www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

SAFTIGE PANNEKAKER

 • 29.02.2016, 18:19Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en god styrkeøkt.
Etter økten fikk jeg skikkelig lyst på pannekaker. Da laget jeg naturligvis det når jeg kom hjem! Pannekaker med en god blanding av karbohydrater og protein er perfekt påfyll etter en treningsøkt for å gi næring til muskulaturen. 


Disse pannekakene ble veldig saftige og gode. Jeg elsker når pannekakene blir skikkelig saftige. 
På toppen ble det brunost og sukkerfritt jordbærsyltetøy. Varme pannekaker med brunost, slik at brunosten smelter er så utrolig godt!Saftige pannekaker

2 egg
40 g havremel, eventuelt havregryn
30 g vaniljeprotein
ca 100 g cottage cheese, eventuelt kesam 
1 ts sukringold
1 ts kardemomme
1/3 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene. 
Bruker du havregryn og / eller cottage cheese, mos blandingen med stavmikser. 
Stek pannekaker i en panne på middels varme i 2 minutter på hver side. Jeg steker i litt kokosolje


Mmmm....
Saftige og gode pannekaker. 


Xlife har forresten bakeuke, denne uken med 25 % rabatt på søtstoff og melvarer. Det kan være verdt å sjekke ut her
-Mandelmel
-Kokosmel
-Havremel
-Fibersirup
-Sukringoldsukrinmelis, sukrin
-Bakeprotein 
-Kakemiks
-Cake in a cup med sjokoladesmak eller sjokolade og karamell
er ingredienser jeg alltid må ha i skapet. Disse koster litt og da er det alltid verdt å kjøpe når de først er på tilbud :grin: 


Kristine ♥ 

EN BEDRE MANDAG

 • 29.02.2016, 06:55


Mandag er for mange en blåmandag, en kjip og lei dag. Det trenger den absolutt ikke å være!

SAMSUNG CSC
I dag nøt jeg morgenkaffen i mitt nye fine Björn Borg sett fra HappyUnderwear (sponset). Bh her og truse her. Bruker du koden KRISTINE får du 10 % rabatt. 
Ikke noe smaker så godt som en god kopp kaffe en tidlig mandagsmorgen. Selv står jeg som regel alltid ekstra  tidlig opp på mandager, slik at jeg har god tid til å kose meg med kaffen, lage og spise frokost samtidig som jeg setter opp en ukesplan med alle avtaler, jobbtider og alt jeg skal huske. 

Her er mine tips til hvordan du kan få en bedre mandag:

Gjør ting klart kvelden i forveien
Spiser du havregrøt til frokost, så lag den søndag kveld slik at det bare er å varme den opp. Finn frem hva du skal ha på deg og pakk klart vesken eller sekken. 

Lag en plan for uken
Stresser du mye fra du står opp til du legger deg, lønner det seg å ha klar en plan for uken. Lag den gjerne søndag kveld. Skriv opp skole- og /eller arbeidstider, avtaler, når du skal trene og andre viktige ting. Da vet du hva som skal skje og kan senke skuldrene. 

Bruk god tid til frokosten.
Stå opp noen minutter ekstra tidlig og bruk god tid på å spise frokost. Tenn gjerne et stearinlys og nyt frokosten.

Tenk takknemlige tanker.
Bruk noen minutter på å tenke over hva du er takknemlig for. Dette kan du gjerne gjøre mens du spiser frokost. Finn fem ting med livet ditt som du setter pris på akkurat nå. Om det er at du har tak over hodet, en venninne som du er spesielt glad i, at du har en jobb å gå til, eller noe helt annet. En takknemlig tanker, fører ofte til flere. 

Stell deg litt ekstra
Ta på deg et antrekk som du føler deg vell i, ordne håret og ta på sminke. Gjør det slik at du føler deg fin, da vil du generelt føle deg bedre. 

Smil til deg selv i speilet
Viste du at hjernen vår er så enkel at den skjønner ikke forskjell på et ekte smil og et falsk smil. Smil stort til deg selv i speilet. Jeg skal love deg at det gjør det lettere å smile resten av dagen. 

Ha noe å glede deg til.
Gi deg selv tid til å gjøre noe lystbetont på kvelden. Det kan være så enkelt som å se favorittserien med en god kveldsmat eller ta en lang og varm dusj med samboeren. Planlegg noe du skal gjøre på kvelden som du gleder deg til og som du kan gå å tenke på utover mandagen. 


Håper mandagen blir fin :grin: 
Smil og gjør det beste ut av dagen.

Kristine ♥

PERFEKT KOMBINASJON

 • 28.02.2016, 10:27


SAMSUNG CSCGod morgen flotte lesere. 
Slik startet min søndagsmorgen - helt usminket, til og med før morgenkaffen, ble det et par skjeer med disse to godsakene. 
Har dere prøvd den nye Nugtti zero? Jeg har virkelig fått helt dilla! Jeg kjøpte den for første gang på onsdag og måtte kjøpe en ny boks i går.

Jeg får ofte spørsmål om næringsinnhold og innholdsfortegnelse på nye produkter.
Angående nugatti zero, så tror jeg at det vil være mange meninger, både angående smak og innhold. Jeg personlig synes denne var veldig god på smak, at den smaker nugatti, men nå er ikke jeg en som spiser original nugattien hver dag.
Når det kommer til næringsinnholdet er kaloriinnholdet litt lavere, men omtrent lik originalversjonen.
Jeg synes likevel at denne versjonen er et bedre alternativ enn originalen som har en stor andel tilsatt sukker. Selv om zero inneholder kunstig søtstoff, noe enkelte mener vi burde holde oss unna, er denne noe jeg kommer til å ha i kjøkkenskapet. Alt med måte! En skje nugatti her og der, litt på proteinpannekakene eller havregrøten, er i mine øyne sunt for både smaksløkene og kroppen. 

SAMSUNG CSC
Cruncy peanøttsmør og nugatti zero er den helt perfekte kombinasjon! 
Det er noe med salt og søtt, den kombinasjonen er bare så forferdelig god. 


Nå har jeg drukket et par kopper kaffe og skal komme meg ut på en joggetur. Solen skinner, så jeg må benytte anledningen til å hente litt solskinn mens jeg kan :grin: Ha en strålende søndag dere!

Kristine ♥

ENKELT PROTEINBRØD

 • 27.02.2016, 09:32


SAMSUNG CSC
Hurra! 
Lørdag og helg. Det er deilig :grin:

SAMSUNG CSC
En av de beste tingene med helgen er å ha god tid til frokost. Jeg virkelig elsker helgefrokoster med nybakt brød eller rundstykker, godt pålegg og nytraktet kaffe. 
I dag laget jeg dette enkle proteinbrødet som ble kjempe godt. Oppskriften er nesten helt lik denne oppskriften på havrerundstykker, som jeg har vist dere før. Du kan altså bruke denne oppskriften til proteinrundstykker istedenfor proteinbrød om du ønsker det. 
Proteinbrødet blir veldig saftig og godt. Det er glutenfritt og inneholder mye fiber og protein. Under kommer oppskriften. 

SAMSUNG CSC

Enkelt proteinbrød
1 brød

400 g havregryn
5 egg
200 g cottage cheese
200 g kesam
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 dl vann

Bland sammen alle ingredinsene. Bruk gjerne en stavmikser eller blender til å få massen jevn.
Ha i en brødform.
Stek på 180 grader i cirka 60 minutter.  
La det avkjøle seg før du skjærer i det, ellers vil brødet være deigete. 

SAMSUNG CSC
Server med akkurat det du ønsker av pålegg. Her er det bare å variere og kose seg. Jeg er en skikkelig Vingle Petter og klarer aldri å bestemme. Jeg har alltid forskjellig pålegg på alle skivenen mine. Det beste i mine øyne, eller rettere sagt i min munn, er litt av alt! 


Ha en herlig helg :grin:

Kristine ♥

TGIF

 • 26.02.2016, 13:57


SAMSUNG CSC
God fredag mine venner, helgen er her. TGIF :mrgreen: 

Nå sitter jeg her og lader opp til dagens treningsøkt med BCAA og en banan. 
I dag sov jeg litt lengre enn normalt og dermed er energien til å flomme over, så deilig! Kanskje helgefølelsen gir meg litt ekstra energi også, det skal du ikke se bort ifra. Jeg gleder meg nemlig masse til helgen som blant annet skal bestå av tacohygge i kveld, jobb, aking i korketrekkeren og middag ute imorgen og lang sovemorgen og kino på søndag. Det blir en bra helg!
Men før jeg tar helg skal jeg komme meg på trening. Det blir en fullkropp styrkeøkt med blant annet knebøy, chins, nedtrekk, hip thrust og kanskje litt mage. Jeg er klar for fredagspump!


Ha en super bra fredag. Gjør helgen god!

Kristine ♥

LØPING OG ETTER TRENING

 • 25.02.2016, 16:59


SAMSUNG CSC
Torsdag og det stod løping på treningsplanen. 
I dag gledet jeg meg skikkelig til trening. Helt siden jeg stod opp halv seks i morges, har jeg gledet meg til å kunne løpe etter at arbeidsdagen var ferdig. Å, gjett om det var deilig når jeg endelig var i gang :mrgreen: Noen dager flyr kroppen av gårde på trening. Slik var det i dag. 

Dagens løping ble 4 x 4 intervaller. 
Jeg har skrevet et innlegg om hvordan jeg gjennomfører intervallene her
Det er en effekitv og nok så rask intervalløkt. Det er hardt når det står på, men herlighet så deilig det føles etterpå! 

SAMSUNG CSC
Etter treningen spiste jeg denne godsaken. 
Den nye skyren med cottage cheese i vaniljesmak, denne er virkelig god, som jeg toppet med RudeHealth granola, bringebær, eplebiter og kakaonibs. 
Mmmm... At noe så enkelt kan være så godt!
RudeHealth granolaen blir en favoritt over skyr, cottage cheese eller kesam fremover. Den har masse smak fra daddelsirup, havre og bygg og har en god og sprø konsistens. 

SAMSUNG CSC
En liten boks med proteiner og karbohydrater. Perfekt etter trening!


Kristine ♥

SØTPOTETLOMPER / WRAPS

 • 24.02.2016, 16:55


Jeg prøvde meg på søtpotetlomper / wraps igjen i går kveld etter middagen. Denne gangen ble de perfekte. Rett og slett knall gode! Nøkkelen til perfekte søtpotetlomper / wraps er å ikke bruke for mye mel. Da blir de saftige og gode. 
Du kan bruke disse til alt fra wraps, til å ha pålegg på, til middag, som pizzabunn eller bare som snacks. De er utrolig gode med brunost og syltetøy, eller kanel, smør og sukringold. Mmmm, så deilig! 

SAMSUNG CSC
Oppskriften er inspirert av kokeboken Kjernesunt. 


Søtpotetlomper / wraps

500 g søtpotet
1 ts salt
Havremel, cirka 150 g*

Skrell og kutt søtpotetene i mindre biter. Kok dem møre. Hell av vannet og la de dampe godt av seg. 
Mos dem så med en stavmikser eller gaffel. Ha i salt. 
Tilsett så mel. Ha i litt og litt av gangen. Du skal få en fast deig, men den skal ikke bli hard. Ha heller litt for lite mel enn for mye, da blir de saftige og gode.
Forsøk å lage en kule av deigen og kjevl kulen ut til en lompe. Det er viktig å ha litt mel på kjøkkenbenken når du kjevler ut. Klarer du å kjevle ut deigen uten at den revner, er det riktig mengde mel.
Stek lompene i et par minutter på hver side i en tørr panne på middels varme.
Oppbevar i en plastpose eller under et kjøkkenhåndkle. 

*havremel kan byttes ut med andre meltyper som speltmel 

SAMSUNG CSC
I dag hadde jeg med søtpotetlomper / wrap i matbakken. De var fylt med ost, skinke, salat og pesto. Kjempe godt! Disse blir helt klart en favoritt hos meg fremover. Håper de faller i smak hos deg også. 


Kristine ♥

SØTPOTETWRAPS & KJØTTBOLLER

 • 23.02.2016, 16:12


SAMSUNG CSC
I dag kokkelerte jeg frem en tidlig og deilig middag, nemlig søtpotetwraps og krydrede kjøttboller. Så utrolig deilig! 
Søtpotetwrapsene må jobbes litt med, de ble nemlig en smule tørre. Jeg skal prøve på nytt i kveld og forhåpentligvis kan jeg dele oppskrift med dere imorgen.

SAMSUNG CSC
Kjøttbollene derimot, kan jeg dele oppskrift på med en gang. De kan du ha i tortillalefsen, i lomper, på spagettien elller over salaten, her er det mange muligheter! Kjøttbollene er kjempe enkle. De inneholder i grunn bare kjøtt og krydder. Mange har egg og annet i kjøttbollene sine, men jeg synes de er best bare med kjøtt. Det skal jo smake kjøtt av kjøttbollene!!

Kjøttboller
1 pakke karbonadedeig, 1 ts salt, 1 ts pepper, 1 ts hvitløkspepper, 1 ts timian, 1 ts paprika.
Bland alt godt sammen og lag små kjøttboller. 
Du kan enten steke de i pannen eller i ovnen. Jeg stekte mine i ovnen på 175 grader i 10 minutter. Da ble de saftige og gode. 

SAMSUNG CSC
Nå skal jeg la maten synke litt før jeg skal komme meg ut på en rolig joggetur. 
    Edit: Det ble ingen joggetur, jeg sovnet på sofaen! Haha... God natt sier jeg bare! 
Ha en god tirsdagskveld :grin: 


Kristine ♥

MASSE NYTHER OG PAKKER

 • 22.02.2016, 18:03


Hei og god mandagskveld dere. Håper du har hatt en bra start på uken! 
Jeg har hatt en riktig så god mandag med praksis, en god styrkeøkt og en deilig middag. Mandagen ble ekstra bra da jeg var på posten og hentet tre pakker og i tillegg fant masse nyther da jeg var på butikken. Det er så morsomt med noe nytt!!

SAMSUNG CSC
Du har sikkert fått med deg det er kommet masse nyther i butikken nå. Her er noen av tingene jeg fikk med meg hjem i dag. 
Skyr har kommet med mange nye smaker som også er uten tilsatt sukker. Kokosvarianten synes jeg var litt merkelig i smaken ved første bit, men så falt jeg virkelig pladask for den. Kiwi varianten synes jeg også var veldig god. Favoritten er nok skyr og cottage cheese varianten med vaniljesmak. Jeg vet også at det er kommet en kaffesmak. Den gleder jeg meg til å prøve! 
I tillegg fant jeg usukret kokosdrikk, superknacke med chiafrø - disse er glutenfrie, og French´s spcy brown sennep som er en sukkerfri og litt sterk sennep. 
Jeg har også prøvd de nye søtpotet friesene fra Hoff. Dere som følger meg på snapchat fikk nok med dere at jeg kjøpte de på lørdag. Men friesene var spist før jeg tok dette bildet i dag. De var virkelig super gode og noe jeg anbefaller å prøve.

SAMSUNG CSC
Pakke nummer en var fra MyRevolution og inneholdt gamle gode favoritter.
MyProtein med mocca-smak, en fast klassiker i proteinkaffen og en shaker til proteinpulveret. 
BCAA med eplesmak. Denne er virkelig god!
Questbars i double chocolate og chocolate chip. Chocolate chip er favorittsmaken min, spiser nok litt vel mange av disse i uken! 
Pam Spray er en rapsolje i spray som er super enkel å bruke når man skal steke noe i pannen. Den gjør også at du trenger veldig lite olje. 
Nocco med pæresmak og koffeein er en reddende engel før trening på trøtte dager! 

SAMSUNG CSC
Pakke nummer to kom fra HandelshusetHette og inneholt Rude Health kornprodukter. 
The Ultimate granola er en økologisk granola med havre, spelt og bygg som er søtet med honning og daddelsirup. 
5 korn og 5 frø havregrøt som er en havregrøtsvariant som blant annet er tilsatt bygg, rug, quinoa, linfrø, solsikkefrø og gresskarkjernern. 
Jeg gleder meg til å teste disse! 

SAMSUNG CSC
Den siste og tredje pakken var fra ProTings, altså ProTings proteinchips. Den inneholdt en ny Skins komprsjonstights, to ProTings t-skjorter, to ProTings singletter og en ProTings hettegenser. Da blir det nye klær å trene i fremover!


Jeg er som et lite barn og synes alltid det er moro med pakker og nyheter :grin: Denne mandagen ble jo nesten litt som julaften! 
Nå skal jeg jobbe litt, før det blir kveldsmat og tidlig senga. Ha en god kveld. 


Kristine ♥

DU HAR ET VALG

 • 22.02.2016, 07:11


SAMSUNG CSC
Ja, du har et valg!
Du kan gå igjennom livet og føle at ting ikke stemmer. Du kan være ulykkelig og synes synd på deg selv. 
Eller du kan ta valge om at det ikke er det du ønsker for deg selv og ditt liv! Med en gang du forstår og godtar at ditt liv og din lykke er opp til deg selv, hva du gjør og hva du tenker, og at du har alle mulighetene til å bli den beste versjonen av deg selv, ja, da har du tatt valget om et bedre liv. 

Start dagen i dag med en tanke om at dette skal bli en bra dag. Dette skal bli en bra uke! Da titter ofte smilet frem og dagen har lett for å bli bedre. 
Gjør det beste ut av hver dag 💕 Ha en fin uke!

Kristine ♥

ENKLE SNIKERS

 • 21.02.2016, 12:42


Enkle hjemmelaget sunne snickers med bare noen få ingrediensern. Det høres nesten for godt ut til å være sant! 

SAMSUNG CSC
Disse enkle snickersene ble knall gode! Du må bare prøve de!
Jeg har laget en grundig forklaring med hvordan de lages under. Derfor ser oppskriften veldig lang ut. Men det tar faktisk bare omtrent ti minutter fra du starter å lage snickersene til de står til avkjøling i kjøleskapet. Det er jo i grunn en tålmodighetsprøve i seg selv. Å, vente en hel time før du kan teste de! Er du av den utålmodige sjelen som meg, sett snickersene femten minutter i frysren isteden :mrgreen:

SAMSUNG CSC

Enkle snickers
Til cirka 15 stykker

150 g sjokolade, jeg brukte denne stevia sjokoladen
100 g fibersirup gold
1 ss sukringold
1 ts vaniljepulver
1 ss smør*
Ca 80 g peanøttsmør
Ca 30 g peanøtter, valgfritt

Smelt sjokoladen over vannbad. Her må du være forsiktig så du ikke får vinn i sjokoladen, da skiller den seg. La sjokoladen avkjøle et par minutter. Fyll så silikonformene, jeg har brukt hjerteformer, men du kan bruke de formene du har , eventuelt lage snickersene i muffinsformer. Snu på formene slik at det kommer sjokolade på alle kantenen av formen.
Sett så formen med sjokolade kjørlig slik at sjokoladen stivner. 
I mellomtiden lager du karamellen. Ha fibersiurp, sukringold, vaniljepulver og smør i en bolle. Kok opp i mikroen. Eventuelt kan du bruke en kjele. Karamellen skal kun koke en kort tid, omtrent 30 sekunder. Ta ut bollen og rør i karamellen. Fargen blir litt mørkere og den blir seigere i konsistensen. Da er karamellen klar. La karamellen avkjøles litt. 
Ta så ut formene med sjokolade og fyll på med karamell til formen omtrent er 1/3 full. Karamellen stivner forholdsvis fort. 
Legg så peanøttsmør over karamellen. Hakk peanøttene grovt og press ned i peanøttsmøret. Dette er valgfritt, men jeg synes det er godt med noen større peanøttbiter. 
Ta så sjokoladen du brukte tildigere, eventuelt smelt den litt igjen om den har stivnet, og hell den over formene slik at du dekker peanøttene og "lukker" snickersene. Avkjøl så formen med snickersene. Det tar omtrent en time. 


*smør kan sløyfes, men det gir den beste karamellsmaken

SAMSUNG CSC
Se så deilig de ble! 
For å si det sånn, er det ikke så mange biter igjen. Snickersene vil nok forsvinne i løpet av dagen! Mmmm....
Håper det smaker. Det er jeg i grunn ganske sikker på at det gjør :grin:
God søndag.


Kristine ♥

LØRDAGSSELFIE

 • 20.02.2016, 07:50


SAMSUNG CSC
Jeg har på meg super god Under Armour bh og Hummel Sue genser

God morgen fine folk 💕
Nå har jeg akkurat vært ute å gått en rask power walk på femti minutter.
God musikk på øret, bar bakke - det nærmer seg vår dere, og soloppgang. Virkelig en super deilig og forfriskende start på lørdagen. Jeg kan ikke annet enn å smile og le etter en slik morgen. Derfor ble det en veldig blid lørdagsselfie!
Nå skal jeg komme meg på jobb og være der noen timer. I kveld blir det en rolig aften med middagsbesøk og muligens et glass vin eller to. Det blir koselig!


Håper du får en fantastisk helg. 
Smil, le, kos deg med de du er glad i og ta vare på alle de gode øyeblikkene du møter :grin: Ha en strålende lørdag!

Kristine ♥

CHICKEN TIKKA

 • 18.02.2016, 18:25


SONY DSC
En av mine absolutt favorittoppskrifter de siste årene, er chicken tikka. Jeg blir aldri lei! Og det er mye enklere å lage enn du skulle tro. I dag var for eksempel middag klar på omtrent tjue minutter!
Mat som er sunn, enkel og knall godt er det jeg digger!

SONY DSC

Chicken tikka
Nok til 2 sultene personer. 
Lag gjerne en dobbel eller trippel porsjon, for dette er godt! Sausen holder seg en ukes tid i kjøleskapet. 

1 ss olje
3 hvitløksfedd, finhakket
1/2 chili
3 ss fersk hakekt ingefær
1 løk i biter
1 ss garam masala
1/2 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts koriander
1 ss tandori masala
3 ss tomatpure
400 g hakket tomat
150 g gresk yoghurt, eventuelt yoghurt naturell eller kokosmelk
Frisk koriander

Ha olje i en kjele og freste hakket løk, chili, ingefær og hvitløk. Ha i krydder og rør godt.
Tilsett hakkede tomater og tomatpure. Kjør sausen glatt med en stavmikser eller blender. Kok opp.
Du kan velge om du vil steke kyllingen ved siden av eller bare skjære den i biter og ha bitene direkte i susen. I dag gjorde jeg dette, enkelt og greit. La da sausen koke i omtrent 10 minutter med kyllingbitene i. Når kyllingen er gjennomkokt har du i kokosmelk eller yoghurt.
Server.

SONY DSC
Jeg lagde noen enkle hvitløksbrød ved siden av. Det er rett og slett grove rundstykker som jeg delte i to, smurte med litt meierismør og så strødde over grovhakket hvitløk. Inn i ovnen på 225 grader i 10 -12 minutter. 


Dette er bare super godt!
Kanskje chicken tikka blir en favoritt hos deg også? :grin:

Kristine ♥

STYRKEØKT

 • 17.02.2016, 16:06


Onsdag, lillelørdag og halvveis til helg! Det ble feiret med en god styrkeøkt. 
I går la jeg meg faktisk klokken ni. Ettersom jeg nå stort sett står opp klokken fem, må jeg bli flinkere til å legge meg tidlig. Energien er så mye bedre når jeg får en god natts søvn. I dag hadde jeg masse energi, noe som gav en knall god styrkeøkt!

SAMSUNG CSC
Nocco var med på økten! 

Slik så dagens styrkeøkt ut:
- Knebøy med smal benstilling
3 sett * 8 repetisjoner
- Knebøy med bred fotstilling
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Enarms roing
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Nedtrekk
3 sett * 10 repetisjoner
- Kick back i kabel
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Skulderpress
3 sett * 8 -10 repetisjoner


Nå venter middag og studieoppgaveskriving. 
Ha en herlig onsdagskveld. Ikke glem at det er lillelørdag! Det er en grunn til å smile ekstra stort :grin: 

Kristine ♥

ENKLE HAVREBRØD

 • 16.02.2016, 15:51


Hei dere. Håper tirsdagen har vært fin så langt!

SAMSUNG CSC
Jeg laget disse enkle havrebrødene til kveldsmat i går kveld. Knall gode og super enkle! Desidert en favoritt som kan spises både til frokost, lunsj og kvelds. 
Som du ser, serverte med masse godt pålegg. Litt av alt er nemlig det beste i mine smaksløker! 

SAMSUNG CSC

Enkle havrebrød

1 egg
50 gram mager kesam
20 g speltmel, eventuelt mer havremel
20 g havremel
1 ts bakepulver
Bittelitt salt
1 ss vann hvis deigen blir for tørr.

Bland alt sammen. Her er det bare å bruke en gaffel eller skje. 
Lag en runding på en bakeplate med bakepapir.
Stek på 180 grader i 15 -20 minutter. 
Avkjøl litt og skjær i biter.

SAMSUNG CSC
Jeg toppet mine enkle havrebrød med brunost og jordbærsyltetøy, smørost, egg, tomat, skinke og agurk, og blåmuggost og honning.
Fortiden har jeg dilla på blåmuggost med honning. Det er så utrolig godt! Jeg velger faktisk dette foran godis anytime!

SAMSUNG CSC
Jeg laget allerede en ny porsjon i dag morges som jeg tok med til lunsj. Havrebrødet fungerte utmerket i matpakken også. Gjett om du andre var misunnelige på min matpakke i dag?! :grin: 


Kristine ♥

HVORDAN BLI GOD I PULL UPS

 • 15.02.2016, 17:10


Hvordan kan jeg bli god i pull ups, er et spørsmål jeg ofte får.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Først, pull ups, hang ups og chins, hva er forskjellen?
Pull ups er når du har pronert grep. Altså at håndflatene er bort fra deg.
Hang ups er når du har nøytralt grep. Altså håndflatene mot hverandre.
Chins er når du har supinert grep. Altså at håndflatene er mot deg. 


Som med alt annet, er det slik at det du blir god på, det du gjør. 
Jeg anbefaler at du trener pull ups, hang ups eller chins to til tre ganger i uken. Aller helst med minimum en hviledag mellom. 

Fra nå av vil jeg bruke pull ups som et samlebegrep for alle tre variantene.
Klarer du ingen pull ups kan du starte med eksentrisk trening. Det vil si at du tar det grepet du ønsker å bruke, hopper opp og holder deg igjen på vei ned. 
Brystet skal frem og skulderbladene skal trekkes ned og sammen. 

Etterhvert som du klarer et par pull ups, kan du begynne å trene med assistanse. Enten at du bruker en treningstrikk som du har bena i eller at en treningspartner holder bena dine. Jeg vil anbefale strikk, da dette blir en jevn avlaster. Om noen holder bena dine, kan hjelpen variere fra gang til gang. 

Når du klarer 5 -6 pull ups og sliter med å komme deg videre, kan du variere treningsdagene.
Ha en dag hvor du trener 4 sett * 5 repetisjoner. En dag hvor du trener med strikk og trener 2 sett * så mange repetisjoner du klarer. Og eventuelt en dag hvor legge på litt vekt. Altså at du har et belte rundt livet hvor du legger på ekstra vekt. Da kan du enten gjøre vanlig pull ups med vekt eller du kan gjøre eksentrisk pull ups med vekt. 

Uansett om du er nybegynner eller godt trent, husk også å trene andre styrkeøvelser som styrker opp rygg og skuldre. Nedtrekk, stående roing og revers flyes er eksempeler på øvelser som styrker muskelgruppene du bruker under en pull up.


God tålmodighet og jevnlig trener er nøkkelordene her.
Alt i alt, tren 2 -3 ganger i uken, varier hvordan du gjør øvelsen og gjør det over lengre tid.
Lykke til :grin:

Kristine ♥

NOE HJERTELIG GODT

 • 14.02.2016, 09:49


Riktig god morgen kjære lesere,
og riktig god valentinsdag ♥
Håper alt er bra med dere. 
Skal du bake noe hjertelig godt i dag? Enten til deg selv eller til noen du er glad i?
Jeg har akkurat hatt en god bakerunde og kan blant annet friste med disse kjempe saftige brownie muffinsene med rosa glasur og hjertekjeks. 
Brownie muffinsene er veldig enkle å lage. Du smeller de sammen på to -tre minutter. Det samme med glasuren. Om du vil gjøre det enkelt kan du godt kan droppe både glasuren og hjertekjeksene, muffinsene er så gode i seg selv. Men den rosa glasuren og hjertekjeksen gjør jo at de ser ekstra søte ut!

Brownie Valentines muffins
8 -10 stk

Muffins
2 egg
5 ss sukringold
100 g kesam
2 ss kaffe, eventuelt vann
40 g kakaopulver
30 g havremel, eventulet andre meltyper som speltmel
20 g mandelmel
1/2 ts salt

Bland sammen egg, sukringold, kesam og kaffe.
Ha så i tørrvarene.
Fordel røren i muffinsformer.
Stek på 175 grader i 12 -15 minutter.
Avkjøl litt før du har på glasuren.

Glasur
200 g philadephia
2 ss vaniljeprotein, kan sløyfes
1 ts rød konditorfarge
2 ss sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver

Bland sammen alle ingrediensen.
Fordel over de avkjølte muffisnene.


Hjertekjeks

40 g mandelmel
30 g sukrinmelis
1 eggehivtte

Bland sammen alle ingrediensene.
Kjevl massen mellom to flak plastfolie. Stikk ut hjerter.
Stek på 175 grader i 5 -6 minutter.
Ha over rød konditorfarge.
Topp hver muffins med et hjerte.
Nyt!


Andre ting som er hjertelig godt og kan friste er:
- Frossen isfudge med vanilje, sjokolade og jordbær
- Sussesterte
- Vikingkarameller eller favorittkarameller
- Marengskake
- Trelagskake


Eventuelt kan du inkorporere hjerter i den vanlige maten.
Her er noen eksempler:
- Bruk pepperkakeformer til å stikke ut hjertefigurer av frukt
- Lag et hjerte av sjokoladesirup på kaffen
- Topp kakaoen med et hjerte av krem
- Gjør eggene mer fristende og koselige i hjerteformer


Håper du fant noe som frister og at du får en dag fylt med kjærlighet og glede!

Kristine  ♥

ALENE PÅ VALENTINSDAGEN?

 • 13.02.2016, 11:32


Imorgen er valentinsdagen, den store romantiske dagen hvor kjærligheten feires.
Er du alene, kan det være lett å føle seg ensom. Snapstoryes, instagram og resturanter flommer over av folk som nyter kjærligheten sammen.
Kanskje er kjæresten bortreist, kanskje har det akkurat vært et brudd eller kanskje du er singel og trives med det. Uansett, ikke la deg deppe over dagen og at du er alene!

Jeg er alene imorgen, samboeren er nemlig bortreist, og da skal nyte dagen på best mulig måte. Min valentinsdag vil blant annet bestå av en bakerunde, en gåtur eller treningsøkt i godt selskap, lesing på sofaen med noe godt i glasset og en ekstra god middag. 
Her er mine tips til hvordan du kan kose deg alene på valentinsdagen. 


Elsk deg selv
Kjærligheten ovenfor deg selv, er den sterkeste kjærligheten du kan ha. Dyrk denne!
Du kan for eksempel lage en liste med alle tingene du liker ved deg selv. Skriv ned alt! Fra det flotte smilet du har til den gode kokken du er. Skryt av deg selv, det fortjener du!

Feire kjærligheten
Dette er dagen for å feire kjærligheten. Men kjærligheten er ikke bare forbeholdt en kjæreste. Vi har kjærlighet ovenfor familie, venner og til og med husdyr. Hyll de du er glad i. Gjør gjerne noe koselig med en venninne eller et familiemedlem. Ring noen du ikke har snakket med på lenge. Eller kos nådeløst med huskatten.
 
Pust ut
Legg deg på sofaen. Koble av meg en god bok, en film eller avslappende musikk. Tenn gjerne noen lys og ha noe varmt i koppen. Pust ut og senk skuldrene. 


Kjøp blomster 
En nydelig bukett roser eller blomster fortjener du. Er det ingen andre som kjøper de til deg, så gjør det selv! En flott bukett lyser opp stue- eller kjøkkenbordet. 

Plei deg selv
Skjem deg selv bort med et hjemmespa. 
Ansiktsmaske, kroppskrubb, et varmt bad eller dusj, smør deg selv inn med en god bodylotion og plei deg selv. Èn føler seg så frisk og fin etterpå!

Gled noen andre
Å glede noen andre, gir glede til en selv. Overrask en venninne med en boks sjokolade, send blomster til en du beundrer eller skriv en hyggelig sms til noen som fortjener det. Det skal ikke så mye til for å glede noen.  


Lag et godt måltid

Lag noe ekstra godt til deg selv. Hva med en enkel speltlompe lasagne, oppskrift her, eller en god biff med gratinert potetmos, oppskrift her?
Ta deg gjerne et glass vin og nyt tiden i ditt eget selskap. 

Aktivitet
En god treningsøkt eller litt aktivitet hjelper alltid på humøret. Ta deg en tur på treningssenteret eller gå deg en god tur. Aktivitet gjør at du føler deg bedre både fysisk og psykisk.


Hva enn du måtte gjøre på valentinsdagen, om du er alene eller sammen med noen andre. Elsk - kjærlighet, både til deg selv og til andre, er en fantastisk ting. Nyt dagen 💕

Kristine ♥

IHERB SJOKOLADE PAKKE

 • 12.02.2016, 16:55


SAMSUNG CSC
Når denne pakken kom før helgen er det helt perfekt, masse godsaker fra iHerb! 
Alt med sjokolade - dere skjønner vel at jeg elsker sjokolade :mrgreen:

Dagens iHerb sjokolade pakke inneholdt:
- Questbar chocolate chip
Tror dette er min absolutte favorittsmak!
- Atkins Chocolate Candies
Omtrent som sukkerfrie nonstop.
- Carb rite cookie dough proteinbar
En proteinbar uten tilsatt sukker og med lite karbohydrater.
- RawMio Chocolate Hazelnut
Et rått sjokolade- og hasselnøttpålegg med naturlige ingredienser. Farlig godt. 
- Coconut chips
Ristet kokosflak med sjokoladesmak. Så utrolig god!!
- Cacao nibs
En supermat med hundre prosent kakao. Super som snacks eller øver grøten og kesamen. 


Det blir veldig mange gjengangere på iHerb for tiden. Har du noen favoritter som jeg må teste ut?
Bruk gjerne koden min OKE701. Da får både du og jeg rabatter hos iHerb.
Ha en fantastisk fredagskveld!


Kristine ♥

MITT KJØLESKAP

 • 11.02.2016, 18:14


SAMSUNG CSC
Masse farger, sunn og god mat finner du i mitt kjøleskap.
Jeg elsker et kjøleskap som er godt fylt!

SAMSUNG CSC
I mitt kjøleskap finner du, fra øverst til nederst:
Hvitvin
Cola Zero
Kyllingfilet
Egg
Cottage cheese
Kesam
Sukkerfritt jordbærsyltetøy
Surdeigsbrød
Nocco
Meierismør
Gresk yoghurt med smak
Kvali smørost
Grønnsaker; suqash, gulrot, paprika, brokkoli, cherrytomater, tomat, spinat
Karbonadedeig
Biff
Diverse skinke
Jarsbergost
Markell i tomat
Frukt; ananas, appelsin, kiwi, eple, plommer
Poteter, både vanlig og søtpotet

SAMSUNG CSC
Red curry paste
Grov sennep
Soya saus
Pesto, både rød og grønn
BabyBell ost
Yoghurtgodis fra Sverige
Hvitvinseddik
Balsamicoeddik
Gulrotpure
Eplecidereddik
Kremfløte og matfløte
Wasabi
Kokosolje
Tomatpure
Proteinpudding
Bergebys sennep
Sukkerfri ketchup
Ekstra lett melk
Mer cola Zero


Har du et godt fylt kjøleskap med mat som gir god næring til kropp og sjel, er det mye lettere å velge og å spise sunn mat. 
Har du noe spennende i kjøleskapet som jeg ikke har fått med meg? :grin:

Kristine ♥

PUMPEØKT OG FISKEPINNER

 • 10.02.2016, 19:41


SAMSUNG CSC
I dag ble det en super kort, men nok så effektiv pumpeøkt. 
Litt er bedre enn ingenting, eller hva?
Jeg tok med meg en Nocco på veien og valgte å kjøre supersett. Altså to øvelser etter hverandre. Da rekker man mer på kort tid!

-Nedtrekk i supersett med flyes
-Stående roing i supersett med sidehev
-Hammercurl i supersett med dips
En rask pumpeøkt på 25 minutter!

SAMSUNG CSC
Til middag laget jeg hjemmelagde fiskepinner.
Jeg brukte proteinchips i smaken chili og lime på fisken sammen med litt parmesan, det ble fantastisk godt! Du kan selvfølgelig bruke andre smaker på proteinchipsen. Chipsen gir super gode og kjempe sunne fiskepinner som vil falle i smak hos både liten og stor!

SAMSUNG CSC

Fiskepinner med potetmos og råkost
2 porsjoner

Til fiskepinnene
500 g hvit fisk, jeg brukte torsk
1 pose proteinchips
1 ss parmesan, valgfritt
Litt chilikrydder
1 egg

Knus proteinchipsen. Jeg hadde de i foodprosessoren, men du kan også knuse de for hånd eller ha de i en pose og hakke dem med en kjevle. Bland den knuste chipsen med parmesan og chilikrydder.
Ha egget i en skål og pisk det lett. Dypp fiskefiletene i egget og så i proteinchips-blandingen.
Stek i en panne på middels varme i 4 -6 minutter på hver side.

Til potetmosen
500 g potet
Ca 100 g creme fraiche, eventuelt kesam
Salt og pepper

Skrell potetene og del de i 4 biter. Kok til de er møre, ca 15 minutter.
Mos så de kokte potetene med creme fraiche, salt og pepper. 

Til råkosten
2 gulrøtter
1/3 agurk
1/2 sitron

Riv gulroten og agurken. Bland med sitron.
Server. 
Håper det er en middag som faller i smak :grin:


Kristine ♥

ROSA LØPING

 • 09.02.2016, 19:24


I dag ble det rosa løping!
Jeg tenkte ikke over det før etterpå at jeg både hadde på meg rosa klokke, denne kule og rosa tightsen, rosa shaker, rosa øreplugger og sko med rosa innslag. Skikkelig jentestil! Farger gjør meg glad, så jeg må ærlig innrømme at det rosa innslaget gav meg ekstra giv under løpeøkten. Er det ikke farger og solskinn ute, får man lyse opp inne ☀️

SAMSUNG CSC
Jeg prøver ut litt forskjellige løpeøkter for tiden. Rett og slett for å variere og for å finne ut av hvilken løpeform jeg løper best. 
I dag kjørte jeg 7 kilometer med varierende hastighet, omtrent litt som en intervalløkt. Jeg likte denne økten veldig godt. Tiden forsvant på en - to -tre!

Slik så dagens rosa løping ut:
- 1 kilometer oppvarming
Jeg startet med å gå noen minutter på 7 km / t, deretter jogget jeg på 10 km / t
- 1 kilometer løping
På hastighet 12 km / t
- 1 kilometer jogging
På hastighet 10 km / t
- 1 kilometer løping
På hastighet 12 km / t
- 1 kilometer jogging
På hastighet 10 km / t
- 1 kilometer løping
På hastighet 12 km / t
- 1 kilometer nedtrapping
Jeg jogget noen minutter på 10 km / t og reduserte så gravis hastigheten til jeg gikk på 6 km / t


Har du noen morsomme løpeøkter å anbefale?

Kristine ♥

PANNEKAKEDAGEN

 • 09.02.2016, 08:19


Dere har kanskje fått med dere at det er den internasjonale pannekakedagen?
Det må naturligvis feires med pannekaker :grin: 
Pannekaker er både godt, enkelt og sunt. Jeg kunne spist dem hver dag! Og det gjør jeg omtrent. Pannekaker ligger på min tallerken fire -fem ganger i uken. Jeg synes det er så godt!

Her er noen av mine favorittpannekakeoppskrifter.
Av ingredienser jeg bruker fast i mine pannekaker er egg, mandelmel, havremel, kokosmel, speltmel, kesam, cottage cheese, sukringold, sukrin og bakepulver. Jeg steker som regel i meierismør eller kokosolje
Håper du finner noe som faller i smak. 


Deilige pannekaker med hjemmelaget sjokoladefyll


To minutterspannekaker laget i mikroen


Vaniljepannekaker med eplesyltetøy


Tynne havrepannekaker med gojisyltetøySuper enkle bananpannekakerFavoritt vaniljeproteinpannekakerTykke ovnsbakte pannekakerGulrotkakepannekakerSaftige proteinpannekakerTynne pannekaker med blåbærsyltetøyDe beste proteinpannekakene uten proteinpulverSjokoladepannekakerFinn din favorittoppskrift og nyt pannekakedagen!

Kristine ♥

MATPAKKETIPS

 • 08.02.2016, 17:38


Som du sikkert har hørt før; uten mat og drikke, duger helten ikke. Likevel glemmer (eller dropper) mange av oss å lage matpakke når vi skal på jobb / skole.  
Har du lange dager er det viktig for kropp og sjel med god påfyll av energi underveis. Dette forbedrer konsentrasjonen, gir bedre energi og holder humøret oppe hele dagen. 

.


Å lage matpakker trenger slettes ikke ta lang tid, være kjedelig eller smakløst.
Her ker mine matpakketips:
Lag matpakken kvelden før
Om du har dårlig tid på morgenen, vil det føles som et tiltak å lage matpakke. Lag heller matpakken dagen i forveien. 
Lag en ekstra porsjon mat når du først lager
Gjør som meg, lag en stor porsjon middag slik at det holder både til middag og til lunsj dagen etter. Det tar ikke mange minuttene ekstra å lage en stor porsjon i forhold til liten porsjon.
Planlegg ukens matpakker
Har du en skriftelig plan er det lettere å følge. Da kan du også lage flere matpakker noen dager i forveien og ha matvarene / ingrediensene klare.
Sørg for å ha gode bokser tilgjengelig, både store og små
Ikke bare har du en boks til alle anledninger og størrelser, du unngår også at maten lekker ut i vesken / sekken, og maten holder seg frisk.
Pakk matvarene hver for seg
Har du med deg knekkebrød med pålegg - legg knekkebrødene i en boks og pålegget i en annen. Har du med deg salat med kjøtt og dressing - legg salaten og kjøttet i en boks og dressingen i en egen boks. Da holder salaten seg like fresh og god som da du lagde den. 
Ha alltid en boks eller to i vesken / sekken med en nødproviant
Jeg går alltid rundt med en boks full av nøtter, gojibær og kakaonibs, samt en Questbar. På en måten kan jeg enkelt ta meg et lite mellommåltid om sulten plutselig gnager. 


Om uhellet først er ute, og du ikke har med deg matpakke,  er det mange sunne og gode alternativer du kan velge. 
De fleste butikker tilbyr salatbuffé hvor du kan plukke det du vil ha. Kjøp gjerne en pakke skinke, en boks tunfisk eller lignende og ha over slik at du får i deg proteiner. Med litt nøtter og frukt blir måltidet komplett!
Å kjøpe en pakke grove knekkebrød eller lomper med proteinrikt pålegg som skinke, gulost og smørost er en annen god løsning. Da har du også knekkebrød / lomper til en senere anledning.
Jeg har også flere ganger kjøpt en pakke cherrytomater, en stor boks makrell i tomat og en frukt det er enkelt og veldig godt. 


Har du noen matpakketips? :grin:

Kristine ♥

GLED DEG OVER MANDAGEN

 • 08.02.2016, 06:58


Trøtt i tryne eller ei, jeg gleder meg over mandagen, gjør du?

SAMSUNG CSC
Her kommer litt tankerabling mens jeg drikker kaffekoppen min om hvordan du kan glede deg over mandagen. Og ikke minst; glede deg over livet.

Du fortjener å være lykkelig. Du fortjener å smile. Jeg mener, hvorfor ikke? Du lever en gang. Jeg vil ihvertfall leve livet mitt med mest mulig glede!
Det som er her og nå, akkurat dette øyeblikket, det er en liten del av livet ditt. Hvorfor ikke gjøre det beste ut av det?
Ta vare på psyken din og forsøk å nyt hvert minutt av livet! 
Hev deg over de negative tankene. Tenk over det, ville ikke livet vært så mye enklere om du bare tenkte positivt og hadde det moro? Du har faktisk et valg!

Jeg sier ikke at du aldri skal ha en negativ tanke, for det har vi alle. Men at du skal forsøke å snu den negative tanken. Svært mange negative tanker er helt unyttige og ubetydelige.
Når vekkerklokken ringte klokken fem i dag morges, tenkte jeg for eksempel; "Å, jeg er sliten. Det er alt for tidlig! Dette kommer til å bli en lang og tung dag!". Helt unødvendige tanker som bare trekker meg ned. Når det gikk opp for meg hva jeg tenkte, sa jeg isteden til meg selv; "Ja, det er tidlig, men du vet det blir bedre bare kroppen kommer i gang. Og kaffen smaker så godt tidlig på morgenen! Dessuten blir det ekstra deilig å legge seg tidlig i seng i kveld. Dette blir en bra dag!".
Det krever øving og det krever at man tar i et tak, men livet er jo så mye bedre med positive tanker :grin:


Kristine ♥

FASTELAVENSBOLLER

 • 07.02.2016, 14:33


God søndag skjønne lesere og god fastelaven! 
Først og fremst, takk for alle hyggelige ord angående gårsdagens løp. Dere aner ikke hvor sjokkert jeg er over min egen tid. Og ikke minst hvor stolt jeg er! 
Når jeg ser tilbake på det siste året blir jeg faktisk litt paff, sjokkert, stolt og takknemlig. Dere som har fulgt meg en stund, husker nok at jeg på denne tiden av året i fjord slet med hjerteproblemer. I over et år var jeg helt uten noen form for trening. Jeg kunne til tider ikke gå en tur engang, uten at pulsen økte og jeg svimte av. I begynnelsen av april ble jeg friskmeldt igjen. For ti måneder siden begynte jeg å bevege på kroppen og trene igjen. Kroppen og psyken har spilt på lag med hverandre og jeg føler at jeg har kommet utrolig langt på de få månedene. Nå tenker jeg ikke bare på resultatene etter gårsdagens løp, men jeg har lært utrolig mye om min kropp og mine egne grenser. 
Noen ganger må man stoppe opp og tenke på hvor langt man har kommet, og være takknemlig for denne reisen 💖

Over til WinterRun. Det har absolutt gitt mersmak.
Jeg må si hjertelig takk til IceBug som har arrangert et fantastisk morsomt løp, det var fakler, lysshow og ildkurver, og som også gav meg utrolig gode piggsko å løpe med. 
Målet mitt før jeg startet var å klare løpet på 55 minutter. Aldri i min villeste fantasi hadde jeg trodd at jeg skulle klare det på under 49 minutter! Jeg ble nummer 43 av 344 kvinner og det sier jeg meg storfornøyd med!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCNå har jeg akkurat bakt en god dose fastelavensboller. 
I dag har jeg brukt mammas oppskrift, dette er nemlig verdens beste i mine øyne. De er fylt med pisket kremfløte og hjemmelaget jordbærsyltetøy. Jupp, de sukker og hvetemel. Det er sunt og være litt "usunn" i blant!
Dagen i dag skal brukes til avslapping, bollespising og småjobbing. En riktig så kosesøndag. Håper din dag blir like fin som min! 

SAMSUNG CSC
Har du lyst til å bake boller i dag, kan du ta en titt i arkivet.
Her er noen av mine favoritter:


- Raske havreboller
gode boller med havre som du lager på ti minutter.
- Nydelige vaniljeboller
basert på speltmel
- Glutenfrie og saftige boller
med kesam og bokhvete


- Boller på to måter,
både mammas oppskrift - verdens beste oppskrift, og en proteinrik variant som er glutenfri og melkefri
- Proteinrike lavkarboboller
saftige lavkarboboller basert på mandelmel og vaniljeprotein


Kristine  ♥

JÆVLIG FORNØYD

 • 06.02.2016, 18:52Tatt med Lumia Selfie
Her kommer en liten mobiloppdatering fra meg.
Jeg har akkurat gjennomført WinterRun. Mitt første løp noen sinne, og det med strålende innsats. 49 raske minutter løp jeg på! Jeg er så jævlig fornøyd! Unnskyld språket. 1 mil på 48 minutter og 38 sekunder! Jeg kan nesten ikke tro det. Det føles helt fantastisk :mrgreen: Endorfinrushet fyller meg. Absolutt den beste følelsen på lenge!


Nå venter AfterRun og deretter ut å spise middag.
Ha en herlig lørdagskveld dere dere! 

Kristine ♥

YOGA

 • 05.02.2016, 18:57


SAMSUNG CSC
The nature of yoga is to shine the light of awareness into the darkest corners of the body ✨

I dag ble det nettopp yoga som dagens trening. 
Selv om jeg er skikkelig dårlig i overnevnte, prøver jeg å utfordre meg selv og gjøre yoga av og til. Det gjør så godt for kropp og sjel! Du får strekt og tøyd kroppen, du får pustet godt helt ned i magen, du får senket skuldrene, stresset forsvinner og du får en indre kontakt med deg selv. 
Jeg søkte på 'yoga for beginners' på YouTube og fant en god video som jeg brukte. Den tok rett over en halv time og gav meg alle instruksjonene jeg trengte. 
Nå føler jeg meg som et nytt menneske. Jammen må jeg ikke begynne å gjøre yoga oftere!


Kristine ♥

DE BESTE FASTELAVENSBOLLENE

 • 05.02.2016, 09:43På søndag er det fastelaven og da må man ha fastelavensboller!
Jeg har prøvd å komponere en enkel og sunn oppskrift på boller en måneds tid nå og endelig har jeg truffet spikeren på hodet! Jeg tørr påstå at dette er de beste sunne fastelavensbollene! 
Disse smaker fantastisk godt og ble også tatt godt imot av resten av husstanden. I tillegg er fastelavensbollene glutenfrie, proteinrike og har et høyt fiberinnhold. Og kanskje det beste av alt - du får tak i alle ingrediensene på matbutikken! 
Sett i gang og bak :grin:

SAMSUNG CSC
Du kan lage de med eller uten rosiner. 
Jeg valgte med fordi jeg synes det er best. 

SAMSUNG CSC
Se så luftige og fine de ble innvendig!Proteinrike og grove favstelavensboller
20 stykker

3 dl havregryn / havremel
150 g cottage cheese
1 egg
2,5 dl varm melk
50 g smeltet smør
1 pakke gjær
1 ts bakepulver
2 ss honning*
1 ss kardemomme
1 ts kanel
5 ss sukringold**
4 dl bokhvetemel eller speltmel


Mal havregryn til havremel i en blender eller foodprosessor. Har du havremel kan du selvfølgelig bruke det. Ha i cottage cheese, egg og melk. Kjør til en jevn blanding i blenderen / foodprosessoren slik at klumpene fra cottage cheesen blir borte. Ha å smeltet smør, gjør, bakepulver, honning, kardemomme, kanel og sukringold. Miks videre. 
Rør til slutt inn mel. Tilsett eventuelt mer mel eller melk og røren blir for tunn eller tykk. Deigen skal være litt mer klissete enn en vanlig bolledeig, da havremelet vil trekek til seg noe væske mens deigen hever.
La deigen heve i minimum 1 time, gjerne to.
Rull så boller.
Etterhev gjerne i 30 minutter. Men dette er ikke nødvendig. 
Stek på 180 grader i 15 minutter.


*Honning må til for at gjæren skal aktiveres og deigen skal heve. Du kan eventuelt bytte ut honning med 1 ss vanlig sukker. 
**SukrinGold kan byttes ut med andre søtningstoffer, men det er dette jeg synes smaker best i baksten. 

SAMSUNG CSC
Etter at fastelavensbollene var avkjølt fylte jeg de med sukkkerfritt jordbærsyltetøy og en vaniljekrem. 
Vaniljekremen laget jeg av 2 dl kremfløte som jeg pisket stiv med 2 ss sukrin. Deretter blandet jeg i 100 g gresk yoghurt og litt vaniljepulver. 

SAMSUNG CSC
Mmmmm... Disse er bare så gode!
Synd at bollene er spist opp allerede. Jeg laget dem nemlig i går kveld og alle er spist opp allerede, men nå som jeg ser på bildene får jeg lyst på disse igjen!


Håper fastelavensbollene faller i smak.
Uansett om du nyter denne oppskriften eller en helt annen, kos deg med bollene :grin:

Kristine ♥

TORSDAGENS

 • 04.02.2016, 17:29


Her er litt av torsdagens innhold for meg. 

SAMSUNG CSC
Torsdagens lunsj ble havrelomper med skinke, tomat, egg og avokado. 
Jeg har alltid kokte egg i kjøleskapet. Dette gjør at lunsjen ble laget på knappe tre minutter!
Sunt, godt og kjempe raskt.

SAMSUNG CSC
Torsdagens ord.
Tenker du noen gang på hvor takknemlig og heldig du har for de gode menneskene som er rundt deg?

SAMSUNG CSC
Trodde du middagen min alltid så fin ut? Da tar du fryktelig feil!
Slik så torsdagens middag ut. Det er i grunn bare rester, som ble slått sammen til et måltid. Potet- og blomkålmoss med kylling, cottage cheese, ovnsbakte søtpotetskiver og cherrytomater. 

SAMSUNG CSC
Torsdagens trening ble en raskt styrkeøkt for hele kroppen.
Når tiden ikke helt strekker til, blir det en kjapp en. 
Jeg fikk gjennomført chins, sumo markløft, stående roing, sidehev og leg extension. Egentlig alt jeg trengte på knappe 35 minutter. En god treningsøkt trenger ikke være lang dere!

SAMSUNG CSC
Torsdagens dessert ble deilige sjokoladepannekaker med sjokoladetopping. 
Dette kaller jeg dobbel sjokoladeglede! 

Pannekakene er laget av 1 egg, 2 ss sjokoladeprotein, 1/2 banan, 1 ss kakaopulver, bittelitt salt og 1 ts sukringold
Mos alt godt sammen og stek i en panne på middels varme. 
Sjokoladetoppingen er laget av 1 ss sjokoladeprotein, 1 ss kakaopulver, 1 ss fibersirup og 2 ss gresk yoghurt. 
Bland alt godt sammen og ha over pannekakene. Eller spis sjokoladetoppingen for seg selv, den er nemlig veldig god! 

SAMSUNG CSC
Torsdagens pakke bestod av et par godsaker fra iHerb. 
Questbars i smaken chocolate chip cookie dough. Jeg elsker disse barene både som kos eller til mat på farten. Det går en bar om dagen!
Trail mix. Dette er en gjenganger hos meg. Dette er en superfood blaning av bærene goji bær, morbær (mulberries) og incabær (goldenberries). Kjempe god som snacks eller som topping på for eksempel havregrøt eller kesam. 
Atkins chocolate candies. Egentlig som NonStop, men med mye mindre sukker og kalorier. Disse er gode som en nødløsning når søtsuget melder seg og perfekt i bakst. 


Håper du har hatt en fin torsdag :grin:

Kristine ♥

FRUKTKOS

 • 03.02.2016, 17:02


SAMSUNG CSC
De som kjenner meg, vet at jeg bare elsker frukt og bær! 
Ikke bare smaker frukt og bær fantastisk godt, de har også utrolig mange gode egenskaper. Her finner du godt av fiber, antioksidanter, langsomme karbohydrater, vitaminer og mineraler. Gled deg over naturens deilig spiskammer med masse vakre farger og smaker, de gjør godt for både kropp og sjel!

SAMSUNG CSC
Dagens dessert er nettopp fruktkos. Den nytes nå.
Jeg synes ofte det passer ypperlig med frukt eller bær etter middag. Som regel tar jeg meg bare en hel frukt eller to, men av og til gjør jeg meg litt mer flid, slik som i dag, og lager en fruktsalat. 
Dagens fruktkos består av banan, jordbær, ananas, kiwi, jordbær og druer. I tillegg ble det et par fra Summerbird - disse er så veldig, veldig gode!


Nyt litt ekstra frukt i kveld og ha en god lillelørdag :grin:

Kristine ♥

STYRKEØKTEN I DAG

 • 02.02.2016, 18:44


I dag gjennomførte jeg ukens første treningsøkt. På grunn av tidsklemma og dårlig planlegging, ble det treningsfri i går. Til gjengjeld var det ekstra deilig med en styrkeøkt i dag!

SAMSUNG CSC
Dagens økt ble av det skikkelige gode slaget. Jeg kjørte noen super sett for å få kjørt muskulaturen ekstra. Det er så deilig å kjenne at det brenner og svir!

Styrkeøkten i dag så slik ut:
- Bulgarsk utfall
4 sett * 10 repetisjoner
- Enarms roing
3 sett * 8 repetisjoner
supersett med
- Facepulls
3 sett * 12 repetisjoner
- Rumpe -rygghev (fokus på å skvise rumpen på toppen)
3 sett * 12 repetisjoner
supersett med
- Lårcurl på ball som på bildet
3 sett * 15 repetisjoner
- Sit ups i skråbenk
3 sett * 12 repetisjoner


Har du hatt en god treningsøkt i dag?
Trening eller ei, håper dagen har vært super. Nyt kvelden videre :grin:

Kristine ♥

TAKK FOR DET GODE

 • 02.02.2016, 05:53


SAMSUNG CSC
God morgen! Dagens ord var så fine at jeg ville dele de med dere. 
Vi som bor i Norge er så ufattelig heldige. Stort sett alle har tak over hodet, mat på bordet, familie som bryr seg, en jobb eller skole å gå til, og ben som kan bevege seg. Takk for alt det gode du står i og har. Takknemlighet gir en enorm innvendig glede og lykke. Ikke ta dagen i dag forgitt ✨


Kristine ♥

JANUAR

 • 01.02.2016, 16:12


Januars største opptur 
Å begynne i praksis. Så utrolig givende og lærerikt! 
Etter å ha sittet på skolebenken et halvt år og lært mye, er det fantastisk å komme ut og gjøre det vi har lært i ´real life´!Januars største endorfinrush
Etter 4 x 4 intervalløkten min på fredag var kroppen så full av endorfiner at jeg knapt viste hvor jeg skulle gjøre av meg! Runners high på sitt beste! Resten av dagen ble jeg gående å smile og småsynge for meg selv. Fy søren så deilig det er med slike treningsøkter!


SAMSUNG CSC
Januars beste is
Jeg digger is og tester stadig noen nye som jeg finner på butikken. Disse to var favorittene fra januar. Til tross for at jeg egentlig er en skikkelig sjokoladeperson, må jeg si at jeg faktisk liker multeisen best. Den var fantastisk god! 

Januars hyggeligste kommentar
Var fra Tiril: Du ser råbra ut, Kristine! Jeg kjenner til den harry følelsen, men gud så herlig det er å både kjenne og se at musklene har kjørt seg :-D Jeg har dessverre ikke trent i dag. Har faktisk trent minimalt de siste 3 månedene grunnet diverse saker. På en måte har jeg hatt godt av en lang pause fra trening og supersunt kosthold, men på en annen side så er selvtilliten min veldig lav nå som jeg ser at mye av resultatene har forsvunnet.. Men, det hjelper veldig å lese på din blogg for å få motivasjon til å komme back on track! Ha en super kveld, fine deg :*
Jeg setter så enormt pris på alle ord, mailer og kommentarer fra dere. Dere gjør meg så utrolig glad ♥ Selve ordene om utseende mitt er ikke så farlig, men det at jeg kan motivere og glede, noe som er nettopp det jeg ønsker å gjøre, betyr utrolig mye.Januars beste søndagsfrokost
En real pannekakefrokost med brunost, syltetøy og Nocco.
Jeg brukte denne pannekakeoppskriften


Januars hyggeligste kveld
Da vi var på middag hos et vennepar i starten av januar. For en fantastisk herlig kveld. Det ble god mat, masse godt i glasset, latter og god stemning. Det er lenge siden jeg har ledd så mye. Jeg var støl i magen dagen etter! Vi ble sittende å spille spill og kose oss til kokken var halv fire på natten.
Kristin, jeg vet du leser dette - hjertelig takk for en perfekt aften, håper det ikke er lenge til neste gang :mrgreen:


SAMSUNG CSC
Januars beste dessert
Sjokolademoussen, oppskrift her, er bare helt fantastisk! Jeg har laget den flere ganger i januar og blir aldri lei.
Jeg anbefaler deg å lage en stor porsjon. Den forsvinner nemlig veldig raskt! 


Januars skumleste oppleves
Denne kom første uken i januar, da jeg plutselig fikk en kraftig allergisk reaksjon da jeg var ute på en løpetur. Jeg har hyperallergi og må egentlig ha med meg adrenalinpennen overalt der jeg går. Jeg har aldri fått en reaksjon mens jeg har vært ute å løpt og hadde ikke med meg sprøyten! Jeg satte meg ned et par minutter i håp om at det skulle roe seg ned, men merket fort at dette var en av de alvorlige reaksjonene. Øynene hovnet opp slik at det var vanskelig å se og halsen tetter seg slik at jeg ikke fikk puste ordentlig. Hva i hel*** gjør jeg nå? tenkte jeg. Jeg vet jo at dette er en dødelig sykdom og at jeg skal ha med meg sprøyten overalt!
Den raskeste løsningen og den løsningen jeg brukte var å gå ut i veien, stoppe en bil og spørre pent om han ikke kunne kjøre meg hjem. Han så sjokkert på meg, det hovene ansiktet så ut til å skremme han, og han sa ja. I full hast ble jeg kjørt hjem, noe som ikke tok mer enn 3 minutter, og jeg fikk satt to adrenalinsprøyter slik at reaksjonen roet seg. Phu, så gikk det bra denne gangen også. Og jeg lærte at spøryten må med selv på løpeturer!

SAMSUNG CSC
Januars favoritt

Disse nye ørepluggene fra miiego (sponset). Fantastisk gode!! Jeg har vel omtrent brukt de hver eneste dag siden jeg fikk dem. Lyden er god og de sitter som støpt i øret. Perfekt både til styrketrening og kondisjonstrening. Disse skal få brukt seg mye i februar også! Januars mest likte innlegg
Dette innlegget her om nye løpesko og treningskake. 
IeBug skoene er blitt brukt flere ganger i januar og de er virkelig gode på vinterføret. 
Mikrokake har vært en favoritt i lang tid. Raskt, sunt og veldig godt!


Januars mest spilte sang
Jeg hører på mye rart. For tiden har jeg dilla på Rascal Flatts med Life is a Highway. 
*Life's like a road that you travel on
When there's one day here and the next day gone
Sometimes you bend, sometimes you stand
Sometimes you turn your back to the wind
There's a world outside ev'ry darkened door
Where blues won't haunt you anymore
Where brave are free and lovers soar
Come ride with me to the distant shore
We won't hesitate
To break down the garden gate
There's not much time left today*
Jeg blir i så godt humør av denne sangen! Januars beste måltid ute
Sushi selvfølgelig!  Jeg rett og slett elsker sushi! Hadde ikke vært for at det blir fryktelig dyrt, så hadde jeg spist det hver eneste dag!


SAMSUNG CSC
Januars merkeligste avgjørelse
Da jeg plutselig bestemte meg i går kveld for å ta saksen fatt og klippe meg selv. Hadde det ikke vært for at det var søndag, så hadde jeg nok tatt turen til frisøren. Med de var jo stengt. Da tok jeg like så godt saksen fatt selv. 
Jeg tror ikke det ble så verst, men du skal ikke se bort ifra at det blir en tur til en ordentlig frisør om ikke så lenge!


SAMSUNG CSC
Januars glede
Følelsen av et nytt år gir treningen et helt nytt giv!! Hver eneste treningsøkt denne måneden har egentlig vært en sann glede. Jeg koser meg maksimalt med treningen for tiden. 
Mål eller plan er jeg helt uten for tiden. Jeg trener og gjør akkurat det jeg føler for og har lyst til. Det gir meg en stor gnist, glede og energi for tiden!


Takk for en god januar. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på februar og mange nye øyeblikk og gleder. 
Håper du får en fantastisk måned :grin:

Kristine ♥

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits