www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

I EN KOPP

  • 28.02.2014, 18:33


Tidligere i dag var jeg en tur innom Klinikk for Alle.
Anders er en person som er svrt dyktig og kunnskapsrik innenfor en rekke omrder. Han er ernringsfysiolog (i tillegg til muskelterapeut og snart osteopat), et emnet jeg synes er utrolig spennende. Dermed spr jeg og graver! Informasjon og kunnskap fr jeg aldri nok av.
Som mange av dere allerede vet, har jeg slitt mye og sliter fortsatt noe med mageproblemer. Jeg benyttet anledningen til stille Anders mange sprsml om mageproblemer, allergier,IgG reaksjoner og ernring generelt.
Vi snakket blant annet om denne nye og spennende studien som viser at dagens moderne hvete er mer giftig enn gammeldags uprosessert hvete.
Denne dobbelt blindede studien viser klar signifikant sammenheng mellom dagens hvete og mageproblemer. Spennende lesing som jeg vil anbefale.
I tillegg knadde han ut spenninger jeg hadde i fasciaen og bindevevet i magen.


Over til overskriften.
P instagram har jeg sett mange som har skrytt den nye miksen til FunksjonellMat.
De har kommet med en 'Cake in a cup' miks som gir deg kake p under to miuntter.
N har jeg endelig ftt testet den!


Miksene kommer i smakene sjokolade og karamell, og mrk sjokolade.
Alt du gjr er blande posens pulver med vann i en kopp, og sette koppen 1 minutt i mikroen.


Da er resultatet slik.

Jeg var i grunn litt skeptisk.
Det skjrer litt i sjelen min av si dette, jeg mener egentlig at hjemmelaget alltid er best, men karamellversjonen var utrolig god. Den slr faktisk min egen oppskrift p mikro brownie! Jeg kommer helt klart til kjpe denne miksen igjen til en sjelden anledning, men jeg fortsetter med min egen mikrobrownie (oppskrift her) som inneholder mindre e-stoffer.

N er det middag. Ja, jeg tok desserten fr middag i dag. Jeg mtte teste kakemiksen med en gang jeg fikk den i hus!
P har laget en deilig pizza med mozarella og parmesan. Deilig!
Ha en riktig god fredagskveld :grin:


Kristine

DET SUNNE KROPPSIDEALET

  • 27.02.2014, 15:34


Kroppsidealene har forandret seg utrolig de siste 80 rene.
Vi hadde Marilyn Monroe med kvinneformer, deretter kom sylslanke modeller. N er det sterk og veltrent som gjelder.

Jeg m si at jeg foretrekker styrke og utholdenhet, og jeg synes for vrig ?Strong is the new skinny? er et bedre kroppsideal enn catewalk modellene.
En strek og utholdende kropp fungerer godt i hverdagen. I dagliglivet bruker vi dette konstant. Om du skal lfte p gymmet eller bre handleposer hjem fra butikken. Om du skal lpe i skogen eller spurte etter bussen. Med god kondisjons og styrke blir alts hverdagens utfordringer enklere.

Det fle seg sprek og i god form, det at du er den beste du, gir ogs en god selvflelse, samtidig som det sier noe om deg som person. Det forteller at du er i stand til utfre hardt arbeid og at du tar helsen din p alvor.

Husk likevel at kroppsideal, trening og mat skal vre en glede.
Selv om sterk og utholdende er et godt kroppsideal, er det ikke et ultimatum og det er aldri sunt bli for opphengt i kroppen.
Du skal ta vare p deg selv for vise kjrlighet til den du er, fordi du liker deg selv og du gjr deg godt. Ikke fordi du streber etter et spesifikt ideal.

Fokuser p helse og velvre uavhengig av idealene.
Du skal fle deg vel, frisk og sunn!
Sunnhet kommer innenfra.

Spr du ti forskjellige mennesker hva sunnhet er, vil de trolig komme med ti forskjellige svar.
Sunnhet er for meg vre den beste versjonen av meg selv. Til tross for kroniske sykdommer, en hektisk hverdag eller en virus infeksjon.
Det handler om lfte deg selv opp til den beste utgaven av DEG!
Ta vare p din kropp og ta enda bedre vare p din psyke.


Kristine

NYBAKT TIL HELGEN

  • 26.02.2014, 18:02



Til helgen er det fastelavn.
Selve ordet fastelavn kommer i flge Wikipedia fra det nederlandske ordet 'dagen fr fasten'.
Jeg faster ikke, men boller takker jeg ikke nei til :razz:


Disse er glutenfrie, sukkerfrie og ekstremt gode.
Bollene ble fantastisk gode. Luftige og saftige. Ikke langt unna originalversjonen med smr, sukker og hvetemel.
Disse smelter i munnen!
Spis bollene som de er, fyll dem med krem og syltety, mandelmasse eller noe annet godt.
Hper du lar deg friste!



NYDELIGE BOLLER

1 boks kesam
3 dl varmt vann, eventuelt melk
100 g bakeprotein, eventuelt mer mel
50 g gjr
500 g mel, jeg brukte 250 g bokhvetemel, 50 g fiberfin og 200 g havremel
100 g sukringold
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver
1 ss fiberhusk
5 ss smeltet kokosmr eller meierismr

Bland kesam med vann, fiberhusk og bakeprotein.
Tilsett smeltet kokossmr.
Rr s inn gjr, kardemomme, vaniljepulver og sukringold.
Ha s i melet.
La deigen heve i 40 minutter.
Trill s boller og la de heve i ytterligere 20 minutter.
Stek p 225 grader i 12 minutter.
Nyt.


Normalt fylles fastelavnsboller med mandelmasse og / eller pisket krem og syltety.
Jeg sparer kremen til helgen.
I dag serverte jeg dem med brunost og syltety.
Lune boller som fr brunosten til smelte.
Mmmm.....


Da er det bare nske fastelavn velkommen :grin:
Ha en riktig god onsdag s lenge.

Kristine ♥   
 

NYHETER

  • 25.02.2014, 17:24


Er dere som meg?
Nr det kommer til nye ting, spesielt nye matvarer, er jeg som et lite barn.
Alt nytt er spennende. Det m prves med en gang!

Da jeg s denne nye brunosten p butikken i dag, tok det ikke mange sekundene fr den l i handlekurven.
Smrmyk brunost, det m vre godt!


Speltlomper med smrmyk brunost.
Ja, jeg kan konstatere at det var godt, men jeg ble faktisk litt skuffet!
Smaken er ganske lik prim og noe av den dype brunostsmaken mangler.
Er du en prim fan, vil denne bli en favoritt.
Jeg kommer nok likevel til holde meg til original brunosten. Ingenting slr god gammeldags G35!

Nok en nyhet som kom i dag var denne pakken fra FitnessGuru.
Jeg fler meg i grunn bortskjemt. Jeg har ftt mange overraskelsespakker i det siste!
Pakken inneholdt:
- cookie dough protein
- smartshaker
- porsjonspakker p raspberry white chocolate og vanilla white chocolate
- treningsdagbok

Jeg mtte teste vanilla white chocolate med en gang, jeg elsker hvit sjokolade!
Mine smakslker synes at denne var litt vel st, men absolutt god.


N skal jeg ut spise med mine brdre. Koselig!
Ha en fortsatt god tirsdagskveld :grin:

Kristine

OVERDREVENT FOKUS

  • 25.02.2014, 09:33




For noen uker tilbake mtte jeg ste Joyce.
Vi hadde en over to timer lang prat om helse og overdrevent fokus p sunnhet.
Her kan du lese noe av det vi snakket om.


Kristine

MANDAGSTRENING

  • 24.02.2014, 16:22


Hei og hopp!
Mandag er topp :grin:
Hper du har hatt en super duper start p uken!

Jeg spratt nrmest opp fra sengen i dag og ville p trening. S mye energi!
Hallo mandag!
Det er en uke siden jeg har vrt aktiv sist. I dag var endelig Kristine tilbake. Hvile har gjort sin godenytte.


Genseren min er fra fjorrets Kari Traa kolleksjon. Jeg fr alltid sprsml om hvor denne er fra.
X-life har forresten kampanje p alt ullunderty fra Kari Traa akkurat n, her.


Kneby var hovedfokus p trening.
N som hoften er blitt bedre etter behandlingen hos Klinikk for Alle, fokuserer jeg ekstra mye p kneby. Dette er en velse jeg ikke har klart gjre tungt eller korrekt de siste rene grunnet hofteskaden. Prosjektet fremover blir styrke opp muskulaturen og terpe maksimalt p teknikken.
Jeg hadde med meg personlig trener i dag, slik at jeg kunne f god hjelp.
Selv om jeg er utdannetpt selv, er det ikke like lett se sine egne feil. Jeg har ved flere anledninger filmet meg selv utfre en velse. Da fr jeg en nok s god oversikt over hvilke deler av utfrelsen jeg sliter med. Ellers er det vanskelig f et fult overblikk nr man ikke fr sett seg selv utenfra.

kten ble slik:
- Kneby
Lett terping p teknikk
4 * 8 sett, tungt
- Rumensk marklft
3 sett * 8 -9 repetisjoner
- Bulgars utfall
3 sett * 8 -9 repetisjoner
- Sittende roing
3 sett * 9 -10 repetisjoner
- Face pull
3 sett *10 -12 repetisjoner


Etter trening brer det alltid rett hjem til mat.
Det ble restemat. Gjort p underfem minutter!
Salat av gul og rd paprika, spinat, tomat, agurk og rdlk, med egg, tunfisk og kokt potet, sammen med en proteinkaffe (fremgangsmten finner du her) og eple.


S enkelt, s godt!

Jeg nsker deg en super uke videre.
Tenk glade tanker, spist sunt, beveg deg og le masse :grin:
Da kan jeg love deg at dagene blir bedre!

Kristine

BROWNIE MED PEANTTGLASUR

  • 23.02.2014, 18:09


Jeg og P har hatt, og har fortsatt, House of Cards maraton i dag.
Det er nesten litt flaut si hyt; vi er snart ferdig med sesong to. Det vil si at vi har stirret p tvkassen en del timer denne helgen!
For de av dere som ikke har oppdaget denne serien, sjekk den ut! Jeg blir sjeldent hektet p noe som gr p tv. House of Cards derimot, den har tatt meg med storm!


Jeg mtte etterhvert bake noen godsaker som vi kunne knaske i oss.
Resultatet ble denne fantastisk gode fudgy black bean browniesen med peanttglasur.
I flge P er det noe av det beste jeg har bakt p lenge. Og jeg er enig!
Kaken ble rik p sjokoladesmak ogutrolig saftig. Kjempe god.
Du kan selvflgelig droppe peanttglasuren om du nsker det. Kaken er mer enn god nok i seg selv.
Jeg vil likevel anbefale deg g for glasuren. Peantt og sjokolade er en uslelig kombinasjon!
Hper du lar deg friste.
Mmm...



FUDGY BLACK BEAN BROWNIE BROWNIE MED PEANTTGLASUR

Brownie
100 g sukringold, eller sukrin
60 g kakaopulver
30 g mandelmel
1 ts bakepulver
1/2 ts kaffepulver, kan slyfes
1/2 ts salt
1 ts vaniljepulver
1 egg
0,5 dl melk
250 g svarte bnner, kikertereller kidney bnner
2 ss kokosolje, eller smr

Skyll bnnene godt under kaldt vann.
Mos dem med en stavmikser. Ha s i kokosolje, melk og egg.
Bland sammen de resterende ingrediensene og ha over i bnnemiksen.
Ha rren over i en form, jeg brukte en form p 20 *25 cm.
Stek p 175 grader i 15 minutter.
La brownien avkjles i formen.

Peanttglasur
50 g peanttsmr
3 ss peanttmel, eller mer peanttsmr
1/2 ts salt
2 ss yacon sirup, eller annen stning

Bland sammen alle ingrediensene og smr over kaken.


Denne kaken er en real fest i munnen!
Hper den faller i smak.
Nyt og kos deg :grin:


Kristine

WANTIES

  • 23.02.2014, 10:58


Det nrmer seg min bursdag.
Da gr penn og papri varmt! Det er lov drmme, er det ikke?
Dette str verst p nskelisten akkurat n.


1 - Chanel boyplease be my boy!
2 - Skins treningstopp
3 - Den perfekte skinnjakken
4 - Kari Traa fleece
5 - Print thights
6 - Abonnement p Elle
7 - Rosa stay inn place bh
8 - Vita Fede armbnd
9 - Mer Myo-Protein
10 - Helvetesuka
11 - Reise til Australia
12 - Vektlftersko
13 - Yoga Leggings


Kristine

KRISTINE TID

  • 22.02.2014, 12:48


Hei dere og god lrdag.
Da er det endelig helg!
Denne uken har vrt utrolig merkelig og jeg har ikke hengt med i svingene.Helgen kunne ikke kommet p et bedre tidspunkt!
Jeg akter ikke gjre stort annet enn hente meg inn igjen og slappe av.
Helgen skal nytes!
Jeg er ikke den som prver fremst som perfekt og legger ikke skjul p at jeg har drlige dager. Det er menneskelig. Denne uken har jeg hatt sttt opp med feil ben hver dag. Likevel graver jeg ikke min egen grav av den grunn. Drlige dager er til for en grunn. Det er i hvert fall det jeg liker tro. Vi m tross alt ha drlige dager for kunne sette pris p de gode!


N er jeg alene hjemme.
Stillheten. Roen. Det er klart for Kristine tid!
Jeg skal drmme meg bort i sommermote og godis. Helt herlig!


Ha en fantastisk helg.
Hperdagene dine blir gode :grin:


Kristine

BRINGEBRTOPPER

  • 20.02.2014, 17:02



Inspirert av Gry, laget jeg disse utrolig gode bringebrtoppene.
Det er rett og slett bringebrgele laget i muffinsformer.
Disse er utrolig enkle lage samtidig som de er syrlige, ste og veldig samfulle. S friskt og deilig!
Mmmm... Gode sommerminner flommet over meg da jeg spiste bringebrtoppene.
S friskt og deilig!



Bringebrtopper

1 pose frosne bringebr, eller cirka 400 g ferske
2 dl kokende vann
3 ss gelatin
1 ss sitronsaft, kan slyfes
3 ss gelatin
10 drper stevia

Tin bringebrene. Jeg lot de ligge p kjkkenbenken i 3 timer. Du kan ogs bruke en kjele eller mikroen.
Mos bringebrene med en gaffel.
Rr ut gelatinen i kokende vann.
Bland i stevia og sitronsaft.
Rr gelatinblandingen inn i bringebrmassen.
Hell i former. Jeg brukte muffinsformer.
Sett kaldt i 2 -3 timer.


Du kan selvflgelig ogs lage geleen med andre type frukt og br som blbr eller appelsin.
Ha gjerne geleen i porsjonsskler eller en stor bolle om du ikke nsker sm munnfulle biter.
Hper det smaker!


Lag gjerne dobbel porsjon, for disse forsvinner fort.
Jeg har allerede spist opp alle mine!
Ha en herlig torsdagskveld videre :grin:
Helgen er nr dere!


Kristine

DU ER FANTASTISK

  • 20.02.2014, 07:36



Dette er en video dere alle burde se nye p.
Slutt sammenlign deg med alle andre!
Vi er alle kritiske til oss selv. Spesielt nr vi sammenligner oss med urealistiske forbilder som er langt fra ekte.
Huske at du er erfantastisk som den du er. Ja, som det enestende menneske akkurat du er.


Kristine

EN SNN DAG

  • 19.02.2014, 16:27


Igrsdagens innleggskulle aldri skrytt av at jeg ikke har hatt hodepine p en stund.
Kvelden i gr og hele dagen idag har jeg hatt en enorm hodepine! Det er alt oppslukende! Jeg bare vil ligge i sengen!
Jeg lurer p om det er kroppen som forteller at jeg spiste mat den ikkeliker,nr jeg varhundepasser hos mamma i helgen. Det ble nok for mange boller med vaniljekrem p mandag. Jeg er sensitiv til en del matvarer, men s ille pleier det ikke vre!


Til lunsj gjorde jeg ekstra stas p meg selv.
Vanligvis blir lunsjen veldig enkel. Ofte middagsrester, egg, speltlomper eller annet raskt og godt.
Siden jeg har en snn synes-synd-p-meg-selv-dag, laget jeg noe ekstra godt til lunsj; enchiladas!


Stek kyllingbiter eller karbonadedeig i en panne med litt olje. Ha gjerne i sopp og hakket lk.
Ha i tacokrydder og tacosaus.
Fyll lefser, jeg brukte lomper, med kyllingblandingen og legg dem p en bakplate.
Topp med ost, finhakket tomat, koriander og lk. Eller bare ost om du vil gjre det enkelt.
Stek i ovnen p 200 grader i 5 -10 minutter.
S godt!


Bortsett fra jobbe, spise, sove og klage over hodet mitt, har jeg ogs vrt en tur hos Klinikk for Alle.
En ny runde med trykkblgen!
Det forventes ta tre til fire behandlinger fr man merkeren effekt. For en utlmodig sjel som meg, virker det lenge!


Som nevnt tidligere har jeg et samarbeid med Klinikk for Alle p Hvik.
Jeg harto behandlingsml:
-Forbedre min kroniske benhinnebetennelse slik at jeg endelig kan lpe igjen .
- Jobbe med hoften min. Jeg har tidligere rket en muskel i hoften, som blant annet gir smerte og gjr at jeg ikke har god nok bevegelsesutslag til for eksempel trene kneby.

Jeg hper inderlig at jeg vil f forbedringer.
Et sterkt nske er lpe et maraton etterhvert. Jeg krysser fingrende!


Sjokoladekakedeig med kakaonibs, ferske fiken, plommer, eple og sharon nytes i dette yeblikket.
Det ble dessert fr middag i dag!
Fordi det er en snn dag :razz:
Har du lyst har du lov!

Jeg vet mange er skeptiske til kakedeig laget av bnner.
Prv og du vil bli frelst!
Dere har gitt meg mange positive tilbakemeldinger p denne oppskriften, tusen hjertelig takk.
Det er alltid gy dele oppskrifter nr de blir bruktog blirtatt godt imot.



Sjokoladekakedeig

1 boks hvite bnnereller kikerter
2 -4 ss melk
1 ss kokossmr, kan slyfes
20 g mocca-protein, kan slyfes
2 -3 ss kakaopulver
2 ss sukringold, eller sukrin
1/2 ts vaniljepulver, eller noen drper stevia
1/3 ts salt

Hell av vannet p bnnene og skyll dem godt under kaldt vann.
Mos bnnene med en stavmikser eller en foodprosessor.
Ha imelk, smeltet kokossmr, proteinpulver, kakaopulver, sukringold,vaniljepulver og salt.
Miks godt sammen.
Om du ikke nsker ha proteinpulver i oppskriften kan du droppe dette, da bruker du kun et par spiseskjeer med melk og tar litt ekstra med kakaopulver.
Nyt kakedeigfesten!


Kristine

SANNHETEN P BORDET

  • 18.02.2014, 16:47


Jeg leser en del bker. Spesielt innenfor temaet helse.
Boken Sannheten p bordet av Niels Christian Geelmuyden er en bok jeg vil sterkt anbefale dere lese.
Nei, dette er ikke sponset.
Denne handler om hva vi egentlig putter i munnen og hvordan myndigheten manipulerer matvareindustrien.
Geelmuyden setter et sprsmlstegn til drlige rvarer, produksjonsmetoder og usann markedsfring.

Om du begynner titte p innholdsfortegnelsen p en del av de matvarene du kjper, vil du oppdage at mange av disse reklameres svrt villende.
Ta for eksempel Noras hjemmelagde eplemos. "Nrmere natur'n kjm du itte", iflge Stabburet.
Jeg tviler p at syltetyet lages av sjarmerende bestemdremed forkle og at det er normalt medpektin, antioksidant (askorbinsyre), surhetsregulerende middel (eplesyre) og konserveringsmiddel (kaliumsorbat) i syltety som virkelig er hjemmelaget.
Viste du at Norge tillater matvareprodusentene bruke omtrent 340 tilsetningsstoffer i maten vr?! Vi fr stort sett i oss en god cocktail hver dag.


Jeg var tidligere klar over at den norske matvarepolitikken er nok s humbugg - det er tross alt mye penger politikerne er opptatt av, men at det var s ille trodde jeg faktisk ikke!
Denne boken har pnet ynene mine enda mer.
De siste halvannen mnedene har jeg prvd s godt jeg kan leve kologisk, da spesielt frukt, grnnsaker, egg, ntter og fr, og vre mer kritisk i forhold tilsetningsstoffer. Det vil i grunn si atmest muligkjpes kologisk og lages fra bunnen av. Ogs dressinger, sauser, frokostblandinger, knekkebrd, osv.
Hva resultatet har blitt? Vel, seks uker er ikke den lengste perioden, men likevel har jeg har jeg merket flere forbedringer.
Hodet mitt er mye bedre, jeg har slitt mye med hodepine.
Utslettet mitt, som jeg har p halsen og legene aldri har funnet ut av, er blitt helt borte!
Magen min, jeg har blant annet irritabel tarm og er mfintlig i forhold til gluten, er blitt mye bedre!


Om du ikke nsker lese denne boken, anbefaler jeg deg likevel bli bevist nr du er i butikken.
Bevist, ikke fanatisk. Her gr det en klar grense!
Les varedeklarasjonen. Denne er laget slik at de ingrediensene som str frst p listen, er de ingrediensene det er mest av i produktet. Mens det det er minst av deingrediensene somkommer til slutt.
Jo lenger denne listen er, jo flere varsellamper burde lyse hos deg. Er det flere ingredienser du ikke forstr hva er eller klarer uttale? Vel, da er dette et produkt du kanskje burde revurdere. Som regel finnes det andre alternativer i butikken som er bedre. Sjekk ut andre produsenter og merker.
Velg mat i mest mulig naturlig form.


Kristine

LSNINGEN

  • 17.02.2014, 16:39


Da er vi i gang med en splitter ny uke. Velkommen skal du vre uke tte :grin:
Hper du har hatt en storartet dag s langt!

Jeg er omsider kommet meg hjem etter ha vrt hundepasser hos mamma i helgen. I morges gikk jeg min siste tur med Kasper-hunden.
Vrer var p min side i dag. Solen skinte og fuglene kvitret. Ren vrstemning!
Jeg krysser fingrene for at vret holder seg. Det er s utrolig deilig g ute nr vinter mter vr. Det er bde vakkert, fredfullt og energigivende.


Pannekakekokkelering.


Ettersom jeg har vrt borte noen dager, var kjleskapet ganske fargelst og tomt.
Hva skal jeg ha til middag? Spurte magen min.
Med mandag, kjttfri mandag, kunne jeg ikke bare ta opp noen frosne rester fra fryseren!
Lsningenble pannekaker.
Lsninger er alltid pannekaker. Det passer til alle anledninger!
Tykke, saftige, proteinrike pannekaker.
Jeg puttet gresskarpure i pannekakene, da blir de ekstra saftige og gode. Denne fra iHerb brukte jeg.
Du kan erstatte gresskarpureen med most stpotet eller most banan.



Pannekaker
Blir 8 pannekaker

Ca 120 g gresskarpure
2 egg
20 g havremel, eller annet mel
20 g kokosmel
20 g vaniljeprotein, eller mer mel
1 ta fiberhusk
1 ss sukringold, eller sukrin
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1,5 dl melk

Bland gresskarpure med eggene.
Ha i resten av ingrediensene.
Stek pannekakene p middels varme i en panne omtrent to minutter p hver side.
Nytes som de er eller med noe godt.


Jeg toppet mine pannekaker med sjokoladekrem av kokosolje, kakaopulver, melk og stevia.
S godt!


Ha en super mandag videre og en riktig bra uke tte:grin:
Husk, det blir aldri bedre enn hva du gjr det til selv.

Kristine

SAFARIKJEKS

  • 16.02.2014, 13:15



God sndag formiddag dere!
Hper du har hatt en god helg s langt.

Etter dagens tur med Kaspergutten (hunden jeg passer p), ble det en bakerunde.
Sndag er fast bakedag. Joho!
Jeg har gode barndomsminner med Safarikjeksene man kjper i butikken.
I dag laget jeg min egen versjon. Utrolig gode! Bedre enn originalen!
Jeg satte p radioen og danset rundt p kjkkenet mens jeg bakte. En real kosestund.



SAFARI KJEKS
15 stk

2,5 dl mandelmel
1 ts bakepulver
ts salt
1 ts vaniljepulver
0,6 dl yacon sirup, eventuelt honning
0,6 dl kokosolje eller annen olje
Hakket sjokolade, jeg brukte 1 plate av denne mrke sjokoladen p 85 gram.

Bland sammen det trre.
Bland sammen smeltet kokosolje og yacon sirup.
Rr s sammen det trre og det vte. Ha til slutt i sjokoladebitene.
Lag topper p en bakplate.
Stek p 175 grader i 12 -15 minutter.


Disse ble utrolig seige og gode.
Trolig de beste kjeksene jeg har laget!
Jeg fikk tommelen opp fra mine to lillebrdre, noe som er ekstra stas.
Elsker du kjeks med deilige sjokoladebiter som meg, vil du elske disse!


Nytesgjerne med et glass iskald melk.
Mmmm...


Ha en fortreffelig sndag!
For de av dere som har vinterferie - heldiggriser, nyt den :grin:

Kristine

IKKE DRLIG VR

  • 15.02.2014, 14:01


Det sies at det ikke finnes drlig vre, bare drlig klr.
Vel, jeg var skeptisk da jeg skulle g tur i formiddag.
Jeg er nemlig p besk hos min familie for vre hundepasser i helgen.
I tillegg har jeg glemt alt av regnty! Pappas klr i strrelse large, holdt meg varm.
Drlig vr fr jeg ikke gjort noe med. Derimot kan jeg gjre noe med drlige klr - kle meg som en polfarer! Jeg nekter fryse!
Kasper, hunden, var ikke helt overbegeistret han heller. Jeg mtte bokstavelig talt dra han ut. Han skulle s absolutt ikke ut i stormen! Bare vi kom oss ut og begynte g, ble han med en gang mer samarbeidsvillig og logret som bare det.


Til tross for vind, regnogsn. Ja, det sluddet faktisk bortover! Det var utrolig deilig komme seg ut p en god gtur:mrgreen:
Jeg var riktignok kaldt og vt nr vi var tilbake, men til gjengjeld var det ekstra godt komme inn i varmen.
Etter at Bjrn Terje hos Klinikk for Alle knadde opp hoften min igjen gr, er det en ny sensasjon g. Det knepper litt, men det gjr ikke vondt lenger. Det fortjener et realt gledeshopp!


N skal jeg lage meg pannekaker.
Denne bokhvetemiksen er utrolig god. Anbefales om du ikke har prvd den.
For gjre den mer proteinrik tilsetter jeg ekstra med egg oghar kesam i rren.
P toppen blir det brunost og syltety.
Varme pannekaker med godt tilbehr smaker ekstradeilig etter en tur i grvret!


Jeg nsker deg en riktig god helg :grin:
Hper du har tid til hygge deg med dine nre og kjre.
Uansett hva du gjr, nyt alle de gode yeblikkene.

Kristine

HJERTEFROKOST

  • 14.02.2014, 09:16


Riktig god morgen kjre lesere,
og riktig god valentinsdag


N sitter jeg her med frokosten min. En deilig hjertefrokost!
Klisje, men jeg m gjre ekstra stas ut av denne dagen.
Som den matlagingsnerden jeg er,benytter jeg absolutt alle anledninger til lage noe ekstra godt.
spre mat- og bakeglede er rett og slett fantastisk. I tillegg smaker det godt :grin:En vinn vinn situasjon!


Dagens ekstra gode frokost ble et stort sjokoladehjerte.
Jeg steke den i ovnen, men du kan like gjerne steke den i pannen.
P toppen har jeg mandelsmr, kakaonibs, frysetrkede bringebr og kokosnektar. Alle ingrediensene er fra iHerb.
S utrolig godt!

Please be my valentine!



Frokostsjokoladehjerte

1 egg
20 g mocca-protein
20 g jyttemel, eller annet mel som bokhvete, havremeleller speltmel
1 stor ss kakao
1 ss sukringold, eller sukrin
1 ts bakepulver
1 ss smeltet kokosolje, kan slyfes
0,5 dl melk, eventuelt vann

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
Bredeigen utover en bakplate. Jeg haddedeigen i en stor pepperkake form.
Stek p 175 grader i 12 -15 minutter.
Eventuelt kan du steke den som pannekaker i en panne p middels varme.


Andre hjertelige desserter som kan friste er:
- Frossen isfudge med vanilje, sjokolade og jordbr
- Sussesterte
- Vikingkarameller eller favorittkarameller
- Marengskake
- Trelagskake


Eventuelt kan du inkorporere hjerter i den vanlige maten.
Her er noen eksempler:
- Bruk pepperkakeformer til stikke ut hjertefigurer av frukt
- Lag et hjerte av sjokoladesirup p kaffen
- Topp kakaoen med et hjerte av krem
- Gjr eggene mer fristende og koselige i hjerteformer


Eller kanskje du skal skjemme bort deg selv litt ekstrai dag? Det fortjener du!
Gode favoritter som alltid faller i smak er:
- Vafler
- Sjokoladesnurrer
- Gulrotrundstykker


Hper du finner noe som frister.
Ha en fantastisk dag.
Hjertelig god klem fra

Kristine

OVERRASKELSE

  • 13.02.2014, 16:43


Til min store overraskelse, kom det en pakke fra Gymgrossisten i dag.
Det er ekstra gy med pakker nr du ikke har noen anelse om at de er p vei eller hva som er i dem!
Jeg var sikker p at en pakke fra iHerb ventet meg p postkontoret og fikk en gledelig overraskelse da jeg skjnte atGymgrossisten hadde sendt meg en test-pakke.



Pakken inneholdt:
- Goodlife proteinbarer i smakene blueberry delight, caramell coco, coconut dream, mint temtation og chocolate fantasy
- Femme snack bar med gojibr
- Rose shaker
- Diet nudler
- Intensity pre-workout
- Omega 3
- Only One Advanced, vitamin, mineral og antioksidant kompleks
- Ripped hardcore
- Fit proteinpulver

Har du prvd noen av disse?
Jeg har kun vrt borti goodlife barene - coconut dream er veldig god, resten av produktene er helt nye i min verden.
I kveld blir det kansking av proteinbarer....og baking til morgendagens valentinsdag.


For de av dere som ikke har meg p instagram, @dedicationkristine,vil jeg tipse om at jeg har en give away hvor jeg gir bort to gavekort 50 $ hos iHerb.
Jeg trekker vinnerne i kveld.

MyRevolution har ogs en instagram-konkurranse gende, hvor du kan vinne mitt favorittproteinpulver - myo-protein.
Du finner konkurransen her.

N er helgen snart rundt hjrnet. Jeg gleder meg!
Ha en super torsdagskveld:grin:


Kristine

TRYKKBLGE

  • 12.02.2014, 17:58


Som en del av dere allerede vet, har jeg konisk benhinnebetennelse.
Dette har jeg hatt i 12 -13 r. Noe som har hindret meg fra blant annet lpe. Jeg fr gruelig vondt i leggene om jeg lper oftere enn en gang annenhver mned.
I dag tok jeg turen til Klinikk for Alle for f min frste behandling p leggene. Les mer om vrt sammarbeid her. Det er p tide bekjempe benhinnebetennelsen :grin:


Joar Brrs, som er fysioterapeut og akupunktr, mtte meg med et stort smil og tok en full sjekk p legger og ftter.
Deretter var det klart for trykkblgebehandling.
Jeg hadde p forhnd hrt at trykkblgene skullegjre vondt og sm-gruet meg!


Men, hey! Det var langt fra s vondt som forventet - god stemming!
og dobbelt(latter)hake.


Trykkblgebehandling har god dokumentert effekt p kroniske senebetennelser og brukes blant annet mot benhinnebetennelse, triggerpunkter, runners knee og musearm.
Selve behandlingen gr ut p at apparatet, som du ser p bildet,sender mange sm slag mot huden. Disse brer seg inn i vevet og setter i gang flere reaksjoner som stimulererreparasjonsprosessene i dette omrdet i kroppen.Blgene sttter alts opp kroppens egne selvreparerende evner slik at vevet bygger seg da sterkere.
For benhinnebetennelse regnes detomtrent en behandling i fem ukerfor f en nsket effekt.
Jeg har allerede krysset mine fingre og tr, og hper av hele mitt hjerte at jeg kanskje kangjenoppta lpingen etterhvert :grin:Takket vre team Klinikk for Alle p Hvik.


Etter behandlingen ville jeg aller helst ta meg en lpetur med en gang. Jeg har drlig tlmodighet!
Ettersom jeg fikk beskjed om vente med lpe til etter at vi har fullfrt to -tre behandlinger, byttet jeg lpeturen med en gtur og stretching. Til tross for drlig vr, er det fortsatt fantastisk komme seg ut i frisk luft!


Kristine

MORNING

  • 12.02.2014, 08:46


God morgen godtfolk.
Jeg titter bare innom for nske dere en aldeles fantastisk dag!
Det er onsdag. Vi er halvveis til helg. Vret er drlig, men hey - solen kan skinne innelikevel :grin:



Jeg sitter her med frokosten og skal snart ta turen til Klinikk for Alle.
For lyse opp morgenstunden laget jeg en hjertefrokost.
Havregrt med mandelmelk, Atkins msli og vannmelon, knekkebrd med grnt, egg og roastbiffsammen meden kopp kaffe.
For forme hjerter av vannmelon og egg, brukte jeg pepperkakeformer.
Herlig!
Nyt dagen.


Kristine

PEANTT OG SJOKOLADE FUDGE

  • 11.02.2014, 16:17



I dag var jeg i bakemodus.
bake er noe som varmer langt inn i hjerteroten - jeg elsker det! :grin:
Med valentines day rett rundt hjrnet, ble jeg inspirert til lage disse peantt- og sjokoladefudge-hjertene.
Overrask dine nre og kjre med en liten oppmerksomhet p fredag. En venn, venninne, kjreste, samboer, kollega eller familiemedlem som trenger bli sett og satt pris p. Kanskje skal du servere han / hanne et deilig fudge-hjerte?


Disse ble veldig, veldig gode!
Ste, salte, klissete og smakfulle.
I tillegg er de veldig proteinrike, sukkerfrie og glutenfrie.
Hper det smaker!



Peantt og sjokoladefudge
Til 4 hjerter

Lag 1
20 g mandelmel
1 ss peanttsmr
1 ss sukringold
3 -5 ss melk

Lag 2
20 g peanttmel, eventuelt peanttsmr
20 g peanttprotein
6drper stevia english toffee
4 -5 ss melk
1/2 ts salt

Sjokoladetrekk
2 ss kakaosmr, eventuelt kokosolje
20 g mocca-protein
1 ss kakao
2 -3 ss melk

Start med lag 1.
Bland sammen mandelmel, peanttsmr og sukringold. Tilsett litt og litt melk til du fr en tykk rre ala marsipan. Form hjerter. Eventuelt kan dulag avlange barer.
Bland s sammen alle ingrediensene til lag 2. Tilsett litt vske av gangen til du fr en tykk konsistens. Legg lag 2 over lag 1.
Sett hjertene eller barene inn i fryseren i 5 minutter.
I mellomtiden lager du sjokoladetrekket.
Smelt kakaosmr og bland med resten av ingrediensene. Smr s sjokoladen utover hjertene / barene.
Sett i fryseren i minimum 30 minutter.
Har du de lenger i fryseren m hjertene tine i 5 minutter p kjkkenbenken fr de spises.



Hper du fr en aldeles vidunderlig kveld.
Gi noen en ekstra klem eller et stort smil. Det skal ikke s mye til for glede andre!

Kristine

EN HILSEN FRA PUMA

  • 10.02.2014, 19:05


Hei og hopp denne mandagskvelden!
Hper du har hatt en fabelaktig start p uken :grin:


Jeg fikk en fantastisk overraskelse i dag.
Rundt tolv tiden banket det p dren. Der stod et postbud med en pakke fra Puma.
Pakken inneholdt et kort og et par lekre Puma-sko.
Puma SportLifestyle ville sende meg en hilsen som takk for at jeg sprer treningsglede!
Gjett om jeg ble overrasket!At de tar seg bryet med sende meg en hilsen over Atlanterhavet til lille meg, fles merkelig og veldig godt. Tusen hjertelig takk, jeg er rett og slett beret!


Med nye sko mtte jeg selvflgelig ta turen rett p trening.
Med fire hviledager p rad, hadde jeg planlagt en styrkekt. N mtte jeg ta en liten lpetur og teste de nye skoene ogs:grin:
De var fantastisk lette og gode p foten.
Jeg koste meg p tredemllen og fant virkelig glede ved nye sko. Visp s hadde jeg lpt 5 kilometer!

Vanligvis trener jeg ikke kondisjon og styrketrening i samme kt, men i dag ble det alts slik.
Jeg tok en shake med Lean Mass Meal- denne er utrolig godt, jeg blander det til en tykk shake og spiser den som en pudding, fr jeg startet p styrkekten.

- Kneby i smith maskinen
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Marklft
3 sett * 6 -8 repetisjoner
supersett med
- Glutebridge
3 sett * 12 repetisjoner
- Benkpress
2 sett * 6 repetisjoner
trisett med
- Revers crunch
2 sett * 12 repetisjoner
trisett med
- Side crunch
2 sett * 15 repetisjoner
- Stende roing
2 sett * 6 -8 repetisjoner
supersett med
- Face pull
2 sett * 12 repetisjoner

Jeg er fortsatt i energirus fra treningskten.
I dag var det rett og slett fantastisk trene:grin:
Slike dager er gull verdt. Denne flelsen skal jeg ta vare p lenge!


Ettersom det er kjttfri mandag og jeg var veldig sulten da jeg kom hjem, ble det en rask og enkel middag.
Rkelaksruller!
Tortillalefser smurt med kesam og dijon sennep, toppet med rdlk, ruccola og rkelaks.


Vi er s heldig ha ftt hjemmelaget rkelaks fra svigers.
Jeg synes rkelaks fra butikken er god. Etter ha smakt hjemmelaget, er jeg nrmest betatt!
Hjemmelaget rkelaks er fantastisk godt. Mye bedre enn den utgaven du kjper i butikken.


S enkelt og likevel s godt!
Ha en god kveld og en super uke videre.


Kristine

BOOST MOTIVASJONEN

  • 09.02.2014, 16:58


Da er vi kommet godt i gang med rets andre mned, februar.
Allerede n begynner treningssentrene tmmes for folk og mange har brutt nyttrsforsettene sine.
Faktisk er det slik at kun 1 av 10 klarer holde forsettene sine i det lange lp. Dette viste en underskelse av University of Hertfordshire med 5000 deltakere.
Du skal ikke vre en av dem!
I r skal du holde dine forsetter og lage deg gode vaner!
N er det p tide med et motivasjonsboost :grin:


Om du ikke helt vet hva eller hvorfor du gjr noe, er det ogs vanskelig gjennomfre det.
Spr deg selv og svar helt rlig:
1. Hva er mlet mitt? Spesifiser det.
2. Er mlet mitt viktig for meg?
3. Hvorfor er mlet mitt viktig for meg?
4. Hva vil vre det beste med n mlet mitt?

Skriv det ned og les det hyt for deg selv.
Her har du motivasjonen din!
Er mlet ditt viktig for deg, gir du det ikke opp.

For mangeer det ogs til svrt god nytte med en hjelpende hnd.
Som personlig trener, kostholdsveileder og online coach setter jeg opp kost- og / eller treningsoppsett spesialtilpasset akkurat deg, veileder ogoptimaliserer underveis, slik at du fortere og enklere nr dine ml.
Ta kontakt p kristine@helseglede.no
Sammen fr vi til mer!


Kristine

SUSHIBUFFET

  • 08.02.2014, 13:50



Jeg skjemte bort P med en overraskelsesbrunsj i dag, en deilig sushibuffe!
Lysten p sushi var der, men gadd rett og slett ikke bruke masse tid p lage selve sushibitene.
Isteden fant jeg frem diverse ingredienser slik at vi kunne lage vre egne munnfulle.

Jeg bruke:
- Kokt ris tilsatt sukrin og riseddik
- Avokado
- Mango
- Paprika
- Agurk
- Vrlk
- Noriark
- Krabbe
- Laks
- Reker
- Chilimajones (laget av kologisk majones,chilipaste ogsukrin)
- Wasabi
- Wakame
- Syltet ingefr
- Soya saus


Dette er bde enkelt og godt.
Del noriarkene i fire. Fyll dem med det du nsker. Vips har du en god munnfull sushi.
Her har jeg smurt p chilimajones og wasabi, lagt p ris og toppet med avokado, paprika, agurk og reker.
Veldig godt!


I gr var jeg forresten en liten tur p Health Fitness and Beauty messenp Telenor Arena.
Jeg drar en tur i morgen ogs.
Kommer du p messen?

Dette er Skandinavias strste messearrangement med fokus p trening, helse og skjnnet.
Det er lagt opp til mange spennende aktiviteter, konkurranser og show!
Om du skal p messen kan du vre konkurransen her. Jeg deler ut en goodiebag til verdi av opp til 20 000,-.


Ha en fantastisk helg og en riktig god lrdag.
Nyt dagen :grin:

Kristine

MIN VURDERING

  • 07.02.2014, 18:11



Alleredei dag kom iHerb-pakken med den nye Questbaren og Mr. Dash krydder:grin:
For en utlmodig sjel som meg, var det perfekt. Det tok ikke mange dagene!


Jeg har allerede ftt en haug med sprsml om hvordan den smakte. Her kommer en vurdering.
Smaken som er cookies & cream er seig og ikke s trr som en del andre Questbarer.
Den har store biter av "cookies" og "cream".


Jeg synes denne baren var god.
Tre stykker er allerede forsvunnet i min mage og jeg kommer absolutt til kjpe denne igjen.
Questbarene er en av f barer som jeg ikke fr vondt i magen av. Jeg har s og si alltid noen i vsken til krise-situasjoner eller knasker p dem nr jeg har lyst p noe godt.
Double chocolate chunk forblir fortsatt min favoritt smak, men denne kommer ikke langt etter.


Da m jeg lpe avgrde. Jeg er bedt bort p middag og er klar for helg!
Ha en fantastisk fredagskveld :grin:

Kristine

MRK BROWNIE MUFFINS

  • 06.02.2014, 19:14



Til sndager er det morsdag.
Mamma er en av mine kjreste og nreste
Hun er virkelig verdens beste mamma! Jeg vet at hun alltid er der, uansett hvor vanskelig hun selv har det, og jeg er evig takknemlig for at jeg er akkurat hennes datter.
Til helgen akterjeg gjre stas p mammaen min.
Hvordan er det med dere? Feirer du morsdag?
I dag har vd meg til sndagen. Jeg m f et perfekt resultat nr jeg skal varte opp en s viktig gjest!
Resultatet ble blant annet denne ufattelige gode brownie muffinsen.
De er super enkle, raske, proteinrike, sukkerfrie og glutenfrie.
Deilig!



Mrk brownie muffins

1 eggehviter
20 g kakao
20 g mocca-protein
1 ss smeltet kokossmr, kan slyes
50 g kesam
1 ss sukringold, eller annen stning
6 drper stevia sjokolade, ikke ndvendig

Bland sammen alle ingrediensene.
Fordel i 4 muffinsformer.
Stek p 150 grader i 20 minutter.


Jeg serverte min brownie muffins med pisket krem, kakaonibs og mandelsmr.
Ingen ord kan beskrive hvor godt dette smakte.
Rett og slett ubeskrivelig godt!
Jeg er fortsatt i ekstase. Mmmmm...


Andregodsaker jeg vet vil falle i smak hos min kjre mamma er:
- Suksessterte
- Bringebris
- Hvit sjokolade
- Karameller
- Fruktntt sjokolade
- Sjoko vanilje cheesecake


Kristine

COOKIES & CREAM

  • 06.02.2014, 09:29


God morgen dere.
Jeg vil gi dere et lite tips p morgenkvisten.
I gr fikk iHerb inn den nye Questbaren med cookies& cream.
Jippi!

Jeg har allerede bestilt to esker med DHL-levering. Da er pakken her innen noen dager!
Den forrige smaken til Quest kom med, double chocolate chunk, tok meg med storm og har vrt min favoritt siden. N har jeg hye forhpninger til den nye.
Jeg gleder meg til sette tennene i den!
Bruker du koden OKE701 fr du 5 -10 $ p din frste bestilling.
Les gjerne iHerb-guiden min her.


Ha en herlig dag :grin:
Kristine

PAKKEONSDAG

  • 05.02.2014, 16:19



I dag var jeg p min andre avtale med Klinikk for Alle p Hvik.
Anders Kvarme, muskelterapeut, ernringsfysiolog og snart osteopat, hjalp meg med hoften min.

Frst m jeg fortelle om noe merkelig, og selvflgelig veldig deilig, som skjedde tirsdag morgen.
Etter behandlingen min p mandag, fltes hoften betraktelig lettere og bedre. Da jeg vknet dagen etter gikk det opp for meg at jeg faktisk hadde sovet p hyre side. Noe jeg ikke har gjort p to r fordi det har vrt ubehagelig!
Det er nesten ikke til tro! S lite skulle alts til for gjre det bedre.
Jeg lurer p hvorfor i alle dager jeg ikke har gjort dette fr! Jeg har vel tenkt at det ordner seg til slutt eller gr over av seg selv. Jeg burde tatt problemet alvorlig tidligere. Fortid er fortid, jeg fr dessverre ikke endret p det. N derimot, har jeg lrt en lekse og vet hvor viktig bde behandling og skadeforebygging er.


Jeg og Anders fant tonen veldig fort.
Som den nysgjerrige personen jeg er, vil jeg vite hva og hvorfor han gjr som han gjr. Anatomi og kropp er utrolig spennende! Anders forklarer flittig og jeg forsker lre noe p veien.
Anders jobbet mye med facsiaen i hoften min og fikk rettet den opp betraktelig.
Til tross for at jeg hadde tenkt til ta treningsfri i dag, mtte jeg rett p trening for teste kneby. Vips s kunne jeg alts gjre kneby uten at jeg datt til siden i bunnposisjon! Halleluja!
Jeg blir nrmest sltt utav hvor lite som skal til. Det er fortsatt snn at jeg nesten ikke tror det er sant!


Over til overskriften.
I dag har det vrt en real pakke-onsdag!
Jeg har ikke bare ftt en, men fire pakker :grin: To av disse hadde jeg ingen anelse om!
Det er gy med pakker, og det er ekstra gy med pakker som overrasker deg.


Overraskelse nummer en kom fra Cappellen Damm som sendte meg denne boken, Styrketrening for jenter.
Jeg har allerede bok nummer en, Bygg muskler. En bok jeg forvrig anbefaler og liker godt.
Flotte Inger gjr boken lekker se p samtidig som den er informativ.


Pakke nummer to og tre kom fra iHerb. Ingen overraskelse der akkurat!
- Questbar med duble chocolate
Min absolutte favoritt!
- Questbar med cookie dough
Nummer to p Questbar-listen min.
- Biff gelatin
Et supert alternativ til vanlige gelatinplater.
- R pekanntter
Inngr i mitt daglige kosthold, super knaskemat!
- Rtt cashewnttsmr
Inneholder kun cashewntter og ingen kunstige ingredienser.
- Sesam tamari riskaker
Nok en gjenganger, disse synes jeg er gode!


Spera og Mildred synes det er minst like spennende med pakker som meg.
Alt m godkjennes av husets to ste sjefer!


Pakke nummer fire, som ogs var helt uventet, var fra Farris.
Farris har ftt nytt design og ser n mer ungdommelig ut.
Det er frste gangen jeg har testet Bris med sitron og sitrongress. Det er nok min favoritt hittil. Jeg liker at farrisen har smak, s den naturelle er ikke min stil. P fr den!


N m jeg f laget meg noe mat.
Magen er klar for middag.
Ha en riktig god onsdag videre:grin:

Kristine

TRENINGSGLEDE

  • 04.02.2014, 16:43


Jegvelger troatkommer noe godt ut av alle situasjoner.
Det ha en infeksjon og vre syk, har gjort at jeg har gtt frafra syv treningskter i uken, noen ganger mer, noen ganger mindre, til haen eller to treningskter i uken.
Til gjengled setter jegn utrolig mye mer pris p hver treningkt.
Fr var treningen en del av hverdagen, en vane, noe jeg automatisk gjorde. Jeg likte jo selvflgelig trene, men tenkte aldri over det.
N, som i dag, fles det ubeskrivelig fantastisketter endt treningskt :mrgreen:
Jippi, jeg har trent. En stor rus!
Treningsgleden er der for fult hver gang jeg fr gjennomfrt aktivitet.
Dette er desidert noe jeg skal ta med meg videre.
Det er viktig stoppe opp, vre i nuet og sette pris p det man har, ikke alltid bare streve etter fremtiden.
Jeg burde absolutt vrt flinkere til takke kroppen og helsen min for at den var s bra som den var.
I dag er jeg mer takknemlig for at jeg faktisk klarte gjennomfre en treningskt med energi og glede, selv om det ikke var den beste eller den lengste.
Jeg er takknemlig for at kroppen sakte men sikkert kommer seg og den treningsgleden jeg fler. Takk.

Det ble alts en styrkekt i dag, en nok s god en faktisk!
- Marklft
3 sett * 6 repetisjoner
supersett med
- Bulgarsk utfall
3 sett * 8repetisjoner
- Benkpress
2 sett * 8repetisjoner
supersett med
- Benhev p benk
2 sett * 15 repetisjoner
- Stende roing
2 sett * 6 repetisjoner
supersett med
- Facepull
2 sett * 10 -12 repetisjoner


Etter endt treningskt var jeg s glad og overlykkelig at P lurte p hva som hadde skjedd da jeg kom inn dren hjemme!
Jeg feiret med en deilig ettertrenings-dessert.
Ja, i dag ble det dessert fr middag! Har du lyst, har du lov.


Jeg tok en Questbar i browniesmak, delte den i biter og la den p en tallerken sammen med bananbiter.
Deretter knuste jeg over noen r sjokolade cookies og hadde over litt kologisk yacon sirup.
Tilslutt gikk tallerkenen inn i mikroen p maks effekt omtrent et halvt minutt.
Resultatet er et nydelig, bltt og stt browniesjokolade-kaos.


N er det riktignok tid for middag.
Det ble en blanding av diverse restemat som mtte spises. Vi kaster ikke mat!
Indisk kyllingfilet, potetmos, salat og linser.
Fargerikt og veldig godt.


Kyllingfileten kokte jeg i en kjele med finhakket hvitlk og chili, tandorikrydder ogbuljong.
Jeg kokte like s godt en hel kilo kylling, da harjeg til flere mltider. Koketiden avhenger av strrelsen p filetene og hvor mange du har i kjelen. 15 -20 minutter burde holde.
Potetmosen lages av koke poteter i cirka 25 minutter. Deretter skrelles de og moses med en klatt creme fraiche, eventuelt kesam.
Her er det ogs en god ide og lage en stor porsjon, slik at du har til i morgen.
Salaten bestr av spinat, plommetomater, gul paprika og linser.
Godt!


Et lite tips p slutten.
GetInspired har et knalltilbud p Kari Traa tightsen i dag. Jeg har denne selv og dette er en av mine favorittightser! Utrolig god ha p seg og med et behagelig materiale.
Nye treningsklr gir ogs treningsglede!
Ha en fortsatt god kveld :grin:

Kristine

BEHANDLING MOT NYE ML

  • 03.02.2014, 18:29



I dag hadde jeg min frste ordentlige avtale med Klinikk for Alle p Hvik.
Klinikk for Alle er landets strste kjede for behandling av hodepine / migrene og muskel- og skjelettplager.
Kjeden bestr av 13 klinikker med fokus p tverrfaglig behandling og bred kompetanse med blant annet ernringsfysiologer, kiropraktorer, osteopater, fysioterapeuter, akupunktrer, muskelterapeuter, naprapater og leger.
Da jeg ble spurt om jeg ville vre med plaget tilKlinikk for Alle, var jeg frst interessert i f vite hva som skiller akkurat dennekjeden fra andre konkurrenter og hva deres visjon er.
Jeg fant fort ut at Klinikk for Alle og min bedrift HelseGlede, har mye til felles.
Klinikk for Alle's visjon gr ut p at deres pasienter skal oppleve f et bedre liv ved benytte seg av klinikkens tjenester.Demener at god behandling er tilpasset den enkelte og at man m ha en helhetlig behandling for at du skal fle deg frisk og energisk.
Som personlig trener og kostholdsveileder er dette mye av det samme som jeg str for. Mine klienter skal ogs f et bedre liv ved bli litt sunnere og sprekere. For at du skal f et bedre liv, eller oppn HelseGlede, er det ndvendig med tilpassingog oppflging. Som jeg har nevnt flere ganger fr; det hjelper ikke trene, om du ikke spiser sunt eller tar vre p psyken din. God helse er et stort aspekter med kropp og sjel, innvendig og utvendig, fysisk og psykisk.


Etter ha beskt flere klinikker og gravd i deres visjon,kan jeg n med stolthet fortelle at jeg har inngtt etsamarbeid med Klinikk for Alle.
Ekstra stas er det da deres nyoppussede og freshe klinikk p Hvik ligger rett ved E18, ikke langt unna der jeg bor.


I dag hadde jeg alts min frste avtale med kiropraktoren Bjrn Terje Bratt.
Frst og fremst kartla vi mine problemomrder og satte oss ml med behandlingen.
Som flere av dere allerede vet, har jeg flere skavanker og skader etter en fortid med alvorlig spiseforstyrrelse.
Mine to behandlingsml de neste tre mnedene er forbedre min kroniske benhinnebetennelse slik at jeg endelig kan lpe litt igjen - lping i det fri er fantastisk, samt jobbe med hoften min, jeg har tidligere rket en muskel i hoften, som blant annet gir smerte og gjr at jeg ikke har god nok bevegelsesutslag til for eksempel trene kneby.
Skadeforebygging og hverdagslig funksjonalitet er ogs viktig.

Jeg tror ikke p quick fixes. Derfor ble jeg veldig overrasket da hoften min fikk betydelig bedre bevegelsesutslag etter bare ti minutter med behandling. Det gjorde heller ikke vondt verken g eller st etterp. For en herlig flelse!
Jobben er selvflgelig ikke over enda. Problemet skal ikke bare lses her og n, men holdes ved like over tid.
Jeg skal tilbake allerede p onsdag. Da med fokus p benhinnebetennelsen.
Dette blir spennende :grin:
N kan jeg endelig se for meg at det blirmulig gjennomfre et maratonlp i fremtiden, noe jeg har hatt lyst til lenge!


Jeg slenger med et mattips nr jeg frst er innom.
Til middag laget jeg nemlig en super rask og kjempe god asiatisk fiskewok.
Appelsin og eple hrte ogs med.


Dette er gjort p knappe fem minutter.
Selv om det ser noe fargelst ut, er det en real smakskombinasjon!

Asiatisk fiskewok
Ha olje i en panne. Jeg brukte sesamolje, men du kan bruke annen olje du har tilgjengelig.
Tilsett en liten gul lk i terninger, sammen med ett finhakket hvitlksfedd ogomtrent en centimeter finhakket ingefr.
Stek et minutt fr du har i fisk og champinjong. Jeg brukte sei. Du kan gjerne bruke annen hvit fisk, kyllingstrimler eller tunfisk.
Tilsett s1 spiseskje med red curry paste, 1 spiseskje sweet chili saus, saften fra en halv lime og en liten klype sukringold.
Stek to til tre minutter til fisken er ferdig.
Rr inn cherrytomater rett fr servering.
Nyt alle de deilige smakene!


Hper du har hatt en super start p uken.
Vi er inne i uke seks allerede. Som tiden flyr!
La denne uken bli den beste p lenge :grin:

Kristine

HELSEGLEDE CHALLENGE

  • 02.02.2014, 18:00


Da er det fire uker siden jeg satte i gang HelseGlede challenge'n. Les mer her.
Hvordan gikk det?
Har du blitt enbedre utgave av deg selv?
Spist mye frukt og grnnsaker, drukket vann, forskt forbedre din selvtillit og vrt i aktivitet?
Eventuelt ndd de mlene du satte deg for din egen challenge?

Ut i fra bildene dere har lagt ut, ser det ut som om mange av dere virkelig har sttt p!




Det har vrt veldig gy flge bildene deres p instagram.
Fortsett gjerne tag bildene dine med #HelseGlede. Det er utrolig moro for meg flge dere ogs :grin: Nr vi sitter "gjemt" bak en skjerm, lurer jeg ofte p hvem du er. N kan jeg se deg!

Min egen challenge gikk ut p unng sukker og ststoff, trene yoga to ganger i uken og fre en takknemlighets-dagbok.
Nei, jeg har ikke vrt helt perfekt disse ukene.
Denne uken har det kun blitt en yogakt. De resterende ukene har jeg riktignok klart to.
En annen ting jeg ogs bommet p, var da P hadde laget middag til meg etter en lang dag med jobbing. Da slukte jeg bde tacosaus, tacokrydder og tacolefser, uten tenke over at disse bdeinneholder sukker og ststoff.
Likevel sier jeg meg riktig fornyd med disse fire ukene. Et par sm glipp, er helt i orden i mine yne.


Det jeg har savnet mest, har vrt sushi. Jeg elsker sushi!
Akkurat n str derfor en nydelig og velfortjent middag foran meg.
Jeg skal spise masse deilig sushi. Nam!


bake har jeg ogs savnet.
Baking er for meg terapi for sjelen. Et sted hvor jeg kobler ut og koser meg maksimalt.
I dag var det fantastisk deilig med en real bakerunde!

Jeg tar med meg helseglede challengen videre.
Jeg kommer til fortsette med yoga. Dette har jeg merket at er godt for meg.
bake like ofte som jeg pleide, kommer jeg heller ikke til gjre. Jeg synes det er en uting hele tiden mtte ha noe stt, denne cravingen etter ststoff, og tilfre kroppen disse kjemiske stningsstoffene titt og ofte.
Det vre takknemlig har lrt meg mye. Spesielt med tanke p at jeg er i en situasjon hvor jeg synes det er vanskelig vre syk. Det daglig mtte tenke over hva jeg er takknemlig for, har gitt hver dag mer glede.
Hper du ogs fortsetter din HelseGlede-reise. Det ta vare p seg selv bde fysisk og psykisk er ekstremt viktig for ha det bra.


Kristine

KANELSNURR MUFFINS

  • 02.02.2014, 11:14



Jeg elsker kanelsnurrer, ogs kalt kanelboller. Kjrt barn har mange navn.
Mamma sine nybakte kanelsnurrer bringer mange gode minner fra barndommen. Det er fortsatt en fest hver gang jeg kommer p besk og fr servert hennes herligheter.  
N har jeg akkurat laget disse kanelsnurr muffinsene inspirer av overnevnte.
S utrolig godt!


Jeg er alts tilbake i bakegamet!
Whop, whop!
N gleder jeg meg til masse sunn bakst fremover.


Kanelsnurr muffinsene ble utrolig gode og saftige.
Og, ja, som vanlig er de proteinrike, sukkerfrie og glutenfri.
Jeg tipper at disse forsvinner raskt. Jeg har allerede spist tre stykker! Mmmm.



Kanelsnurr muffins

1 boks hvite bnner eller kikerter
1 egg
30 g vaniljeprotein
40 g havremel
50 g eplemos (jeg bruker barnemat) eller most banan
1/2 ts vaniljepulver
2 ss smeltet smr eller kokosolje
3 ss melk eller vann
1/3 ts salt
2 ts sukrin+
1 ts kardemomme
2 ts kanel

Skyll bnner / kikerter godt under kaldt vann. Mos sammen med egget. Her lnner det seg bruke en stavmikser. En gaffel kan ogs brukes.
Bland i resten av ingrediensene
Ha rren i 8 muffinsformer.
Stek p 180 grader i 15 minutter.


Jeg har laget en glasur av philadephia ost blandet med sukrinmelis og toppet med en kanelsirup av fibersirup og kanel.
Fantastisk nydelig og smakfullt.
Ha en herlig sndag - spre bakegleden :grin:


Kristine

FAT TALK

  • 01.02.2014, 14:40


Du er et unikt, enestende og fantastisk vesen.
Ta vare p deg selv, snakk pent til deg selv, dyrk dine gode sider og forsk s godt du kan elske deg selv.
Du er verdt det!


Kristine
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits