www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

I EN KOPP

  • 28.02.2014, 18:33


Tidligere i dag var jeg en tur innom Klinikk for Alle.
Anders er en person som er svært dyktig og kunnskapsrik innenfor en rekke områder. Han er ernæringsfysiolog (i tillegg til muskelterapeut og snart osteopat), et emnet jeg synes er utrolig spennende. Dermed spør jeg og graver! Informasjon og kunnskap får jeg aldri nok av.
Som mange av dere allerede vet, har jeg slitt mye og sliter fortsatt noe med mageproblemer. Jeg benyttet anledningen til å stille Anders mange spørsmål om mageproblemer, allergier, IgG reaksjoner og ernæring generelt.
Vi snakket blant annet om denne nye og spennende studien som viser at dagens moderne hvete er mer giftig enn gammeldags uprosessert hvete.
Denne dobbelt blindede studien viser klar signifikant sammenheng mellom dagens hvete og mageproblemer. Spennende lesing som jeg vil anbefale.
I tillegg knadde han ut spenninger jeg hadde i fasciaen og bindevevet i magen.


Over til overskriften.
På instagram har jeg sett mange som har skrytt den nye miksen til FunksjonellMat.
De har kommet med en 'Cake in a cup' miks som gir deg kake på under to miuntter.
Nå har jeg endelig fått testet den!


Miksene kommer i smakene sjokolade og karamell, og mørk sjokolade.
Alt du gjør er å blande posens pulver med vann i en kopp, og sette koppen 1 minutt i mikroen.


Da er resultatet slik.

Jeg var i grunn litt skeptisk.
Det skjærer litt i sjelen min av å si dette, jeg mener egentlig at hjemmelaget alltid er best, men karamellversjonen var utrolig god. Den slår faktisk min egen oppskrift på mikro brownie! Jeg kommer helt klart til å kjøpe denne miksen igjen til en sjelden anledning, men jeg fortsetter med min egen mikrobrownie (oppskrift her) som inneholder mindre e-stoffer.
 
Nå er det middag. Ja, jeg tok desserten før middag i dag. Jeg måtte teste kakemiksen med en gang jeg fikk den i hus!
PØ har laget en deilig pizza med mozarella og parmesan. Deilig!
Ha en riktig god fredagskveld :grin:


Kristine

DET SUNNE KROPPSIDEALET

  • 27.02.2014, 15:34


Kroppsidealene har forandret seg utrolig de siste 80 årene.
Vi hadde Marilyn Monroe med kvinneformer, deretter kom sylslanke modeller. Nå er det sterk og veltrent som gjelder.

Jeg må si at jeg foretrekker styrke og utholdenhet, og jeg synes for øvrig ?Strong is the new skinny? er et bedre kroppsideal enn catewalk modellene.
En strek og utholdende kropp fungerer godt i hverdagen. I dagliglivet bruker vi dette konstant. Om du skal løfte på gymmet eller bære handleposer hjem fra butikken. Om du skal løpe i skogen eller spurte etter bussen. Med god kondisjons og styrke blir altså hverdagens utfordringer enklere.

Det å føle seg sprek og i god form, det at du er den beste du, gir også en god selvfølelse, samtidig som det sier noe om deg som person. Det forteller at du er i stand til å utføre hardt arbeid og at du tar helsen din på alvor.

Husk likevel at kroppsideal, trening og mat skal være en glede.
Selv om sterk og utholdende er et godt kroppsideal, er det ikke et ultimatum og det er aldri sunt å bli for opphengt i kroppen.
Du skal ta vare på deg selv for å vise kjærlighet til den du er, fordi du liker deg selv og du gjør deg godt. Ikke fordi du streber etter et spesifikt ideal.

Fokuser på helse og velvære uavhengig av idealene.
Du skal føle deg vel, frisk og sunn!
Sunnhet kommer innenfra.

Spør du ti forskjellige mennesker hva sunnhet er, vil de trolig komme med ti forskjellige svar.
Sunnhet er for meg å være den beste versjonen av meg selv. Til tross for kroniske sykdommer, en hektisk hverdag eller en virus infeksjon.
Det handler om å løfte deg selv opp til den beste utgaven av DEG!
Ta vare på din kropp og ta enda bedre vare på din psyke.


Kristine  

NYBAKT TIL HELGEN

  • 26.02.2014, 18:02



Til helgen er det fastelavn.
Selve ordet fastelavn kommer i følge Wikipedia fra det nederlandske ordet 'dagen før fasten'.
Jeg faster ikke, men boller takker jeg ikke nei til :razz:


Disse er glutenfrie, sukkerfrie og ekstremt gode.
Bollene ble fantastisk gode. Luftige og saftige. Ikke langt unna originalversjonen med smør, sukker og hvetemel.
Disse smelter i munnen!
Spis bollene som de er, fyll dem med krem og syltetøy, mandelmasse eller noe annet godt.
Håper du lar deg friste!



NYDELIGE BOLLER

1 boks kesam
3 dl varmt vann, eventuelt melk
100 g bakeprotein, eventuelt mer mel
50 g gjær
500 g mel, jeg brukte 250 g bokhvetemel, 50 g fiberfin og 200 g havremel
100 g sukringold
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver
1 ss fiberhusk
5 ss smeltet kokosmør eller meierismør

Bland kesam med vann, fiberhusk og bakeprotein.
Tilsett smeltet kokossmør.
Rør så inn gjær, kardemomme, vaniljepulver og sukringold.
Ha så i melet.
La deigen heve i 40 minutter.
Trill så boller og la de heve i ytterligere 20 minutter.
Stek på 225 grader i 12 minutter.
Nyt.


Normalt fylles fastelavnsboller med mandelmasse og / eller pisket krem og syltetøy.
Jeg sparer kremen til helgen.
I dag serverte jeg dem med brunost og syltetøy.
Lune boller som får brunosten til å smelte.
Mmmm.....


Da er det bare å ønske fastelavn velkommen :grin:
Ha en riktig god onsdag så lenge.

Kristine ♥   
 

NYHETER

  • 25.02.2014, 17:24


Er dere som meg?
Når det kommer til nye ting, spesielt nye matvarer, er jeg som et lite barn.
Alt nytt er spennende. Det må prøves med en gang!

Da jeg så denne nye brunosten på butikken i dag, tok det ikke mange sekundene før den lå i handlekurven.
Smørmyk brunost, det må være godt!


Speltlomper med smørmyk brunost.
Ja, jeg kan konstatere at det var godt, men jeg ble faktisk litt skuffet!
Smaken er ganske lik prim og noe av den dype brunostsmaken mangler.
Er du en prim fan, vil denne bli en favoritt.
Jeg kommer nok likevel til å holde meg til original brunosten. Ingenting slår god gammeldags G35!

Nok en nyhet som kom i dag var denne pakken fra FitnessGuru.
Jeg føler meg i grunn bortskjemt. Jeg har fått mange overraskelsespakker i det siste!
Pakken inneholdt:
- cookie dough protein
- smartshaker
- porsjonspakker på raspberry white chocolate og vanilla white chocolate
- treningsdagbok

Jeg måtte teste vanilla white chocolate med en gang, jeg elsker hvit sjokolade!
Mine smaksløker synes at denne var litt vel søt, men absolutt god.


Nå skal jeg ut å spise med mine brødre. Koselig!
Ha en fortsatt god tirsdagskveld :grin:

Kristine

OVERDREVENT FOKUS

  • 25.02.2014, 09:33




For noen uker tilbake møtte jeg søte Joyce.
Vi hadde en over to timer lang prat om helse og overdrevent fokus på sunnhet.
Her kan du lese noe av det vi snakket om.


Kristine

MANDAGSTRENING

  • 24.02.2014, 16:22


Hei og hopp!
Mandag er topp :grin:
Håper du har hatt en super duper start på uken!

Jeg spratt nærmest opp fra sengen i dag og ville på trening. Så mye energi!
Hallo mandag!
Det er en uke siden jeg har vært aktiv sist. I dag var endelig Kristine tilbake. Hvile har gjort sin gode nytte.


Genseren min er fra fjorårets Kari Traa kolleksjon. Jeg får alltid spørsmål om hvor denne er fra.
X-life har forresten kampanje på alt ullundertøy fra Kari Traa akkurat nå, her.


Knebøy var hovedfokus på trening.
Nå som hoften er blitt bedre etter behandlingen hos Klinikk for Alle, fokuserer jeg ekstra mye på knebøy. Dette er en øvelse jeg ikke har klart å gjøre tungt eller korrekt de siste årene grunnet hofteskaden. Prosjektet fremover blir å styrke opp muskulaturen og terpe maksimalt på teknikken.
Jeg hadde med meg personlig trener i dag, slik at jeg kunne få god hjelp.
Selv om jeg er utdannet pt selv, er det ikke like lett å se sine egne feil. Jeg har ved flere anledninger filmet meg selv utføre en øvelse. Da får jeg en nok så god oversikt over hvilke deler av utførelsen jeg sliter med. Ellers er det vanskelig å få et fult overblikk når man ikke får sett seg selv utenfra.

Økten ble slik:
- Knebøy
Lett terping på teknikk
4 * 8 sett, tungt
- Rumensk markløft
3 sett * 8 -9 repetisjoner
- Bulgars utfall
3 sett * 8 -9 repetisjoner
- Sittende roing
3 sett * 9 -10 repetisjoner
- Face pull
3 sett *10 -12 repetisjoner


Etter trening bærer det alltid rett hjem til mat.
Det ble restemat. Gjort på under fem minutter!
Salat av gul og rød paprika, spinat, tomat, agurk og rødløk, med egg, tunfisk og kokt potet, sammen med en proteinkaffe (fremgangsmåten finner du her) og eple.


Så enkelt, så godt!

Jeg ønsker deg en super uke videre.
Tenk glade tanker, spist sunt, beveg deg og le masse :grin:
Da kan jeg love deg at dagene blir bedre!

Kristine  

BROWNIE MED PEANØTTGLASUR

  • 23.02.2014, 18:09


Jeg og PØ har hatt, og har fortsatt, House of Cards maraton i dag.
Det er nesten litt flaut å si høyt; vi er snart ferdig med sesong to. Det vil si at vi har stirret på tvkassen en del timer denne helgen!
For de av dere som ikke har oppdaget denne serien, sjekk den ut! Jeg blir sjeldent hektet på noe som går på tv. House of Cards derimot, den har tatt meg med storm!


Jeg måtte etterhvert bake noen godsaker som vi kunne knaske i oss.
Resultatet ble denne fantastisk gode fudgy black bean browniesen med peanøttglasur.
I følge PØ er det noe av det beste jeg har bakt på lenge. Og jeg er enig!
Kaken ble rik på sjokoladesmak og utrolig saftig. Kjempe god.
Du kan selvfølgelig droppe peanøttglasuren om du ønsker det. Kaken er mer enn god nok i seg selv.
Jeg vil likevel anbefale deg å gå for glasuren. Peanøtt og sjokolade er en uslåelig kombinasjon!
Håper du lar deg friste.
Mmm...



FUDGY BLACK BEAN BROWNIE BROWNIE MED PEANØTTGLASUR

Brownie
100 g sukringold, eller sukrin
60 g kakaopulver
30 g mandelmel
1 ts bakepulver
1/2 ts kaffepulver, kan sløyfes
1/2 ts salt
1 ts vaniljepulver
1 egg
0,5 dl melk
250 g svarte bønner, kikerter eller kidney bønner
2 ss kokosolje, eller smør

Skyll bønnene godt under kaldt vann.
Mos dem med en stavmikser. Ha så i kokosolje, melk og egg.
Bland sammen de resterende ingrediensene og ha over i bønnemiksen.
Ha røren over i en form, jeg brukte en form på 20 *25 cm.
Stek på 175 grader i 15 minutter.
La brownien avkjøles i formen.

Peanøttglasur
50 g peanøttsmør
3 ss peanøttmel, eller mer peanøttsmør
1/2 ts salt
2 ss yacon sirup, eller annen søtning

Bland sammen alle ingrediensene og smør over kaken.


Denne kaken er en real fest i munnen!
Håper den faller i smak.
Nyt og kos deg :grin:


Kristine

WANTIES

  • 23.02.2014, 10:58


Det nærmer seg min bursdag.
Da går penn og papri varmt! Det er lov å drømme, er det ikke?
Dette står øverst på ønskelisten akkurat nå.


1 -  Chanel boy please be my boy!
2 -  Skins treningstopp
3 -  Den perfekte skinnjakken
4 -  Kari Traa fleece
5 -  Print thights
6 -  Abonnement på Elle
7 -  Rosa stay inn place bh
8 -  Vita Fede armbånd
9 -  Mer Myo-Protein
10 - Helvetesuka
11 - Reise til Australia
12 - Vektløftersko
13 - Yoga Leggings


Kristine

KRISTINE TID

  • 22.02.2014, 12:48


Hei dere og god lørdag.
Da er det endelig helg!
Denne uken har vært utrolig merkelig og jeg har ikke hengt med i svingene. Helgen kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt!
Jeg akter å ikke gjøre stort annet enn å hente meg inn igjen og slappe av.
Helgen skal nytes!
Jeg er ikke den som prøver å fremstå som perfekt og legger ikke skjul på at jeg har dårlige dager. Det er menneskelig. Denne uken har jeg hatt stått opp med feil ben hver dag. Likevel graver jeg ikke min egen grav av den grunn. Dårlige dager er til for en grunn. Det er i hvert fall det jeg liker å tro. Vi må tross alt ha dårlige dager for å kunne sette pris på de gode!


Nå er jeg alene hjemme.
Stillheten. Roen. Det er klart for Kristine tid!
Jeg skal drømme meg bort i sommermote og godis. Helt herlig!


Ha en fantastisk helg.
Håper dagene dine blir gode :grin:


Kristine

BRINGEBÆRTOPPER

  • 20.02.2014, 17:02



Inspirert av Gry, laget jeg disse utrolig gode bringebærtoppene.
Det er rett og slett bringebærgele laget i muffinsformer.
Disse er utrolig enkle å lage samtidig som de er syrlige, søte og veldig samfulle. Så friskt og deilig!
Mmmm... Gode sommerminner flommet over meg da jeg spiste bringebærtoppene.
Så friskt og deilig!



Bringebærtopper

1 pose frosne bringebær, eller cirka 400 g ferske
2 dl kokende vann
3 ss gelatin
1 ss sitronsaft, kan sløyfes
3 ss gelatin
10 dråper stevia

Tin bringebærene. Jeg lot de ligge på kjøkkenbenken i 3 timer. Du kan også bruke en kjele eller mikroen.
Mos bringebærene med en gaffel.
Rør ut gelatinen i kokende vann.
Bland i stevia og sitronsaft.
Rør gelatinblandingen inn i bringebærmassen.
Hell i former. Jeg brukte muffinsformer.
Sett kaldt i 2 -3 timer.


Du kan selvfølgelig også lage geleen med andre type frukt og bær som blåbær eller appelsin.
Ha gjerne geleen i porsjonsskåler eller en stor bolle om du ikke ønsker små munnfulle biter.
Håper det smaker!


Lag gjerne dobbel porsjon, for disse forsvinner fort.
Jeg har allerede spist opp alle mine!
Ha en herlig torsdagskveld videre :grin:
Helgen er nær dere!


Kristine

DU ER FANTASTISK

  • 20.02.2014, 07:36


 
Dette er en video dere alle burde se nøye på.
Slutt å sammenlign deg med alle andre!
Vi er alle kritiske til oss selv. Spesielt når vi sammenligner oss med urealistiske forbilder som er langt fra ekte. 
Huske at du er er fantastisk som den du er. Ja, som det enestående menneske akkurat du er.


Kristine

EN SÅNN DAG

  • 19.02.2014, 16:27


I gårsdagens innlegg skulle aldri skrytt av at jeg ikke har hatt hodepine på en stund.
Kvelden i går og hele dagen i dag har jeg hatt en enorm hodepine! Det er alt oppslukende! Jeg bare vil ligge i sengen!
Jeg lurer på om det er kroppen som forteller at jeg spiste mat den ikke liker, når jeg var hundepasser hos mamma i helgen. Det ble nok for mange boller med vaniljekrem på mandag. Jeg er sensitiv til en del matvarer, men så ille pleier det ikke å være!


Til lunsj gjorde jeg ekstra stas på meg selv.
Vanligvis blir lunsjen veldig enkel. Ofte middagsrester, egg, speltlomper eller annet raskt og godt.
Siden jeg har en sånn synes-synd-på-meg-selv-dag, laget jeg noe ekstra godt til lunsj; enchiladas!


Stek kyllingbiter eller karbonadedeig i en panne med litt olje. Ha gjerne i sopp og hakket løk.
Ha i tacokrydder og tacosaus.
Fyll lefser, jeg brukte lomper, med kyllingblandingen og legg dem på en bakplate.
Topp med ost, finhakket tomat, koriander og løk. Eller bare ost om du vil gjøre det enkelt.
Stek i ovnen på 200 grader i 5 -10 minutter.
Så godt!


Bortsett fra å jobbe, spise, sove og klage over hodet mitt, har jeg også vært en tur hos Klinikk for Alle.
En ny runde med trykkbølgen!
Det forventes å ta tre til fire behandlinger før man merker en effekt. For en utålmodig sjel som meg, virker det lenge!


Som nevnt tidligere har jeg et samarbeid med Klinikk for Alle på Høvik.
Jeg har to behandlingsmål:
- Forbedre min kroniske benhinnebetennelse slik at jeg endelig kan løpe igjen .
- Jobbe med hoften min. Jeg har tidligere røket en muskel i hoften, som blant annet gir smerte og gjør at jeg ikke har god nok bevegelsesutslag til for eksempel å trene knebøy.

Jeg håper inderlig at jeg vil få forbedringer.
Et sterkt ønske er å løpe et maraton etterhvert. Jeg krysser fingrende!


Sjokoladekakedeig med kakaonibs, ferske fiken, plommer, eple og sharon nytes i dette øyeblikket.
Det ble dessert før middag i dag!
Fordi det er en sånn dag :razz:
Har du lyst har du lov!

Jeg vet mange er skeptiske til kakedeig laget av bønner.
Prøv og du vil bli frelst!
Dere har gitt meg mange positive tilbakemeldinger på denne oppskriften, tusen hjertelig takk.
Det er alltid gøy å dele oppskrifter når de blir brukt og blir tatt godt imot.



Sjokoladekakedeig

1 boks hvite bønner eller kikerter
2 -4 ss melk
1 ss kokossmør, kan sløyfes
20 g mocca-protein, kan sløyfes
2 -3 ss kakaopulver
2 ss sukringold, eller sukrin
1/2 ts vaniljepulver, eller noen dråper stevia
1/3 ts salt

Hell av vannet på bønnene og skyll dem godt under kaldt vann.
Mos bønnene med en stavmikser eller en foodprosessor.
Ha i melk, smeltet kokossmør, proteinpulver, kakaopulver, sukringold, vaniljepulver og salt.
Miks godt sammen.
Om du ikke ønsker å ha proteinpulver i oppskriften kan du droppe dette, da bruker du kun et par spiseskjeer med melk og tar litt ekstra med kakaopulver.
Nyt kakedeigfesten!


Kristine

SANNHETEN PÅ BORDET

  • 18.02.2014, 16:47


Jeg leser en del bøker. Spesielt innenfor temaet helse.
Boken Sannheten på bordet av Niels Christian Geelmuyden er en bok jeg vil sterkt anbefale dere å lese.
Nei, dette er ikke sponset.
Denne handler om hva vi egentlig putter i munnen og hvordan myndigheten manipulerer matvareindustrien.
Geelmuyden setter et spørsmålstegn til dårlige råvarer, produksjonsmetoder og usann markedsføring.

Om du begynner å titte på innholdsfortegnelsen på en del av de matvarene du kjøper, vil du oppdage at mange av disse reklameres svært villende.
Ta for eksempel Noras hjemmelagde eplemos. "Nærmere natur'n kjæm du itte", ifølge Stabburet.
Jeg tviler på at syltetøyet lages av sjarmerende bestemødre med forkle og at det er normalt med pektin, antioksidant (askorbinsyre), surhetsregulerende middel (eplesyre) og konserveringsmiddel (kaliumsorbat) i syltetøy som virkelig er hjemmelaget.  
Viste du at Norge tillater matvareprodusentene å bruke omtrent 340 tilsetningsstoffer i maten vår?! Vi får stort sett i oss en god cocktail hver dag.


Jeg var tidligere klar over at den norske matvarepolitikken er nok så humbugg - det er tross alt mye penger politikerne er opptatt av, men at det var så ille trodde jeg faktisk ikke!
Denne boken har åpnet øynene mine enda mer.
De siste halvannen månedene har jeg prøvd så godt jeg kan å leve økologisk, da spesielt frukt, grønnsaker, egg, nøtter og frø, og være mer kritisk i forhold tilsetningsstoffer. Det vil i grunn si at mest mulig kjøpes økologisk og lages fra bunnen av. Også dressinger, sauser, frokostblandinger, knekkebrød, osv.
Hva resultatet har blitt? Vel, seks uker er ikke den lengste perioden, men likevel har jeg har jeg merket flere forbedringer.
Hodet mitt er mye bedre, jeg har slitt mye med hodepine.
Utslettet mitt, som jeg har på halsen og legene aldri har funnet ut av, er blitt helt borte!
Magen min, jeg har blant annet irritabel tarm og er ømfintlig i forhold til gluten, er blitt mye bedre!


Om du ikke ønsker å lese denne boken, anbefaler jeg deg likevel å bli bevist når du er i butikken.
Bevist, ikke fanatisk. Her går det en klar grense!
Les varedeklarasjonen. Denne er laget slik at de ingrediensene som står først på listen, er de ingrediensene det er mest av i produktet. Mens det det er minst av de ingrediensene som kommer til slutt.
Jo lenger denne listen er, jo flere varsellamper burde lyse hos deg. Er det flere ingredienser du ikke forstår hva er eller klarer å uttale? Vel, da er dette et produkt du kanskje burde revurdere. Som regel finnes det andre alternativer i butikken som er bedre. Sjekk ut andre produsenter og merker.
Velg mat i mest mulig naturlig form.


Kristine

LØSNINGEN

  • 17.02.2014, 16:39


Da er vi i gang med en splitter ny uke. Velkommen skal du være uke åtte :grin:
Håper du har hatt en storartet dag så langt!

Jeg er omsider kommet meg hjem etter å ha vært hundepasser hos mamma i helgen. I morges gikk jeg min siste tur med Kasper-hunden.
Værer var på min side i dag. Solen skinte og fuglene kvitret. Ren vårstemning!
Jeg krysser fingrene for at været holder seg. Det er så utrolig deilig å gå ute når vinter møter vår. Det er både vakkert, fredfullt og energigivende.


Pannekakekokkelering.


Ettersom jeg har vært borte noen dager, var kjøleskapet ganske fargeløst og tomt.
Hva skal jeg ha til middag? Spurte magen min.
Med mandag, kjøttfri mandag, kunne jeg ikke bare ta opp noen frosne rester fra fryseren!
Løsningen ble pannekaker.
Løsninger er alltid pannekaker. Det passer til alle anledninger!
Tykke, saftige, proteinrike pannekaker.
Jeg puttet gresskarpure i pannekakene, da blir de ekstra saftige og gode. Denne fra iHerb brukte jeg.
Du kan erstatte gresskarpureen med most søtpotet eller most banan.



Pannekaker
Blir 8 pannekaker

Ca 120 g gresskarpure
2 egg
20 g havremel, eller annet mel
20 g kokosmel
20 g vaniljeprotein, eller mer mel
1 ta fiberhusk
1 ss sukringold, eller sukrin
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1,5 dl melk

Bland gresskarpure med eggene.
Ha i resten av ingrediensene.
Stek pannekakene på middels varme i en panne omtrent to minutter på hver side.
Nytes som de er eller med noe godt.


Jeg toppet mine pannekaker med sjokoladekrem av kokosolje, kakaopulver, melk og stevia.
Så godt!


Ha en super mandag videre og en riktig bra uke åtte:grin:
Husk, det blir aldri bedre enn hva du gjør det til selv.

Kristine

SAFARIKJEKS

  • 16.02.2014, 13:15



God søndag formiddag dere!
Håper du har hatt en god helg så langt.

Etter dagens tur med Kaspergutten (hunden jeg passer på), ble det en bakerunde.
Søndag er fast bakedag. Joho!
Jeg har gode barndomsminner med Safarikjeksene man kjøper i butikken.
I dag laget jeg min egen versjon. Utrolig gode! Bedre enn originalen!
Jeg satte på radioen og danset rundt på kjøkkenet mens jeg bakte. En real kosestund.



SAFARI KJEKS
15 stk

2,5 dl mandelmel
1 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts vaniljepulver
0,6 dl yacon sirup, eventuelt honning
0,6 dl kokosolje eller annen olje
Hakket sjokolade, jeg brukte 1 plate av denne mørke sjokoladen på 85 gram.

Bland sammen det tørre.
Bland sammen smeltet kokosolje og yacon sirup.
Rør så sammen det tørre og det våte. Ha til slutt i sjokoladebitene.
Lag topper på en bakplate.
Stek på 175 grader i 12 -15 minutter.


Disse ble utrolig seige og gode.
Trolig de beste kjeksene jeg har laget!
Jeg fikk tommelen opp fra mine to lillebrødre, noe som er ekstra stas.
Elsker du kjeks med deilige sjokoladebiter som meg, vil du elske disse!


Nytes gjerne med et glass iskald melk.
Mmmm...


Ha en fortreffelig søndag!
For de av dere som har vinterferie - heldiggriser, nyt den :grin:

Kristine

IKKE DÅRLIG VÆR

  • 15.02.2014, 14:01


Det sies at det ikke finnes dårlig være, bare dårlig klær.
Vel, jeg var skeptisk da jeg skulle gå tur i formiddag.
Jeg er nemlig på besøk hos min familie for å være hundepasser i helgen.
I tillegg har jeg glemt alt av regntøy! Pappas klær i størrelse large, holdt meg varm.
Dårlig vær får jeg ikke gjort noe med. Derimot kan jeg gjøre noe med dårlige klær - kle meg som en polfarer! Jeg nekter å fryse!
Kasper, hunden, var ikke helt overbegeistret han heller. Jeg måtte bokstavelig talt dra han ut. Han skulle så absolutt ikke ut i stormen! Bare vi kom oss ut og begynte å gå, ble han med en gang mer samarbeidsvillig og logret som bare det.


Til tross for vind, regn og snø. Ja, det sluddet faktisk bortover! Det var utrolig deilig å komme seg ut på en god gåtur :mrgreen:  
Jeg var riktignok kaldt og våt når vi var tilbake, men til gjengjeld var det ekstra godt å komme inn i varmen.
Etter at Bjørn Terje hos Klinikk for Alle knadde opp hoften min igjen går, er det en ny sensasjon å gå. Det knepper litt, men det gjør ikke vondt lenger. Det fortjener et realt gledeshopp!


Nå skal jeg lage meg pannekaker.
Denne bokhvetemiksen er utrolig god. Anbefales om du ikke har prøvd den.  
For å gjøre den mer proteinrik tilsetter jeg ekstra med egg og har kesam i røren.
På toppen blir det brunost og syltetøy.
Varme pannekaker med godt tilbehør smaker ekstra deilig etter en tur i gråværet!


Jeg ønsker deg en riktig god helg :grin:
Håper du har tid til å hygge deg med dine nære og kjære.
Uansett hva du gjør, nyt alle de gode øyeblikkene.

Kristine

HJERTEFROKOST

  • 14.02.2014, 09:16


Riktig god morgen kjære lesere,
og riktig god valentinsdag


Nå sitter jeg her med frokosten min. En deilig hjertefrokost!
Klisje, men jeg må gjøre ekstra stas ut av denne dagen.
Som den matlagingsnerden jeg er, benytter jeg absolutt alle anledninger til å lage noe ekstra godt.
Å spre mat- og bakeglede er rett og slett fantastisk. I tillegg smaker det godt :grin: En vinn vinn situasjon!


Dagens ekstra gode frokost ble et stort sjokoladehjerte.
Jeg steke den i ovnen, men du kan like gjerne steke den i pannen.
På toppen har jeg mandelsmør, kakaonibs, frysetørkede bringebær og kokosnektar. Alle ingrediensene er fra iHerb.
Så utrolig godt!

Please be my valentine!



Frokostsjokoladehjerte

1 egg
20 g mocca-protein
20 g jyttemel, eller annet mel som bokhvete, havremel eller speltmel
1 stor ss kakao
1 ss sukringold, eller sukrin
1 ts bakepulver
1 ss smeltet kokosolje, kan sløyfes
0,5 dl melk, eventuelt vann

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
Bre deigen utover en bakplate. Jeg hadde deigen i en stor pepperkake form.
Stek på 175 grader i 12 -15 minutter.
Eventuelt kan du steke den som pannekaker i en panne på middels varme.


Andre hjertelige desserter som kan friste er:
- Frossen isfudge med vanilje, sjokolade og jordbær
- Sussesterte
- Vikingkarameller eller favorittkarameller
- Marengskake
- Trelagskake


Eventuelt kan du inkorporere hjerter i den vanlige maten.
Her er noen eksempler:
- Bruk pepperkakeformer til å stikke ut hjertefigurer av frukt
- Lag et hjerte av sjokoladesirup på kaffen
- Topp kakaoen med et hjerte av krem
- Gjør eggene mer fristende og koselige i hjerteformer


Eller kanskje du skal skjemme bort deg selv litt ekstra i dag? Det fortjener du!
Gode favoritter som alltid faller i smak er:
- Vafler
- Sjokoladesnurrer
- Gulrotrundstykker


Håper du finner noe som frister.
Ha en fantastisk dag.
Hjertelig god klem fra

Kristine

OVERRASKELSE

  • 13.02.2014, 16:43


Til min store overraskelse, kom det en pakke fra Gymgrossisten i dag. 
Det er ekstra gøy med pakker når du ikke har noen anelse om at de er på vei eller hva som er i dem!
Jeg var sikker på at en pakke fra iHerb ventet meg på postkontoret og fikk en gledelig overraskelse da jeg skjønte at Gymgrossisten hadde sendt meg en test-pakke.



Pakken inneholdt:
- Goodlife proteinbarer i smakene blueberry delight, caramell coco, coconut dream, mint temtation og chocolate fantasy
- Femme snack bar med gojibær
- Rose shaker
- Diet nudler
- Intensity pre-workout
- Omega 3
- Only One Advanced, vitamin, mineral og antioksidant kompleks
- Ripped hardcore
- Fit proteinpulver

Har du prøvd noen av disse?
Jeg har kun vært borti goodlife barene - coconut dream er veldig god, resten av produktene er helt nye i min verden.
I kveld blir det kansking av proteinbarer....og baking til morgendagens valentinsdag.


For de av dere som ikke har meg på instagram, @dedicationkristine, vil jeg tipse om at jeg har en give away hvor jeg gir bort to gavekort à 50 $ hos iHerb.
Jeg trekker vinnerne i kveld.

MyRevolution har også en instagram-konkurranse gående, hvor du kan vinne mitt favorittproteinpulver - myo-protein.
Du finner konkurransen her.

Nå er helgen snart rundt hjørnet. Jeg gleder meg!
Ha en super torsdagskveld :grin:


Kristine

TRYKKBØLGE

  • 12.02.2014, 17:58


Som en del av dere allerede vet, har jeg konisk benhinnebetennelse.
Dette har jeg hatt i 12 -13 år. Noe som har hindret meg fra å blant annet løpe. Jeg får gruelig vondt i leggene om jeg løper oftere enn en gang annenhver måned.
I dag tok jeg turen til Klinikk for Alle for å få min første behandling på leggene. Les mer om vårt sammarbeid her. Det er på tide å bekjempe benhinnebetennelsen :grin:


Joar Brørs, som er fysioterapeut og akupunktør, møtte meg med et stort smil og tok en full sjekk på legger og føtter.
Deretter var det klart for trykkbølgebehandling.
Jeg hadde på forhånd hørt at trykkbølgene skulle gjøre vondt og små-gruet meg!


Men, hey! Det var langt fra så vondt som forventet - god stemming!
og dobbelt(latter)hake.


Trykkbølgebehandling har god dokumentert effekt på kroniske senebetennelser og brukes blant annet mot benhinnebetennelse, triggerpunkter, runners knee og musearm.
Selve behandlingen går ut på at apparatet, som du ser på bildet, sender mange små slag mot huden. Disse brer seg inn i vevet og setter i gang flere reaksjoner som stimulerer reparasjonsprosessene i dette området i kroppen. Bølgene støtter altså opp kroppens egne selvreparerende evner slik at vevet bygger seg da sterkere.
For benhinnebetennelse regnes det omtrent en behandling i fem uker for å få en ønsket effekt.
Jeg har allerede krysset mine fingre og tær, og håper av hele mitt hjerte at jeg kanskje kan gjenoppta løpingen etterhvert :grin: Takket være team Klinikk for Alle på Høvik.


Etter behandlingen ville jeg aller helst ta meg en løpetur med en gang. Jeg har dårlig tålmodighet! 
Ettersom jeg fikk beskjed om å vente med å løpe til etter at vi har fullført to -tre behandlinger, byttet jeg løpeturen med en gåtur og stretching. Til tross for dårlig vær, er det fortsatt fantastisk å komme seg ut i frisk luft!


Kristine

MORNING

  • 12.02.2014, 08:46


God morgen godtfolk.
Jeg titter bare innom for å ønske dere en aldeles fantastisk dag!
Det er onsdag. Vi er halvveis til helg. Været er dårlig, men hey - solen kan skinne inne likevel :grin:



Jeg sitter her med frokosten og skal snart ta turen til Klinikk for Alle.
For å lyse opp morgenstunden laget jeg en hjertefrokost.
Havregrøt med mandelmelk, Atkins müsli og vannmelon, knekkebrød med grønt, egg og roastbiff sammen med en kopp kaffe.
For å forme hjerter av vannmelon og egg, brukte jeg pepperkakeformer.
Herlig!
Nyt dagen.


Kristine

PEANØTT OG SJOKOLADE FUDGE

  • 11.02.2014, 16:17



I dag var jeg i bakemodus.
Å bake er noe som varmer langt inn i hjerteroten - jeg elsker det! :grin:
Med valentines day rett rundt hjørnet, ble jeg inspirert til å lage disse peanøtt- og sjokoladefudge-hjertene.
Overrask dine nære og kjære med en liten oppmerksomhet på fredag. En venn, venninne, kjæreste, samboer, kollega eller familiemedlem som trenger å bli sett og satt pris på. Kanskje skal du servere han / hanne et deilig fudge-hjerte?


Disse ble veldig, veldig gode!
Søte, salte, klissete og smakfulle.
I tillegg er de veldig proteinrike, sukkerfrie og glutenfrie.
Håper det smaker!



Peanøtt og sjokoladefudge
Til 4 hjerter

Lag 1
20 g mandelmel
1 ss peanøttsmør
1 ss sukringold
3 -5 ss melk

Lag 2
20 g peanøttmel, eventuelt peanøttsmør
20 g peanøttprotein
6 dråper stevia english toffee
4 -5 ss melk
1/2 ts salt

Sjokoladetrekk
2 ss kakaosmør, eventuelt kokosolje
20 g mocca-protein
1 ss kakao
2 -3 ss melk

Start med lag 1.
Bland sammen mandelmel, peanøttsmør og sukringold. Tilsett litt og litt melk til du får en tykk røre ala marsipan. Form hjerter. Eventuelt kan du lag avlange barer.
Bland så sammen alle ingrediensene til lag 2. Tilsett litt væske av gangen til du får en tykk konsistens. Legg lag 2 over lag 1.
Sett hjertene eller barene inn i fryseren i 5 minutter.
I mellomtiden lager du sjokoladetrekket.
Smelt kakaosmør og bland med resten av ingrediensene. Smør så sjokoladen utover hjertene / barene.
Sett i fryseren i minimum 30 minutter.
Har du de lenger i fryseren må hjertene tine i 5 minutter på kjøkkenbenken før de spises.



Håper du får en aldeles vidunderlig kveld.
Gi noen en ekstra klem eller et stort smil. Det skal ikke så mye til for å glede andre!

Kristine

EN HILSEN FRA PUMA

  • 10.02.2014, 19:05


Hei og hopp denne mandagskvelden!
Håper du har hatt en fabelaktig start på uken :grin:


Jeg fikk en fantastisk overraskelse i dag.
Rundt tolv tiden banket det på døren. Der stod et postbud med en pakke fra Puma.
Pakken inneholdt et kort og et par lekre Puma-sko.
Puma SportLifestyle ville sende meg en hilsen som takk for at jeg sprer treningsglede!
Gjett om jeg ble overrasket! At de tar seg bryet med å sende meg en hilsen over Atlanterhavet til lille meg, føles merkelig og veldig godt. Tusen hjertelig takk, jeg er rett og slett beæret!


Med nye sko måtte jeg selvfølgelig ta turen rett på trening.
Med fire hviledager på rad, hadde jeg planlagt en styrkeøkt. Nå måtte jeg ta en liten løpetur og teste de nye skoene også :grin:
De var fantastisk lette og gode på foten.
Jeg koste meg på tredemøllen og fant virkelig glede ved nye sko. Visp så hadde jeg løpt 5 kilometer!

Vanligvis trener jeg ikke kondisjon og styrketrening i samme økt, men i dag ble det altså slik.
Jeg tok en shake med Lean Mass Meal - denne er utrolig godt, jeg blander det til en tykk shake og spiser den som en pudding, før jeg startet på styrkeøkten.

- Knebøy i smith maskinen
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Markløft
3 sett * 6 -8 repetisjoner
supersett med
- Glutebridge
3 sett * 12 repetisjoner
- Benkpress
2 sett * 6 repetisjoner
trisett med
- Revers crunch
2 sett * 12 repetisjoner
trisett med
- Side crunch
2 sett * 15 repetisjoner
- Stående roing
2 sett * 6 -8 repetisjoner
supersett med
- Face pull
2 sett * 12 repetisjoner

Jeg er fortsatt i energirus fra treningsøkten.
I dag var det rett og slett fantastisk å trene :grin:
Slike dager er gull verdt. Denne følelsen skal jeg ta vare på lenge!


Ettersom det er kjøttfri mandag og jeg var veldig sulten da jeg kom hjem, ble det en rask og enkel middag.
Røkelaksruller!
Tortillalefser smurt med kesam og dijon sennep, toppet med rødløk, ruccola og røkelaks.


Vi er så heldig å ha fått hjemmelaget røkelaks fra svigers.
Jeg synes røkelaks fra butikken er god. Etter å ha smakt hjemmelaget, er jeg nærmest betatt!
Hjemmelaget røkelaks er fantastisk godt. Mye bedre enn den utgaven du kjøper i butikken.  


Så enkelt og likevel så godt!
Ha en god kveld og en super uke videre.


Kristine

BOOST MOTIVASJONEN

  • 09.02.2014, 16:58


Da er vi kommet godt i gang med årets andre måned, februar.
Allerede nå begynner treningssentrene å tømmes for folk og mange har brutt nyttårsforsettene sine.
Faktisk er det slik at kun 1 av 10 klarer å holde forsettene sine i det lange løp. Dette viste en undersøkelse av University of Hertfordshire med 5000 deltakere.
Du skal ikke være en av dem!
I år skal du holde dine forsetter og lage deg gode vaner!
Nå er det på tide med et motivasjonsboost :grin:


Om du ikke helt vet hva eller hvorfor du gjør noe, er det også vanskelig å gjennomføre det.
Spør deg selv og svar helt ærlig:
1. Hva er målet mitt? Spesifiser det.
2. Er målet mitt viktig for meg?
3. Hvorfor er målet mitt viktig for meg?
4. Hva vil være det beste med å nå målet mitt?

Skriv det ned og les det høyt for deg selv.
Her har du motivasjonen din!
Er målet ditt viktig for deg, gir du det ikke opp.

For mange er det også til svært god nytte med en hjelpende hånd.
Som personlig trener, kostholdsveileder og online coach setter jeg opp kost- og / eller treningsoppsett spesialtilpasset akkurat deg, veileder og optimaliserer underveis, slik at du fortere og enklere når dine mål.
Ta kontakt på kristine@helseglede.no
Sammen får vi til mer!


Kristine

SUSHIBUFFET

  • 08.02.2014, 13:50



Jeg skjemte bort PØ med en overraskelsesbrunsj i dag, en deilig sushibuffe!
Lysten på sushi var der, men gadd rett og slett ikke å bruke masse tid på å lage selve sushibitene.
Isteden fant jeg frem diverse ingredienser slik at vi kunne lage være egne munnfulle.

Jeg bruke:
- Kokt ris tilsatt sukrin og riseddik
- Avokado
- Mango
- Paprika
- Agurk
- Vårløk
- Noriark
- Krabbe
- Laks
- Reker
- Chilimajones (laget av økologisk majones, chilipaste og sukrin)
- Wasabi
- Wakame
- Syltet ingefær
- Soya saus


Dette er både enkelt og godt.
Del noriarkene i fire. Fyll dem med det du ønsker. Vips har du en god munnfull sushi.
Her har jeg smurt på chilimajones og wasabi, lagt på ris og toppet med avokado, paprika, agurk og reker.
Veldig godt!


I går var jeg forresten en liten tur på Health Fitness and Beauty messen på Telenor Arena.
Jeg drar en tur i morgen også.
Kommer du på messen?

Dette er Skandinavias største messearrangement med fokus på trening, helse og skjønnet.
Det er lagt opp til mange spennende aktiviteter, konkurranser og show!
Om du skal på messen kan du være konkurransen her. Jeg deler ut en goodiebag til verdi av opp til 20 000,-.


Ha en fantastisk helg og en riktig god lørdag.
Nyt dagen :grin:

Kristine

MIN VURDERING

  • 07.02.2014, 18:11



Allerede i dag kom iHerb-pakken med den nye Questbaren og Mr. Dash krydder :grin:
For en utålmodig sjel som meg, var det perfekt. Det tok ikke mange dagene!


Jeg har allerede fått en haug med spørsmål om hvordan den smakte. Her kommer en vurdering.
Smaken som er cookies & cream er seig og ikke så tørr som en del andre Questbarer.
Den har store biter av "cookies" og "cream".


Jeg synes denne baren var god.
Tre stykker er allerede forsvunnet i min mage og jeg kommer absolutt til å kjøpe denne igjen.
Questbarene er en av få barer som jeg ikke får vondt i magen av. Jeg har så og si alltid noen i væsken til krise-situasjoner eller knasker på dem når jeg har lyst på noe godt.
Double chocolate chunk forblir fortsatt min favoritt smak, men denne kommer ikke langt etter.


Da må jeg løpe avgårde. Jeg er bedt bort på middag og er klar for helg!
Ha en fantastisk fredagskveld :grin:

Kristine  

MØRK BROWNIE MUFFINS

  • 06.02.2014, 19:14



Til søndager er det morsdag.
Mamma er en av mine kjæreste og næreste 
Hun er virkelig verdens beste mamma! Jeg vet at hun alltid er der, uansett hvor vanskelig hun selv har det, og jeg er evig takknemlig for at jeg er akkurat hennes datter.
Til helgen akter jeg å gjøre stas på mammaen min.
Hvordan er det med dere? Feirer du morsdag? 
I dag har øvd meg til søndagen. Jeg må få et perfekt resultat når jeg skal varte opp en så viktig gjest!
Resultatet ble blant annet denne ufattelige gode brownie muffinsen.
De er super enkle, raske, proteinrike, sukkerfrie og glutenfrie.
Deilig!



Mørk brownie muffins

1 eggehviter
20 g kakao
20 g mocca-protein
1 ss smeltet kokossmør, kan sløyes
50 g kesam
1 ss sukringold, eller annen søtning
6 dråper stevia sjokolade, ikke nødvendig

Bland sammen alle ingrediensene.
Fordel i 4 muffinsformer.
Stek på 150 grader i 20 minutter.


Jeg serverte min brownie muffins med pisket krem, kakaonibs og mandelsmør.
Ingen ord kan beskrive hvor godt dette smakte.
Rett og slett ubeskrivelig godt!
Jeg er fortsatt i ekstase. Mmmmm...


Andre godsaker jeg vet vil falle i smak hos min kjære mamma er:
- Suksessterte
- Bringebæris
- Hvit sjokolade
- Karameller
- Fruktnøtt sjokolade
- Sjoko vanilje cheesecake


Kristine

COOKIES & CREAM

  • 06.02.2014, 09:29


God morgen dere.
Jeg vil gi dere et lite tips på morgenkvisten.
I går fikk iHerb inn den nye Questbaren med cookies & cream.
Jippi!

Jeg har allerede bestilt to esker med DHL-levering. Da er pakken her innen noen dager!
Den forrige smaken til Quest kom med, double chocolate chunk, tok meg med storm og har vært min favoritt siden. Nå har jeg høye forhåpninger til den nye.
Jeg gleder meg til å sette tennene i den!
Bruker du koden OKE701 får du 5 -10 $ på din første bestilling.
Les gjerne iHerb-guiden min her.


Ha en herlig dag :grin:
Kristine ♥ 

PAKKEONSDAG

  • 05.02.2014, 16:19



I dag var jeg på min andre avtale med Klinikk for Alle på Høvik.
Anders Kvarme, muskelterapeut, ernæringsfysiolog og snart osteopat, hjalp meg med hoften min.

Først må jeg fortelle om noe merkelig, og selvfølgelig veldig deilig, som skjedde tirsdag morgen.
Etter behandlingen min på mandag, føltes hoften betraktelig lettere og bedre. Da jeg våknet dagen etter gikk det opp for meg at jeg faktisk hadde sovet på høyre side. Noe jeg ikke har gjort på to år fordi det har vært ubehagelig!
Det er nesten ikke til å tro! Så lite skulle altså til for å gjøre det bedre.
Jeg lurer på hvorfor i alle dager jeg ikke har gjort dette før! Jeg har vel tenkt at det ordner seg til slutt eller går over av seg selv. Jeg burde tatt problemet alvorlig tidligere. Fortid er fortid, jeg får dessverre ikke endret på det. Nå derimot, har jeg lært en lekse og vet hvor viktig både behandling og skadeforebygging er.


Jeg og Anders fant tonen veldig fort.
Som den nysgjerrige personen jeg er, vil jeg vite hva og hvorfor han gjør som han gjør. Anatomi og kropp er utrolig spennende! Anders forklarer flittig og jeg forsøker å lære noe på veien.
Anders jobbet mye med facsiaen i hoften min og fikk rettet den opp betraktelig.
Til tross for at jeg hadde tenkt til å ta treningsfri i dag, måtte jeg rett på trening for å teste knebøy. Vips så kunne jeg altså gjøre knebøy uten at jeg datt til siden i bunnposisjon! Halleluja!
Jeg blir nærmest slått ut av hvor lite som skal til. Det er fortsatt sånn at jeg nesten ikke tror det er sant!


Over til overskriften.
I dag har det vært en real pakke-onsdag!
Jeg har ikke bare fått en, men fire pakker :grin: To av disse hadde jeg ingen anelse om!
Det er gøy med pakker, og det er ekstra gøy med pakker som overrasker deg.


Overraskelse nummer en kom fra Cappellen Damm som sendte meg denne boken, Styrketrening for jenter.
Jeg har allerede bok nummer en, Bygg muskler. En bok jeg forøvrig anbefaler og liker godt.
Flotte Inger gjør boken lekker å se på samtidig som den er informativ.


Pakke nummer to og tre kom fra iHerb. Ingen overraskelse der akkurat!
- Questbar med duble chocolate
Min absolutte favoritt!
- Questbar med cookie dough
Nummer to på Questbar-listen min.
- Biff gelatin
Et supert alternativ til vanlige gelatinplater.
- Rå pekannøtter
Inngår i mitt daglige kosthold, super knaskemat!
- Rått cashewnøttsmør
Inneholder kun cashewnøtter og ingen kunstige ingredienser.
- Sesam tamari riskaker
Nok en gjenganger, disse synes jeg er gode!


Spera og Mildred synes det er minst like spennende med pakker som meg.
Alt må godkjennes av husets to søte sjefer!


Pakke nummer fire, som også var helt uventet, var fra Farris.
Farris har fått nytt design og ser nå mer ungdommelig ut.
Det er første gangen jeg har testet Bris med sitron og sitrongress. Det er nok min favoritt hittil. Jeg liker at farrisen har smak, så den naturelle er ikke min stil. PØ får den!


Nå må jeg få laget meg noe mat.
Magen er klar for middag.
Ha en riktig god onsdag videre :grin:

Kristine ♥ 

TRENINGSGLEDE

  • 04.02.2014, 16:43


Jeg velger å tro at kommer noe godt ut av alle situasjoner.
Det å ha en infeksjon og være syk, har gjort at jeg har gått fra fra syv treningsøkter i uken, noen ganger mer, noen ganger mindre, til å ha en eller to treningsøkter i uken.
Til gjengled setter jeg nå utrolig mye mer pris på hver treningøkt.
Før var treningen en del av hverdagen, en vane, noe jeg automatisk gjorde. Jeg likte jo selvfølgelig å trene, men tenkte aldri over det.
Nå, som i dag, føles det ubeskrivelig fantastisk etter endt treningsøkt :mrgreen:
Jippi, jeg har trent. En stor rus!
Treningsgleden er der for fult hver gang jeg får gjennomført aktivitet.
Dette er desidert noe jeg skal ta med meg videre.
Det er viktig å stoppe opp, være i nuet og sette pris på det man har, ikke alltid bare streve etter fremtiden.
Jeg burde absolutt vært flinkere til å takke kroppen og helsen min for at den var så bra som den var.
I dag er jeg mer takknemlig for at jeg faktisk klarte å gjennomføre en treningsøkt med energi og glede, selv om det ikke var den beste eller den lengste.
Jeg er takknemlig for at kroppen sakte men sikkert kommer seg og den treningsgleden jeg føler. Takk.

Det ble altså en styrkeøkt i dag, en nok så god en faktisk!
- Markløft
3 sett * 6 repetisjoner
supersett med
- Bulgarsk utfall
3 sett * 8 repetisjoner
- Benkpress
2 sett * 8 repetisjoner
supersett med
- Benhev på benk
2 sett * 15 repetisjoner
- Stående roing
2 sett * 6 repetisjoner
supersett med
- Facepull
2 sett * 10 -12 repetisjoner


Etter endt treningsøkt var jeg så glad og overlykkelig at PØ lurte på hva som hadde skjedd da jeg kom inn døren hjemme!
Jeg feiret med en deilig ettertrenings-dessert.
Ja, i dag ble det dessert før middag! Har du lyst, har du lov.


Jeg tok en Questbar i browniesmak, delte den i biter og la den på en tallerken sammen med bananbiter.
Deretter knuste jeg over noen rå sjokolade cookies og hadde over litt økologisk yacon sirup.
Tilslutt gikk tallerkenen inn i mikroen på maks effekt omtrent et halvt minutt.
Resultatet er et nydelig, bløtt og søtt browniesjokolade-kaos.


Nå er det riktignok tid for middag.
Det ble en blanding av diverse restemat som måtte spises. Vi kaster ikke mat!
Indisk kyllingfilet, potetmos, salat og linser.
Fargerikt og veldig godt.


Kyllingfileten kokte jeg i en kjele med finhakket hvitløk og chili, tandorikrydder og buljong.
Jeg kokte like så godt en hel kilo kylling, da har jeg til flere måltider. Koketiden avhenger av størrelsen på filetene og hvor mange du har i kjelen. 15 -20 minutter burde holde.
Potetmosen lages av å koke poteter i cirka 25 minutter. Deretter skrelles de og moses med en klatt creme fraiche, eventuelt kesam.
Her er det også en god ide og lage en stor porsjon, slik at du har til i morgen.
Salaten består av spinat, plommetomater, gul paprika og linser.
Godt!


Et lite tips på slutten.
GetInspired har et knalltilbud på Kari Traa tightsen i dag. Jeg har denne selv og dette er en av mine favorittightser! Utrolig god å ha på seg og med et behagelig materiale.
Nye treningsklær gir også treningsglede!
Ha en fortsatt god kveld :grin:

Kristine ♥ 

BEHANDLING MOT NYE MÅL

  • 03.02.2014, 18:29



I dag hadde jeg min første ordentlige avtale med Klinikk for Alle på Høvik.
Klinikk for Alle er landets største kjede for behandling av hodepine / migrene og muskel- og skjelettplager.
Kjeden består av 13 klinikker med fokus på tverrfaglig behandling og bred kompetanse med blant annet ernæringsfysiologer, kiropraktorer, osteopater, fysioterapeuter, akupunktører, muskelterapeuter, naprapater og leger.
Da jeg ble spurt om jeg ville være med på laget til Klinikk for Alle, var jeg først interessert i å få vite hva som skiller akkurat denne kjeden fra andre konkurrenter og hva deres visjon er.
Jeg fant fort ut at Klinikk for Alle og min bedrift HelseGlede, har mye til felles.
Klinikk for Alle's visjon går ut på at deres pasienter skal oppleve å få et bedre liv ved å benytte seg av klinikkens tjenester. De mener at god behandling er tilpasset den enkelte og at man må ha en helhetlig behandling for at du skal føle deg frisk og energisk.
Som personlig trener og kostholdsveileder er dette mye av det samme som jeg står for. Mine klienter skal også få et bedre liv ved å bli litt sunnere og sprekere. For at du skal få et bedre liv, eller oppnå HelseGlede, er det nødvendig med tilpassing og oppfølging. Som jeg har nevnt flere ganger før; det hjelper ikke å trene, om du ikke spiser sunt eller tar være på psyken din. God helse er et stort aspekter med kropp og sjel, innvendig og utvendig, fysisk og psykisk.


Etter å ha besøkt flere klinikker og gravd i deres visjon, kan jeg nå med stolthet fortelle at jeg har inngått et samarbeid med Klinikk for Alle.
Ekstra stas er det da deres nyoppussede og freshe klinikk på Høvik ligger rett ved E18, ikke langt unna der jeg bor.


I dag hadde jeg altså min første avtale med kiropraktoren Bjørn Terje Bratt.
Først og fremst kartla vi mine problemområder og satte oss mål med behandlingen.
Som flere av dere allerede vet, har jeg flere skavanker og skader etter en fortid med alvorlig spiseforstyrrelse.
Mine to behandlingsmål de neste tre månedene er å forbedre min kroniske benhinnebetennelse slik at jeg endelig kan løpe litt igjen - løping i det fri er fantastisk, samt å jobbe med hoften min, jeg har tidligere røket en muskel i hoften, som blant annet gir smerte og gjør at jeg ikke har god nok bevegelsesutslag til for eksempel å trene knebøy. 
Skadeforebygging og hverdagslig funksjonalitet er også viktig.

Jeg tror ikke på quick fixes. Derfor ble jeg veldig overrasket da hoften min fikk betydelig bedre bevegelsesutslag etter bare ti minutter med behandling. Det gjorde heller ikke vondt å verken gå eller stå etterpå. For en herlig følelse!
Jobben er selvfølgelig ikke over enda. Problemet skal ikke bare løses her og nå, men holdes ved like over tid.
Jeg skal tilbake allerede på onsdag. Da med fokus på benhinnebetennelsen.
Dette blir spennende :grin:
Nå kan jeg endelig se for meg at det blir mulig å gjennomføre et maratonløp i fremtiden, noe jeg har hatt lyst til lenge!


Jeg slenger med et mattips når jeg først er innom.
Til middag laget jeg nemlig en super rask og kjempe god asiatisk fiskewok.
Appelsin og eple hørte også med.


Dette er gjort på knappe fem minutter.
Selv om det ser noe fargeløst ut, er det en real smakskombinasjon!

Asiatisk fiskewok
Ha olje i en panne. Jeg brukte sesamolje, men du kan bruke annen olje du har tilgjengelig.
Tilsett en liten gul løk i terninger, sammen med ett finhakket hvitløksfedd og omtrent en centimeter finhakket ingefær.
Stek et minutt før du har i fisk og champinjong. Jeg brukte sei. Du kan gjerne bruke annen hvit fisk, kyllingstrimler eller tunfisk.
Tilsett så 1 spiseskje med red curry paste, 1 spiseskje sweet chili saus, saften fra en halv lime og en liten klype sukringold.
Stek to til tre minutter til fisken er ferdig.
Rør inn cherrytomater rett før servering.
Nyt alle de deilige smakene!


Håper du har hatt en super start på uken.
Vi er inne i uke seks allerede. Som tiden flyr!
La denne uken bli den beste på lenge :grin:

Kristine  

HELSEGLEDE CHALLENGE

  • 02.02.2014, 18:00


Da er det fire uker siden jeg satte i gang HelseGlede challenge'n. Les mer her.
Hvordan gikk det?
Har du blitt en bedre utgave av deg selv?
Spist mye frukt og grønnsaker, drukket vann, forsøkt å forbedre din selvtillit og vært i aktivitet?
Eventuelt nådd de målene du satte deg for din egen challenge?

Ut i fra bildene dere har lagt ut, ser det ut som om mange av dere virkelig har stått på!




Det har vært veldig gøy å følge bildene deres på instagram.
Fortsett gjerne å tag bildene dine med #HelseGlede. Det er utrolig moro for meg å følge dere også :grin: Når vi sitter "gjemt" bak en skjerm, lurer jeg ofte på hvem du er. Nå kan jeg se deg!

Min egen challenge gikk ut på å unngå sukker og søtstoff, trene yoga to ganger i uken og å føre en takknemlighets-dagbok.
Nei, jeg har ikke vært helt perfekt disse ukene.
Denne uken har det kun blitt en yogaøkt. De resterende ukene har jeg riktignok klart to.
En annen ting jeg også bommet på, var da PØ hadde laget middag til meg etter en lang dag med jobbing. Da slukte jeg både tacosaus, tacokrydder og tacolefser, uten å tenke over at disse både inneholder sukker og søtstoff.
Likevel sier jeg meg riktig fornøyd med disse fire ukene. Et par små glipp, er helt i orden i mine øyne.


Det jeg har savnet mest, har vært sushi. Jeg elsker sushi!
Akkurat nå står derfor en nydelig og velfortjent middag foran meg.
Jeg skal spise masse deilig sushi. Nam!


Å bake har jeg også savnet.
Baking er for meg terapi for sjelen. Et sted hvor jeg kobler ut og koser meg maksimalt.
I dag var det fantastisk deilig med en real bakerunde!

Jeg tar med meg helseglede challengen videre.
Jeg kommer til å fortsette med yoga. Dette har jeg merket at er godt for meg. 
Å bake like ofte som jeg pleide, kommer jeg heller ikke til å gjøre. Jeg synes det er en uting å hele tiden måtte ha noe søtt, denne cravingen etter søtstoff, og å tilføre kroppen disse kjemiske søtningsstoffene titt og ofte.
Det å være takknemlig har lært meg mye. Spesielt med tanke på at jeg er i en situasjon hvor jeg synes det er vanskelig å være syk. Det å daglig måtte tenke over hva jeg er takknemlig for, har gitt hver dag mer glede.
Håper du også fortsetter din HelseGlede-reise. Det å ta vare på seg selv både fysisk og psykisk er ekstremt viktig for å ha det bra.


Kristine

KANELSNURR MUFFINS

  • 02.02.2014, 11:14



Jeg elsker kanelsnurrer, også kalt kanelboller. Kjært barn har mange navn.
Mamma sine nybakte kanelsnurrer bringer mange gode minner fra barndommen. Det er fortsatt en fest hver gang jeg kommer på besøk og får servert hennes herligheter.  
Nå har jeg akkurat laget disse kanelsnurr muffinsene inspirer av overnevnte.
Så utrolig godt!


Jeg er altså tilbake i bakegamet!
Whop, whop!
Nå gleder jeg meg til masse sunn bakst fremover.


Kanelsnurr muffinsene ble utrolig gode og saftige.
Og, ja, som vanlig er de proteinrike, sukkerfrie og glutenfri.
Jeg tipper at disse forsvinner raskt. Jeg har allerede spist tre stykker! Mmmm.



Kanelsnurr muffins

1 boks hvite bønner eller kikerter
1 egg
30 g vaniljeprotein
40 g havremel
50 g eplemos (jeg bruker barnemat) eller most banan
1/2 ts vaniljepulver
2 ss smeltet smør eller kokosolje
3 ss melk eller vann
1/3 ts salt
2 ts sukrin+
1 ts kardemomme
2 ts kanel

Skyll bønner / kikerter godt under kaldt vann. Mos sammen med egget. Her lønner det seg å bruke en stavmikser. En gaffel kan også brukes.
Bland i resten av ingrediensene
Ha røren i 8 muffinsformer.
Stek på 180 grader i 15 minutter.


Jeg har laget en glasur av philadephia ost blandet med sukrinmelis og toppet med en kanelsirup av fibersirup og kanel.
Fantastisk nydelig og smakfullt.
Ha en herlig søndag - spre bakegleden :grin:


Kristine

FAT TALK

  • 01.02.2014, 14:40


Du er et unikt, enestående og fantastisk vesen.
Ta vare på deg selv, snakk pent til deg selv, dyrk dine gode sider og forsøk så godt du kan å elske deg selv.
Du er verdt det!


Kristine
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits