du er glad i.

Kristine

SULTEN

  • 13.02.2013, 19:51



I dag er jeg lille larven aldri mett!
Sulten gnager som bare det, noe jeg i grunn synes er litt merkelig i og med at jeg fortiden spiser på overskudd og store mengder mat.
Jaja, da er det bare å spise i vei og gi kroppen det den vil ha.
Etter å ha spist opp min egen matpakke og kjøpt meg mer mat, var jeg fortsatt ikke sulten.
Da forsvant matpakken til PØ i tillegg.
Jeg synes litt synd på han stakkars.
Han som aldri har med seg matpakke og den ene dagen han faktisk har det, presterer jeg å spise den opp!


Slik ser det altså ut når jeg skal spise sushi.
PØ tok noen fine bilder av meg når jeg iherdig prøvde å bruke pinnene.
Som du skjønner, kan jeg ikke bruke de.
Jeg gav opp og brukte hendene isteden :grin:
Enkelt og greit.


Mens PØ lager middag har jeg vært heldig å få forrett.
Tempura Maki fra Bambus Sushi.
Jeg føler det er vel fortjent akkurat nå.


Dagens treningsøkt ble en dårlig benøkt.
Energien var heller ikke på plass i dag.
Jeg tok et par øvelser med lette vekter og flere repetisjoner.
Kort og godt.
- Leg ex
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Ettbens benpress
3 sett * 12 repetisjoner
- Utfall
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Kick back i kabel
3 sett * 12 -15 repetisjoner


I skrivende stund er PØ i gang med middagen.
Jeg er dermed kommet til forrett nummer to med en mage som fortsatt skriker etter mat.
Speltlompe med brunost, sukkerfritt jordbærsyltetøy og banan, og noen riskaker.
Magiske speltlomper.



Jeg skal nyte resten av kvelden mens jeg blir skjemmet bort av min herlige kjæreste.
Ha en riktig god onsdag videre :grin:

Kristine

HJERTELIG KAKE

  • 13.02.2013, 09:35


Hva med en å overraske kjæresten, en venninne, mamma, en kollega eller noen andre du er glad i morgen på selveste Valentine?
Kanskje med en deilig hjertekake?
Laget med ekte kjærlighet ♥ 
Sunn, god og proteinrik er den også.


Jeg jobber hele torsdag ettermiddag og kveld.
Dermed blir det ingen Valentines kveld på meg og PØ.
Vi jukset og tok det i går kveld isteden.
Da vartet jeg opp med en veldig god trelags is-hjertekake :grin:
Vanilje, jordbær og sjokolade.
En real fest kake.



Trelags hjertekake
til 2

Isbunn
200 g skyr naturell, eventuelt kesam
2 ss melk
1/2 ts vaniljepulver
1 ss sukrinmelis

Bland alt sammen og ha over i en form.
Det kan lønne seg å ha plastikkfolie i formen slik at det blir lettere å få den opp.
Sett i fryseren i 20 minutter.


Jordbærsaus

100 g frosne jordbær

Tin jordbærene.
Jeg brukte mikroen.
Mos den med en gaffel og ha sausen over skyrisen.
Sett i fryseren i 20 minutter


Sjokoladeglasur
4 ss kesam
2 ss kokosolje, eventuelt smør
2 ss kakaopulver
2 ss sukrinmelis
4 dråper stevia sjokolade

Smelt kokosoljen og rør inn kakao, sukrinmelis og stevia.
Tilsett så kesam.
Ha sjokoladeglasuren over jordbærsausen og sett kaken i fryseren minimum 1 time.
Kaken kan gjerne lages dagen i forveien og stå lenger i fryseren. Husk da at den må stå i romtemperatur i cirka 20 minutter for å tine før den nytes.


Jeg toppet kaken med varme jordbær og helte litt jordbærsaft rundt kaken.
Lekkert og godt.
Håper det smaker :razz:


Kristine ♥ 

NEWS

  • 12.02.2013, 19:43



Jeg er som et barn.
Elsker nye ting
Alt nytt er spennende :grin:
Da jeg kom over to nye ting på butikken, måtte de være med hjem.
Skyr med risp- og vaniljesmak og Yup lakris pastiller søtet med stevia.
Yup'ene var veldig gode, men det blir ikke noe jeg kjøper fast.
Skyren synes jeg smakte veldig likt som den med bringebær og granateple. Absolutt god.


Disse nyhetene dumpet også ned i postkassen i dag.
FunksjonellMat har kommet med en sjokolade som er søtet med sukrin.
Jippi, det har jeg ventet på!


Sjokoladen finnes i 70% mørk, melkesjokolade, og med hasselnøttkrem.
Foreløpig kan den kun kjøpes her, på hjemmesiden deres, men jeg håper den også vil komme til helsekosten etterhvert.


Her ser du melkesjokoladesmaken og hasselnøttkrem.
Jeg er opprinnelig en melkesjokoladefan.
Likevel forelsket jeg meg helt i hasselnøttversjonen.
Den var så lett, luftig og smakfull.
Sjokoladehimmelen før trening.


Jeg hadde en kombinert økt i dag med noe trasking på tredemøllen og styrke på biceps, triceps og skuldre.
Godt trykk og fantastisk god harry pump. Det skyltes muligens en god dose sjokolade før trening :grin:
- 25 minutter gange
hastighet 7,6 og stigning 3
- Triceps pushdown
4 sett * 8 -10 repetisjoner
supersett med
- Bicepscurl med stang
4 sett * 10 -12 repetisjoner
- Skulderpress med manualer
4 sett * 7 -9 repetisjoner
- Smal benkpress (for triceps) med manualer
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Hammercurl med manualer
3 sett * 7 -8 repetisjoner
- Sidehev med manualer
3 sett * 6 -9 repetisjoner
supersett med
- Fronthev med manualer
3 sett * 5 -10 repetisjoner


Etter trening var det rett hjem til middag.
Kylling med ovnsbakte grønnsaker, fylt sopp og baconsurret asparges.
Kyllingen og grønnsakene var allerede ferdigstekt, slik at det kun var aspargesene som måtte stekes.
Hel kylling er noe vi spiser veldig ofte sammen med ovnsbakte grønnsaker og poteter. Da har man alt i ovnen og middagen lager seg selv. Enklere og bedre blir det nesten ikke.


Kyllingen krydret jeg med Santa Maria TexMex krydder og hadde i ovnen. Jeg bruker et steketermometer,da blir alltid kyllingen saftig og god. Stek på 180 grader til termostaten viser 65 grader.
Legg ønsket grønnsaker på stekbrettet med kyllingen, jeg brukte brokkoli og paprika.
Til den fylte soppen tok jeg ut stilken og fylte hulrommet med tacosaus og toppet med ost. Soppen stekte sammen med kyllingen.
Skjær av den ytterste delen av aspargesstilken og surr to og to asparges i en baconskive. Stek i en panne med litt finhakket hvitløk og olje.


Selv om alle sjokoladene var ferdigsmak, måtte jeg prøve dem i bakst også.
Proteinpannekake med sjokoladebiter av 70 % sjokolade søtet med stevia.
Nok en vinner.



Proteinpannekaker med sjokoladebiter

1 egg, 1 eggehvite, 1 ss kesam, 1 ss vaniljeprotein, 1 ss mandelmel, 1 ss sukrin og 2 ss hakket sukrinsøtet 70 % sjokolade.
Bland alt sammen og stek som en stor pannekake på middels varme cirka 2 minutter på hver side.


Jeg toppet med den nye skyrvarianten med ripssmak (den måtte selvfølgelig også testes), varme bær og mer hakket sjokolade.
Det trengs egentlig ikke å si at dette var godt, det ser dere jo :razz:
Den beste pannekaken jeg har spist på evigheter.


 
Kristine 

KOS

  • 11.02.2013, 17:55



Hei og hopp på en mandag.
Har du hatt en fin start på uken? :grin:
Jeg startet denne mandagen med en kosestund i sofaen.
Spera må ha sin daglige dose kos før jeg får lov til å begynne med dagens gjøremål.
Det er blitt en morgenrutine både pus og matmor setter pris på.


Se så skjønn.
Når Spera virkelig koser seg og har det godt stikker hun tungen ut, noe som bare gjør henne enda mer nydelig.


Til lunsj i dag ble det en god tallerken med kylling, salat, ovnsbakte potetskiver, mais og parmesan.


Kyllingfileten skar jeg i strimler, krydderet med steak krydder, dette er blitt en favoritt, og stekte raskt i pannen i litt olje.
Poteten delte jeg i 0,5 cm tykke skiver, la på en stekeplate og hadde over hvitløkskrydder og et dryss parmesan. Inn i ovnen på 225 grader i 20 minutter. Disse potetene blir så krispy og gode.
Salaten består av spinat, rødløk, cherrytomater, rød paprika og maiskorn.
På toppen har jeg et godt dryss med parmesan.
Fersk revet parmesan er utrolig godt og setter en ekstra piff på all mat.


Dageens styrkeøkt ble på rygg.
Jeg virkelig koser meg med treningen for tiden.
Det er deilig!

- Nedtrekk med bred grep
4 sett * 7 -10 repetisjoner
- Nedtrekk med smalt grep
2 sett * 7 -10 repetisjoner
- T-bar roing
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Latsroing
3 sett * 10 -12 repetisjoner
supersett med
- Face pull
3 sett * 12 -15 repetisjoner


Etter trening ble det denne smørja.
Det ser ikke spesielt delikat ut, men det smaker utrolig godt.
Masse frukt og cottage cheese.
Godt med karbohydrater og proteiner.


Her har jeg 1 eple, 1 pære, 1 nektarin, 1/2 pose frosne skogsbær (som jeg varmet 2 minutter i mikroen), 1 ss sukrin, 1/2 ts kanel og 1 boks cottage cheese.
Du kan bruke alle typer frukt og bær og bytte cottage cheese med kesam eller skyr.
Et tips er å tilsette litt nellik og eller kardemomme i blandingen.
Nydelig.


Ha en super duper uke videre :grin:
Kristine♥ 

KNEKKEBRØD

  • 10.02.2013, 19:04



Jeg fikk spørsmål om jeg ikke kunne dele knekkebrødoppskriften fra dagens frokost.
Selvfølgelig kan jeg det :grin:
Disse knekkebrødene er fulle av fiber og inneholder sunt fett.
Smaken er ganske nøytral, på disse knekkebrødene er det pålegget som står i fokus.
Vil du ha et knekkebrød hvor det er mye smak, anbefaler jeg denne oppskriften som er sunn
og full av smak.



Knekkebrød

100 g kruskakli
100 g solsikkefrø
100 g linfrø
1 ss fiberhusk
7 dl vann

Bland alle ingrediensene i en bolle.
La bollen stå å svelle i minimum en time, gjerne natten over.
Ta en slikkepott og fordel deigen på to stekebrett.
Stek i 10 minutter på 180 grader.
Ta ut brettene og del deigen med en kniv eller pizzaskjærer.
Stek videre på 180 grader i 60 minutter.
Avkjøl knekkebrødene på rist.


Du kan stort sett putte hva som helst i knekkebrød.
For å lage knekkebrød trenger du en eller flere tørrvarer som havregryn, kruskakli, rugmel, frø, hakkede nøtter, et bindemiddel som linfrø, egg, fiberhusk eller lignende og vann. Bland det sammen, la deigen svelle og stek. 
Latterlig enkelt å lage.
Det beste av alt; knekkebrød er super sunt og så godt :grin:

Kristine ♥ 

GOD MORGEN

  • 10.02.2013, 08:48



Riktig god søndagsmorgen :grin:
Jeg våknet en time før vekkerklokken skulle ringe i dag.
Da benyttet jeg anledningen til å spise en god frokost, tenne lys og kose meg.

Etter jobb i går trente jeg en rask økt på skuldre og mage.
Med obligatorisk harry do-bilde.
Jeg begynner endelig å få litt former.
Jeg synes jeg har vært for liten og flat en periode.
Både fettmassen og muskelmassen (naturlig nok også kiloene) har gått opp de siste månedene, noe jeg har gått inn for.
Resultatene taler for seg selv. 
Nå begynner jeg å føle meg mer vel i min egen kropp.

- 5 minutter gange på møllen
hastighet 7,5 og stigning 3
- Skulderpress med manualer
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Hengende benhev
4 sett * 12 -15 repetisjoner
- Fronthev med manual
3 sett * 10 -11 repetisjoner
supersett med
- Sidehev med manualer
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Revers crunch
3 sett * 15 repetisjoner


Proteinkaffe og grapefrukt.
Som jeg elsker proteinkaffen.
Jeg blander 20 gram mocca-protein med 0,5 desiliter vann og 3 dråper stevia sjokolade i et glass. Deretter heller jeg over en stor svart kaffe og rører rundt.
En kopp av denne herligheten, om ikke to, må jeg ha hver eneste dag.


Hjemmelagde knekkebrød.
Jeg laget disse i går. Fulle av fiber og med sunt fett.
Et knekkebrød med tomat, agurk kalkunskinke og lettere jarlsbergost og et knekkebrød med tomat, kalkunskinke og kokt egg.



Nå skal jeg komme meg avgårde på jobb.
Husk å ta vare på mammaen din i dag.
Våre kjære mødre fortjener å bli verdsatt hver eneste dag, ekstra viktig er det på selveste morsdagen.
God søndag :grin:
 
Kristine

FREDAGSKVELD

  • 08.02.2013, 19:57



Hurra for fredag.
I hvert fall fri-fredag når man jobber både lørdag og søndag :grin:
Jeg har akkurat slukt ned en pose med yoghurtgodteri.


Nå venter denne herlige frukt tallerkenen.
Eple, plommer, appelsin, melon, druer, blåbær og bringebær.
Jeg virkelig elsker frukt.
Når jeg først begynner å spise, kan jeg spise frukt i det uendelige.



Nyt fredagskvelden videre.
Jeg ønsker deg en riktig god helg :grin:

Kristine

FASTELAVENS SEMLER

  • 08.02.2013, 10:30


Fastelavn står for tur.
Nå på søndag er det klart for den store bolledagen :grin:
Da er det obligatorisk med boller.
I dag morges gjorde jeg min vri på fastelavnsbollene med inspirasjon fra svenskenes "semler", boller med mandelmasse.
Det ble fantastisk godt.



Boller

2 egg
1 eggehvite
150 g mager kesam
50 g kokosmel, eventuelt annen meltype
20 g pofiber / fiberfin, eller annen tørrvare
2 ss sukrin
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1/2 ts fiberhusk
1 dl melk

Bland alle ingrediensen godt sammen.
Lag seks boller og legg på en bakeplate.
Jeg brukte en skje og håndflaten til å forme boller. Ta litt kaldt vann på hånden din, da fester ikke deigen seg.
Stek på 200 grader i 15 minutter.



Mandelmasse

3 ss mandelmel, eller kvernede mandler
1 ss sukringold, eller sukrinmelis
1 ss melk

Bland sammen alle ingrediensene.
Her kan du enkelt bruke en skje.

Vaniljekrem

150 g skyr naturell / kesam
2 ss sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver

Bland sammen.
Bruker du en visp blir kremen luftig.
Du kan også bare blande sammen ingrediensene med en skje.


Del bollene i to.


Legg på mandelmasse.


Topp med vaniljekrem.


Da er det bare å nyte.
Bollene er gode i seg selv, det er ikke nødvendig med ekstra topping.
Annet godt fyll kan for eksempel være sjokoladekrem av kesam / philadelphia light, kakaopulver og sukrinmelis, pisket kremfløte og syltetøy eller brunost.



Jeg ønsker dere alle en fantastisk helg.
Håper den blir fylt med mye glede, kjærlighet og selvfølgelig boller :grin:

Kristine

TORSDAGSPUMP

  • 07.02.2013, 18:40



Dagens lunsj og før treningsmåltid ble en salig blanding av mye rart som var i kjøleskapet.
Man tar hva man har.
Jeg tar alltid vare på rester, mat skal ikke kastes!
Dager hvor jeg ikke har lyst eller tid til å lage mat, blir det en god resttallerken.


Tilipia fisk, salat av gul paprika, purre og tomat, røde bønner, cottage cheese, ketchup søtet med stevia, avokado og byggris.
Proteiner, sunt fett og grove karbohydrater.
Da er kroppen fylt med energi til en god treningsøkt.
Det skal sies at etter at jeg hadde tatt bilde tok jeg gaffelen og rørte alt sammen til et realt lapskaus kaos! Det så ikke særlig delikat ut, men smakte godt gjorde det.


Byggris (boil in bag fra Møllerens) er blitt en stor favoritt.
Jeg synes ris smaker fryktelig kjedelig. Byggris har en mye bedre smak.
I tillegg pleier jeg gjerne å koke den i buljong eller ha krydder og / eller finhakket chili og hvitløk i kokevannet.


Nå er det en stund siden jeg har harry-flexet for dere.
Føler meg liten, men det går fremover.
Sakte men sikkert.
Da forstår du nok at jeg trente armer i dag.
Ukens morsomste økt!


Dagens økt så slik ut:
- Triceps pushdown
3 sett * 8 -10 repetisjoner
supersett med
- Bicepscurl med stang
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Fransk press
4 sett * 8 -12 repetisjoner
supersett med
- Sittende hammercurl med manualer
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Dips på benk
15 + 5x (myo-reps)


Etter trening nøt jeg denne herligheten.
Speltlomper smurt med kesam, toppet med banan i skiver og instant kakao pulver søtet med stevia (dette).
Så enkelt og så utrolig godt.
Å fylle på med karbohydrater og proteiner etter trening er viktig for musklenes restitusjon og gjenoppbygging.



Håper du har hatt en super duper torsdag så langt.
God kveld videre :grin:

Kristine

BOKGLEDE

  • 06.02.2013, 17:52



Halvveis til helg, det er en gledelig tanke i seg selv.
Da jeg i tillegg fikk en hentelapp fra iHerb og en pakke fra Cappelen damm, ble denne onsdagen riktig så bra.
Begge pakkene inneholdt bøker, bokglede :grin:
Inspirasjon- og oppskriftsbøker med masse sunt og godt.
Trippel bokglede!


Sunn og Sterk med proteiner fra Kristine Weber. Dette blir helt klart en favoritt.
The gluten-free almond flour cookbook av Elana Amsterdam (her på iHerb) og Simply sugar and gluten-free av Amy Green (her) bestilte jeg fra iHerb. 
Bruker du koden OKE701 får du $ i rabatt.
De to siste bøkene er riktignok på engelsk, men ved hjelp av denne guide er det lett å gjøre om de engelske måleenhetene til norske.
Jeg har allerede laget Elana's sjokolademuffins. Utrolig gode.
Med tre nye kokebøker blir det trolig mer baking i dag, det er så mye jeg vil prøve!


Jeg hadde en god styrkeøkt på rygg og bryst i dag.
- Chins
2 sett * maks
- Chins med strikk
2 sett * maks
- Nedtrekk
4 sett * 6 -10 repetisjoner
- T-bar roing
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Kabel flyes
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Benkpress i maskin
3 sett * 9 -10 repetisjoner
- Face pull
2 sett * 15 repetisjoner


Vel hjemme laget jeg en kjapp og god middag.
Gratinert karbonadedeig.
Jeg tok en halv pakke karbonadedeig og stekte den raskt i pannen sammen med en halv rødløk, en halv paprika, finhakket hvitløk og chili, en boks hakkede tomater, en klatt tomatpure, paprika- og oreganokrydder.
Legg blandingen på en bakeplate og ha over ost.
Stek på 225 grader i 5 -10 minutter.


Denne tror jeg også ville vært kjempe god med tacokrydder.
Gratinert taco.
Jeg serverte med en frisk salatblanding.


Som dessert laget jeg en peanøtt, vanilje og sjokolademiks.
Så mye godt på en gang  :grin:
Jeg er vinglepetter deluks, når jeg ikke klarer å bestemme meg tar jeg like så godt alt på en gang.


Jeg laget proteinrullen, oppskriften finner du her, og skar den i firkanter.
Peanøttkremen laget jeg av kesam, sukrinmelis, peanøttsmør og en liten klype salt som jeg mikset sammen med en gaffel.
Legg proteinrullfirkantene oppå hverandre med peanøttkremen mellom.
Topp med sjokoladefgasur laget av philadelphia light, kakaopulver, sukrinmelis og et par dråper stevia sjokolade.
Nydelig.



Kristine

TACOTÅRN

  • 05.02.2013, 15:47


Jeg må dele denne herligheten med dere.
Taco er en fast favoritt som finnes i mange varianter.
Jeg prøvde meg akkurat på en ny tacovariant.
Tacotårn :grin:


Jo mer taco jo bedre, eller hva?
Jeg stablet rett og slett tacoen i høyden.
Nesten som en taco lasagne.


Resultatet ble utrolig godt.
Den beste middagen vi har hatt i år ifølge PØ, og jeg sier meg helt enig.
En ny favoritt.
Denne du prøve!



Tacotårn

4 speltlomper, eller tortillalefser
Lett ost, ca 50 g
Litt parmesan, valgfritt

400 g karbonadedeig
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
Tacokrydder, du kan lage ditt eget (se under) eller ferdigkjøpt
1 finhakket rødløk
2 fedd finhakket hvitløk

1 dl melk
1/3 ts muskatnøtt
1 ts jbk-mel eller maizena
1 eggehvite
100 g cottagce cheese


Stek karbonadedeig.
Ha i hakkede tomater, tomatpure, rødløk, hvitløk og tacokrydder.
La blandingen surre noen minutter.

Varm opp melken med muskatnøtt.
Rør inn jbk-mel eller annen fortykningsmiddel.
Ha i cottage cheese og eggehviten. Rør godt.

Finn frem en rund kakeform eller en annen form.
Det kan lønne seg å ha bakepapir i bunnen av formen.
Begynn med å legge et lag karbonadedeig. Legg så på den hvite sausen før du legger over en speltlompe.
Legg et nytt lag karbonadedeig, hvit saus, speltlompe og fortsett til du har fått fire lag.
Topp med et godt lag raspet ost og et dryss parmesan.
Stek på 200 grader i 15 -20 minutter.



Tacokrydder

1 ts salt
2 ts cumin
1 ts paprikapulver
1/2 ts koriander
1/2 ts chilipulver
1/2 ts hvitløkspulver

Bland alt sammen.
Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang og oppbevar i en gammel krydderboks.


Server gjerne med en frisk salat, en klatt kesam og tacosaus.
Håper det smaker.
Spis og kos deg :grin:
 

Kristine

PÅ EN MANDAG

  • 04.02.2013, 18:43



Det blir ikke mer moro en hva man gjør det til selv.
En helt normal mandag hos Kristine og PØ.
Å nei da, jeg nekter å la denne mandagen bli kjip :grin:
Selv om det var skikkelig nedtur å våkne til et snøkaos, jeg begynner å bli veldig klar for våren, skal ikke det få ødelegge mandagen.


Jeg slo på stortrommen denne mandagen og laget akkurat den beste middagen jeg har spist på lenge.
Hipp hurra for halv pris på svin indrefilet.
Kort holdbarhetsdato gjør meg ingenting, jeg kan bruke kjøttet samme dag.
Svin indrefilet med hjemmelaget peanøttsaus, blomkålris, gul paprika og pistasjnøtter.


Peanøttsausen laget jeg av 3 ss peanøttsmør, ca 50 g som jeg blandet med 3 ss kokende vann, 1 ss soyasaus og 1 fedd finhakket hvitløk.
Det er viktig at vannet er ordentlig varmt slik at peanøttsmøret smelter.
Bland alt sammen med en skje og server.
Jeg vil tro at sausen passer utmerket til alt av lyst kjøtt.
Svin, kylling og kalkun.


Blomkålris er enkelt og godt tilbehør.
Rasp ønsket mengde blomkål og stek i en panne på middels varme til blomkålen er myk.
Tilsett smak etter eget ønske.
Jeg hadde finhakket ingefær og hvitløk i pannen sammen med litt sesam olje.


Jeg er blitt svært god venn med peanøttsmør og andre nøttesmør.
Når du kjøper nøttesmør, sørg for at du kjøper et rent produkt med god kvalitet.
Et godt nøttesmør skal kun inneholde nøtter og eventuelt litt olje av god kvalitet og noe salt, ikke inneholder sukker og andre tilsetninger.
Til denne oppskriften brukte jeg dette peanøttsmøret som jeg har kjøpt på iHerb.
Jeg er også veldig glad i det rå cashewnøttsmøret. Bruker du koden OKE701 får du 5 $ rabatt.
Go choice peanøttsmør er et veldig bra alternativ som du får kjøpt i de fleste matvarebutikker.

Viste du forresten at peanøttsmør inneholder godt med fiber og proteiner.
Det er hovedsakelig en sunn fettkilde, men en porsjon peanøttsmør inneholder også 2 gram fiber og 8 gram proteiner.
I tillegg inneholder deg mye vitamin E, vitamin B6 og kalium.
Forskning viser dessuten at det å spise nøtter og nøttesmør kan redusere risikoen for hjertesykdom, diabetes og andre kroniske helseproblemer.
Jippi, sier nå jeg.
Jeg elsker alt av nøttesmør.


Når vi først er inne på peanøttsmør.
Dette er blitt en fast snaks favoritt.
Proteinbar med peanøttsmør.
Jeg deler bare proteinbaren i biter og topper med peanøttsmør.
Så enkelt og så godt.


Nå har jeg akkurat prøv meg på et nytt mateksperiment.
Vaniljekuler.
Rask mandagsgodt.
Jeg brukte 100 g kokosolje som jeg smeltet lett.
Deretter rørte jeg inn 20 g vaniljeprotein, 2 ss sukrinmelis og 0,5 ts vaniljepulver med en skje.
Sett blandingen kaldt noen minutter før du lager kuler.


Jeg toppet kulene med sjokoladeglasur av 2 ss melk, 1 ss mocca-protein, 1 ss sukrinmelis og 1 ss kakaopulver.


Jeg har ikke kommet meg på trening enda i dag.
For tre timer siden tok jeg på meg treningsklærne. Jeg skulle til å dra på trening da jeg fikk besøk og ble sittende å skravle en stund isteden.
Når maten har sunket skal jeg ta mot til meg å få unnagjort dagens styrkeøkt.
Jeg er ikke noe glad i å trene på kvelden og merker at nå som det er blitt kvelden, frister det mest å droppe dagens økt.
Ingen unnskyldninger!
Ha en super uke :grin:

Kristine

HARRYTUR & PANNEKAKER

  • 03.02.2013, 18:55


Da er nok en helg snart over.
Det er min første frihelg i år, dermed har jeg bare kost meg.
Alt av og burde har blitt lagt vekk, og det har gått i vil og lyst til :grin:
En ordentlig deilig helg.


I går var jeg og PØ en tur i Sverige. 
Vi er harry!  
Ikke nok med at Sverige har billigere matvarer enn Norge, du får også tak i en rekke varer som det ikke er mulig å få kjøpt i Norge.
Vi handlet på Nordby.
BodyPower, MaxiMat, Nordy Supermarked og Godishuset.


- Pofiber
- Parmesan
- Lakseburger
- Lammeburger
- Angusburger
- Scampie
- Ketchup søtet med stevia
- Sukkerfritt syltetøy
- Pepperkakekrydder
- Curry madras krydder
- Pizzakrydder
- Kalkunbacon
- Ytrefilet av storfe
- Karbonadedeig
- Keso
- Kesella
- Lett creme fraiche
- Cherrytomater
- Riskaker i forskjellige smaker
- Lett ristet og saltet nøttemiks
- Tørkede bær og nøttemiks
- Smågodt
- Yoghurtgodteri, to poser faktisk


Jeg tok meg en 40 minutters power walk ute før vi tok turen over grensen i går.
Dagens trening ble en gruppetime.
PØ er instruktør på Kettlebell på Elixia.
Jeg har ennå ikke prøvd timen hans og tok utfordringen i dag.
I og med at jeg ikke har trent med kettlebells før, synes jeg det gikk greit.
Øvelse gjør mester.
Jeg er likevel mest glad i å løfte mine egne vekter i vektrommet.


Etter trening laget jeg bringebærproteinpannekaker, phu, for et langt ord.
Jeg fylte de med kokoskrem og toppet med kokosflak og bringebær.
En ren fest for øyet og ganen.



Bringebærproteinpannekaker

1 dl havremel, eller annet mel
30 g vaniljeprotein, eventuelt mer mel
1 ss sukrin
1 ts bakepulver
1 egg
1 eggehvite
3 ss melk
1 håndfull bringebær, jeg brukte frosne

Miks sammen alle ingrediensene utenom bringebær.
Tilsett eventuelt mer væske om røren blir veldig tykk.
Ta 2 ss røre i en panne, jeg steker i litt kokosolje, og strø over bringebær.
Stek pannekakene i cirka 2 minutter på hver side på middels varme.



Kokoskrem

1 dl kesam
3 ss philadelphia light
2 ss sukrinmelis
1 ts kokosmel
2 ss kokosmasse

Bland alt godt sammen med en skje og smør utover pannekakene.
Denne kokoskremen er god i seg selv og kan gjerne spises alene.
Nyt.


Nå har jeg funnet sofaen.
PØ sitter ved siden av meg (og tok et par veldig flatterende bilder!), og pusene ligger på fanget hans.
I fanget mitt er gårsdagens godisfangst.
Jeg skal bruke den neste timen på å planlegge den kommende uken og sette opp treningsprogram for en venninne.


Rettere sagt 2,7 kilo smågodt.
Jeg plukket mine favoritter, kanskje 1/5 del av posen.
Deretter fyller PØ opp, "vi må jo ha litt av alt".
Nå har vi nok godis en stund.
Vi har laget en del om at når kvelden er omme, skal posen gjemmes bort og ikke komme frem før det er helg igjen.
Godis er forbeholdt helgen.


Nyt resten av søndagen.
God kveld :grin:

Kristine

WANTIES

  • 03.02.2013, 11:39


Riktig god søndag formiddag :grin:
Håper du nyter en rolig og lat morgen. Det gjør jeg.
Jeg sitter her med en proteinkaffe og drømmer meg bort på denne siden.
BetterBodies har så mye lekkert.

Hva synes dere?
Skal? :grin:
Skal ikke?

Kristine

FRA SOFAEN

  • 01.02.2013, 19:33


God plantet i sofaen en fredagskveld.
Det er helg :grin:
Jeg føler meg ganske så rar akkurat nå, små ruset i grunn.
Ni glass med blod fylte jeg hos legen i dag, årets faste rutine sjekk.
Det er to ting jeg frykter her i livet og er virkelig redd for. Det er komisk nok berg og dalbaner og blodprøver. Begge skyldes dårlig opplevelse som barn.
Jeg er en ordentlig pingle når de tar frem sprøyten og svimer stort sett av.
I dag derimot, er jeg ganske stolt over at jeg klarte å holde meg våken.
Likevel har jeg vært skikkelig svimmel og skjelven resten av dagen.
Jupp, jeg hater blodprøver! Jammen godt det er lenge til neste gang.


Jeg prøvde meg på en styrkeøkt i kveld.
Rygg stod opprinnelig på planen.
Det første jeg klarte å gjøre var å tryne av møllen når jeg skulle gå et par minutter for å varme opp.
Flaut!
Da kastet jeg inn håndkle, dro hjem og fant sofaen isteden.


Middagen ble veldig enkel.
Dette er Bakers Lavkarbo brød.
Jeg kjøper det på Ica.
Smaken er veldig god samtidig som næringsinnholdet er bra.
Næringsinnhold per 100 g (tilsvarer cirka 3 skiver): 25 g protein, 6.9 g fett og 6.7 g karbohydrater.
Ekstra pluss for at magen ikke blir vond, noe jeg får av mange andre typer brød.
Jeg smurte brødskivene med ketchup før jeg la på kokt skinke og lett ost.
10 minutter i ovnen på 200 grader.
Grillkrydder og litt ekstra ketchup på toppen.
Enkelt og godt.


Jeg har to mannfolk som skal lage kvelds.
Hjemmelagde burgere med egenkomponerte burgerbrød, dressing og bacon.
Og jeg slipper å løfte en finger.
Luksus med gjester som lager mat.
Perfekt på en dag som denne.
Det blir burgerkos og film resten av kvelden.


Akkurat nå har jeg funnet meg en boks is.
Det er virkelig ingen ting som is ikke kan kurere, eller hva?
Jeg er glad i all is, men går stort sett for sjokoladevariantene.
I dag prøvde jeg en ny variant, Hennig-Olsen Crème Valnøtt Lønnesirup.
Den var veldig god, litt karamell-aktig.
Hele boksen forsvinner nok i løpet av en halv times tid.



Smil dere.
Det er fredag.
Helgen er her.
Nyt den :grin:

Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits